אבולוציה והתנ"ך.....

voguemaster

New member
חומר אפל ???

מעניין. סלח לי אבל במשך 4 שנותיי בלימודי הפיסיקה/גיאופיסיקה באוניברסיטה לא שמעתי על חומר אפל. יותר נכון לא שמעתי על זה שהצליחו להוכיח שהוא קיים. פעם חשבו שיש משהו שקראו לו "אתר", אבל אז הוכיחו שהוא לא קיים, יש ניסוי שהראה את זה. אם אתה מדבר על המדיום הבין-כוכבי (בתוך גלקסיה) אז כן, יש שם חומר, ורובו מגיע כתוצאה מסופרנובות.

voguemaster

New member
מעניין אבל לא סותר

הם מניחים שיש עוד חומר שהם לא מגלים בעקבות שיקולי סימטריה (בגדול). הם לא יודעים מה זה ועדיין לא גילו את החומר האפל הזה כך שיכול להיות כל דבר. טוב בכל מקרה בתואר ראשון גם לא מתעסקים עם זה בכלל

fcfighter

New member
תגובה.

לגוססי. התכוונתי להגיד שחומר אפל הוא לא בדיוק יסוד או משהו כזה (לפחות ככה משערים, עדיין לא יודעים בדיוק מה זה)... ואני לא טועה, מסיקים שהחומר הזה קיים כי פשוט "חסר" מסה שתחזיק צבירים ותמנע מהם להתפרק/לקרוס... ולבחור שלמד פיסיקה, זה לא כל סוג של חומר שנראה לעין, מכאן לקוח שמו. היום בטוחים שהוא קיים ושהוא מכיל את רוב המסה ביקום.

answers2

New member
הערת אגב ,

כוכב סול האהוב שלנו , לעולם לא יזכה להתיך ברזל. צוואתו תכתב עוד הרבה יותר מוקדם . בעוד כ 5 מליארד שנה בספטמבר הדלק של כוכבנו היקר יאזול ולא ייוותר בו די אנרגיה על מנת להחזיק מעמד כנגד כוחות המשיכה הפנימיים שלו , דבר שיגרום בתחילה לאיבוד מוגבר של חומר (תוך כדי השמדת כל הסלעים הסובבים אותו - מרקורי, ונוס , ארץ , מארס , ,יופיטר ,סאטורן , אוראנוס. פלוטו ונפטון כנראה יעופו לחלל...) , ולאחר מכן קריסה לגמד לבן (אוי ההשפלה...) . אני מתכנן לצפות בכך במרחק בטוח , מהכוכב הרציונלי "וולקן" , יחד עם הקיסר הרציונלי מכולם של וולקן , אביו של ספוק (ברח לי שמו). היכן אתה תהיה?

גוססי

New member
בספטמבר? דוקא בחגים?

איזה באסה. לא נורא, אני אברח לסטוקהולם, שם קריר ונעים.

