אבוי, העצבים...!

קל להגיד.. לא כלכך פשוט ליישם

אני רואה מקומות עבודה שבכלל לא מסתכלים על השירות הצבאי של העובדים שלהם. ידיד שלי יצא על סעיף נפשי, ממש לא עודדתי את זה, אבל זאת סה"כ בחירה שלו. הוא נוהג, והוא מצא עבודה, אף אחד לא מגביל אותו בכלום! הלוואי והיה אפשר ליישם את דבריך!

מה נראה לכם?

שיחזירו לשירות את כל המאות אלפים שהתשחררו על 21 נפשי לשירות נוסף לצבא קודם כל לצבא יהיה כוח אדם מיותר ואני בטוח שעם מחיצתם לא ניתן לעשות כלום שנית מאיפה המשאבים והכסף להחזיר את כל החיילים אשר קיבלו פטור משירות עקב בעיות נפשיות הדבר הכי דביללי לטעמי הוא איך ניתן לאבחן את אותם חיילים שיש להן בעיות נפשיות אמיתיות לבן אותם מתחזים הרי כולם נבדקו ע"י גורמים לבריאות הנפש בצבא ואושרו על ידיהם שבעקבות מצבם הנפשי החייל לא יכול להמשיך בשירותו. הוכחה נוספת "הנחת העבודה של צוותי המטה היא להפריד בין מועמדים לשירות ביטחון ששוחררו מצה"ל בפרופיל 21 בגלל בעיות נפשיות, לבין כאלו שלא גויסו לצה"ל בשל מעשים שליליים, עבר פלילי או בעיות אלימות", אמרו באגף, והוסיפו כי האלוף מצא לנכון להקים צוות חשיבה, שיבחן את הרעיון להבדיל בין סוגי האוכלוסיות." לקוח ממעריב NRG לדעתי האישית ואני חושב שהמבוגרים ובעלי הניסיון הרב מבינינו יסכימו איתי שהנושא הזה יישכח כמו שאר הנושאים אשר ניסו לגרום למהפיכה בצה"ל שעד היום שוכבים במדפים ולא נדבר על אלה שכבר נשלחו לגריסה

אבל לא מדובר על משתמטים

אלא על בעלי פרופיל 21 נפשי. עזוב שניה את המשתמטים בצד. אתה רוצה להגיד לי שאדם שלא מסוגל להשתלב במסגרת הצבאית מבחינה נפשית וידוע כי היא תזיק לו ואף עלולה לגרום לו לשים קץ לחייו יקבל אות קלון?? האם זו עמדה צודקת? האם העובדה שהוא לא כשיר לשירות צבאי מבחינה נפשית צריכה למנוע ממנו חיים אזרחיים תקינים? האם אדם בעל סכיזופרניה, OCD או כל בעל הפרעה נפשית אחרת שמטופלת וידועה צריך לסבול בקבלה למקומות עבודה בגלל העובדה שלא שירת בצבא? אין פרופיל 21 מעיד על כך שאדם השתמט מצהל, גם כאשר מדובר על פרופיל 21 נפשי. האלוף שטרן רוצה למצוא פתרון? שיחייבו בעלי פרופיל נפשי שנמצאו לא כשירים לשירות לעשות שירות לאומי ולעזור לקהילה.

שיחייבו כל אחד להתגייס לצה"ל

מי שלא יכול ובצדק פטור מכך, צריך לתרום 3 שנים בשירות לאומי (למרות שגם כאן יש בעיות, אבל נעזוב את זה). אנשים במקרים הקיצוניים במיוחד שלא יכולים לעשות כלום, לא יעשו גם את זה.

וזה בדיוק מה שמנסים לעשות היום

אבל מכאן ועד לרשום אות קלון על אדם הסובל מבעיה נפשית הדרך היא עוד ארוכה. וההשוואה המזעזעת הבלתי נמנעת לטלאי גם תבוא בהמשך מצד גופים קיצוניים

the new L

New member
למה?

