אגרול ו-Mr. Toad הלילה ב-Deja Vu

karpada1

New member
קוואק

"האלבום של מיסטר טואד אולי יעניין ...אבל זה לא רלוונטי לדיון"-הדיון המפרך החל(בין השאר) בכך שסיפרת שהבקורת על האלבום ירדה מהאתר(המיועד למתעניינים בפרוג)ולכן למרות שדעתך שונה משל עמית(ושלי) ניתן לקבוע בנחרצות שהנושא (הקהל אליו האלבום פונה) רלוונטי גם רלוונטי לת'רד הנוכחי. "אבל מבחן ה"הוי! זה יכול לעניין חובבי רוק מתקדם" הוא מבחן שיווקי, מסחרי, ולא מבחן מוסיקלי"- במשפט אחד הסגרת את המקובעות הפרנואידית שלך, רוק מתקדם בשבילך הוא מסלול באולינג צר ואתה הסופר-פרוגר שמנקר כל מה שאינו מתגלגל במרכזו ומתעל כל חריגה מההגדרה הילדותית שלך(רוק+מוזיקה קלאסית)אל התעלות האפלות בצדי הדרך.(מילא אנחנו, אך ההגדרה שלך מתעלת לשם הרכבי פרוג ק ל א ס י י ם כמו סופט-משין,גריפון,ועוד אין ספור הרכבים מבריקים)אתה יכול לטעון עד מחר שגריפון וטואד זה לא אותו הדבר (סגנונית), כל מי שמכיר אותך יודע שמדובר באטיוד דמגוגי סוג ז' לצורך הוכחת הטיעון שלך, בדיוק כפי שעשית עם הדברים שמידד כביכול אמר לך והתבררו כקשקוש .

begone

New member
קוואק קוואק

"רוק מתקדם בשבילך הוא מסלול באולינג צר" דמגוגיה. "ואתה הסופר-פרוגר שמנקר כל מה שאינו מתגלגל במרכזו" שוב דמגוגיה. בשורה התחתונה: האתר שלי בהחלט כולל בתוכו את סופט משין, גריפון ושות'. אתם לא עושים פרוג-רוק, ולכן אתם לא באתר. מכיוון שאני חוזר על עצמי לשווא ואתה מסרב להפנים את ההיגד, מוטב שניפרד כיריבים.

באמת הקץ לדיון

אולי כדאי להבהיר בפעם נוספת, אמנם, שלמרות שחלק מהאנשים בפורום מחשיבים את האלבום של Mr Toad כלא פרוגי, אלא כפולק בארוקי (אני אישית לא שמעתי, לא מסוגל לשפוט), לא ראיתי אף אחד שאומר שהאלבום לא טוב. למעשה, נאמר שהוא יפה ורגיש וכל מיני דברים חיוביים. בסה"כ, הושגה המטרה של ליצור מוסיקה טובה שאנשים בקהילת הפרוג אוהבים. אף אחד לא טוען שMr Toad היא להקה גרועה, ולכן אני מציע לחברי הלהקה לא לקחת את הביקורת עליהם כקטילה, כי לא כך הדבר.

begone

New member
הדיון לא קץ

אתה צודק, ואני מדגיש - זה אלבום יפה. פשוט לא פרוג-רוק.

karpada1

New member
טעות בידך

"אף אחד לא טוען שMr Toad היא להקה גרועה, ולכן אני מציע לחברי הלהקה לא לקחת את הביקורת עליהם כקטילה, כי לא כך הדבר"-בגלגולו הקודם של אורי, הבקורת כלפי האלבום הייתה במישור מוזיקלי וההפקתי-לא פצינו פה עקב הליגיטימיות הברורה. הדברים שאורי אמר בתחילת האשכול הנוכחי עברו את סף ההבלגה אפילו של פורומפרוגר פאסיבי כמוני: " אני בא בטענות לחברי הלהקה, שלא באו ואמרו 'אנחנו לא עושים פרוג, אנחנו עושים פולק בארוקי".( דווקא בצד האומנותי,(כך נדמה לפחות) דעתו השתנתה לחיוב). הנקודה שלי היא שגם לו היו טוענים שאנו להקה גרועה, לא הייתה לנו שום זכות לאנטיגוניזם, חוצפה ודברי בלע זה סיפור אחר לגמרי ויש לנו זכות מלאה לצאת מול הדברים שאורי אמר.

