אבולוציה והתנ"ך.....

PolarBear

New member
זה פשוט מאוד:

בני אדם מזיעים בכל הגוף. בעלי-חיים לא! (בעיקר בגלל הפרווה, שתהפוך את ההזעה לחסרת ערך ואולי אף מזיקה) כלב, למשל, מזיע דרך הלשון. בגלל זה אפשר לראות שהכלבים משרבבים את לשונם החוצה אחרי מאמץ גופני. חתולים, אם אינני טועה, מזיעים דרך כריות כף-הרגל שלהם (אבל אני לא בטוח בכך). זה ההסבר המדעי. כל כך פשוט! מדהים שאפילו דבר כל-כך אלמנטרי הופך אצל הדתיים לאות ומופת לידע האלוהי בתורה. סתם לשם הסקרנות- מה ההסבר של היהדות לתופעה זו?

preacher

New member
אני מת לשמוע על הסיבה שלאדם יש ריח

אני בטוח שיש משמעות רוחנית עמוקה ונפלאה לריח הזעה של האדם - דוד170 בטוח ישים פה לינק. ונשאלת השאלה, האם גם ליכולתו המדהימה של האדם להפליץ יש נימוק אי-שם בספרי הקודש? לזה יש לך לינק דוד? ומה עם הנס הקרוי "עמבה", איך המדע יכול להסביר את זה?

גם כלבים וחתולים מפליצים...../images/Emo6.gif

מעניין איך התורה מסבירה שפה דווקא האדם לא שונה מהיצורים שהולכים על ארבע. אני רוצה הסבר למה גם הם מפליצים? אני רוצה את הזכות הבלעדית להפריח נפיחות. אלוהים הבטיח לאדם עליונות!!! מה זה צריך להיות?

דוד170

New member
הזיעה יש לה ריח . מזכירה לאדם

שהעבירות שלו שהוא עשה במשך הימים האחרונים לא טופלו והוא צריך לחזור בתשובה. ולנקות את העבירות.

G o v e r n o r

New member
שוטה/קטן170 ידידי, בהנחה, לצורך

הדיון בלבד, ומבלי לקבל זאת כמוכח, שאכן לאדם ריח זיעה בולט יותר מזה של חיות - מה ה"מופת" המשתמע מכך?

דוד170

New member
ל-G o v e r n o r

איך לאדם יש יותר ריח זיעה מהחיות . ליהדות יש לזה סיבה לאבולוציה אין.

G o v e r n o r

New member
שוטה/קטן170 ידידי, לבעלי חיים

טורפים או נטרפים חוש ריח מפותח יותר. הנטרפים זקוקים לו על מנת להבחין בסכנה. הטורפים זקוקים לו על מנת לאתר טרף בעל הסוואה טובה הרובץ ללא תנועה וקשה להבחין בו באופן אחר. זהו תכתיב של ה-selection pressure הסביבתי (לא הבנת. אני יודע. לא נורא, ממילא תשובותי לשאלותיך אינן מיועדות לאזניך הערלות, אלא למשתתפי הפורום). מאותן סבות, התכונה העדיפה הן לטורפים והן לנטרפים היא להיות בעלי ריח חלש ככל האפשר. יתכן כי מכיוון שהאדם הוציא עצמו מזמן מכפיפות ל- selection pressure הסביבתי, אין חוש ריח מפותח עוזר להשרדות ולכן חוש הריח שלו חלש בהרבה מזה של חיות. עם זאת, ריח עדיין נותר אמצעי תקשורת אנושי, ולכן על הריח להיות בולט יותר, כדי להקלט במערכת חישת הריח הלא כל כך רגישה הזו. הריח הבולט העלול לכאורה להסגיר את האדם כשהוא צד, אינו ממש מכשול שכן האדם כיצור תבוני, יודע להתגנב אל מטרתו נגד כיוון הרוח. זה הסבר אפשרי. אל תשכח. שאלתי מה ה"מופת" בריח זעה בולט, לדעת רבותיך ולדעת ר´ מ. טרופ המומחה העולמי (שנדמה לי כי מרכז נטעים הבטיח להציג ממנו תשובה אחרי ראש-השנה ל"מופת" הדבש של חז"ל, אשר ריסקתי)...

fcfighter

New member
בהיתוך גרעיני נוצרים חומרים חדשים??

לא שמעתי על דבר כזה, אולי התכוונת לאיזוטופים ?? אם לא אז נא להביא הוכחות!

גוססי

New member
בודאי

בתהליך ההיתוך המתחולל בשמש מימן הופך להליום. כאשר המימן יתחיל לאזול השמש תהפוך את ההליום ליסוד כבד יותר וכך השרשרת תמשך. כשנגיע לברזל השמש תצטרך לכתוב צוואה ולקנות חלקת קבר. הוכחות ראה בקישור. קטע רלוונטי: "Like most stars the Sun is a masive liminous ball of intensily hot gas. Inside it nuclear of hidrogen atoms spin around rapidly, smashing together and fusing to produce nuclear of helium gas"

fcfighter

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אבל עדיין קשה לתרץ את זה שיסוד אחד יכול להפוך למאה... חוץ מזה מי אמר שבמפץ הגדול היה בהתחלה רק חומר אחד? וגם אם היה רק חומר אחד אז אולי בזמן הפיצוץ אטומים שינו צורה, התחברו ונפרדו, או אולי החומר המקורי היה סתם ערימה עצבנית ודחוסה של פרוטונים,נייטרונים ואלק´. סתם חומר למחשבה
גם אם המפץ אכן קרה אני יגיד שאלוהים יזם אותו. חוץ מזה בקבלה מתארים את הבריאה כמפץ גדול (פחות או יותר...)

