אתה אזרח ישראל בדיוק כמוני, בדיוק כמו המתנחלים ובדיוק כמו החיילים שהולכים לפנות! כך שזה כן אמור לעניין אותך.. אתה בוחר בדרך ההתעלמות והאדישות, אפילו מלחמה לא תעניין אותך, כל עוד יש לך מקלט בטוח! וזה לא בסדר, כי זו גם המדינה שלך ויבוא יום שבו גם אתה תתגייס ותראה מה זה צבא! ולא מספיק שהחיים של הקרביים פשוט חרא, מטרטרים אותם בלי הפסקה, היציאות שלהם על הפנים והמשכורת פשוט ביזיון, עכשיו הם גם צריכים לפנות! אני מקווה שעומר לא יגיע לפינוי
הצבא ובמיוחד כל היחידות הקרביות מחשלות בצורה הטובה ביותר את הנוער לחיים האזרחיים, נכון שלא בצורה החכמה ביותר, אבל עדיין אפילו צורה זו מניבה תוצאות לא רעות!
גם אני לא מבין מה התרומה של שירות קרבי לחיי האזרחות בהמשך (מבלי לזלזל בשירות עצמו כמובן). איך יעזור למישהו, שירות בתור טנקיסט למשל, בהמשך החיים (במידה והוא לא חותם קבע)?
אלא גם סבל: לא לישון נורמלי,לא לאכול נורמלי,לתלות תמונה יפה של בית מעל למיטה,גם סכנה(לקטע הזה עוד לא הגעתי),מאמץ גופני קשה. אולי היתרון היחיד שאתה מגן על המדינה... אבל בתור ג'ובניק אני אתפקד יותר טוב זה בטוח.
מצד אחד אני מבינה שזה נורא שמוציאים אנשים מהבית שלהם אבל זה לא אומר שמשאירים אותם ברחוב למען השם דואגים להם לפיצויים שיגידו תודה שהם לא משאירים אותם ברחוב וחוץ מי זה תחשבו שביגלל האנשים המעטים האלה שגרים שם ברצועת עזה מלא חיילים שלנו נהרגו ביגלל שהאנשים האלה מתעקשים לגור במקום הזה אני חושבת שהם אגואיסטים חיילים נהרגים כדי שהם יוכלו לחיות שם וזה ניראה כאילו ממש לא אכפת להם אולי אני טועה לגבי האכפתיות שלהם לגבי החיילים שנהרגים אבל ככה זה ניראה לי וגם כול הסיפור הזה יצא מכלל שליטה זה נהפך להיות ממש מיטרד כול הסיפור הזה