visual sound H2O

Sham 69

New member
visual sound H2O

תגידו איך הפדאל הזה יחסית לפדאלי דיליי אחרים? הוא נחשב מקצועי? אני שוקל לקנות אותו אבל הוא פשוט נראה לי טיפה מצועצע.. שמעתי אותו אבל לא יצא לי להתעסק איתו ממש, מישהו יכול לספר עליו?

בעיקרון -

ללכת ולנסות אותו. השאלה מה אתה מחפש - דיגיטלי או אנלוגי או סוג אחר (יש כ"כ הרבה שאני לא זוכר).

The Walrus

New member
לך תנסה אותו עוד קצת...

יש במיוזיק סטור. אני שמעתי שהוא סבבה...

Y036

New member
לאוריה מהפורום יש אותו, חכה שהוא יגיב

loomer4

New member
אני מאוד מאוד מרוצה

שני פדאלים שונים באיכות מצויינת באחד. הפדאל הזה וורסטילי במיוחד, כל נגיעה קטנה בחוגות תשנה את הסאונד בצורה די משמעותית, מה שיכול להציק מאוד, אבל כמובן זה ייתרון גדול לדעתי. אני לא כל כך אוהב או טוב בלתת ביקורות על אפקטים. כמו שאמרו לך פה, הכי טוב אם תנסה לבד! יש גם ביקורת של רפי במאמרים

Sham 69

New member
בכללי מה החסרונות שלו?

הקטע שקראתי שהאקו הוא לא בדיוק דיליי.. מה ההבדל בכלל? איך הוא בבייפאס?

yehuda kotton

New member
Visual Sound H2O

אל תצפה ממני לאובייקטיביות. כי אני מייבא את הפדאלים האלה, אז תתעלם גם לצורך העניין מהאדום על השם. דיליי = אקו או יותר נכון להגיד שמכשיר דיליי מספק סוגים שונים של אקו (ועוד דברים אחרים). ה-H2O הוא דיליי דיגיטלי עם הרבה מהתכונות של דיליי אנלוגי, בעיקר בסאונד החם, כך שמקבלים את המיטב של שני העולמות: השליטה, הגמישות, ואורך זמן ההחזרים של דיליי דיגיטלי עם סאונד חם ומוזיקלי בסגנון דיליי אנלוגי. לדעתי אחד מהיתרונות העיקריים שלו על הרבה דיליים דיגיטליים האחרים זה איך שההחזרים נשמעים ביחס לצליל המקורי. יש דיליים שבהם הצליל המוחזר נוטה להפריע לנגינה הרגילה (ז"א לצליל המקורי). לדוגמא בסדרת ה-DD של בוס הצלילים המוחזרים נוטים להשמע יותר מדי דומים לצליל המקורי וזה (לטעמי) לא נשמע מוזיקלי וטבעי. ב-h2o ההחזרים נעשים פחות ברייטים באופן הדרגתי (קצת כמו בדיליי סלילים) וגם הבלנס שלהם ביחס לצליל המקורי נשמע לי מאוד טבעי. בביפאס בפדלים של ויזואל סאונד יש את מה שהם קוראים " pure tone" שזה למעשה באפר איכותי שמספק אות ביציאה בעל impedance נמוך במיוחד. תשמע בעצמך שהוא לא משפיע על הסאונד. בקיצור תעשה מה שהמליצו לך - תשב ותקשיב לפדאל בחנות עם תשומת לב לאלמנטים שהדגשתי כאן.

yehuda kotton

New member
והקשר הישראלי ../images/Emo104.gif

יצא לי להפגש מספר פעמים עם האנשים מויזואל-סאונד ואני חייב לציין שהם האנשים הכי נחמדים בביזנס, החל מ-בוב וייל המנהל, רג קין (המהנדס הראשי) ועד מנהלת המשרד פיליס וייל (האמא של בוב). בנוסף לזה שהם אנשים מיוחדים הם גם אוהדים של ישראל. זה נובע מהאמונה הנוצרית שלהם שהיהודים הם העם הנבחר. פיליס אפילו התנדבה במשך מספר רב של שנים בארץ בתחנת הטלוויזיה "מידל איסט" בתקופה של לפני הכבלים. זה היה אז אחד מהערוצים הכי ניצפים בארץ. בקיצור, זה תענוג לעשות ביזנס עם אנשים כאלה לעומת הרבה אנשי עסקים בחו"ל שמעקמים את הפנים כששומעים את המילה "ישראל". טוב מספיק.

Sham 69

New member
slapback

איך הוא בסלאפבק? קראתי שרק דיליי אנלוגיים טובים וטייפ אקו עושים סלאפבק טוב, הוא מגיב טוב בתור דיליי ממש קצר? אני מקוה שבקרוב יהיה לי את הזמן ללכת לשבת עליו בחנות

shlomke4

New member
שמעתי שהוא מצויין..

