אבחון ואבחנה

arana1

New member
ונעבור לסעיף הבא

המומחים והחוקרים והרופאים סובלים מלקות עצבית שלא מאפשרת להם להבין את יחסי הגומלין בין הרקע לחזית(נמצא כבר מחקרית שאוטיסטים עושים את זה הרבה יותר מהר ומדוייק מרוב האנשים הנורמטיבים)
ולכן הם לא מבינים שיכול אדם לסבול ממוסחות רגשית וקשיי ריכוז וחוסר יכולת להכללת גירויים חושיים למשמעות בעלת ערך בסביבה שמגדירה יעילות ומטרה מרכזית רק בצורה מאוד מסויימת וצרה
בסביבה אחרת,שמגדירה יעילות ותופשת מטרה מרכזית בצורה אחרת
אותו אדם שהיא מופרע לחלוטין כביכול יגלה כושר ריכוז ויכולת לסנטז גירויים שונים ברמה גאונית
אבל אז הם יתייגו אותו כאובססיבי
כמי שמבזבז את זמנו על דברים חסרי תועלת ומובן
כמי שמבלבל את המח על דברים זניחים לחלוטין
כמו למשל אהבה לאנשים

ה"מומחה" לעולם לא ישאל למה הפעילות המרכזית הנדרשת היא באמת כזאת
מה זה בעצם אומר על מבנה החברה
על ציפיותיה
(טוב כי זה כבר שייך לתחומים אחרים,כמו סוציולוגיה ופילוסופיה והיסטוריה ואתיקה ואמנות והרי המומחה מצטיין רק בתחומו הצר)

ה"מומחה" לעולם לא ישאל לטיבה של ההדדיות המוסכמת כבריאה ותקינה
ואיך היא קשורה להגדרת המטרות המרכזית של הקבוצה
ואיך היא קשור לטוב ולרע
לאהבה
ה"מומחה" יפסוק שמי שלא משתלב בדרך שבה הרוב תופש את ההדדיות הוא לקוי,יש לא לקות וחוסר הבנה או אפילו פגם פתולוגי או עצבי במערכת שמפקחת ומאפשרת הדדיות תקינה
זה אפילו לא גזענות
זה משהו הרבה יותר רע והרבה יותר אפל מזה
זה משהו שעוד אין לו שם
עד כדי כך הוא נורא

והדבר הנורא הזה מהווה את התקן שבו נשבעים כל האנשים שבריאותנו הנפשית אמורה להיות מופקדת בידיהם המאוד לא אמונות בכלל

arana1

New member
לסיכום

אין NVLD, ADHD, SLI, דיסלקסיה ודיסגרפיה
אין מופרעי קשב
ההנחה שאנשים מסויימים מסוגלים לסנן מהחושים מידע משמעותי ואחרים לא היא הנחה פוליטית,חברתית
היא הנחה שמתבססת על חוסר יכולת לשאול מה משמעותי ולמה מה שמשמעותי לאחד לא משמעותי לאחר
זו הנחה שנובעת וכופה על הקיום האנושי כחקירה אמיתית, ומהותית של המציאות המתהווה קונפורמיזם אבסולוטי

זה לא אומר שהאנשים המתוייגים כך אינם סובלים או אינם זכאים וצריכים לתמיכה יחודית
אבל התמיכה המוצעת לפי ועל סמך ההנחות המתייגות בהכרח שתוביל לנסיונות חוזרים ונשנים ליישר ולחווט מחדש את דווקא את מה שהכי מופלא ומרגש ומקדם באנשים המיוחדים

ניורודיברסיטי זו לא סיסמה
זו מציאות שגם עולם הרפואה יצטרך ללמוד להפנים
אם הוא רוצה להישאר רלוונטי למשהו

arana1

New member
אין, ויש

אבל ברור לי שמה שכתבתי עלול להיות מורכב מדי ,לפחות לחלק מהאנשים כאן

אני לא עושה כאן כלום
רק מביע את דעתי כמו שהיא עולה מהתנסותי

אוטיזם זה משהו שקיים במוחות ובתפישה של המאבחנים ושל האנשים הנורמטיבים
אוטיסטים לא קוראים לעצמם אוטיסטים
אספרגר זה לא שם של אוטיסט,זה שם של רופא שחקר את ילדים בעלי מאפיינים מסויימים מבחוץ וקיטלג אותם על סמך שונותם מהממוצע
אני לא מגדיר את עצמי רק על סמך השונות שלי מהממוצע
אני מגדיר את עצמי דרך מה שאני אוהב ורואה ושומע ונהנה לעשות
הממוצע יכול לקפוץ לי

