X-Mas Tree

ready2jump

New member
וואו....

זאת הייתה שאלה תמימה רינה... למה את כל כך מלאה בשנאה? את חיה במדינה לא יהודית, יוצאת עם לא יהודי ועם זאת מתעבת שחורים וערבים ונגעלת ממנהגי גויים הקשורים לקבורה וכבוד המת וגם מלכלכת על אורח חיים של נוצרים בתקופת החגים שלהם? את משוכנעת שאת במקום הנכון?

EGLINTON

New member
אנחנו קוראים לעץ- Hanukkah Bush וזה מקסים

מקשטים את העץ וגם את הבית בחוץ - חנוכה חג האורות לא? אנחנו גם מדליקים נרות חנוכה, ולכל ילד יש חנוכיה שלו. לדעתי זה מקסים כל הקישוטים והאורות, במיוחד בתקופה הזו, כשקר בחוץ ומחשיך מוקדם. פשוט חגיגה לעיניים. לילדים אין שום בלבול או בעיה עם הנושא אוהבים הכל. הכי יפה כשחנוכה יוצא סמוך לקריסמס (כמו השנה) אז זו חגיגת אורות אחת גדולה. לפעמים אני סתם נוסעת ברחובות ומתפעלת מהאורות וההשקעה של האנשים.

rinam

New member
שיח חנוכה (אנגלית: Hanukkah bush) הוא שם

יופמיסטי ומשועשע למחצה לעץ מקושט, זהה או דומה לעץ חג המולד, אשר חלק מיהדות ארצות הברית (וארצות אחרות בקרב יהדות המערב) מציגה בבית בתקופת חג המולד וחנוכה. העץ מבטא ניסיון לסינקרטיזם של חנוכה וחג המולד, וניסיון של חלקים בקהילה היהודית האמריקאית להשתלב בתרבות ארצות הברית תוך שימוש בסממנים החיצוניים של חג המולד, אותם הם לא רואים כמתנגשים עם ערכי היהדות. העובדה כי חג המולד מצוין בארצות הברית בצורה אינטנסיבית וללא קשר לתכניו הדתיים (הולדת ישו) משפיעה גם היא על התחושה כי אין מדובר ב"עבודה זרה". לעתים, "שיח חנוכה" הוא למעשה עץ חג מולד; ולעתים נתלים עליו קישוטים ייחודיים ליהודים. הצבת עץ חג מולד היא מנהג נוצרי ולא יהודי המתקיים על ידי נוצרים בכל רחבי העולם לקראת חג המולד. מנהג הצבת עצי חג המולד מקורו במנהג הפגאני של הצבת עץ המסמל את החיים בשיאו של החורף. מנהג זה "נוּצר" עם עליית הנצרות ונשאר כמנהג נוצרי המסמל את נצחיותו של ישו על ידי הצבת עץ ירוק עד בחג המסמל את היוולדו. ירוק הוא סמל לחיים, מסמל את לידת ישו. אותי לא מעניין כמה הוא יפה החרה הזה לא נכנס אליי הביתה. אני מקשטת לחנוכה בחנוכיות ואורות של מגן דוד ומנורה. מה קורה לכם אנשים? אחר כך מתפלאים למה הילדים מתחתנים עם גויים? שכחתם מאיפה באתם ומי אתם?

rinam

New member
אני יוצאת !! לא מתכוונת להתחתן איתו

ולא להביא ילדים איתו, יש לי שני ילדים בוגרים ובעל לשעבר, לא צריכה את הבלגן הזה עוד פעם. אבל יש בינינו הסכמה והוא מכבד שם כיפה בחגים לא מביא לי חזיר לבית, אומר שבת שלום בימי שישי ועוד חהחהחהחהחהחהחה...........ואני לא מקללת את הישו שלו, אבל לא מבלה איתו שום חג שלו. אני לא יוצאת עם יהודים מקומיים בגלל שהם ממש בהמות, וישראלים? בלי לפגוע אבל הספיק לי מהם.

drz400e

New member
את יודעת שאת מדברת הרבה שטויות ,נכון?

זה שיצרת לעצמך את החוקים הדתיים שלך זה בס"כ הכל בסדר , כי זה מה שעשתה כל דת , כת , תת כת ועידה במשך כל ההיסטוריה של הדתות. אבל חוסר הסובלנות שלך לכל מה שלא יושב בדיוק עם התאוריה שלך הוא לא לעניין. אצלך לחיות עם גוי זה בסדר , אבל לא עם עץ קירסטמאס. אצל מישהו אחר זה הפוך. מה רע בלתת להם לחיות עם זה? לא צריך לכבד את זה , אבל אין מה להתקיף את זה ככה. כמו שאת חיה לפי החוקים הדתיים שאת המצאת , גם הם יכולים.

rinam

New member
דודו אני לא חיה איתו רק יוצאת איתו

ושכל אחד יעשה מה שהוא רוצה.

ShacharWeis

New member
וכשהילדים שלך יביאו הביתה קתולית ?

תגידי לי מותר אבל לכם לא ? לצאת זה בסדר אבל להתחתן לא? מי בכלל מתחתן היום, אני מקווה שילדי לא יתחתנתו לעולם. יש דרכים אחרות להדק קשר בלי שהמדינה תתחוף את האף שלה לחדר המיטות שלהם.

drz400e

New member
ושוב , מסכים ב%100

אחד הדברים הכי אהובים עלי כאן הוא הסובלנות לשונה , ויותר מזה - הקבלה שלו. כולם כאן זוגות מעורבים , והמורה הקתולי של הבת שלי יותר יהודי מאיתנו.... הבעיה שלי היא לא עם הדיעות של רינה (אני לא מסכים איתן , אבל הן לא בעיה) , אלא חוסר הסובלנות למי שמרגיש אחרת.

rinam

New member
הילדים שלי מסתובבים עם יהודים וישראלים

הבת שלי שומרת שבת והבן מניח תפילין, הבן שלי מתאמן על הנוצריות אבל יודע ואומר שלהתחתן זה עם יהודיה. שכל אחד יעשה מה שנוח לו. אני לא מתכוונת להתחתן been there done that don't need it again.

rinam

New member
מה אתה לא מבין?

שכל אחד יעשה מה שטוב לו. אני אצלי בבית לא תמצא עץ!!! זה היה נושא השירשור לא?

drz400e

New member
זה הבנתי...

לא הבנתי מה את כועסת כל כך על מי שכן שם.

rinam

New member
what ever turns them on I really don't give a

shit but no tree or non jewish holiday spirit in my house. I do buy gifts to my friends and my b/f ONLY out of respect.

MiraD1

New member
בטח שכן!

מתה על חג המולד והכי כיף זה שחג המולד וחנוכה יוצאים חופפים או קרובים מאוד כמו השנה. אז מזמינה את המשפחה של הבעל להדלקת נרות וסופגניות ואחרי זה מקשטים את העץ ביחד

mapleleaf

New member
דוגמא..

זה לא העץ שלי רק דוגמא למה שאפשר לעשות איתו...

למעלה