אבא בוגד, מה עושים?

זה מאוד נכון בעניי....

"הוא בן אדם, הוא אנושי, תראה כמה כעס יש לו בפנים, לצפות ממנו להיות אדיש למצב זה בלתי אפשרי, הוא חייב להוציא את זה ממנו איכשהו..." אני באמת תוהה לכל מי שמגיב שצריך לשתוק מה היה עושה אילו היה במצבו... הבחור אוכל את עצמו(ואני כ"כ מבינה אותו) על מעשה אביו.. ועליו פשוט לשבת ולראות את אמא שהיא אינה יודעת דבר. והעובדה שאמא 'חטפה' את הטלפון, לא מעידה על יחסים פתוחים, אולי היא אומרת באיזה הומור קליל שהיא 'מרשה לו לבגוד' ומספרת שהוא אמר לה על דבר כזה בעבר, אבל ממש לא נראה שמדובר פה על יחסים פתוחים. אלו, מוגדרים כיחסים פתוחים לגמרי בכל מובן, פיזי ומילולי.. לא עולה על הדעת שהאמא כביכול יודעת ועדיין סקרנית לגבי האב. ידיעה היא ידיעה מלאה, ואם היא היא חסרה בפרטים משמעה הסתרה ולא ידיעה.

ס א ט י ן

New member
זה מאד קל להגיד לו לא להתערב.

תחשבו אבל אם זה היה קורה לכם, האם הייתם מסוגלים לשתוק? תדבר עם אבא שלך, תגיד לו שכל ההערכה שלך אליו ירדה ושהוא הראה לך ש"מחוייבות" = חרא. תשאל אותו אם זה השיעור שהוא רצה ללמד אותך בחיים.

דווקא בגלל שלא יכולתי לשתוק,

(בסיטואציה אחרת, לא של בגידה) אני יודעת איזה מחיר שילמתי אחר כך. אין דרך לצאת מזה בסדר.

ורד 1970

New member
תמיד יש סיכון

אי אפשר לדעת איך האבא יגיב ומה יהיו ההשלכות,אבל אי אפשר גם להישאר אדיש ולשתוק(לדעתי) ואולי האבא יבין פתאום איזו שטות עשה ויעדיף לא לחזור על כך? אז זה יעשה טוב לקשר בין הוריו. אולי יהיה פיצוץ וההורים יתגרשו,אבל זו כבר תהיה ההחלטה שלהם.אם האמא תגלה יום אחד שהילד ידע ולא עשה כלום...אולי היא לא תסלח לו? אני הייתי רוצה לדעת אם בעלי בוגד בי,יש מישהו שלא היה רוצה לדעת אם בוגדים בו? לא ניראה לי. יש כאלה שמוכנים לסלוח ומנסים לשקם את הנישואים,יש כאלה שמצליחים ויש כאלה שלא. ויש כאלה שלא סולחים ומעדיפים להתגרש מאשר לחיות בחוסר אמון,אני חושבת שבשלב הראשוני הוא צריך לדבר עם אבא שלו,אם אבא שלו ימשיך לבגוד באמא שלו אז בשלב הבא כן לספר לה ולתת לה להחליט מה לעשות עם זה.

לא ייעצתי להשאר אדיש.

זה לא התפקיד של הילד להתערב בזוגיות של ההורים. וכל יציאה אל תפקיד כזה יכולה רק להרע לילד עצמו. מייד ולטווח ארוך.

ורד 1970

New member
לא להתערב= להישאר אדיש

איך אפשר לא לעשות כלום? גם ככה רע לו עכשיו,ואני מאמינה ששיחה עם אביו יכולה לעזור,ואם לא,לפחות להוריד לו "אבן" מהלב. האמא כבר עירבה אותו עם ההודעות שנתנה לו לבדוק,ככה שהוא כבר מעורב.

אני לא מסכימה איתך.

אדישות זה רגש ותחושה, וזה לא קשור למעשה. ברור שהוא לא אדיש. ההפך, איכפת לו מאוד. ודווקא בגלל זה הוא צריך לטפל בעצמו ולא לקחת תפקיד בין הוריו. האם כבר יודעת. הוא לא צריך להרגיע אותה או להתעמת איתה\עם האב. זה לא המקום שלו. ברגע זה הוא צריך לחשוב על עצמו, על המקום שלו במשפחה, על טיפול בעצמו. ההורים מבוגרים. זו הזוגיות שלהם, זה התפקיד שלהם להתמודד עם מה שנעשה.

ורד 1970

New member
טעות - האם לא יודעת,רק חושדת

האבא מצליח למכור לה שקרים המסכנה התמימה. אני לא הייתי שותקת,זו דעתי

היא רואה מה שהיא רוצה לראות.

ובכלל מתברר שיש להם זוגיות פתוחה, אם תקראי את הודעתו האחרונה של פותח השירשור. בתור מי שלא שתקה (בנושא אחר), אני דווקא ממליצה לא להתערב. אך כל הדיעות לגיטימיות.

ורד 1970

New member
אם יש להם זוגיות פתוחה....

אז למה הוא לא מספר לה? בזוגיות פתוחה אין צורך לשקר,הוא רשם שהם סיכמו לספר הכל אם זו זוגיות פתוחה אין כאן בגידה והילד גם יכול בעצם לדבר איתם חופשי על זה,הרי האמא כבר שיתפה אותו בעניין. לא ניראה לי יש דברים שנכון לא להתערב,אבל כאן הוא כבר מעורב,והשיחה עם אבא שלו לדעתי יכולה לעזור או לפחות לגרום לאבא שלו מבוכה שהילד יודע. ואולי המבוכה הזו תגרום לו להפסיק עם הבגידה והשקר,כי הבגידה היא לא רק באב,אלא בילדים גם.זה פוגע גם בהם

ורד 1970

New member
גם אני בעד../images/Emo45.gif

זה היה הורס אותי,לא הייתי יכולה להישאר אדישה ולהתנהג כאילו לא קרה כלום

FLUORITE

New member
היי תשובה מחוברת הדרך אל האושר

היי לפני הכל פרק 7 שאף לחיות עם האמת "נתונים כוזבים עלולים לגרום לאדם לעשות שגיאות מטופשות בכוחם אף לחסום את יכולתו של האדם להטמיע נתונים שיש בהם אמת " כל עוד אבא שלך לא אמר לך שהוא בוגד או לא ראית אותו פיזית אתה לא יכול לדעת מה הוא עושה הדרך הכי טובה היא לדבר איתו פנים מול פנים מה שמעת מה אתה חושד ומה אמא חושבת , אם הוא בוגד הוא יגיד לך . אנא על תעשה דברים שיגרמו לך להתחרט כי אין לך עובדות כדי לשפוט את אביך עדיין , כי אם הוא מתמודד עם מישהי שמציקה לו ואתה תתנהג כאילו הוא בוגד אז זו שגיאה מטופשת בהצלחה

phloopi

New member
אמממ..

אני חושבת שאתה צריך לדבר עם אבא שלך....או עם אמא שלך. אתה לא יכול להסתיר את זה מאמא שלך, כי בסופו של דבר היא תפגע. מצד שני אתה אומר שבין ההורים שלך יש יחסים פתוחים ואם אתה יודע את זה, אני לא חושבת שזה צריך להפריע לך כ"כ. עם אבא שלך אתה חייב לדבר!!! אל תשמור בבטן..זה חשוב! אתה אוגר כעס וסלידה מאבא שלך וזה לא צריך להיות ככה= דבר איתו.

למעלה