מבחנים לאבחנת אוטיזם

כן. ובמה שהכשרתי מאפשרת לי אני משתמשת. צרפתי לאחת ההודעות כאן דפים שלמים עם מידע ומקורות לאבחונים מקובלים על רצף האוטיזם. כל אלה ידועים, מוכרים לי ובשימושי. וזה הבסיס שעליו הסתמכתי כאשר כתבתי כאן על כל המבחנים שלא ידועים לך, לצערי לא מוכרים ע"י הבטוח הלאומי, ולכן נעשה שימוש במבחנים לא מתאימים. פסיכיאטרים ונוירולוגים בדרך-כלל לא משתמשים במבחנים הללו, לכן אני מסתייגת מראיון האבחנה שלהם, המבוסס על ה-DSM. בקרוב תופץ כאן המהדורה החדשה והבעייתית מאוד. אנשי מקצוע ערים לבעייתיות, ונערכים בהתאם. אני משיבה משום שנשאלתי: את, גברתי, לא מוסמכת לדון כאן בהכשרה שלי וגם לא אף אחד אחר. את יכולה לבחור לך את מי שנראה מתאים לאבחון שתזדקקי לו. מי שפונה אלי יודע היטב מה כישורי ומה הכשרתי ומקבל תשובה לכל שאלה שנשאלת.

לא טענתי שאני מוסמכת לדון בהכשרתך

רק שאלתי אותך האם עברת קורס ADOS, היות וזאת נראתה לי אינפורמציה חשובה עבור מי שמעוניין לפנות לאבחון.
אם תחליטי לענות על השאלה את זו שתספקי את האינפורמציה אם תחליטי.
וכל הורה יחליט לעצמו.

וכדאי שלא יחשבו שיש לי משהו אישי

כלפי ד"ר ספקטור, אני רוצה להגיד שלא פגשתי אותה מעולם, ורק קראתי עבודות שלה. ממה שהתרשמתי מדובר באשת מקצוע מעולה שעושה אבחון דידקטי מלא ויסודי.
מורה שיכול ומסוגל לעבוד פרטנית עם ילד יכול ללמוד הרבה מאוד מאבחון כזה.
אבל,, וכאןן האבל הגדול, אבחון כזה אינו תחליף של אבחון אוטיזם. במקרה הטוב הוא רק מפרט דרכי עבודה ספציפיות עם ילד אוטיסט במישור הלימודי

בכל-זאת

אמנם,
מר שפירא לא מכיר אותי ואני מסתייגת מן החופש שנטל לעצמו להודיע כאן על כישורי והסמכותי. מומחיותי בתחום לקויי-הלמידה אינה סותרת את הכשרתי בתחומים אחרים, שלא ידועים למר שפירא. אם ימשיך להודיע כאן הודעות על כישורי והסמכותי - אאלץ לנקוט בצעדים להגנה על שמי המקצועי. זאת, לידיעת ולפעולת מנהלי הפורום.

TITLUL

New member
למנהלות -אני באמת תוהה

מה הטעם לתת במה למן פרסומת עצמית כזו. לגברת ספקטור יש פורום משל עצמה, אותו היא מנהלת ויכולה לפרסם את עצמה ואת שיטותיה. זה פורום שנועד לדיון, לתמיכה, לשיתוף בידע. העובדה שהיא פותחת שרשור, מפרסמת ת עצמה, ואז עוד מאיימת בתביעת דיבה נגד מי שמעז להשיג על השיטות ותועלתן באבחון או למידה של ילדים אוטיסטים. הרי זה מופרך לגמרי. האם אין כללים או קו מנחה במקרים של פרסום עצמי כזה בפורום?

