שלום לך ארץ נהדרת
זה לי כמה שנים בארצנו הקטונטונת לאחר שנות גלות בארץ נכר. התארחתי אצל בנימין זאב מרחוב הרצל השכן של זאב מרחוב ז`בוטינסקי דוד של נחמן מרח` ביאליק אח של סבא אליעזר מרחוב בן יהודה השכן של יצחק מככר רבין שהכיר את אדון דוד משדרות בן גוריון ואת מנחם מרח` בגין בן דוד של ברל מרח` כצנלסון שהי`ה שכן של חיים מרח` הרצוג ושל יצחק מרח` בן צבי גיסו של הירקן שאול מרח` טשרנחובסקי חבר טוב של אחד העם עד שהגענו למנדלי מוכר ספרים ואמרתי לו ``שלום עליכם``. אך כאשר ביקשתי לדעת היכן רחוב משה רבינו שעל פי תורתו חונכתי אני ואבותי מדורי דורות, הוא לקחני לרח` משה שרת, משה סנה, משה הס, משה דיין, ועוד הרבה מוי`שלך, אך את רח` משה רבנו עודני מחפש. וכך אני ממשיך לטייל עם ידידי היקר בדרכים, דרך פ``ת, דרך יפו, דרך השלום, דרך בן צבי, דרך נמיר, דרך ההגנה, ואני שואל את ידידי היכן ``דרך התורה`` ?, אז הוא ענה לי, מכאן ועד הסוף ושמאלה, זה ``דרך ההלכה``. וכך מן הדרכים הגענו להרבה ככרות, ככר המושבות, ככר דיזינגוף, ככר מוגרבי, ככר העצמאות, ככר ויצמן, שאלתי האם יש ג``כ ככר המסמל את היום המיוחד שלנו של עם ישראל?, ידידי ענני ודאי ודאי, ככר ה` באייר, לא, אני אומר, כונתי ליום השבת שלנו, ואז הוא עונה לי יש איזה רחוב קטן בו מתגוררת קבוצה קטנה מימי הבניים קבוצה פרימטיבית בלב העיר ירושלים והם קוראים לה ``ככר השבת``, אבל ה` באייר זה אחד הנסים הגדולים שלנו שהוא יום העצמאות. ואז שאלתי האם יש ג``כ ככר י``ד באדר [זכר לפורים]? או ככר כ``ה בכסליו [זכר לפורים]? ככך יציאת מצרים ?, ככר מתן תורה ?, והוא לקחני לככר המדינה, ואמר זה כולל הכל ! ! וכך בטרם צאתנו לכיוון ירושלים הנני צופה בהרבה בנינים מפוארים. בית ברל, בית אשכול, בית ההסתדרות, בית המהנדס. בית הסופרים. בית האיכרים. בית החקלאים. שאלתי את ידידי האם יש גם זכר ל``בית המקדש``? ותשובתו היתה, היום יש בית המשפט, וזה מאוד קדוש לנו. שאלתי מזה כ``כ קדוש? ויענני, מה? לא ראית אלפי אנשים בגן סאקר שהזדהו עם בית המשפט? שאלתי ומה עם החצי מליון מנגד. ויען: זאת הקבוצה הקטנה מככר השבת! סליחה אדוני! עצרתי ושאלתי. כמדומני שחצי מליון זה קצת יותר מכמה אלפים. ויאמר לי לא. החצי מליון הם לא אנשים הם רק ``כינים ועלוקות``. אבל אנשים הם אלו שהיו בגן סאקר. שאלתי אם החצי מיליון היו נראים כמו אנשים. אז, השיבני בקול רם, לכן יש לנו שופטים ובגצ``ים, והם קובעים מי אנשים ומי ``כינים``. על כן אנו קוראים למדינתנו ``מדינה דמוקרטית`` ``מדינה ליברלית`` ``מדינה חופשית`` ``חופש הדת`` ``חופש הביטוי``. כאשר חזרתי סוף סוף לביתי לאחר יום טיולים ארוך, שאלתי את עצמי האם הי`ה זה טיול בארץ ישראל, במדינת היהודים, או שעדין אני באמצע החלום...