answers2

New member
לא בחגים , וקצת על הלוח העברי

הלוח היהודי מבוסס על 2 דברים : מולד הירח , וההכרח שניסן תמיד ייפול בתקופת האביב . בימים עברו , כאשר בית תפארתנו עמד על תילו , כוהנים עסקו בעבודתם , לויים בשירם ובזמרם , וישראל יושבים בנוויהם , קידוש החודש נערך על פי הראיה של מולד הירח . כיוון ש12 חודשי ירח אינם שווים באורכם לשנה סולארית (בערך 11 יום פחות ) , ובהכרח מידי כמה שנים , ניסן היה זז אחורה , עד שהיה חל בחורף (בדומה ללול המוסלמי) , היו סנהדרין רואים : כיוון שראו שהיגיע ניסן , ועדיין זה חורף , היו מעברים את השנה , ומוסיפים חודש (אדר ב´) , וכך דוחים את ניסן עד לאביב. אשרי עין ראתה זאת. אבל , חטאות אבותינו החריבו נווה ועוונותינו האריכו קיצו ואנחנו בגלות המר הזה מאז ועד עתה. אוי נא לנו כי חטאנו. וכיוון שראו דורות החורבן זאת , התקינו את הלוח המוכר לנו כ"לוח העיברי" , ורבן גמליאל ובית דינו חישבו על פי החישוב האסטרונומי את כל החדשים והשנים והעיבורים עד ביגו"צ בב"א , וקידשו את כל החדשים מראש . אולם אליה וקוץ בה . כדרך כל מעשה אנוש , ובהתחשב בידע האסטרונומי באותם הימים , החישוב לא היה מדוייק עד אינסוף . בלוח שקודש , ובו אנו משתמשים לקביעת הימים השנים והמועדים , ישנה הנחה ששנת חמה אסטרונומית הינה 365 יום 5 שעות 55 דקות ו22.5 שניות בקירוב בעוד שהמדידות המודרניות מראות ששנת חמה הינה 6 דקות ו 39.5 שניות פחות מכך . יוצא שניסן חל יום אחד מוקדם יותר מידי 218 שנים . כבר היום קורה שפסח עצמו איננו חל באביב האסטרונומי (מאוחר מה 19 לאפריל ) , ובעוד כמה אלפי שנה ניסן יחול בקיץ , ולא נקיים את מצוות "שמור את חודש האביב" , במידה וחלילה לא ניגאל עד אז . ומכאן לענייננו , ההנחה שספטמבר בעוד 5 מליארד שנה תהיה בתקופת חגי תשרי הינה מופרכת , שכן במידה ולא יקום סנהדרין עד אז (חלילה וחלילה - ברית כרותה לשפתיים) ההבדל בין הלוח העברי ללוח האסטרונומי יעבור כמות עצומה של מחזורים . מה שמסבך עוד יותר את יכולת החישוב הינו העובדה שגם הלוח הגרגוריאני השמשי ("הלועזי") , אף שהוא קרוב יותר לאורך השנה האסטרונומית עדיין מאבד כ חצי דקה כל שנה , כך שאם הוא לא יעבור תיקון נוסף , סביר להניח שעד אז ספטמבר עצמו לא יחול בספטמבר ..... לכך מומלץ להוסיף את ההנחה שתקופה מסויימת לפני קץ השמש , המסלול האסטרונומי עצמו גם ישתנה (שינוי במסה , ולפיכך בכח המשיכה של השמש ) , כך שלא ממש ניתן לחזות מתי יחולו החגים בעוד 50000000000 שנה .

G o v e r n o r

New member
אחד המאפינים היחודיים ללוח העברי

הוא תלותו במולדי ירח (לוח ירחי), אבל גם בעונות השנה (לוח שמשי), ולכן הוא לוח ירחי-שמשי. עמדת בהרחבה על ההבדל בין 12 מולדות לבין ארך שנה שמשית. משנה תורה להרמב"ם, ספר זמנים, הלכות קדוש החודש, פרק רביעי (נדמה לי), מציין סמנים תצפיתיים על הצורך בעיבור: "על התקופה, ועל האביב, ועל פירות האילן". כלומר, כל מי שעיניו בראשו יכול לדעת מתי יש צורך לעבר, גם אם אינו מכיר את סוד החישוב של הלוח העברי. לא ציינת (איני יודע מדוע) כי הלוח העברי משתמש במודע או לא במודע בעקרון של Meton (בערך 432 לפנה"ס, אשר ביסס את חשוביו על מידע בבלי שנאגר לפני ימיו) אשר גילה כי 235 מולדות משתווים כמעט ל- 19 שנות חמה. 235 מולדות מתקבלים מעבור 7 מתוך 19 שנות ירח, ע"י תוספת חדש של שלושים יום מיד לפני חדש אדר הרגיל (שהוא בן 29 יום), כדי לשמור שחג האביב יוחג בתקופת האביב. ארבעה כללי העבור (אד"ו, מולד זקן, גטר"ד, בט"ו תקפ"ט) אינם כללים אסטרונומיים אלא כללים פולחניים יהודיים ומופעלים לאחר החשוב האסטרונומי. הם נועדו להבטיח שראש השנה יחול רק בימים ב´, ג´, ה´, ושבת . ואף על פי כן יש בעיה שנתגלתה כבר אצל הבבלים שקדמו ל- Meton. 235 מולדות ארוכים בשעתיים וכארבע וחצי דקות מ- 19 שנות חמה. זה אומר שהפגור מצטבר לכיממה כל 216 שנה, ובס"ה אנו חוגגים היום את הפסח 16 יום מאוחר יותר בממוצע, יחסית לעונות השנה, מאשר חגגוהו היוצאים ממצרים. הפגור הולך וגדל, אולם פסח עדיין נחוג בתקופת האביב. נציין גם כי אורך המולד עצמו היה ידוע בדיקנות לבבלים כבר במאה השמינית לפנה"ס. אפילו חלוקת השעה ל- 1080 חלקים היא בבלית. לחפש המלים halaqim ולהיווכח שזוהי חלוקה בבלית ואת המלים The synodic month ולהיווכח ש- 29 יום, 12 שעות, 44 דקות, שלוש ושליש שניה שהם 29 יום, 12 שעות 793 חלקים הם ערך בבלי קדום. חוץ מן הבעיה הזו, קיימת הבעיה הקלאסית שכדה"א מאיט את מהירות סבובו סביב עצמו לאורך השנים. זה קורה מכיוון שכדה"א אינו גוף צפיד אלא מכיל core נוזלי, וכמובן מכוסה כמות אדירה של נוזלים. שעור ההאטה הוא כ- 1.2 מילישניה ליממה לכל מאה שנה. אורך היממה בשנת 1820 היה בדיוק 86400 שניות, והיום הוא 86400.002 שניות (כזכור השניה אינה נמדדת עוד בעזרת נתונים אסטרונומיים, אלא על סמך שעון אטומי מבוסס צזיום 133 וכל 9,192,631,770 תנודות הן שניה). שתי אלפיות השניה העודפות לכל יממה (ההפרש בין אורך היממה היום, לבין ארכה ב- 1820) מצטרפות לכשניה שלמה כל כ- 500 יממות. מכיוון שניווט צבאי, אזרחי ואסטרופיסיקה מחייבים ששעת חצות תתרחש בגריניץ´ באותו מצב יחסית לכוכבי שבת מרוחקים מאד, יש צורך להוסיף _שניית_ _עיבור_ אחת כל כשנה ומחצה.

