אבקש להציג את עצמי

למה חזרתי בתשובה

למה חזרתי בתשובה ? מסיבה אחת ראשית בתור חילוני לא היה חסר לי כלום ומיציתי את הכל עד לפני חצי שנה (אפילו את הפאנטזיות הכי גדולות של נער בן 16וחצי) אבל אני מסכים שיכולתי להמשיך לחרוש על החיים האלה אבל הסיבה האמיתית שחזרתי בתשובה היא משום שאני בן אדם שהולך עם האמת עד הסוף ובלי פשרות באמצע (רק שתבינו מה זה אחד שהולך עפ"י האמת באופן קיצוני ביותר אני לא עליתי לתורה בגיל 13 משום שזה נראה לי אז טפשי מגוחך וחסר טעם למרות הלחץ של הואיי ושל חברים מסורתיים שלחצו עלי לעלות לתורה לא עליתי בסוף ואני השלמתי את העלייה הזאת לפני מספר ימים לפי עצת רב השכונה שייש לנו) אמת היא אמת אפילו אם היא קשה אפילו אם היא לא נוחה ואני מסכים שייש כמה דברים שמאד מגבילים אותי וקשים לי היום שאני בתוך הדת אבל אני את הדרך שלי מצאתי וברוב אני עומד לעבור עם חבר שלי לישיבה בירושלים לבעלי תשובה בני 16 עד 20 אז כל עוד אתם יכולים להינות ממני תמשיכו לשאול שאלות , מקווה שאני יספיק לענות לכם למה אני לא רגיל לקטע הזה של מחשבים וכאלו אבל בשביל לקרב יהודים אניע מוכן להכנס למחשב לשלם על זמן אוויר בשביל אלו שבאמת רוצים לדעת ולא סתם ללכלך את הפה.

אד עולם

New member
אחי, אתה ממש לא מקרב כאן יהודים

עשה טובה לעצמך ולדתיים ותשבה בשקט קודם כל תקרב את עצמך... חיים טובים

טובבב.

למרות שמעולם לא הייתי בפורום הזה (של חופש) ובכלל האתר הזה מעולם לא עניין אותי ומצאתי אותו רק אחרי חיפוש בנענע אני חייב לומר שהופתעתי לראות את סוללת הקללות מפי נציגי האור בפורום "חופש" , הדבר שהכי הרבה הרגיז אותי הוא איזה אחד בפורום שקרא לרב אמנון יצחק "חזירוש בתשובה" טוב אז לו אישית אין לי מה לומר משום שאיני מאשים אותו כלל בתור אדם שחזר בתשובה עד לפניימים ספורים (לפני כן הייתי מדבר כמוהו ) אך בכל זאת זאת לא צורה לדבר במיוחד לא לאנשים שמכנים עצמם "נאורים , מתקדמים , וכ"ו" אבל מה איך אני מצפה שלא תצאו כאלה טפשים הרי אתם כולכם אנשים שנתונים להשפעת הטמבלוויזיה הישראלית יום יום ומעוד מקורות חילוניים אחרים , הייתי שמח לשמוע האם משהו מכם דיבר פעם עם חרדי ולא קיבל על החרדים מידע רק ע"י כלי התשקורת החילונים שדעותיהם על החרדים ידועות מראש , אתם כולכם אנשים ששטפו להם את המוח ואני מאחל לכם שתזכו לראות את האמת בקרוב למה לפי מה שהבנתי אין עוד הרבה זמן ומי שלא יזכה לפגוש את המשיח יאלץ לפגוש על המאזדה של חברא קדישא (במקרה הטוב).

אנדרי ז

New member
בהנתך לוקה בחסר רב

ואם אתה מנסה לשטוף לנו את המוח עם האיומים הילדותיים של רבך האינפנטיל, אייעץ לך להצטרף לשורות המאפיה, שם יהיה לך יותר סיכוי להצליח בדרך הבריונות החדשה שאימצת לך.

תגיד, יש לך חיבה יתרה לחברה קדישא?

זה הפך להיות החתימה הקבועה שלך. שנה את הגישה שלך למשהו יותר מתון שהאוזן והעין סובלים לשמיעה וקריאה.

קרין321

New member
חומד............

אתה באמת מסכן לא חוזרים בתשובה בגלל שהרב אמנון מצא חן בעיניך או כי יש לא השראה עלייך או כי אני לא יודעת למה היהדות היא מקסימה ויש בה הרבה באבל זה לא דרך ולא סיבה לחזור בתשובה תחקור תראה תלמד ואז תחליט לטובתך האישית מה שבא מהר הולך מהר...........

שוב התחלנו עם הוכחות?

אני עדין לא הבנתי איך חוסר בהוכחות מוצקות מעבר לכל ספק סותר את קיום אלוהים? ואותו דרב לגבי עבמים גם אם מעולם אפ אחד לא ראה כזה זה לא אומר שאין כאלו ושאנחנו היחידים ביקום. ואם בהוכחות עסקינן אשמח אם מישהו יוכל להוכיח לי: שבין 2 נק´ עובר רק קו אחד. שהשלם גדול תמיד מחציו. (והרי כל מי שלמד פעם מתמ´ יודע שהייחוס לכך כאל אמת מוחלטת שמתקיימת תמיד ). כמובן שיש עוד אלפי משפטים נוספים במתמ´ ותחומים נוספים כאלו שאין להם הוכחות מוחלטות למה שלא תתיחסו אליהם (לחוקרים, מדענים,מתמטיקאים, וכו) בידיוק כמו אל אותו אדם שמאמין באלוהים למרות ש"אין" הוכחות לקיומו? (השאלה מיוחסת רק לאלו שחייבים הוכחות פיסיות לכל דבר שהוא,לסקפטים)

