אבחנה מבדלת

אני אישית לא מאמינה

באבחון של שעה ואו בשאלונים,
אני אישית חושבת שעל מנת לאבחן נכון צריך מספר מפגשים מעבר לשלושה כפי שנהוג כיום, והכי חשוב להשקיף על הילד במסגרות ומספר פעמים בכל מני מצבים,
רק אז לדעתי האישית ניתן לאבחן נכון וגם אז טעויות תמיד יכולות לצוץ אבל הסיכוי מאוד קלוש וקטן!

רותי311

New member
מה זאת אומרת?

לתצפת עליו במסגרת? מי יעשה את זה? פסיכולוג פרטי? פסיכולוג של בית ספר? הסיכויים לאבחן בבית ספר הם קלושים, הבן שלי לוקח רטלין והוא ילד אחר לגמרי מאשר בבית.
ומה הסיכוי שפסיכולוג יאבחן כזה דבר?

ישנם מכונים ורופאים+ פסיכולגים

שמגיעים למסגרת בתאום עם המסגרת להשקיף, זה לא נפוץ אבל זה בהחלט קיים.

Astroo

New member
בבתי ספר לא תמיד מאשרים את זה

אצלנו לא אישרו שפסיכולוגית תיכנס לבי"ס (אפילו שזו פסיכולוגית של מכון התפתחות הילד ולא פרטית).

לדעתי יש טעם לפגם

ללא השקפה על הילד במסגרת וכל דבר אחר לוקה בחסר, החלק של ההשקפה על ילד במסגרת לדעתי הוא החשוב ביותר שיש!

תלוי

בתי ספר/גנים שחושבים שהם יןדעים הכל וגם חשוב להם להחךיט בעצמם זה נכון.
ומנסיון אלה מקומות שלא ממש עוזרים לילדים.
מנסיון ממסגרות אחרות שהיה להם אכפת מהילדים שלי ורצו בטובתם הם קיבלו בברכה
פסיכולווגית שהבאתי.
ב

לדעתי האישית

ילד על הספקטרום גם עם הרטלין ללא סייעת יתקשה לתפקד במאה אחוז, איזה קושי בבית הספר צריך להיות, הבעיה הכי גדולה לילדים בגיל בית ספר זו המסגרת והרטלין לא יעזור לזה.
ולכן עיין מקצועית תוכל במסגרת לאבחן אותו כן אם והיה והוא בספקטרום.

dina199

New member
איבחון כולל לפחות שני מפגשים,

ראיון עם ההורים החל מהלידה, שיחה עם הילד וכל נתון אפשרי מגורמים טיפוליים וחינוכיים.
לזה מוסיפים את השאלונים.
מאבחן רציני יעשה איבחון ממש מעמיק.

yuliyuli1

New member
הדרך הטובה ביותר היא תצפית במסגרת

לילד בתפקוד גבוה אין בד"כ בעיות מול מבוגרים, אלא מול קבוצת השווים.

איש מקצוע שמאבחן (בד"כ הפסיכולוג) לא עושה אבחון רציני אם לא מתצפת עליו בחברת בני גילו.
בני גם ילד אחר כשהוא עם ריטלין, אבל עדיין ניתן לראות קשיים חברתיים כשמתצפתים עליו במסגרת (לפעמים מספיק חצי שעה כדי לראות את זה ולפעמים צריך מספר שעות). הפסיכלוגית מהתפתחות הילד שבאה לתצפת אצלנו אמרה שלקח לה זמן עד שהבינה למה אנחנו חושבים שהוא בספקטרום.

שילד על הספקטרום תרופות לא יטשטשו את הקושי שלו עם חברת בני גילו ואפילו לא יטשטשו סמנים במקומות הומי אדם כמו קניונים, ואלמות וכו'..
אחרי כחצי שעה ניתן בהחלט לראות סמנים שהעין מקצועית מנוסה תאבחן עם תרופה או בלי תרופה. לכן אני גם בדעה שתרופות לא ממש עוזרות לילד על הספקטרום
אם לא עובדים איתו נכון במסגרת אבל זה כבר נושא אחר.

yuliyuli1

New member
בזה אני דווקא לא מסכימה איתך

כשלליד יש ADHD הריטלין לא נועד לעזור לקשיים שמערים עליו האוטיזם אלא לקשיים שגורם ה ADHD, ובכך התרופה עושה עבודה מצוינת (כמובן רק לילדים שהתרופה מתאימה להם) ומורידה את הקשיים החברתיים שגורם ה ADHD.

אם לילד היתה גם סכרת היית מוותרת על אינסולין רק בגלל שזה לא עוזר לא לאוטיזם?

אני מברכת כל יום מחדש על קיומו של הריטלין. בלעדיו החיים של בני היו בילתי נסבלים.

לא טענתי שהרטלין לא עוזר

אם לילד שלך יש גם הפרעת קשב וריכוז, טענתי שהרטלין לא יסתיר סמנים נוספים אם עובדים עם הילד לא נכון, אם את טוענת שהריטלין יעזור גם אם יעבדו עם הילד הכי לא נכון
לזה אני לא מסכימה..

yuliyuli1

New member
אף אחד לא חושב שצריך לעבוד עם הילד לא נכון

ריטלין לא עוזר לבעיות שנגרמות מהאוטיזם, אבל הוא מעולה לבעיות שנגרמות מ ADHD.

dina199

New member
אין ספק שלאף אחד אין כוונות רעות

השאלה האם זה מספיק.

Astroo

New member
מבחינת הזכויות ההבדל הוא תהומי

אם הילד יאובחן על הקשת בתפקוד גבוה, מגיעה לו קצבה חודשית, שילוב עם סייעת או כיתה קטנה בבי"ס, הרבה יותר טיפולים שמכוסים ע"י קופת חולים, מימון לנוןפשונים וקיטנות, ובהמשך פטור מהשירות הצבאי (למרות שחלק מההורים רואים את זה בתור חסרון).

רותי311

New member
לי זה נראה חסרונות

הילד שלי רוצה להיות ילד רגיל.
כבר עכשיו מרגיש שונה ורוצה להיות כמו כולם

זו שאלה של סדר עדיפויות.

הבן שלי סבל מאוד מהצקות בבית הספר. לא היה לו אף חבר.
היה קשה מאוד לראות אותו, והיה ברור לי שזה לא רק הפרעת קשב.
הילדים הציקו לו בהפסקות והיה מזל שהמורות תמכו בו.
רק הבנות היו נחמדות אליו.

היה חשוב לי לדעת מה הקושי שלו כי חשבתי שזה יעזור לי לתת את הטיפול המתאים.

האמת, עד היום אני לא יודעת אם עשינו את הצעד הנכון....
אבל נראה לי שכל מה שהיינו מחליטים היה גורם להתלבטות כזו.

למעלה