ושהוא נותן סאונד חם, קרוב מאוד לאנלוגי. אבל... אין לו טפ טמפו! אם זה לא חשוב לך.. אז הוא מאוד מומלץ. בכלל אני ממליץ על הפדאלים שלהם.. יש לי את הרוט 66 ואני מרוצה ממנו עד הגג. מבחינתי, הפדאל דיליי הכי טוב הוא הפדאל שישמע כמה שיותר "אנלוגי", אבל שיהיה לו טפ טמפו, שזאת תכונה דיגיטלית לחלוטין. בשביל זה אני מחכה לקנות רפליקה.. המורה שלי שלח לויז'ואל סאונד מייל עם שאלה מתי הם הולכים להוציא איזה דיליי שישמע כמו ה H2O, אבל שיהיה לו טפ טמפ. הם אמרו שזה ממש קשה להגיע לדבר כזה, ושהם כרגע בשלבי פיתוח..

yehuda kotton

New member
טאפ טמפו

אין לו. למי שהטאפ טמפו חיוני אז אין לו את זה בh2o, ואכן יש אנשים שלא יכולים לחיות בלי זה. ...אבל... דווקא בגלל האופי האנלוגי (הנחתה של הלבל ומריחה של הגבוהים בהחזרים), זה פחות חיוני בפדאל כזה לעומת דיליי דיגיטלי "מסורתי" גם עבור כאלה שחוסר בטאפ-טמפו נוטה להפריע להם. אני אישית השתמשתי במשך תקופה ארוכה בדיליי הירוק של ליין6 (ועדיין משחק איתו לפעמים). קשה לי להגיד שהשתמשתי בטאפ-טמו יותר ממספר פעמים בודד, אבל זה גם נובע מסוג המוסיקה שאני מנגן. אם מישהו מנגן בסגנון "the edge" אז הטאפ-טמפו נראה לי חיוני, אבל לרוב הסגנונות זה לא נראה לי רלוונטי.

MerlinTheWizard

New member
נצל"ש

יש לי את הירוק של ליין 6 (הביאו לי מחו"ל) ואני עדין לא מצליח להבין איך עובד הטאפ טמפו שלו אם אתה יכול לעזור לי זה יהיה נחמד

yehuda kotton

New member
שתי לחיצות

אתה לוחץ על הכפתור שתי לחיצות בקצב שאתה רוצה שההחזרים יבואו. זהו בעצם.

yehuda kotton

New member
slapback בדיליי דיגיטלי

בהחלט יש לו סלאפבאק טוב, מעצם זה שכמו שאמרתי הוא מחזיר כבר את ההחזר הקצר הראשון בלבל יותר נמוך מהמקור ובסאונד פחות ברייטי (כמו בדיליי אנלוגי טוב). תחבר אליו טלקסטר ותשמע. הא, ולא לשכוח שיש לו גם קורוס, אבל אני אישית לא אוהב קורוסים או משתמש בהם אז אין לי קנה מידה להשוות את זה למשהו אחר.

doc monti

New member
לדעתי

הקורוס פה הוא חסרון. אין קשר ברור בין דיליי לקורוס (בניגוד לשאר האפקטים שלהם- OD ודיסט', OD וקומפרסור), ולא כל מי שקונה דיליי רוצה גם קורוס ולהיפך.

yehuda kotton

New member
הקשר הוא...

...המיקום בשרשור, אבל אתה צודק שהקשר פחות מהותי מאשר הב route66 וה- J&H. בכל אופן, ב-h2o יש לך פדאל בודד שיושב בלופ או בסוף השרשור. זה במיוחד נוח לחסוך שרשור שלם של אפקטים בלופ. יש בפדלים האלה קונספט של נוחיות - מעין היבריד בין מולטי ופדאלים בודדים שנותן את יתרונות האיכות/בחירה של פדלים בודדים עם הנוחיות/תפקודיות של מולטי. היתרונות האלה יותר בולטים לדוגמא בפדאל כמו ה jekyll&hyde בו אתה יכול בלחיצה אחת לעבור מסאונד של ts808 משופר לדיסטורשן מגוון (עד כדי מטאל), או לשלב את הסאונדים האלה במינונים שונים. כמובן גם כאן אם אתה חולה על האוברדרייב ולא שם על הדיסטורשן (או ההפך) אז היתרון הופך לחסרון. היתרון עוד יותר בולט אם אתה מחזיק נגיד route66 (קומפרסור בסגנון רוס + ts משופר) ו- h2o : אם אתה רוצה לעבור מסאונד נקי של קומפרסור+קורוס לסאונד של אוברדרייב+דיליי אז זה לוקח רק שתי לחיצות - לחיצה בrt66 שמעבירה מקומפרסור לאוברדרייב, ולחיצה בh2o שמעבירה מהקורוס לדיליי. עם פדאלים רגילים זה דורש 4 לחיצות או מערכת ניתוב/לופ מורכבת.

Sham 69

New member
זה נכון שהוא בא בלי שנאי?

הוא עובד עם שנאי 9 וולט מיוצב רגיל?

למעלה