גוססי

New member
מידע נוסף

נמצא כאן: http://www-fusion.ciemat.es/fusion/Intro/Intro-eng.html תהליך ההיתוך יכול ליצור גם יסודות כבדים מאד (אם כי זהו תהליך "לא כלכלי", כלומר הוא צורך יותר אנרגיה משהוא פולט). אין לשכוח כי היקום בתחילת דרכו היה מקום אלים ביותר ושררו בו תנאים קיצוניים שהתאימו ליצירת היסודות הכבדים מפרוטונים ונייטרונים חפשיים. "חוץ מזה מי אמר שבמפץ הגדול היה בהתחלה רק חומר אחד? וגם אם היה רק חומר אחד אז אולי בזמן הפיצוץ אטומים שינו צורה, התחברו ונפרדו, או אולי החומר המקורי היה סתם ערימה עצבנית ודחוסה של פרוטונים,נייטרונים ואלק´." מצב היקום ברגע המפץ הגדול וקצת אחריו היה כזה שחוקי הפיסיקה המוכרים קורסים בו, לכן קצת קשה לתארו במונחים המקובלים כיום לגבי חומר "רגיל". ידוע לנו שכיום כמעט כל החומר ביקום הוא מימן, ומימן הוא אבן הבנין העיקרית של כל שאר החומרים הכבדים יותר. "גם אם המפץ אכן קרה אני יגיד שאלוהים יזם אותו." זו אמירה לגיטימית לחלוטין ואין כל ראיות הסותרות אותה. "חוץ מזה בקבלה מתארים את הבריאה כמפץ גדול (פחות או יותר...)" אין כל בעיה להביא מהקבלה (או מהגמרא או מהתורה שבכתב) תיאורים לכל דבר שהמדע גילה, כל עוד אתה מוכן "למתוח" את הטקסט כרצונך או להתעלם מסתירות פנימיות.

fcfighter

New member
למעשה...

רוב המסה ביקום היא חומר אפל - זהו חומר שמאמינים שהוא קיים כי בלעדיו היקום היה קורס - טוב זהו בעצם לא בדיוק חומר אבל יש לזה משקל וזה קשור איכשהוא למכניקת הקוואנטים... בעצם אתה צודק בקשר למימן כי בעצם כל כוכבי השמיים שנראים לנו הם שמשות...

answers2

New member
סליחה , אך יורשה לי להעיר .

אתה ממש מקשקש דברי הבל בכל הדיון הזה שלך אם גוססי . אנא חדל מכך.

fcfighter

New member
../images/Emo6.gif

אתה לא מבין שזאת טכניקת הוויכוח כאן. איך שלא מצליחים להבין משהו ישר קוטלים את מי שהגה את הרעיון וקוראים לו דביל...

answers2

New member
יקירי ,

אתה כתבת "בהיתוך גרעיני מקבלים חומרים חדשים ? לא שמעתי על זה , אולי התכוונת לאיזטופים" , פירוש הדבר שלא רק שאינך מכיר פיזיקה בסיסית , אלא שאינך מבין את פירוש המילים . היתוך גרעיני פירושו היתוך ("חיבור חזק עד להפיכתו לאחד") של גרעיני אטומים . התוצאה הכרחית של חיבור כזה בלי לדון בפיזיקה כלל הינה גרעין "כפול" דהיינו גרעין המכיל פי שניים נייטרונים . אטום שגרעינו מכיל מספר שונה של נייטרונים מרעהו , הינו בהגדרה אטום שונה . לפיכך התכת 2 גרעיני אטומים , פירושו המילולי יצירת חומר חדש . ושים לב : טרם דיברנו על פיזיקה .

גוססי

New member
תיקונים

"רוב המסה ביקום היא חומר אפל - זהו חומר שמאמינים שהוא קיים כי בלעדיו היקום היה קורס" המצב הפוך לחלוטין. השאלה אם היקום יקרוס או לא אכן תלויה בכמות החומר האפל, אולם ככל שזה ירבה כך גדל הסיכוי לקריסת היקום אל תוך עצמו. " טוב זהו בעצם לא בדיוק חומר" זה בדיוק חומר. יש לו - ככל חומר - אפילו שדה גרביטציה משלו הגורם להסטת קרני אור ממסלולן (ומאפשר לנו בכך למדוד את כמותו).

PolarBear

New member
עדכונים

אולי אני לא מחדש לך, אבל בכל זאת... "השאלה אם היקום יקרוס או לא" היא כבר לא שאלה, כי כבר יש לזה תשובה: הוא לא יקרוס. הוא ימשיך להתפשט לעד. הגלקסיות והכוכבים ימשיכו להתרחק אחד מהשני על לאינסוף. חבל, זה עתיד מאוד קודר. דווקא אהבתי יותר את התיאוריה השניה- שהוא יקרוס בתהליך שנקרא "הקריסה הגדולה", ואח"כ יווצר מחדש ב"מפץ גדול" חדש, וכך הלאה שוב ושוב. אבל לפי הגילויים החדשים במדע - זה לא יקרה.

למעלה