מה ההיגיון בלחייב אנשים לשרת בשירות לאומי? נראה לי שזה רק יפגע בתמ"ג ולא יועיל לו....

גיא246890

New member
מה הקשר?!?

יש הבדל בין חילים כלאו למשתמטים!! מדובר בחילים סוררים שעושים בעיות על מנת להשתחרר... אותם אנשים זבלים שעושים הכול בכדי להשתחרר משוחררים בסופו של דבר וזה לא הוגן !! החוק הזה יפריד בין אנשים שמתמטים לבין אנשים שבאמת יש להם בעיות נפשיות.. אתה רוצה להגיד לי של 10% מהמתגיסים יש בעיות נפשיות?? או שאנחנו באמת מדינה של חולי נפש!

לנשום עמוק ולהרגע

אחכ לקרוא את ההודעה שוב. ואם עדיין קשה אז ללמוד הבנת הנקרא. לא התייחסתי למשתמטים כי הם לא הנקודה כאן. הנקודה כאן שהאלוף שטרן רוצה לקבוע סף "הפרעות נפשיות" שעל פיו מי שההפרעה הנפשית שלו לא חמורה מספיק יקבל אות קלון. קבלת אות קלון על מה? על היותו אדם חולה? ובאיזה זכות הוא קובע מיהו האדם הסובל מבעיה נפשית ומיהו המתחזה? הוא פסיכולוג? הוא פסיכיאטר? אילו כלים נתנו בידו על מנת לקבוע אותם? אני נגד השתמטות, אבל הנסיון הזה שלא הוא פתטי, טיפשי ולא באמת יטפל בבעית ההשתמטות אלא עלול להחריף אותה ולעשות נזק חמור לבעלי פרופיל נפשי שבצדק קיבלו את הפרופיל הזה. ולהבא אודה לך אם לא תגדל לי שטרונגולים למיניהם ותבדוק טוב את מין הכותב לפני שאתה מגיב לו. המשך יום קסום.

גיא246890

New member
לא נראה לי שהאלוף שטרן

יבדוק את זה אלה אנשי מקצוע שמבינים באמת וניראה לי שאם יש צל של ספק לבעיה הוא ישוחרר. חסר דרכים לדעת למי יש בעיות נפשיות?? למי שיש בעיות נפשיות יש עבר ארוך עם זה של כדורים ותיק רפואי שהצבא כנראה מודע עליו.. וגם אם לא צריך לבדוק את זה .. ותפסיקי עם הנימה המתנשאת" ללמוד הבנת הנקרא" ותפסיקי עם ה"אות קלון" נראה שהתלהבת מהמילה קצת פרופרצית..

ופה בדיוק הטעות

לא כל אדם שמטופל בכדורים כל חייו הוא אדם בעל הפרעה נפשית. רבים חולי OCD לדוגמא שלא מטופלים באמצעות כדורים. עבודה עם פסיכולוג לא נרשמת בשום תיק רפואי ועל כן הצבא לא יהיה מודע אליו. ומעבר לכך הצבא לא הולך ובודק כל תיק רפואי של מלש"ב אלא מסתמך על מילוי טפסים. מלש"ב שלא יצהיר על בעיה או מחלה הצבא לא ידע ממנה. הפרעות נפשיות יכולות להתפרץ בכל גיל, הן יכולו לקרות בגיל 5 הן גם יכולות להתפתח בגיל 18. אתה לא יכול להאשים אדם בהתחזות רק בגלל שההפרעה הנפשית התפתחה אצלו בגיל מאוחר. קיימים אנשים שלא מתאימים למסגרת הצבאית. כן, יש דבר כזה אי התאמה. לא כל אדם מתאים למערכת כמו המערכת הצבאית ויש אנשים שהאופי שלהם לא מאפשר להם שירות בצה"ל וזאת כיוון ששירות בצה"ל ידכא את היצרים הטבעיים שלהם ויוביל אותם לבעיות נפשיות ואף לסכנת התאבדות. אדם כזה לא צריך להסבול מאות הקלון (שהסיבה לשימוש במושג היא העובדה שהוא מופיע במאמר המקורי לו היית טורח לקרוא אותו). אז עשה טובה, תחסוך ממני את התקיפות האישיות, סימני השאלה וסימני הקריאה, פתח ספר, תחכים קצת ואז תחזור לתקוף.

