יש הבדל בין נימוס לבין "נבל ברשות התורה"
אני איני מסתתר מאחורי נימוסין כאן. אין לי כוונה כזאת. אני מתכוון להיות חריף ותקיף וחד משמעי במה שאני כותב. אני מתכוון לצעוק. ואם יש בצעקה מן הגסות ומן חוסר הנימוס, זה בסדר במקרה הזה. הצד הבוגד הוא הצד התוקפן והוא הצד הפוגע. לא הגיוני במקרה כזה, כאשר אתה הנפגע, להתנהג כמו חסיד אומות העולם. מותר לי להיות חריף וגם קצת גס. זה לגיטימי במקרה הזה, כיוצא דופן. זאת זכותי. ברשותך, בוא נתחיל מהדברים עליהם אנחנו מסכימים. אנחנו מסכימים שהוא לא אשם במשבר בין הוריו ולא אשם ביצירת האשליה של זוגיות טובה. אנחנו גם מסכימים על כך שזה לא המאבק שלו. הוא לא צריך להילחם נגד אביו. אמא שלו היא זו שצריכה. עד כאן ההסכמה בנינו. למרות שאיני חושב שהוא צריך להתעמת עם אביו או האישה איתה הוא בוגד, אני כן חושב שמותר לו לתת לאמא שלו לגלות את הדברים. מותר לו להעביר את הכדור למגרש שלה. זה רק מוסרי לראות מעשה נבלה ולפחות לאפשר את גילויו ולאפשר לאמא שלו להתמודד, או לפחות לסיים קשר שפוגע בה ולהמשיך את חייה בצורה ראוייה. בעיניי, יש כאן קשר (בהסתכלות רחבה) ל"לא תעמוד על דם רעך". בכותבך שהוא "עדיין לא אחראי על ניתוץ האשלייה", יש מספר דברים סמויים. הראשון מבניהם הוא איום שמא אם הוא יעשה משהו, מותר לאבא שלו לבוא ולנקום בו, לנשל אותו או כל דבר אחר. אתה מאיים בנקמה. האם היית נוקם כך גם בבנך? בעיניו של הדיוט, זה בוודאי סימן לאהבה גדולה. בעיניי, הדבר משול לפושע שרוצה שלא להיתפס ומאיים על עדי ראייה. לו אדם היה גונב את היקר לך מכל, ולגניבה היה עד ראייה אחד, עליו היית יודע, האם לא היית דורש ממנו לפחות את האפשרות להגיע לראיות שכבר קיימות בשטח כדי, בסופו של דבר, להגיע לגנב? בוודאי שכן. כך גם אימו. זה הוגן. זה לגיטימי. הילד במקרה הזה צריך "לא להפריע" לאימו לגלות את האמת. גם כך, היא כבר על פני השטח והיא יכולה לעשות זאת לבד, בלעדיו. אז, גם לא תוכל לאיים כמו שאתה מאיים, דבר שלא ראוי, כלל ועיקר, לא באופן גלוי ולא באופן סמוי. במיוחד, לא כאשר אתה היית לא בסדר. במקרה כזה, אין לך להלין אלא רק על עצמך. הדבר הסמוי השני הוא האשמה. הפכת את הילד להיות אשם בסבל של כולם עוד לפני שהוא התחיל וניקית את עצמך. כמה קל לעשות דבר כזה, במיוחד כאשר הצד השני לא שווה לך. בוא לא נתבלבל. יוצר המצב הוא האחראי להשלכות המצב כאשר הוא מתגלה. אם המלך לא התלבש הבוקר ויצא לרחוב עירום, אין האשמה היא על הילד שצועק שמלכו הוא ערום. זוהי אשמתו של המלך ושל אנשי אמונו ולא משנה כמה זמן הצליח המלך ללכת עירום מבלי שיגלו זאת. הילד, בהקשר הזה, אינו איש אמונך. הוא לא עובד שלך ולא מחוייב לך. אתה זה שמחוייב לו כאביו וכאפוטרופוס ואתה זה שמחוייב לו מוסרית לתת לו ולאפשר לו את הטוב ביותר. מחוייבותו של הילד כלפיך היא מחוייבות מוסרית ונימוסית (לא כבוד, אלא נימוס). אין כאן סוגיה של נימוס ואת המוסר אתה הפרת. בשל שני הנימוקים האלה, הטענה שלך אינה הוגנת. אני לא מקבל אותה. מוזר לי שלא לקרוא אף מילה של סימפטיה על הילד (ואנחנו מדברים כאן על ילד, הין ביולוגית והן פסיכולוגית. אנחנו מדברים כאן על ילד שתמיד ישאר ילד לאביו, לאורך כל חייו). אתה קורא בוודאי ומבין את הפגיעה בילד, את כאבו, את המצוקה שלו וכל שאתה כותב הוא "שתוק. אל תתערב. המשך לחיות את חייך בשקט ואז לא תיפגע". מזכיר לי קצת מאפיה. אבל זאת לא הנקודה. הנקודה היא שאני מלא פליאה על חוסר האמפתיה וההבנה שאתה מגלה כלפי הילד. אתה נשאר תקוע רק בצרכים ובמצוקה שלך. בנוסף, רציתי להזכיר לך שמספר סוגי הזוגיות שיש בעולם הוא כמספר הזוגות שיש. המספר הזה, מבחינת הכמות שלו, משול לאין סוף. אם כך, מדוע החלטת שאותו ילד, ואולי, בהקשר אחר, גם בנך, יזכו לזוגיות לא טובה בדומה לזוגיות בה זכה אביו. כלום לא היית רוצה את הטוב ביותר עבור בנך? ועבור אותו הילד? הייתי מנחש שכן. לכן, בוא לא נאחל לו שיגיע למצב בו אביו עומד. בו נאחל לו שישכיל ללמוד איך לבנות לעצמו זוגיות טובה שתתאים לו ושיצליח בכך בבוא היום. לבסוף, איני מבין, אם אתה רוצה בזוגיות טובה ושלמה עם אישה שתאהב אותך ואתה תאהב אותה (ואין ספק שמגיעה לך כזאת) ואם אתה נמצא היום בזוגיות שלא טובה לך, ואתה מודע לכך, ומודע למצוקה של הסביבה הקרובה אליך, ואתה מודע, מדוע אתה לא פועל לשנות את המצב, לשפר את הקשר הקיים או לסיים אותו וליצור קשר אחר? האם בחירה בידידות או ב"ידידות" היא הדרך הנכונה והטובה ביותר עבורך לטווח הרחוק? אני לא רוצה להעליב אותך. אבל ממה שאני מבין אתה בעצם כותב שאתה לא מסוגל לשנות ואתה לא מסוגל להתמודד (האם זה מה שאתה כותב?). אפילו לא לנסות. לכן, נראה לי (אני לא מכיר את הסיפור שלך), שבחרת בדרך הקלה ביותר עבורך במקום לנסות להתמודד. אני מחכה לתשובה. חשוב לי להבהיר שלמרות שאני כועס מאוד בנושא הזה, מסיבותיי שלי, אין לי רגשות קשים כלפיך ברמה האישית (כן, באנגלית זה נשמע יותר טוב). עם זאת, אני לא מוכן לוותר על דעתי בנושא וחושב שאתה טועה.