YO

beatman

Member
כן,וזה חור המקום הזה.

הייתי ממליץ לך להיות ג'ובניקית(ואת יכולה חופשי),אבל אם את מתעקשת...

Drunk Bullet

New member
את לא תיהי באיזור

מתגייסי אפריל-אוגוסט לא קשורים לעניין הפינוי.

Drunk Bullet

New member
נו, ואיפה המתגייסים החדשים ילחמו?

עד שהם יסיימו את כל הטירונות וקורסי ההכשרה, ההתנתקות קרוב לודאי תושלם, כך שהפעילות בהמשך אמורה לרדת בצורה דרסטית.

beatman

Member
דיברנו על לחימה באופן כללי

חוץ מזה אחרי ההתנתקות תימשך לחימה בשטחים,מה נראה לך שזה יביא שלום ??

Drunk Bullet

New member
מישהו דיבר על שלום?

הלחימה בשטחים בשנה האחרונה, היא לא כמו לפני שנתיים-שלוש, כמות הכניסות של צה"ל לשטחים הפלשתינאים ירדה, והיא תרד במיוחד אחרי ההתנתקות. ההתנתקות היא שלב בדרך להקמת מדינה פלשתינאית (תהליך שבו תומכת ארה"ב, וישראל לא יכול להתנגד לה), לכן בהמשך כאשר תיהיה לישראל מדינה שכנה חדשה, היא בכלל לא תוכל להכנס לשם.

eMiFrEaK

New member
מה אתה אומר??

אם אני אתחיל את החוויה שלי בצבא באוגוסט 05' אתה יודע מתי אני אשכרה אעשה משהו?? רק בסביבות אוגוסט 06'... ותאמין לי... שההתנתקות תביא לדברים שאנשים לא מצפים להם כרגע..אז אני בטוחה שבמהלך ה-4 שנים שלי בשירות אני כן אעשה משהו מועיל אחרי הכל... אם התכוונת לאפריל 05'... אז הם דווקא נכנסו לזה יפה מאוד... אם התכוונת לאפריל 06'... אז סליחה, לא הבנתי אותך נכון.

eMiFrEaK

New member
זאת לא תמימות...

בואי אני אסביר לך משהו שאמר לי בנאדם בעל דרגה גבוהה מאוד בצה"ל והבחור יודע על מה הוא מדבר... כל עוד הם רשות מסכנה שנטפלים אליה כל הזמן, נכנסים עם טנקים לבתים של האנשים, מפוצצים אנשים מסכנים שנראים כחשודים, לא מביאים לאזרחים תמימים להגיע ממקום אחד לשני ע"י הצבת מחסומים טפשים.שאני אמשיך? או שהבנת את הרעיון?? יפה.... כל עוד הם לא מדינה. אין לנו את הזכות לעשות להם את מה שאת מציעה.. זה נוגד להרבה מאוד עקרונות..(אני לא אתחיל לפרט, כי זה סיבך גם אותי) אבל.............. אם הם יהפכו למדינה אחת עצמאית, בעלת צבא, בעלת מוסדות... בלה בלה...במקרה הכי קטן של פגיעה באזרח מדינת ישראל יש לנו את הזכות המלאה להכנס לשם עם הצבא המאורגן להפליא שלנו ולפוצץ להם את הכל- להשמיד אותם. וזה יראה לגיטימי לחלוטין מבחינת כל העולם. אני יודעת שזה נשמע קצת לא הגיוני, אבל לצערי זה המצב כיום. ואל תדברי איתי על הכנת קפה ו"לא מוותרת על המדינה שלי", באמת שאני הבנאדם הלא מתאים לפתח אצלו את הדעות האלה- הן גם ככה מפותחות מעל ומעבר.

beatman

Member
אם יהיה להם צבא

אז אנחנו נשלם מחיר יקר מאוד וזה לא משנה שנגיב אח"כ. זה כמו: "בואו ניתן להם לעשות לנו 11.9 ואז נ*יין אותם". חוץ מזה אנחנו לא נגיב כי "אלימות היא לא הפתרון"

Drunk Bullet

New member
מה הקשר ל11.9?

11.9 זה העונש שקיבלה ארה"ב על העברת הנשק לטרוריסטים האפגאניים בשנות ה80, כדי לפגוע בבריה"מ בדרך עקיפה. המציאות התפוצצה להם בפנים, תרתי משמע. כשתיהיה מדינה פלשתינאית, יהיה גבול מוסדר שלא ישתנה כל שבוע, וצה"ל כלל לא יצטרך להכנס לתחומי המדינה השכנה (כי זו תחשב להכרזת מלחמה), לכן גם הסיכוי שיקרה מגה-פיגוע הוא נמוך.

beatman

Member
רגע,ואנחנו לא נתנו להם נשק ?