Gil Keltch

New member
בסופו של דבר, מה השורה התחתונה?

אורי ברייטמן הדוחה נידה אותכם מהמדריך הפלצני שלו, אז מה? הוא גנז את הדיסק שלכם לפחות הוא קנה (או צרב) עותק, הוא טוען שאתם לא פרוג, שיטען עד מחר, זה משנה משהו? לי אישית יש תחושה שהוא מנסה לסגור חשבונות אישיים שלו איתי ועם מידד על הגב שלכם אבל בכל מקרה זה לא צריך לשנות לכם כלום זה סך הכל אורי ברייטמן! הוצאתם אלבום יפה ומוצלח והזמן יגיד ויעשה את שלו, הוא רוצה לבוא בטענות למישהו שיתאונן ויאונן עד מחר, את מי הוא מעניין בכלל?

begone

New member
הפרנויה שלך לא מוצדקת

אני לא סוגר חשבונות איתך ועם מידד. אתם בכלל לא מעניינים אותי, וזה האמת. מבחינתי, גיל, אתה בכלל לא קיים. קניתי את הדיסק במיטב כספי, כתבו לי שזה רוק מתקדם בכל מקום אפשרי (כולל בחנות עצמה!), ציפיתי לשמוע רוק מתקדם - לא שמעתי, התעצבנתי, כתבתי בפורום ועכשיו אני הולך. ביי.

Gil Keltch

New member
חבל שאתה לא מממש את המוטו שלך

ושב ומוכיח בכל הזדמנות שאתה פותח את הפה שאתה אכן טיפש מטופש, עדיף שתשתוק באמת זה רק יועיל למוניטין שלך

רגע אחד...

אתה באמת טוען שהסיבה היחידה שבגללה אורי ביקר את Mr Toad לרעה, היא בגלל שהוא ידע שאתה אוהב אותם \ חושב שהם פרוג, והוא בעצם תכנן שחבריו הלהקה יבואו למחות, וציינו אותך בתור מישהו שאהב אותם, על מנת שהוא יכול לכתוב דברים רעים עליך? פששששש... שמישהו יקרא למאלדר וסקאלי...

Gil Keltch

New member
תזכיר לי מי אתה?

יו"ר האו"מ? הקומיקאי השכונתי? הפרשן המקומי לענייני קונספירציות? לא טענתי שום דבר, העליתי השערה וזהו, אם היית מכיר את הרקע והיית יודע כמה שהמוח של ברייטמן חולני ונוטר טינה לא היית מתפלא כל כך. אין שום צורך לקרוא למאלדר וסקאלי, מספיק שתדפדף אחורה בדפי הפורום השכן ע"מ שתפנים מספר עובדות

begone

New member
אם אתה מוכרח לדעת

אז אני לא מת על האלבום הזה בכלל. אני לא מסתיר - אלבום יפה, ואני לא אוהב אותו. בלי שום קשר, הוא גם לא פרוג. ומי שטוען זה פרוג - טועה ומטעה. אם אתה קורא לזה דברי בלע - אתה מוזמן לקרוא לזה גם הסתה נאצית. לי זה לא משנה.

karpada1

New member
אל תחמיא לעצמך

הסתה נאצית מצריכה מוח מבריק (ומעוות) ויכולת רטורית. דברי בלע נגזרים (לרוב) מבורות ואינם מצריכים דבר פרט לאותו בור.