[אורן]

New member
תראה,

אם הייתי אומר לך שיש לנו כלבים בצבע ורוד אבל שאפשר לעבור דרכם בלי להרגיש, והם בלתי נראים והם הולכים ומטיילים ברחוב? היית אומר לי להוכיח. לא הייתי מצליח. היית אומר לי שחוסר ההוכחות אמנם אינו מוכיח שהם אינם קיימים ב-100% אבל זה יהיה מטופש להאמין במשהו ללא הוכחה. אותו דבר עם אלוהים, אין הוכחה- זו כבר הוכחה מספיקה. בין 2 נקודות עובר רק קו אחד, אמנם אין הוכחה שהיא באמת הוכחה אבל עד היום אף אחד לא הצליח לעשות אחרת- זו הוכחה די הגיונית. ההבדל הוא שלאלוהים אין הוכחה בכלל (יש נסיונות אבל כולם כבר הופרכו במאות דרכים)

alond

New member
בוא תרשה לי (למרות שלא רציתי):

כשאתה אומר נקודה וישר אתה בעצם אומר שאתה מקבל את הגדרות המתמטיקה (שכן מהי נקודה? וישר? אלה מוגדרים במתמטיקה). קיבלת אותם, אני אוכיח לך איזה מהטענות הנ"ל שאתה רוצה.

לא נכון אתה אומר משהו אחר

פילוסופי אפשר להגיד. מה היה קודם שפה? או מתמ´? נקודה וישר מילים בעברית(וכמובן שהן לא קיימות רק בעברית) וכשאני אומר אותן אין פירושו שאני מקבל את כל ההשערות המתמטיות שהוכחו או שלא עד היום. כמו שאם אני אגיד אלוהים לא אומר שאני מקבל את טענות של החרדים למהותו. או שאם אני אגיד למישהו אנושי או לא אנושי לא אומר שאני מקבל את ההגדרות הביולוגיות או פילוסופיות של מה שאני אומר. וחוצ מזה מדינה חופשית אני יכול להגיד מה שאני רוצה

alond

New member
אחלה.

אז כשאומרים לך "בין שתי נקודות שונות עובר אך ורק ישר אחד" מתכוונים לזה (ועם כל זיוני השכל שלך גם אתה מבין את זה כך) לפי הגדרות מתמטיות. וזה מוכח. יש לך הגדרות אחרות? ספר לי מהן. ופילוסופית, טוב. אין לי כוח.

סתרת את עצמך

באמת כל הכבוד. מה שאמרת 1) אפ אחד לא הצליח להפריך את העובדה שבין 2 נק עבור קו - לכן זה נכון.(מה אתה חושב שלא נעשו ניסיונות|???) 2)אפ אחד לא הצליח להפריך שלא קיים אלוהים- וזו ההוכחה שאין אלוהים. לי נשמע כמו משהו קצת סותר, מה אתם חושבים?

alond

New member
אכן יש בעיה.

לך לתגובה שלי. יש לבחור בן ה-16 טעות.

[אורן]

New member
לא אני לא אתעצבן

העקיצות שלך על הגיל שלי מוכיחות לי שאני מהווה לך אתגר למרות שגילי קטן, ובנוסף- במקום לענות לי עניינית אתה בוחר להטפל לגיל שלי. מסקנה: אתה לא יכול לענות לי עניינית... דרך אגב, ידעת שהמוח של בן-אדם מגיע לשיאו בגיל 17? אחר כך הוא רק יורד בכושרו... מצחיק שאתה צוחק עלי על גילי הנמוך כשעוד שנה אחת המוח שלי יגיע לשיאו בעוד ששלך כבר ממזמן התחיל רק לרדת (איני יודע את גילך המדויק אבל אני מנחש שהוא מעל 30 לפי התגובות שלך)...

alond

New member
זו לא עקיצה. ציינתי עובדה זו כיוון

שב-16 לא יודעים מתמטיקה. אין לכם הוכחות אמיתיות. אפילו בלימודים גבוהים ההוכחות הן לא מלאות עד הסוף. רק בפקולטה למתמטיקה ממש לימדו את כל הפרטים. אז תרשה לי לתקן אותך שאין הוכחה שבין שתי נקודות שונות עובר ישר אחד. יש. פשוט לא מראים אותה לתלמיד תיכון. זה היה ההקשר של הגיל.

alond

New member
ואגב, ההקשר הנפוץ של שתי נקודות

וישר הוא במרחב האויקלידי שם זה נכון. יש אכן הקשרים אחרים שם זה לא נכון. זה למה ביקשתי קודם הבהרה מה זו נקודה ומה זה ישר (בשביל ההקשר המדויק).

[אורן]

New member
סבבה

אז נחמד, אינשטיין, שאתה יודע מתמטיקה, אבל אם היית מבין באמת את מה שהייתי מנסה להעביר פה, היית מבין שמתמטיקה זו לא הנקודה, זו רק הדרך שלי לנסות לגרום לכם להבין, אז חבל שאתה נתפס רק למתמטיקה. אז נחמד שיש הוכחה שבין שתי נקודות עובר רק ישר אחד, מצידי תיקח כל אקסיומה אחרת שלא פתרו לך בפקולטה במקום... אולי היית בפקולטה למתמטיקה וזה נחמד אבל את הרעיון המרכזי שניסיתי להעביר לא הבנת, למרות המתמטיקה שלך, ופה אין שום קשר לגיל כי המתמטיקה היא אינה המטרה, ואינה הדרך, היא רק אמצעי להבהרת הנקודה.

למעלה