ואם יהיה גבול מוסדר אז הרצון והיכולת לפגע תצנח?? (מה הקשר תסביר)

Drunk Bullet

New member
מי נתן נשק?

להזכירך, בשנות ה80 בריה"מ נלחמה באפגאנים, וארה"ב חימשה את מקימי אל קעידה בנשק אמריקאי מתקדם, על מה אתה מדבר?! ואם יהיה גבול מוסדר אז הרצון והיכולת לפגע תצנח?? (מה הקשר תסביר) תסביר קודם את המשפט שלך.

beatman

Member
זה לא קשור שארה"ב חימשה אותם

11.9 לא קשור בכלל לנשק שארה"ב העבירה אז. גם אם תהיה לערבים מדינה עם גבול מוסדר וצה"ל לא יפלוש לשטחים שלהם,אז הסיכוי שיהיה מגה-פיגוע(או בכלל מלחמה) הרבה יותר גבוה כי יהיה להם חופש פעילות והם יוכלו לקנות נשק ולהקים צבא.

Drunk Bullet

New member
אה לא?

מאיפה הכוח שאל קעידה צברה? נפלה עליהם תחמושת משמיים? להזכירך, כשארה"ב רק פלשה לאפגאניסטן ומצאה מצבורי נשק, לא היו שם רובי קלאשניקוב, אלא M16 וMP05, רימונים תוצרת ארה"ב, משגרים אמריקאים, ולא, זה לא שהכל נשאר מאז שנות ה80, חברות נשק אמריקאיות פרטיות המשיכו למכור לאפגאנים נשק גם בתחילת שנות ה90, עד שהממשל האמריקאי התערב. גם אם תהיה לערבים מדינה עם גבול מוסדר וצה"ל לא יפלוש לשטחים שלהם,אז הסיכוי שיהיה מגה-פיגוע(או בכלל מלחמה) הרבה יותר גבוה כי יהיה להם חופש פעילות והם יוכלו לקנות נשק ולהקים צבא. אתה רק מצדיק את הטענה שלי, הרי אתה בעצמך אומר שאי קיום של גבול מוסדר, מעלה את הסיכוי שיהיה מגה פיגוע, לעומת זאת קיומו של גבול מוסדר (ולא סתם גדר אלקטרונית שכל בן15 יכול לחתוך עם מספריים) יכול להוריד את הסיכוי הזה מ"גבוה" ל"קלוש".

beatman

Member
לא הבנת אותי

אני אומר שדווקא גבול מוסדר-מדינה,אי אפשרות כניסת צה"ל לשטחים תעלה את הסיכוי למגה-פיגוע ולמלחמה כי יהיה להם חופש פעולה וצבא+נשק משלהם.

Drunk Bullet

New member
גבול מוסדר ימנע כניסת מחבלים

חופש פעולה ונשק משלהם יש להם גם עכשיו.

beatman

Member
לגבי כניסת מחבלים כן,אבל כאשר צה"ל

יהיה יותר רחוק ולא יכנס לשטחים לפעולות אז יהיה להם הרבה יותר חופש פעולה ואם תהיה מדינה הם ירכשו נשק קטלני ומאסיבי יותר ויוכלו להפגיז אותנו בצורה קשה שאז כמובן נקרע להם את הצורה,אבל נשלם ביוקר עד אז.

Drunk Bullet

New member
בעד

האדמות עליהם יושבים המתנחלים, היו אדמות של פלשתינאים, שהשקיעו בקרקעות שלהם, והתפרסנו מחלקאות, דבר שלא הפריע לממשלת ישראל לסלק את הפלשתינאים ולהושיב שם ישראלים. אם בשנות ה70 לישראל היה אינטרס להשתלט בצורה כוחנית על השטחים, הרי שעכשיו לישראל יש את הזכות המלאה להעיף את המתנחלים ולהחזיר את הקרקעות לבעליהן האמיתיים. הדבר איתו אני לא מסכים, הוא תהליך הפינוי - לא צריך להשקיע כמויות כסף אדירות כדי להקים בסיסים ארעיים כדי לפקח על הפינוי, לא צריך לסכן חיי חיילים (שעוד מושפלים ע"י המתנחלים, כפויי הטובה (לפני יומיים מתנחל פגע בחייל וניסה לחטוף את נשקו, החייל הובהל לבי"ח)). הממשלה צריכה לתת אולטימטום למנתחלים - או פינוי מרצון + פיצויים, או שיחזירו את הת.ז ויקבלו אזרחות חדשה. ועוד סיפור שקשור לעניין.

למעלה