אבקש להציג את עצמי

שאלה למנהל הפורום

חוץ מדברי כפירה נגד בורא עולם ונגד הדתיים מותר גם להביא הוכחות שמאמתות את התורה ואת קיום הבורא?????.

שלום לך ארץ נהדרת

זה לי כמה שנים בארצנו הקטונטונת לאחר שנות גלות בארץ נכר. התארחתי אצל בנימין זאב מרחוב הרצל השכן של זאב מרחוב ז`בוטינסקי דוד של נחמן מרח` ביאליק אח של סבא אליעזר מרחוב בן יהודה השכן של יצחק מככר רבין שהכיר את אדון דוד משדרות בן גוריון ואת מנחם מרח` בגין בן דוד של ברל מרח` כצנלסון שהי`ה שכן של חיים מרח` הרצוג ושל יצחק מרח` בן צבי גיסו של הירקן שאול מרח` טשרנחובסקי חבר טוב של אחד העם עד שהגענו למנדלי מוכר ספרים ואמרתי לו ``שלום עליכם``. אך כאשר ביקשתי לדעת היכן רחוב משה רבינו שעל פי תורתו חונכתי אני ואבותי מדורי דורות, הוא לקחני לרח` משה שרת, משה סנה, משה הס, משה דיין, ועוד הרבה מוי`שלך, אך את רח` משה רבנו עודני מחפש. וכך אני ממשיך לטייל עם ידידי היקר בדרכים, דרך פ``ת, דרך יפו, דרך השלום, דרך בן צבי, דרך נמיר, דרך ההגנה, ואני שואל את ידידי היכן ``דרך התורה`` ?, אז הוא ענה לי, מכאן ועד הסוף ושמאלה, זה ``דרך ההלכה``. וכך מן הדרכים הגענו להרבה ככרות, ככר המושבות, ככר דיזינגוף, ככר מוגרבי, ככר העצמאות, ככר ויצמן, שאלתי האם יש ג``כ ככר המסמל את היום המיוחד שלנו של עם ישראל?, ידידי ענני ודאי ודאי, ככר ה` באייר, לא, אני אומר, כונתי ליום השבת שלנו, ואז הוא עונה לי יש איזה רחוב קטן בו מתגוררת קבוצה קטנה מימי הבניים קבוצה פרימטיבית בלב העיר ירושלים והם קוראים לה ``ככר השבת``, אבל ה` באייר זה אחד הנסים הגדולים שלנו שהוא יום העצמאות. ואז שאלתי האם יש ג``כ ככר י``ד באדר [זכר לפורים]? או ככר כ``ה בכסליו [זכר לפורים]? ככך יציאת מצרים ?, ככר מתן תורה ?, והוא לקחני לככר המדינה, ואמר זה כולל הכל ! ! וכך בטרם צאתנו לכיוון ירושלים הנני צופה בהרבה בנינים מפוארים. בית ברל, בית אשכול, בית ההסתדרות, בית המהנדס. בית הסופרים. בית האיכרים. בית החקלאים. שאלתי את ידידי האם יש גם זכר ל``בית המקדש``? ותשובתו היתה, היום יש בית המשפט, וזה מאוד קדוש לנו. שאלתי מזה כ``כ קדוש? ויענני, מה? לא ראית אלפי אנשים בגן סאקר שהזדהו עם בית המשפט? שאלתי ומה עם החצי מליון מנגד. ויען: זאת הקבוצה הקטנה מככר השבת! סליחה אדוני! עצרתי ושאלתי. כמדומני שחצי מליון זה קצת יותר מכמה אלפים. ויאמר לי לא. החצי מליון הם לא אנשים הם רק ``כינים ועלוקות``. אבל אנשים הם אלו שהיו בגן סאקר. שאלתי אם החצי מיליון היו נראים כמו אנשים. אז, השיבני בקול רם, לכן יש לנו שופטים ובגצ``ים, והם קובעים מי אנשים ומי ``כינים``. על כן אנו קוראים למדינתנו ``מדינה דמוקרטית`` ``מדינה ליברלית`` ``מדינה חופשית`` ``חופש הדת`` ``חופש הביטוי``. כאשר חזרתי סוף סוף לביתי לאחר יום טיולים ארוך, שאלתי את עצמי האם הי`ה זה טיול בארץ ישראל, במדינת היהודים, או שעדין אני באמצע החלום...