answers2

New member
תודה. מובן מאליו שלא התיימרתי

לתאר את כל המערכות של הלוח העיברי , ושלו ביחס ללוחות אחרים , רק ניסיתי להראות לגוססי כי, בהנחה (היפותטית כמובן....) שהלוח העיברי לא יחזור למנגנון של קידוש חדשים ועיבור שנה לפי הראיה , הסבירות שהחגים יפלו בספטמבר בעוד 5 מליארד שנה הינה סבירות נמוכה מאוד ..........

דוד170

New member
ל--גוססי

איך קרה שהכדורים שיש ביקום כדוריים מפיצוץ, שהרי המפץ לא גורם לרסיסים להיות כדורים ?

G o v e r n o r

New member
פנטסטי! שוטה/קטן170 הוא ממש נכס!

אני מציע שגם אם יחזור בשאלה - נסרב לקבל אותו. יש לו ערך כה אדיר כשהוא במחנה האחר, שפשוט, אסור להרשות לו לחזור בשאלה. אף אחד אינו יכול לבזות אותם כמוהו!!

G o v e r n o r

New member
אני נהנה משאלתך, ומעונין שתחזור

עליה מספר פעמים, במספר פורומים. אתה גדול! קיומך הוא הפגנה גלויה של תכליתיות הבריאה. התכלית היחידה של קיומך היא לשמש אזהרה לאחרים!!

דוד170

New member
אם אתה אומר שהתורה ניתנה בכפיה

אם אתה אומר שהתורה ניתנה בכפיה וזאת הסיבה שגרמה ליהודים להתחיל בקיום המצוות. איך זה שלא היה עוד אדם שהפיץ תורה דומה בכדי להפריך את התורה הקיימת? איך ידעה התורה שלא יהיה מישהו כזה? מי שחושב שהתורה ניתנה על ידי אדם הוא צריך להראות שאדם יכול להפיץ ולהעביר ספר דומה בהיסטוריה. זה לא חכמה להצהיר הצהרות בלי להוכיח.

קיפוש

New member
אני לא יודע מה אני עושה פה...

אבל אני פשוט לא יכול להתאפק.. (מצטער) יש לי רק שאלה קטנה "איך המדע מסביר את האבולוציה ?" עד כמה שאני יודע היום, טאורית האבולוציה של דרוין איננה היחידה הקיימת בעולם המדע המודרני. אך, גם אם היא היתה היחידה אני לא רואה כל סטירה. יש כאלו הרואים באבולוציה דבר המובן באליו ביהדות, וטוב שדרוין הצליח לגלות את זה. - בשיטחיות עצומה, על קצה המזל- העולם נמצא באופן מתמיד במגמה של התקדמות.. חג שמח

למעלה