VANCOUVER-*

rinam

New member
וונקובר!!!

וונקובר היא עיר מאוד סימפטית, יפה וגגגגגגדולה, עעעענקית. בלי רכב לא ניתן להסתדר בה. יש איכות חיים בוונקובר, בניגוד לEAST של קנדה לא תראה את כל הפרצופים שיש בטורונטו ובמונטריאול, הם לא מגיעים לפה כי רחוק להם. וונקובר היא עיר למשפחות, המקום הכי טוב לגדל בו ילדים, הקהילה היהודית קטנה פה אבל חמה וגם זה בניגוד לערים הגדולות ב-EAST. היהודים גרים פה בכל המתחם של OAK יש גם יהודים באיזור ריצ'מונד. חנויות לאוכל יהודי כשר אפשר להגיד שאין כי 2 זה לא נחשב. לגבי שכירויות - שכירות מתחילה ב- 800$ ל- 2 חדרי שינה (דירת 4 חדרים) טאון האוז מתחיל ב- 1000 $. האוכל - צריך לדעת איפה לקנות, הולכים לפי הפליירים. הדירות מושכרות פה עם מקרר, תוחן אשפה, תנור לפעמים מדיח ולפעמים עם מייבש כביסה ומכונת כביסה. יש משהו ספציפי שאתה מתעניין בו, כי יש הרבה מה לומר. העיר משגעת, אני אישית מאוד נהנת לגור פה שונאת ללכת לקנות בגלל המרחק. תשאל, בכיף נענה. שבוע טוב, רינה וונקובר

|הי רינה ! תודה על האנפורמציה ו....

ועוד מספר שאלות . אני קורא כל הזמן שונקובר רחוקה , למה הכוונה ? האם מתכוונים שהיא רחוקה מישראל? או שמתכוונים ב"רחוקה" מטורונטו וממקומות מסויימים בקנדה. ואם הכוונה היא שהיא רחוקה מישראל ,הרי ממילא לא טסים כל "שלושה חודשים" לישראל. בנוסף שמעתי אנשים שאומרים שמזג האויר די דומה למה שקיים בישראל.(נראה לי שקצת מגזימים בהגדרה הזו ) אשמח לשמוע את דעתך,ודעתם של אחרים. האם לא קיימת תחבורה ציבורית סבירה בוונקובר, שניתן להעזר בה לפחות בחודשים הראשונים ? בנוסף הייתי מעוניין לדעת כמה יהודים בערך יש בקהילה, וכמה ישראלים ישנם בונקובר ? את מציינת שישנם שתי חנויות לממכר מזון כשר , האם הכוונה לחנויות (כמו מיני מרקט) או למסעדות ? ו"בגדול" היכן נראה לך שיקר יותר לחיות בטורונטו או בונקובר? ושאלה טפשית אחרונה , האם יורד שלג בחורף בונקובר ? או שצריך לנסוע לטורונטו ולהעמיס את baggage ? רינה תודה על האנפורמציה המועילה

weinnir

New member
מעט תשובות (לא מרינה הפעם ../images/Emo3.gif)

1) וונקובר רחוקה הן מישראל והן מטורונטו ואונטריו, עקב מיקומה בחוף המערבי הופך אותה רחוקה לנק' האלו, אך כמו שהיא רחוקה (כ- 4.5 שעות טיסה מטורונטו) משם, היא קרובה יותר ל...הוואי, אוסטרליה, או יפן למשל. וכן לל.א וסיאטל. ככה שרחוק זה עניין יחסי
. 2) מזג אויר - אכן מזג האויר בוונקובר הוא מן ה'קלים' בקנדה, שכן רוב הזמן המעלות כאן מתנדנדות מעל האפס (בחורף) והקור לא מורגש כמו בטורונטו, שם המעלות צונחות הרבה מתחת לאפס. עקב מיקומה של וונקובר על האוקיינוס השקט, האויר לח כאן, בניגוד לאלברטה, ססקצ'ואן ומניטובה. השוני בין וונקובר לישראל מבחינת אקלים הוא שוונקובר היא עיר רוויות גשם, וכמות המשקעים כאן גדולה בהרבה מישראל - הווה אומר - הרבה גשם ושמיים אפורים רוב הזמן, לאו דווקא בחורף. בקשר לשלג - השנה היתה שנה מאוד יוצאת דופן עקב כמות השלג ה-לא נורמלית שירדה כאן, בממוצע יורד בוונקובר (העיר עצמה) שלג כיום-שלושה ימים בשנה, בהרים מסביב זה כבר סיפור שונה... 3) תחבורה ציבורית - קיימת גם קיימת, ולדעתי אף מאוד יעילה ונוחה. אמנם רבות הן מכוניות היוקרה בוונקובר, אך התניידות בעזרת התחבורה הציבורית (הן האוטובוסים, והן ה- sky train) היא מאוד אפשרית. אין ספק שרכב מאוד עוזר, אך זה לא 'חובה'. מקווה שזה עונה לך על כמה משאלותיך.