גיא246890

New member
חח יאו אין לך בושה חחחחחחח תפסיקי

עם זה !! זה כבר פתטי!!ומצחיק!! " פתח ספר, תחכים קצת " חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח הבנתי שאת חכמה ומבינה מספיק!! אני אדיוט שאולי יהיה חכם יום מין הימים.. אם מישהו עדין לא הבין אני מדבר על אותם אנשים שבגלוי יוצאים מהצבא כי הם לא רוצים לבזבז 3 שנים מהחיים שלהם . לא לאותם אנשים שבאמת יש להם בעיה ולא יכולים להתגייס. ואני מאמין שאפשר לעשות את ההפרדה.

וזו בדיוק הבעיה שלך

לא ניסית ולו לשניה לקרוא את מה שכתבתי מההתחלה ועד הסוף. לו היית מנסה היית מגלה שלא התייחסתי ולו לשנייה אחת למשתמטים אלא לבעלי פרופיל 21 בעלי הפרעה נפשית. גם ציינתי כי לא ניתן לזהות מבין כלל בעלי הפרופיל הנפשי מסיבה מוצדקת את המשתמטים, זאת ללא איבחון מחדש של כל אחד ואחד מהם בצורה אישית. מציעה לך לסגת כרגע, אתה רק מוציא את עצמך יותר ויותר מגוחך.

גיא246890

New member
אבל רשום שחור על גבי לבן

שיעשו את ההבדל בין משתמטים לבין בעלי ההפרעות הנפשיות למינהם. "למי שאכן מגיע פטור רפואי - יקבל אותו, אבל רבים אחרים תופסים טרמפ על זה, מסרבים לשרת, טוענים כי יש להם קשיי הסתגלות, נוקטים באלימות, בעבירות משמעת קשות ונפלטים מצה"ל כשבתעודת השחרור רשום כי לא סיימו את השירות בשל "אי התאמה'".

פטור רפואי הוא פטור רפואי

פטור נפשי הוא פטור נפשי. אדם שנוהג באלימות לא צריך לקבל פטור נפשי, הוא צריך להיות מטופל משמעתית אבל לא לזה התייחסתי ולא לזה עמית התייחס. אבל קשיי הסתגלות הוא מצב נפשי לכל דבר ובעיה נפשית לכל דבר. כפי שכבר ציינתי, יש דבר כזה אי התאמה ולא בדמות אלימות או כל דבר אחר אלא מצב נפשי שלא מאפשר שירות בצהל. ציינתי כבר קודם, יש דבר כזה אי התאמה, הוא לא בהכרח נובע ממחלת נפש ידועה ומוכרת אלא ממצב נפשי שלא מאפשר לאדם לשרת בצה"ל. מצב נפשי בו ניתן לדעת בודאות כי אדם שיתגייס במצב זה לא יישרוד את השירות הצבאי שלו או במקרים אחרים יתעוררו אצלו מחלות נפש. קשיי הסתגלות כאלו לא מעידים על השתמטות אלא חוסר יכולת של אדם לשרת בצהל, וזו בדיוק הנקודה, האם לאדם כזה מגיע שירשם לו התנהגות רעה בתעודת הפטור?

גיא246890

New member
לא!!!

OK אז אין משתמטים בצה"ל זה מה שאת אומרת? כולם עושים את זה מבעיות נפשיות וכ'ו, ויש בודדים שבאמת משתמטים ואי אפשר לגלות אותם?? אז אני לא מסכים אתך מה לא מובן פה!חחח..

למעלה