kagome10

New member

ואני תוהה על פשר העויינות

ומשתאה נוכח האפשרות של כל פוצה פה להסית נגד מי שאינו מוכר וכשהזמנתי לכאן במקרה - מצאתי, לתדהמתי, דיון מתמשך בכישורי המקצועיים, של אנשים שאינם מוסמכים, אינם מוכרים לי ואינם בעלי מקצוע ראוי לחוות דעה מקצועית. אני חוזרת ומבקשת מהנהלת הפורום הזה לדאוג להגינות ומהימנות אם בחרתם להעלות כאן את שמי, או לאפשר דיון בשיטתי.

kagome10

New member
אם היית טורחת לקרוא קצת בפורום

היית רואה שפה בפורופ לא נהוג להניח שחתיכת ניר כלשהי מעידה על רמת הידע של האדם. לההורים הקבועים פה יש יותר ידע מלאנשי המקצוע, והם לא חושבים שםה צריכים חתיכת נייר כאישור להחוות את דעתם.

עצם ההנחה שחתיכת נייר כלשהי היא שנותנת את זכות להחוות דעה זרה לפורום זה.

בפורופ זה תמצאי לא רק הטלת ספק ביכולתם של אנשי מקצוע, אלא אף, שומושמיים, הטלת ספק בשיטות טיפול שלמות, והנחה שכל מי שמוסמך על פיהן גורם יותר נזק מתועלת.

ברוכה הבאה למדבר של הממשי

yuliyuli1

New member
בעבר ניסיתי פעמיים לשאול שאלות בפורום שלך

והתשובות היו רק שאי אפשר לענות בפורום אלא צריך לבוא אלייך לאבחון,
למרות שהשאלות היו תיאורטיות ולא ביקשתי אבחנה לבן שלי ספציפית.
אמנם לא כתבתי בשרשור אבל העוינות שלי היא מאז...

אם מדברים על הגינות אז הפרסום העצמי

בתפוז אסור.
וצריך להזהיר את ההורים שכדי שאבחון אוטיזם יהיה מוכר הוא צריך להיות אבחון משולב של פסיכיאטר ונוירולוג יחד עם פסיכולוג קלינו או התפתחותי אחרת הוא בגדר המלצות בלבד.

למען הסדר וההגינות

ההסבר שכתבתי כאן על הבדל בין אבחון רפואי, פסיכולוגי וחינוכי היה בתגובה על ערבוביה ובלבול שמצאתי בהתייחסות לאבחון, לאבחנה ולדרך להגיע לאבחנה מהימנה, בתוך הדברים שיוחסו לי, בשמי המלא, ולאבחון שאני מבצעת, ומבלי שמי השתתפו בדיון ידעו במה מדובר. לכן, חשבתי (לתומי) שהסבר מבחינתי על ההבדל שאני רואה בין המאבחנים שמרכיבים את האבחנה מן הזוויות השונות הנדרשות - יסביר את עמדתי, ירגיע את המתלהמים ויראה למשמיצים את מה שחשבתי נכון וסביר להסביר. במקום זה - זכיתי כאן לתגובות בוטות, לא מקצועיות, לא מחונכות ואני לא רוצה להיות חלק מן הדיון ומסתייגת מן הניהול שמאפשר השמצות ודיבה בפורום. זה לא מקובל ונמחק, בפורומים שלי ובפורומים אחרים, כאשר מישהו מלעיז ומוציא דיבה. אני מוחקת גם מי שמרשים לעצמם לעבור את גבולות הטעם הטוב.

schlomitsmile

Member
מנהל
את בחרת להעלות את שמך
את מוזמנת בהחלט להביע עמדותייך,
לשתף במסקנותייך מנסיונך המקצועי הנרחב.
כמו כל כותב אחר, גם על דברייך יהיו מי שיחלקו, יערערו-
גם להם נשמר חופש הביטוי כל עוד דבריהם ענייניים.
ואת מוזמנת, אם תחפצי בכך, להעלות טיעוני נגד לעירעוריהם.

שמי עלה לדיון ע"י אבא של "הנסיך הקטן"

ומר רונן שפירא ועוד משתתפים הגיבו, טענו והשמיצו. גם בזאת אין כאן אמינות.

למעלה