rinam

New member
וונקובר היא בחורף המערבי

טורונטו ומונטריאול הם במזרח, טיסה מוונקובר למונטריאול היא כ- 5 שעות כמו ת"א לונדון, היא רחוקה מישראל. מזג האויר די דומה, יש יותר ימי גשם, זו עיר של 4 עונות, והטמפרטורות יותר נמוכות, היום למשל היה יום שמש מדהים היינו עיר גופיות ב -WHITE ROCK כ"כ נהנינו. תחבורה ציבורית קיימת, אני לא משתמשת בה, המרחקים עצומים ותראה, רכב אנחנו קנינו יד שניה שנת 93 קרייזלר ויז'ן שילמנו 3,900 $ ככה שזה לא נורא, בעלי קנה לעצמו טראק פורד שנת 90' ב- 3,800$ אבא שלי מבין גדול במכוניות ככה שהוא עזר לנו וייעץ לנו וקנינו מדילר, שווה ועדין מאדם פרטי. לא חייבים לקנות חדש,לא צריך לפחד ממכוניות יד שניה, המכוניות כאן זה לא כמו בישראל, מזג האויר כאן מאריך את חיי הרכב, אחי נוסע על אוטו בוולו שנת 83 שעלתה לו 500$ , חוץ מלהחליף לו שמן הוא לא עושה כלום, הוא נוהג עליה כבר שנה, לא נתקע ולא כלום, מכוניות לא מתחממות כאן כמו בארץ, והמוסכים כאן הם לא כמו בישראל, כאן הם יותר מקצועיים אין ארכי פרחי, המכוניות יותר שמורות כאן, לא צריך לקנות חדש מההתחלה יש דילים נהדרים ביד שניה, ויש יש מציאות. החנויות לממכר בשר כאן הם מעדניות, מסעדות ומאוד יקר. חשוב לכם בשר כשר? אנחנו למשל קונים הכל חוץ מחזיר.לי לא איכפת מי שחט, זה גם יותר זול. כמה יהודים יש בוונקובר אני לא יודעת, אתה יכול לבקר באתר של הקהילה: www.jccgv.com אולי שם תמצא את האינפורמציה. יש ילדים? אז הינה האתר של ביה"ס: www.talmudtorah.com. שלג-יורד שבוע בשנה, לא נורא דווקא חוויה, אבל, אין לנו טמפרטורות כמו -30 בחורף, בלילה יורד לפעמים ל- -2 ביום הכי נמוך זה 2-3 מעלות, לא נורא. אני יכולה להגיד לך רק שוונקובר עדיפה על הערים במזרח, יש בא איכות חיים ובגדול. אני חייתי 10 חודשים במונטריאול, וסבלתי. שבוע טוב ושקט, רינה וונקובר

../images/Emo140.gif הי רינה! (רינה אנרג'ייזר)|תודה

תגידי את לא נחה אף פעם? נראה שאנו נוטים כרגע לכיוון ונקובר. עושה רושם של מקום נחמד, והמרחק לא מפריע לנו כלל. תודה על העזרה.

libimom

New member
הי אלברט רצוי שתדע עוד דברים על

וונקובר, חוץ ממזג האויר שלה שלכל הדיעות הוא הנוח ביותר מקנדה, הצרה היא שלא רק אנחנו חושבים כך, אלא גם כל ההומלסים שמעדיפים לסבול כאן מאשר במזרח, לכן וונקובר מלאה אנשים חסרי בית ובעלי בעיות סמים. וונקובר מלאה מריחואנה ושאר גראס והמשטרה לא מצליחה להשתלט על זה, למעשה וונקובר תופסת מקום שני בכל צפון אמריקה (מקום ראשון מיאמי) בפשיעה נגד רכוש. חוץ מזה שוק העבודה בוונקובר בפרט ובבריטיש קולומביה בכלל, עלוב למדי. בריטיש קולומביה הינה הפרובינציה העניה ביותר בקנדה והמשפט רחוק מהלב רחוק מהכסף נכון במקרה זה מאד. עקב הריחוק מאוטווה מקבלת בריטיש קולומביה רק את השפני'ס שנשארים בתקציב הלאומי אחרי אונטריו וקויבק. נכון שוונקובר היא אחת הערים היפות והנקיות ביותר בעולם ואיכות החיים בה מן הטובות (למרות שיש ירידה מסוימת בשנים האחרונות) אבל לא הכל לבן כאן ישנם גם שטחים אפורים בה ורצוי לבדוק אותם. הרבה ישראלים שהגיעו לכאן, התיאשו ועברו למזרח. אז לפני שאתם קופצים לממי וונקובר תבדקו את השטח טוב טוב. ושלא תבינו אותי לא נכונה אין לי כל רצון להפחיד אתכם, אלא לצייר לכם את התמונה האמיתית של העיר.