לכל המדומיינים

לכל המדומיינים שמאמינים בעב"מים שידעו שהמדע שולל מכל וכל את תיאוריית העב"מים והחייזרים למיניהם ושהמדע טוען שכל העדויות על כך שאנשים ראו עב"מים נובעות מבעיות פסיכולוגיות , השתקפות של השמש, ועוד.

לכל הקנאים

לכל מי שכואב לו שייש לדתיים מכוניות ובתים גדולים (ולא מבינים מאיפה זה בא להם ) אז אני רוצה להרגיע אתכם : עוד מעט המשיח יגיע וכל החילונים שמרדו בבורא עולם יקבלו הסעות חינם מהדתיים (חברא קדישא ) יאספו אתכם אחד אחד מהבתים , הדלק עלינו.......

גוססי

New member
אבקש תשובה כנה לשאלתי הבאה:

האם קטע חביב זה הינו פרי רוחך, יצירה מקורית משלך?

alond

New member
???

זו לא פעם ראשונה שקטע זה מופיע פה בפורום.

גוססי

New member
כך חשבתי

וזה הזמן להעלות כמה הרהורים נוגים אודות נטייתם של מחב"תים - מקצועיים וחובבנים כאחד - להציג קטעי טקסט ארכניים מבלי לציין את מקורם, כנראה כדי שלא נבחין כי זהו משל דתי מאתר החזרה בתשובה. אנשים טובים אלה שוכחים כי המביא דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם, ועל ראשם תיפול האחריות לעיכובים בגאולתנו.

אלעדמי

New member
מי שאומר

דבר בשם אומרו מביא (מקרב) את הגאולה לעולם ומי שלא- לא מעכב אותה!

israelberger

New member
תיקון

כל האומר דבר בשם אומרו מעלה עליו הכתוב כאילו מביא גאולה לעולם. משמע, זה לא שבאמת מקרבים את הגאולה אלא שזה כאילו באותה רמה של עשיה.

גוססי

New member
כך או כך

נראה שהפלגיאטורים האלה אינם מייחסים חשיבות רבה לגאולה.

אבקש להציג את עצמי

אני בן 17 חילוני גמור (עד לפני 4 ימים ) עד שנוכחתי להיות בהרצאה של הרב אמנון יצחק שהוריד לי את העגיל ושם עליי ציצית , אני חייב לומר שזאת הרגשה נפלאה למרות שקצת קשה לי בכמה עניינים אבל חפיף בשבילך אבא שבשמים הכל הכל הכל הכל הכל. אציין גם שחבר שלי הטוב ביותר ( הלו הוא יקיר לוי) חוזר איתי ואני רוצה להגיד לו רק דבר אחד : אחי לאט לאט לא צריך ישר לישיבה בירושלים קודם נשפיע פה קצת ואח"כ ניקח איתנו לישיבה את כל השכונה אבל גם לא יותר מדיי לאט למה משיח מחכה וכשייש אוטוסטרדה מזיזים את האיטיים כי הם מפריעים לתנועה , קיצר אחי אוהב אותך ותזכור יש מחר צפירה בבי"ס המורים שם הם אנשים נאורים ואנחנו לא רוצים לאכזב אותם אז תעשה להם טובה ותקום (אם זה מה שעושה להם טוב אזז.....) יאללה אוהב אותך אחי.

