X-Mas Tree

demon80

New member
אני הולך לכרות עץ בגובה 2 מטר ולהביא אותו

הביתה... 20 שנה לא ראיתי עץ בסלון שלי...

rinam

New member
גם אני לא ראיתי ולא מתכננת לראות

בעתיד הקרוב. אני לא קונה כשר אבל לא חזיר ולא עצים לא נכנסים אצלי בבית. החבר שלי קטולי והוא יודע טוב מאוד, פעם הוא ניסה לשכנע אותי אבל הבין מהר מאוד שעם זה עדיף לו לא להתעסק איתי. אני קונה לו מתנה מתוך נימוס וכבוד בדיוק כמו שאני קונה לשאר החברים הלא יהודים שלי. הצבת עץ חג מולד היא מנהג נוצרי ולא יהודי המתקיים על ידי נוצרים בכל רחבי העולם לקראת חג המולד. מנהג הצבת עצי חג המולד מקורו במנהג הפגאני של הצבת עץ המסמל את החיים בשיאו של החורף. מנהג זה "נוּצר" עם עליית הנצרות ונשאר כמנהג נוצרי המסמל את נצחיותו של ישו על ידי הצבת עץ ירוק עד בחג המסמל את היוולדו. ירוק הוא סמל לחיים, מסמל את לידת ישו. שיח חנוכה (אנגלית: Hanukkah bush) הוא שם יופמיסטי ומשועשע למחצה לעץ מקושט, זהה או דומה לעץ חג המולד, אשר חלק מיהדות ארצות הברית (וארצות אחרות בקרב יהדות המערב) מציגה בבית בתקופת חג המולד וחנוכה. העץ מבטא ניסיון לסינקרטיזם של חנוכה וחג המולד, וניסיון של חלקים בקהילה היהודית האמריקאית להשתלב בתרבות ארצות הברית תוך שימוש בסממנים החיצוניים של חג המולד, אותם הם לא רואים כמתנגשים עם ערכי היהדות. העובדה כי חג המולד מצוין בארצות הברית בצורה אינטנסיבית וללא קשר לתכניו הדתיים (הולדת ישו) משפיעה גם היא על התחושה כי אין מדובר ב"עבודה זרה". לעתים, "שיח חנוכה" הוא למעשה עץ חג מולד; ולעתים נתלים עליו קישוטים ייחודיים ליהודים.

ShacharWeis

New member
אל תכניסי סביבון הביתה

כי גם זה מנהג נוצרי שהיהודים אימצו, וגם ממש לא מזמן (כמה מאות שנים)

drz400e

New member

WarrenBuffett

New member
כמו לכל חג ולכל דת. כי מה זה בכלל פגאני?

אמונה בכמה אלילים במקום באל אחד. זו טריפה וזו נבלה.

drz400e

New member
לטקסים תמיד "יש שורשים פאגאנים"

משום מה דתות יותר ממוסדות מתיחסות לטקסים כדבר מישני , כאילו מביך , ששיך ל"פאגאנים" .

WarrenBuffett

New member
למה "משום מה"? פשוט התנשאות (משום מה...).

כי אין באמת הבדל בין שאמאן משבט אמזוני נידח ובין האפיפיור או הרבעובדיה. כולם מאחזי (ומגלגלי) עיניים מהסוג הגרוע ביותר.

rinam

New member
אתה באמת לא יודע למה משחקים בסיביבון?

היוונים אסרו ללמוד תורה אז היהודים ישבו ולמדו תורה שבעל פה. כדי שהיוונים לא יגלו שהם לומדים בסתר היו התלמידים מחזיקים בידיהם את הסביבונים לשם הסוואה הם הסתירו באמצעות המשחק את הלימוד. הסביבון הומצא לפני למעלה מ 2000 שנים והוא נקרא אז בשמות שונים: כירכר, פרפרה, גלילון, דרייעדל, חזרזר, סבסב בשנות ה 30. איתמר, בנו של אליעזר בן יהודה המציא את המילה סביבון שהיה אז בגיל 5. הסביבון מסמל את חנוכה כי הוא קם ונופל, נופל וקם, כמו החשמונאים במלחמתם נגד היוונים. עכשיו תסביר לי איך העץ מקושר עם חג החנוכה? אם אתה רוצה אני יכולה לספר לך גם מה כל נר מהחנוכה מסמל ותזכורת סיפור חנוכה אם במקרה הברזת או ישנת בשיעור בבית הספר.

