ZR-750S או Faser600 או DL650

YanivZX6R

New member
ZR-750S או Faser600 או DL650

היי לכולם אז כפי שניחשתם מהנושא, התקציב שלי לאופנוע עומד על 70-75K ש"ח. קו פ"ת נתניה כל יום. חשיבות שלי : - נוחות - כח - עלויות אשמח לעזרה, אפילו אם אתם חושבים על משהו שלא הצעתי בהודעה. תודה יניב

yules

New member
כולם טובים

קח סיבוב עליהם, קנה את מה שנוח לך. עלויות של אופנוע חדש = טיפולים וביטוח. עוד כח סוס לפה, פחות שלדה לשם, חלקי התנהגות כביש... הכל שטויות. לאף אחד מהאופנועים האלה לא חסר כלום לך על הטעם האישי שלך.

xfwind

New member
בכל זאת אופי שונה וסגנון רכיבה

שנובע מהשוני.

yules

New member
לזה בדיוק התכוונתי כשאמרתי

שצריך למדוד ולהחליט. האופנועים הנ"ל מהווים 3 תפישות שונות למונח אופנוע בינוני שפוי.

yules

New member
לא הייתי מגדיר...

הייתי מנסה כל אחד מהם, ייתכן מאוד שדווקא הוי סטרום יפתיע אותך ביכולות הספורטיביות שלו. שאל את השדון וקרא בפולגז.

Wile Coyote

New member
אם ככה, אז לפי סדרי העדיפויות שלך

(להזכירך נוחות ,כוח, אחזקה ) אתה יכול לקנות משנתון חדש למדי את אחד מדגמי הליטר הערומים (רשימה ארוכה מאד): סוזוקי: SV, בנדיט, ויסטרום ימהה: פייזר ואפילו FJR שנת 2000 הונדה: וארדרו, VTR קוואסקי: Z1000 ההבדל עלויות אחזקה לא כל כך משמעותי בין הליטרים ל600, ואנחנו מדברים על שנתונים מעודכנים מאד באופנועים מהסוג הזה ניתן די בקלות למצוא כלים שמורים ומלוקקים.

tygger

New member
שני הראשונים יכולים להיות די דומים

אלמלא הבולם הקדמי של הZ750. הפייזר הוא כלי טוב. אפילו טוב מאוד. רעש המנוע של הZ750 הופך אותו לכלי לכל אחד שאוהב אופנועים מרובעי צילינדרים של "פעם", אבל הבולם שלו מקדימה דורש שיפור מיידי. הDL650 הוא משהו אחר לגמרי. ישיבה זקופה יותר, כידון רחב ובעצם כל בורג זועק לתיור. אישית הייתי בוחר בסדר הזה, DL650 פייזר Z750.

yules

New member
טיגר כפרות

יכול להיות שלא אכפת לקונה הפוטנציאלי רכרוכיות הבולם של ה750. רכבת עליו? הבולם באמת כזה גרוע? (לא אומר מזלזול, אני רוצה לדעת מה רוכב ממוצע, לא עיתונאי גבר גבר אומר - האם זה באמת משנה שהבולם הקדמי רך) לא הייתי פוסל או קונה אופנוע רק לפי מגזינים...

tygger

New member
יולס, נשמה

כן. כן. גם במקרה של בלימה בינונית הבולם נסגר. גם במקום אגב ניתן לחוש בזה. לפי מה שהבחור כותב, הוא מחפש ספורטיבי מעט יותר, אז זה גם בעייתי מבחינתו. לא משווה את זה לעניין של בלימות חזקות או משהו, אלא סתם אופנוע עם חיסכון מיותר. השאר דווקא מגניב.

YanivZX6R

New member
אני מחפש נוחות וכמה שיותר כיוון

ספורטיבי. אני מאוד רוצה ללכת על אופנוע ספורט אבל כרגע אין את התקציב לזה. אז אני מחפש כלי ליום יום שיכול לתת לי כיוון ספורטיבי בנוסף. (נשקלת האפשרות לקנות אופנוע ספורט יד שניה) תודה יניב

tygger

New member
שלח מסר אישי אם אתה מעוניין.

מכיר אופנוע ספורט אחד של מישהו , שהוא, איך לומר זאת, חדש כמעט לחלוטין. יכול לעמוד בדרישות התקציב שלך בצורה מעולה.

ה-DL

יענה היטב לדרישותיך. הוא הנוח מכולם, מנוע שעולה מהר בסל"ד ומספק מספיק כח מנוע כמעט לכל מצב (תשכח מסינגלים בנפח הזה. מדובר בעולם שונה לחלוטין), התנהגות כביש מעולה עם יכולת ללמד אותך לפני ולפנים את יסודות הרכיבה הספורטיבית, והוא גם קל לרכיבה עירונית יותר מכולם. בקיצור אופנוע יומיומי מעולה, עם קריצה חזקה מאד לתחום הספורט. הפייזר לא מצטיין כאופנוע ליום יום. יש לו אמנם את התנהגות הכביש הטובה בשלישיה, אך המנוע החלש בסל"ד נמוך וביניים, מפריע לו להיות אופנוע מצוין. לטעמי גם תנוחת הרכיבה לא משהו. אני משער שהוא גם היקר ביותר לאחזקה מבין השלושה. לגבי הקאוואסאקי אני פחות אובייקטיבי כי אני אוהב אותו באופן אישי, אך זהו אופנוע נוח יחסית (פחות מהסוזוקי), יש לו מנוע מצוין, אך התנהגות הכביש שלו פחות טובה משל ה-DL. בעניין של עלויות אחזקה. סביר מאד להניח שה-DL יהיה הזול ביותר לאחזקה. יש לו בכל זאת שני צילינדרים פחות ומשקל נמוך יותר.

אנימור

New member
לטעמך, אתה משער ... ?

אז לטעמי הפייזר כן אופנוע מצוין (אני משוחד כי אני רוכב עליו). הוא מאוד נוח בעיר, התנוחה הזקופה יחסית מסייעת מאוד למניעת עומס על הידיים. זוית הצידוד שלו מהגדולות שראיתי ומאפשרות לתמרן בין הפחיות כמו קטנוע. הוא גם צר יחסית, אם אני זוכר נכון - יותר צר מה-DL650 בצורה משמעותית. למי שגר בתל אביב ורוצה לחסוך פקקים ותרעומת - זה חשוב מאוד. מנוע חלש בסל"ד נמוך/בינוני ? תלוי למה אתה משווה אותו. לי המנוע "החלש" מספק הרבה יותר כח ממה שאני צריך. עלויות אחזקה ? מצחיקות ממש. טיפולים כל 10K, וממש לא יקרים. האופנוע נפל לי בחניה והחלפתי את מסיכת החזית בגלל סדק קטן, שהציק לי לעין. עלה לי פחות מ-1000 ש"ח. מסיכה דומה של הונדה תעלה לך לא פחות מ-3000 ש"ח (המוסכניק שלי התפעל מהעלויות הנמוכות של הפייזר והשווה מולי עם מסיכה של VFR). מבחינתי אין כמו הפייזר כאופנוע ליום יום. הוא בהרבה יותר נוח לי במנהלתית/בעיר מה-GS שהיה לי קודם.

למעלה