הי דפנה! תודה על ההתייחסות ל.....

נקודות משמעותיות וחשובות שאכן רצוי להתייחס אליהן לפני שעושים החלטה סופית. לגבי אפשרויות תעסוקה ,אנו מתכוונים לפתוח מסעדה ,לא ברור לנו עדיין אם זו תהיה מסעדה כשרה, אנו בודקים את הנושא.( מסתבר שנושא הכשרות לא פשוט כלל ועיקר,מכיוון שאין אנו אנשים שומרי מצוות) אשמח לדעת אם את עוסקת עצמאית במקצועך,והאם את מתגוררת בוונקובר? תודה

libimom

New member
אלברט לשאלתך...

ראשית אינני מתגוררת בוונקובר פשוט מהסיבה שוונקובר יקרה מידי ודירת 2 חדרים מעופשים יכולים לעלות לך בין 1000-1500 דולר תלוי במיקום, בעוד שבערים הסובבות את וונקובר, אתה יכול להשיג במחיר זה בית פרטי בן 4 חדרי שינה במצב ראוי למגורים. המרחק לא גדול מוונקובר וזה בערך כמו תל אביב והערים הסובבות אותה, (להבדיל..) לי ולבעלי יש מסעדה (לא כשרה), אנו בדקנו אפשרות לפתוח מסעדה כשרה בוונקובר בעיקר ב- OAK ST ששם מרוכזים כל היהודים ובתי הכנסת, אבל יש מספר בעיות.ראשית יש בעיה להשיג מאכלי חלב כשרים בוונקובר ויש צורך ליבאם מטורונטו וכמובן זה עולה כסף רב. שנית כמובן שגם כאן צריך משגיח כשרות והוא עולה כסף רב.שלישית והיא הבעיה המרכזית, אם אינך שומר מצוות והולך לבית הכנסת כל שבת וחג , היהודים החרדים, חב"ד ודומיהם, לא יכנסו אליך, כך שאם ברצונך לפתוח מסעדה כשרה עליך לחשוב טוב טוב. דרך אגב עיריית וונקובר גובה המון כסף על פתיחת מסעדה בחנות שלא היתה מסעדה קודם וברחוב הנ"ל כמעט ולא ניתן למצא חנויות שניתן להשכירן. אולי תחשוב יותר על פתיחת חנות עם מוצרים כשרים (כמו מעדניה) ולאו דוקא מסעדה ומוצרים מיובאים מישראל. אם תביא במבה ומוצרים של אוסם,תלמה ועלית, בטוחני שאנשים יקנו ממך. אל תשכח כי בכדי שיאשרו לך ליבא מוצרים לקנדה על המוצר צריך להיות כתוב באנגלית וצרפתית בו זמנית.אז בנתיים יש לך חומר למחשבה ואולי אפילו אפשרות לתכנו דברים ולבדוק עם חברות בארץ. אם תזקק לעוד אינפורמציה אשמח לספק לך, במידה ואוכל.

rinam

New member
צריך לשרוף שעתיים עם הקפה בבוקר

ועוד שעתיים של התה עם הנענע בערב. תאמין לי אני נחה המון, יש לי מ-7:45 ועד 10:00 כל בוקר זמן מת, אז אני בפורומים ובמחשב, ובערב אחרי שהילדים הולכים לישון ב- 8:00 עד 10:00 אני שורפת זמן מול המחשב כי ב-10:00 יש MASH. אני לא מחוברת פה לטלויזיה בכלל, אני לא מוצאת בה כלום. נסיעה טובה ובהצלחה, כשתגיעו תיצרו קשר 778-885-0589 רינה From The Beautifull British Columbia

libimom

New member
אלברט

כתבתי לך תגובה על המסר האישי אבל אינני מצליחה לשלוח לך אותו, כנראה בגלל שאין את כתובת הדואר שלך והוא חסוי, אז אנא שלח לי אותו במסר האישי.

למעלה