ShacharWeis

New member
את הסיפור על הסביבון המציאו בימי הביניים

עוד 300 שנה אותו סיפור יהיה גם על העץ חנוכה. מנהגים וטקסים דתיים משתנים עם הדורות, וכמעט תמיד לשינוי מתלווה סיפור למה זה תמיד היה ככה. עוד דוגמה לזה היא ברית מילה. עד לא מזמן לא הסירו את העורלה, אלא רק עשו בה סימן. (שזה אגב לשון המצווה, בשום מקום לא כתוב שצריך להסיר את העורלה) במאה ה 16 בערך כמה חוכמולוגים החליטו שבני ישראל מאוננים יותר מידי ושינו את החוקים כדי למנוע אוננות. הכל כתוב ומתועד אגב, חלק מהמכתבים והדרשות בנושא הזה שרדו עד היום.

rinam

New member
המציאו? עץ חנוכה? מה????????

בגלל אנשים שרוצים מה שלא שייך לנו היהדות הולכת ונעלמת. העץ לא שייך למסורות ולמנהגי היהדות. אם היית חי בארץ לא היית שם כי אין לך אותם ברשויות קורץ לך. העורלה מסירים אותה מזמן, בברית של האחים שלי ושל הבן שלי בארץ הסירו. רוצים להיות מודרנים לכו קנו עוד אייפון או עוד מערכת משוכללת, לשים את החולרה הזה בחג יהודי זה לא COOL.

rinam

New member
וחג המולד זה חג שהם משקרים לילדים שלהם

שיש איזה בטטה בחליפה אדומה שמביא להם מתנות. בטטה שיורד לארובה, יותר נכון נתקע בארובה עם מטף כיבוי תקוע לו בצ'ימני. החגים שלנו יותר יפים בעלי סיפורים מעניינים עם מסורות ומנהגים שמתלווים אליהם. מה הם יש להם חוץ מההודו המגעיל הזה בכל חג? מה תגיד לילדים שלך שישאלו אותך על הטימטום הירוק שעומד אצלך בסלון? אורות בחוץ זה יפה ואני שמה בכחול לבן עם מנורה מוארת אחרי הכל זה חג האורות.

ShacharWeis

New member
אין הבדל בין טימטום יהודי לנוצרי

להם יש עץ, לנו חנוכיה להם יש סנטה לנו יש אליהו הנביא שבא בפסח אותו טימטום בדיוק.

rinam

New member
טימטום יהודי? מה אתה מהעלייה הרוסית?

אלא שלא איכפת להם מכלום רק מעצמם. אני מאלא שמאוד איכפת להם ומאלא שחוגגת את החגים היהודים ובזמן הברכות מסבירה על שם מה ולמה, מכינה את מעדניי החג ומנהגיו, אפילו הקתולי שלי נהנה מהסיפורים ומהמטעמים. כל המנהגים האלא נולדו כדי שלא נשכח מי אנחנו ומאיפה באנו, מי אנחנו. הטימטום הגדול זה להגיד מה שאמרת. להם יש את המסורת שלנו ולנו את שלנו וכמו שאמרתי מקודם Their buisness is not ours and will never going to be ours/

demon80

New member
אל תהיי כבדה רינה. אין שום קשר לנצרות

בשביל הרבה אנשים עץ מסמל את החגים של בריה"מ בה הם נולדו ומאז הילדות זה מנהג להציב עץ בבית ולזמין את "סבא קור" (סנטה קלאוס) הביתה לילדים. אני גדלתי כך ,הוריי גדלו כך וילדיי יגדלו כן. ואני נשארתי יהודי ואיזה פלא , לא גדלו לי סטיגמטות על הידיים .

rinam

New member
גם אצלינו באודסה היה עץ יש לי אפילו

תמונה ליד עץ כזה כשהייתי קטנה אבל היום דברים הישתנו ואני לא מתכוונת לשים עץ ליד נרות החנוכה ויש קשר לנצרות תפתח או תקרא האנציקלופדיה. יש לי ילדה שומרת שבת ובן שמניח תפילין כל יום, אני גרה מול בית הכנסת החדש של חב"ד ב-CSL, נראה לך שיש איזשהו סיכוי שבעולם שאני אשים את הזבל הזה אצלי בבית?

למעלה