אמנם ירד מהאתר

הטענה של אורי כפי שאני מבין אותה היא שהביקורת ירדה מהדיסק כיוון שזה אינו רוק פרוגרסיבי. אני אל שמעתי את הדיסק לצערי ולכן אני לא אדוש בדיון לגבי סיווגו. אם אורי החליט שלדעתו זה אינו פרוג, יש לו את הזכות המלאה להוריד את הביקורת מהאתר שלו. האתר של אורי מתעסק ברוק פרוגרסיבי ולא ב"מה שמעניין אנשים ששומעים רוק פרוגרסיבי", וההבדל חשוב. גם פיוז'ןף, ג'אז, מוסיקה קלאסית, רוק ועוד מעניינים את חובבי הז'אנר ואין להם מקום באתר העוסק ברוק פרוגרסיבי. ולכן אין שחר לטענה שלך שאורי מגלגל הצידה כל מה שאינו קשור לפרוג. אולי הגדרתו מצומצמת וממוקדת יותר משלך, אבל בתור עורך האתר אין סיבה שהוא יכניס אליו דברים אשר בעיניו אינם פרוגרסיביים אלא אם כן ברצונו לעשות כן (עקב למשל טעות בהגדרה, טיעוני נגד וכו).

karpada1

New member
פספסת את הנקודה.

"אם אורי החליט שלדעתו זה אינו פרוג, יש לו את הזכות המלאה להוריד את הביקורת מהאתר שלו. האתר של אורי מתעסק ברוק פרוגרסיבי ולא ב"מה שמעניין אנשים ששומעים רוק פרוגרסיבי" - היכן טענתי אחרת? הטענה שלי היא שהרלוונטיות של האותנטיות ה"פרוגיסטית" באלבום המדובר וקהל היעד של האלבום היא רלוונטית לדיון, כאן בתפוז. "גם פיוז'ןף, ג'אז, מוסיקה קלאסית, רוק ועוד מעניינים את חובבי הז'אנר ואין להם מקום באתר העוסק ברוק פרוגרסיבי"-1.כלל לא נכון: בכל ספר,מחקר או מאמר -אקספוזיציה הינה דבר הכרחי.אין תחום ללא היסטוריה, אין מאורע ללא מהלכים מקדימים, הרוק המתקדם נוצר מהיסטוריה מוזיקלית ארוכה ופתלתלה שהתגבשה,קרמה עור וגידים והפכה לפרוגרסיב אותו אנו מכירים. 2. ספציפית באתר של ברייטמן נשפכות מילים לא מעטות על מוזיקה שאינה כלולה ברוק המתקדם ואפילו הוקדש תת נושא שלם למלחינים קלאסיים.(אומנם שטחי,מלא בטעויות ובאי דיוקים ,אך עדיין תת נושא). " ולכן אין שחר לטענה שלך שאורי מגלגל הצידה כל מה שאינו קשור לפרוג. אולי הגדרתו מצומצמת וממוקדת יותר משלך, אבל בתור עורך האתר אין סיבה שהוא יכניס אליו דברים אשר בעיניו אינם פרוגרסיביים אלא אם כן ברצונו לעשות כן "- מסתבר שאתה אינך מכיר את ברייטמן כלל וכלל, שכן אם היית מכירו היית מודע לכך שניקור רוק מתקדם "מפוקפק"(מבחינתו) הפך אצלו לספורט ולתחביב. הצנזורה המתקדמת שלו לא מעניינת אותי כלל וכלל , גם נהרות הלהג שלו אינם מזיזים לי אך האופן היהיר בו הוא טוען להיות סמכות ומחזיק האמת האובייקטיבית הוא דוחה ומגוחך(במיוחד בהתחשב בידיעותיו המוגבלות בנושא), ברייטמן אינן מסתפק בהבעת דעה, הוא משתמש בבריונות דמגוגית ובמניפולטיביות כדי שכולם ישמעו אותו צועק וזועק "תרמית!!"

עמית ע

New member
לא רלוונטי בעיניך

כן רלוונטי בעיני, ובזאת בא הדיון אל קיצו ושלום על ישראל

אולי

אולי מיסטר טואד לא מוכרחים להופיע במדריך העברי, אך הם רלוונטיים לדיונים כאן ובנענע, בדיוק כמו ש-Celeste רלוונטיים. על זה אין ויכוח, נכון?

כנראה שלא

ואפשר לדבר עליהם כאוות נפשנו. אבל עכשיו נדלקה לי נורה אדומה. אורי, טרספאס כן נחשבים בעיניך להקת פרוג? כי אחרי מה שכתבת כאן, זה נראה לי די מוזר שכתבת עליהם במדריך...

begone

New member
טרספאס

היא להקת רוק מתקדם שאין לה מלחין מספיק טוב.

למעלה