אבוי, העצבים...!

mumov

New member
מתי זה יכנס לתוקף והאם זה קשור גם

לבעלי פרופיל 21 נפשי? לדעתי זה לא הוגן. יש כאלה שבאמת יש להם בעיה נפשית רצינית, אז להתעלל בהם עוד יותר?

yshavit

New member
בחייך!

קב"ן יודע יפה מאוד למי יש בעיה נפשית ומי סתם משתמט חרא

אין לי מושג באיזה מצב זה עומד.

ואני חושב שהם "מתכוונים" לעשות הבחנה בין, מה שהם מגדירים כבעיות נפשיות אמיתיות וכאלו שלא, אבל האלוף שטרן לא מבין(ואני מתפלל שאנשי ברה"ן כן) שלא כל הבעיות הנפשיות הן בהכרך פתולוגיות, ורבות מהן תלויות כורך והשפעות סביבתיות. כך אני סבור.

לא רק אתה סבור וכך הדבר

ומי הוא אדון שטרן הנכבד שיחליט מיהו אדם שסובל מבעיה נפשית כלשהי לבין אדם משתמט? גם אם ההפרעה הנפשית קלה אין בהכרח הדבר אומר שהיא נובעת מהשתמטות. אני נגד השתמטות, אבל אני גם נגד התנהגות טיפשית, בורה וילדותית שמציגה את הצבא בצורה מאוד לא מכובדת שגם תוריד את המוטיבציה לשירות.

Hear Hear!

ואני אגיד מי הוא. הוא אלוף בצה"ל.
רק לא מזמן חשבתי לעצמי, בעקבות הפרשיות המתכוללות במשטרת ישראל המהוללת, על ההבדל בין האנשים המאיישים את צמרת המשטרה לבין אלו שבצמרת צה"ל. אז חשבתי...

renegade21

New member
בתור חייל בצה"ל אני אומר

אין בצה"ל אלופים או רב-אלוף יש רק עלובים ורב עלוב

כמה אלופים אתה מכיר?

כמה רבי אלופים? בכל מעמד יש טיפשים ויש גאונים והכללות-הן תמיד טיפשיות (בלי להכליל).

renegade21

New member
באופן אישי אני מכיר 5 אלופים

ששירתתי תחתם ורא"ל אני מכיר את בוגי וחלוץ גם תוך כדי שירות

זו הדרך היחידה..

ששטרן מבין! לפעול בכוח! המשתמטים פועלים כביכול נגד הצבא - נגד המדינה, והוא חושב שהוא יוכל להחזיר להם ב"אות קלון". משחקים של ילדים קטנים! אולי במקום לשחק במשחקי כוחות מטופשים הצבא שלנו צריך לפעול למען החיילים שכן משרתים, ומוכנים לתרום את חלקם בהגנה על המדינה שלנו! המדינה צריכה לתגמל את החיילים שלנו! בין אם זה במענק כספי, הכרת תודה בציבור, הטבות למיניהן... זה מה שיעזור לדחוף את האזרחים שלנו לשרת - הרי לא מעניין את המשתמטים "השם" שיצא להם אם לא ישרתו בצבא. מה גם שמקומות עבודה היום לא מסתכלים כמעט על "תרומתך בשירות הצבאי"..

yshavit

New member
אני לא מבין

מה הקשר בין לצ'פר את החיילים ולהלחם בהשתמטות? זה טפשי לחשוב "אני ישרת בצבא כי הוא מצ'פר אותי" עזוב שבכלל לא צריך צ'יפורים- לעשות צבא זה לא זכות- זה חובה.

יש הסבר הגיוני

הרבה מהמשתמטים רואים בצבא בזבוז של זמן, הם גם רואים את המשכורות הצבאיות הנמוכות שרק מורידות את החשק והמוטיבציה. תגמול כספי ואישי של החיילים כן יכול להעלות את המוטיבציה בקרב "הקולות הצפים"

ItsikH

Member
../images/Emo45.gif ולמי ששואל "מאיפה הכסף" - הכסף הזה ממילא מבוזבז, 3 שנות שירות עולות לנו לא רק במימון החיילים אלא גם באובדן 3 שנות עבודה יצרנית. כרגע הוא מגיע לכל מיני פרזיטים בדרך, הגיע הזמן שיגיע למי שבאמת מגע.

mAAyAn 1

New member
טפשי ביותר. ממש יזיז להם...

הכי פשוט- מי שאין לו חובות, לא יהיו לו זכויות.

ומה עם אלו שבאמת מגלים

קושי נפשי לשרת בצבא? וכמו שכבר ציינתי, קושי נפשי לא חייב להיות דכאון קליני. ובקשר לאלו שמסרבים לשרת על בסיס אידיאולוגי, להלחם בהם באמצעים הללו יועיל כקליפת השום.

למעלה