אבחנה מבדלת

נכון מאוד.

"צריך לחפש מקום רציני ומנוסה על מפורסם נחשב כי לפעמים יחסי ציבור ופרסום לא תמיד מייצגים נכון מה שקורה באותו מקום."

זאת בדיוק הפוינטה. איך לדעת האם מקום מפורסם וידוע הוא גם באמת שווה..

dina199

New member
כל תהליך איבחוני מתחיל מ TAKE IN

(אני מקווה שהמונח נכון
).
וזו שיחה עם ההורים על כל החיים של הילד החל מההריון.
מאבחן שלא עושה את זה ומסתמך רק על מצב נוכחי (כדוגמת כאבי בטן מיידיים) לא עושה את עבודתו כראוי.

dina199

New member
כן IN TAKE . תודה

ואת זה עושים אפילו באיבחון דידקטי הכי פשוט.

רותי311

New member
זה קצת סותר את התגובה הקודמת שלך

שבו טענת (ואני מאמינה בזה) שאת יכולה לזהות הכי טוב ילד בספקטרום אם תראי אותו בקניון. כי יש לך נסיון כי את אמא לילד/ה בספקטרום. א ב ל עד שהמאבחן לא יראה את כל ההתנהגויות שאני מכירה כאמא הוא לא יוכל לאבחן באמת. כי התאורים שלי יהיו מושפעים אוטומטית מהאנפורמציה שקראתי שהעלו את החשדות שלי מלכתחילה. עכשיו, אין סיכוי שמאבחן יוכל לפגוש אצל ילדי את כל ההתנהגויות האלה שאני מדברת עליהם. כי חלקם בסיטוציות מורכבות וחלקן או רובן תלויות בגרייה של הסביבה ולמאבחן אין את כל זה בסביבתו. ו ל כ ן הם מסתמכים על שאלונים והכי הרבה על הסיפורים של ההורים.אותם סיפורים יכולים להיות מסופרים ממספר נקודות מבט בעיקר שזה גבולי.

ממש לא סותר

אם אני כאם יודעת לאבחן ילד בקניון אז גם מאבחן טוב ידע לאבחן, לעמת זאת מי ששומע מה שהורים אומרים לו ולא קובע שיקול דעת על פי מה שהוא רואה על הילד ונותן אבחון על פי מה שההורים הדריכו וכיוונו אותו,
ובקשו ממנו לכתוב והכתיבו לו מה לכתוב,מסכן את הפרנסה שלו, היכן הסתירה? את כאמא מספרת את הצד שלך אבל הוא כמאבחן צריך לראות את הסימפטומים אם הם בספקטרום או לא,כי הורה חדש בתחום גם אם הוא קרא המון באינטרנט הוא עדין לא מספיק מנוסה לעשות אבחנה מבדלת, ועדין חסרים לו נתונים מעשיים ולכן מאבחן טוב צריך לרדת לשטח ולבדוק, ולא לסמוך על מה שההורים קראו ולמה הם מכוונים מבלי לבדוק לבד מה קורה עם הילד,
ולכן גם כתבתי שצריך לצפות בילד במסגרות, וזה קיים בהחלט אם הורה מתעקש{יש הורים שלא רוצים אבחון לא נכון} אז מסדרים צפייה במסגרת חינוכית אין מצב שהנהלת המוסד תתנגד אם ההורים עומדים על כך,, והכרתי מספיק מקרים
שאנשי מקצוע באו להשקיף והנהלה לא שמה רגל ואפשרה זאת!
ואפילו לא במסגרות גם במקום כמו קניון שיש שם המון גירויים רואים מייד אם ילד על הספקטרום או סובל מהפרעות קשב, מאוד טוב רואים , היית רואה את הבת שלי אז היית מבינה את ההבדלים.. ומדובר בנערה בתפקוד גבוה.

לא יכולה לכתוב איך

יכלה לכתוב שאם אני אשקיף עליו חצי שעה מטייל בקניון אני אוכל לדעת אם הוא משלנו או לא

אבל אולי ילד שאת תאבחנו אותו, הוא לא

גבולי אלה עמוק?
ואולי דוקא ילד שהוא גבולי את לא תצליחי לאבחן בקניון?

אנ מנסה להגיד שכאשר את רואה ילד בקניון ומצליחה לסווג אותו, אין לך דרך לבדוק האם הסיווג שעשית הוא אכן נכון...

זה ממש נכון.

כשרואים גם ילד בקניון כמה דקות קשה לדעת אם הוא מתנהג כך בגלל שהוא עייף למשל או שהוא נראה כמו, אבל בעצם יש לו קושי אחר, שגורם לו להתנהג ככה.

אבל לא זו הנקודה שאני רוצה להביא כאן

הנקודה היא שאני עדין לא טעיתי בילדים שהכרתי אפילו בצורה שטחית למשל בגן שעשועים ואניי די בטוחה בעצמי גם לגבי קניון, ילד עייף נראה אחרת כמו ילד בספקטרום
יש לי מספיק ניסיון בגידול של ילדה במשך 16 במצב מורכב ,וראיתי המון ילדים בכל מני מסגרות וראיתי חברים שלה בכל מני אירועים ומפגשים שאני אוכל לעשות אבחנה מבדלת,,
והנקודה שרציתי להבי לכאן זה לא אם אני מסוגלת לאבחן או לא בקניון{ולדעתי ממש כן ומספיק לי עשרים דקות לזה} אלא שאם אני מסגלת שאני לא איש מקצוע אז מומחה מנוסה קל וחומר אמור לדעת לאבחן נכון!

ומה זה נכון?

זה שאתם מאבחנים בצורה שונה, לא אומר שדווקא את צודקת והוא טועה.
אולי זה להפך.

וגם אם באים שני מונחים ושניהם נותנים אבחון שונה - מי יודע מי מביניהם צודק?

כי כפי שאת יודעת ומכירה אצלי אין

אמצע או שהילד בפנים או שהילד בחוץ, אצלי אין חצי אוטיזם, וילד שבפנים גם אני וגם מומחה מנוסה ורציני יאבחן

dina199

New member
האמא תמיד 'היסטרית' .

ןבדרך כלל היא גם הצודקת.
יש אבות וסבים שלא מקבלים את האבחנה גם כשהיא רשמית ביותר. אלה ענייני הכחשה שאין לאמהות.

רותי311, חשוב לי מאוד לומר לך,

שלדעתי, למרות הכל כדאי לך ללכת לאבחון.

גם כי אם לא תלכי זה תמיד ינקר ויציק לך אם הוא שם או לא שם.

וגם כי את יכולה להשפיע על האבחון גם לכיוון אובייקטיבי. לנסות לענות לפי הילד ולא לפי מה שידוע לך.

אם את לא בטוחה שמשהו הוא אובססיה או לא, לספר על הסיטואציה כפי שאת מבינה אותך, בעלך ייתן את נקודת הראות שלו (בגלל זה חשוב לבא שניכם ביחד) וכך המאבחן יוכל להתרשם.

ממליצה מאוד על בית אחד, ששם עורכים אבחונים מאוד רציניים ומעמיקים.
גם אם הם אינם חפים מטעויות, כמו כולנו.

רותי311

New member
תודה על הדאגה והאכפתיות. התקשרתי

למרכז אלו"ט באסף הרופא. המתנה לאבחון "מספר חודשים" !! אף אחד לא יודע להגיד מספר (מס' חודשים בשבילי =בין 2 ל 11. מה זה 11 חודשים בשביל ילד? ) אופפפ

למעלה