לילה טוב לכולם

אני הולך לישון ולתקשר עם צדיקים בשינה (מקווה ששרה אמנו תתגלה לי שם, שמעתי שהיא הייתה כוסית אחושרמותה), מעניין מי מתקשר עכשיו עם יוסי שריד (ניחוש פרוע , המן) ומי מתקשר עם טומי (מי יכול לתקשר איתו הוא שונא את כולם לאף אחד אין חשק כבר לדבר איתו ) נסתפק בכך שהוא הלך לישון עצבני לאחר שביקר בפורום " חופש" וראה איך דוס אחד מחרבש לו את הפורום ויורד לו על הבוחרים (הקטע של " לכל הקנאים " מוקדש לך ) ביי נשמות חולה עליכם ה א ו ר ג י נ ל.

[אורן]

New member
לילה טוב... בהצלחה!

דרך אגב... ממי שמעת על שרה אמנו? מכל שאר האנשים שהיא התגלתה אצלם?... אני בניגוד אליך יודע שאף אחד לא מתקשר עם יוסי שריד... דברים כאלה קורים רק באגדות... אם היה כזה דבר בטח עם אמנון יצחק היה מתקשר חומייני או משהו... נ.ב. כנראה זה כל מה שאתה יודע... לחרבש... אם היית יכול לעשות גם קצת דברים מועילים אולי לא היית חוזר בתשובה... בכל מקרה בהצלחה, אני מקווה שתפגוש את שרה אמנו.

[אורן]

New member
מסכן...

שטפו לו את המוח... תן לי לנחש, נכון שאתה מהאנשים האלה שלא אכפת להם מהלימודים ולא עושים שום דבר מעשיר בזמנם הפנוי? אנשים כאלה הם בדרך כלל האנשים שחוזרים בתשובה, כדי להשלים את החסך שיש להם בחיים רוחניים.

sandchicken

New member
בניגוד כמובן ליוצאים בשאלה

שכל אחד ואחד מהם איש אשכולות, כולם חכמים מחוכמים, עשירים בחיי רוח ורגש. בחייאת, נמאס מהטפיחה העצמית שלכם על השכם.

[אורן]

New member
אנשים שיוצאים בשאלה

עושים זאת בגלל שהם הבינו לבד את דרכם ואף אחד לא שטף להם את המוח נו אז נמאס לך... ביג דיל... לי נמאס שהחרידים לא משרתים בצבא, לא משלמים מיסים, בזים למדינה ומנצלים אותה לטובתם למרות שבכלל היו מעדיפים שהיא לא תתקיים, ולמישהו אכפת?

ההסבר האמיתי לוויכוח על ההתגייסות

החילונים אומרים שרק הצבא יכול להגן על המדינה , אנחנו (הדתיים) אומרים שלימוד תורה ותפילה לשם הוא זה שיגן , מה הסיבה לוויכוח? בחברה החילונית מחנכים אתכם שבכוח פותרים בעיות , אותנו לימדו שבעיות פותרים בפה . התפיסה שלכם שונה לגמרי משלנו.

DaCritic

New member
התמודדות בעזרת הפה

בפעם הבאה שצבאות ערב מסתערים עלינו, נקח כולנו מוחטה עמוקה ונריק עליהם. כך נתגבר עליהם בכח הפה!

[אורן]

New member
נקודה לחשוב עליה

מה תגיד למישהו שחושב שלימוד קוראן יציל אותנו? או אולי לימוד הברית החדשה? אני בכלל חושב שאם אני אלמד כימיה זה יגן על המדינה... אז אתה תגיד לי לעשות צבא ואז ללמוד נכון? אז אם כוונותיכם כל כך טהורות, תעשו צבא כמו שצריך ואז תלמדו תורה. ותשלמו שכר לימוד כמו כולם ולא הכל על חשבון המדינה.

sandchicken

New member
שטויות במיץ

האם אתה חושב שההולכים לכנסי חזרה בתשובה עושים זאת כי הכריחו אותם? לא, הם הלכו מרצונם - כלומר הם אלו שרצו להתקרב לדת, ההתנשאות שלך ממש לא במקום. לי נמאס מהקיום המתועב של הציונות הכופרת, הגזענית והצדקנית, מי אתה שתאשים אותי בכך?

למעלה