X-Mas Tree

drz400e

New member
למה את סתם אומרת...

מה זה? אומנם מתנה , נכון , אבל עדיין "עץ".

dekelsgi

New member
לא שם עץ וגם לא חוגג חנוכה אבל

מקשט את הבית באורות. זה מנהג שאימצתי מהמקומיים ואני משאיר את האור חודש לפני וחודש אחרי החגים. בכלל אני שם לב שלא ממש אכפת לי מחגים ככלל. זה עניין של קהילה כנראה. אם זה המשפחה המורחבת או חברים וכו. מאחר ואני משולל שניהם אני משתתף בקריסמס עם חמותי וכלום מעבר לזה. כל מנהג החגים פשוט עובר לי מעל הראש ואני לא מרגיש את זה. את מנהג המתנות שאשתי די כופה עלי אני ממש מתעב. זה הפך ממש לפולחן בפני עצמו.

לא. בן זוגי גדל פרוטסטנטי, עכשיו הוא אתאיסט

במשך עשרות השנים שאנחנו ביחד, אמרתי לו תמיד שהוא יחליט בנושא, ותמיד החליט שלא. היו כמה שנים ששמנו זר ענפים עם נר חשמלי בחלון, אבל גם זה גווע. אני בשלי, מדליק נרות חנוכה בחלון מול כל השכונה, ולפעמים מברך ושר מעוז צור, במיוחד עם יש עוד אורחים.

drz400e

New member
ואתה - מאמין או שזו מסורת?

נראה לי שנושא האמונה הוא כזה דבר בסיסי ביחסים ,ומרתק אותי לראות זוגות בעלי אמונה שונה. לא קשה?

אני - כבר לא מאמין

אני התנערתי ממצוות הדת עם הגיעי לקנדה, ובמשך השנים גם האמונה התערערה ובסוף נעלמה. בין זוגות גברים, הכרתי הרבה אנשים עם אמונות שונות, שאיכשהו גישרו על השוני. הם חגגו גם-וגם, ובמקרים אחרים, אחד מהם וויתר על הטקסים שלו.

drz400e

New member
אני מכיר כמה זוגות מאמונות שונות

ותמיד חשבתי שהם פשוט לא מאמינים , וכמוני , התואר הוא בעיקר עניין של מוצא יותר מהכל. הופתעתי לגלות שזה לא ככה , ורובם דוקא כן מאמינים. אולי זה בגלל שאנחנו ממקום שאמונה תופסת בו מקום כזה מרכזי , ואולי זה כי בישראל המחשבות מאוד קיצוניות בנושא (ראה בשרשור הזה את קיצוניות ההתבטאויות של רינה) , אבל לי זה נראה כמו משהו כל כך פונדמליסטי באישיות , שאני לא מבין איך זה מסתדר.

ערכים אוניברסאליים משותפים לבני תרבות המערב

זה מה שיכול לקשר בין שני אנשים ממוצאים שונים ומרקעי שונה של אמונה. הערכים האוניברסאליים כוללים, בנוסף לכיבוד החופש, כיבוד הזולת, וצדק חברתי, גם אהבה למוסיקה זהה, אומנות וחוש אסטטי זהה, ודרך מחשבה המבוססת יותר על הגיון מאשר על רגש ומסורת. שני בני אדם שחולקים ביניהם את כל הנ"ל יכולים לבנות חיים ביחד. לעומת זאת, תאר לך שני ישראלים: יהודי רוסי ויהודיה אתיופית, בעלי אמונה זהה. בגלל הרקע התרבותי השונה, אני חושב שביניהם יהיו בעיות התאמה גדולות יותר מאשר אצלי

WarrenBuffett

New member
אתה כמובן צודק, אבל יש כאן אלמנט חשוב נוסף.

המשקל של האמונה/חוסר אמונה דתית במערכת הערכים של האדם. כי יהודי רוסי אדוק במיוחד ויהודיה אתיופית אדוקה במיוחד, בהחלט עשויים למצוא מכנה משותף, במיוחד מכיוון שמטבע מהותה, אמונה דתית דומיננטית מסוגלת לדכא חשיבות ומשקל של הרבה ערכים אחרים. כי תכל'ס, זו בדיוק הבעיה עם האמונה הדתית, השתלטותה על עולם הערכים (ועל המחשבה העצמאית).

ready2jump

New member
תודה.. קיבלתי כמה

רעיונות נחמדים איך אפשר לשלב בין השניים.. שכל אחד יעשה כפי שנכון בעיניו כמובן. אנחננו נהנה משני העולמות, וסופגניות יוגשו כמנה אחרונה לארוחת השנה החדשה

shuttles

New member
השנה החדשה לא קשורה לחג המולד

אין לה עץ. עץ הוא של חג המולד - Christmas Tree. דקה אחרי שנגמר חג המולד, מורידים את העץ. כך בתחילתה של השנה החדשה כבר אין עצים מקושטים.

ready2jump

New member
Well maybe we live in different Canadas ;)

In my Canada X-Mas tree or whatever whoever calls it stays until New Year day

rinam

New member
נר אחרון של חנוכה הוא ב-29 אז איך בדיוק;

זה משתלב עם ישו וחג המולד והנצרות. מה את הולכת לחגוג את לידת ישו כי זה מה חג המולד הוא וערב הסילבסטר הוא למעשה יום חגו של האפיפיור סילבסטר הראשון שכיהן בשנים 314–335 ומת ב-31 בדצמבר, ומאז שקיבל מעמד קדושה הפך התאריך ליום הזיכרון המוקדש לו בכנסייה הקתולית.

למעלה