וונקובר היא בחורף המערבי
טורונטו ומונטריאול הם במזרח, טיסה מוונקובר למונטריאול היא כ- 5 שעות כמו ת"א לונדון, היא רחוקה מישראל. מזג האויר די דומה, יש יותר ימי גשם, זו עיר של 4 עונות, והטמפרטורות יותר נמוכות, היום למשל היה יום שמש מדהים היינו עיר גופיות ב -WHITE ROCK כ"כ נהנינו. תחבורה ציבורית קיימת, אני לא משתמשת בה, המרחקים עצומים ותראה, רכב אנחנו קנינו יד שניה שנת 93 קרייזלר ויז'ן שילמנו 3,900 $ ככה שזה לא נורא, בעלי קנה לעצמו טראק פורד שנת 90' ב- 3,800$ אבא שלי מבין גדול במכוניות ככה שהוא עזר לנו וייעץ לנו וקנינו מדילר, שווה ועדין מאדם פרטי. לא חייבים לקנות חדש,לא צריך לפחד ממכוניות יד שניה, המכוניות כאן זה לא כמו בישראל, מזג האויר כאן מאריך את חיי הרכב, אחי נוסע על אוטו בוולו שנת 83 שעלתה לו 500$ , חוץ מלהחליף לו שמן הוא לא עושה כלום, הוא נוהג עליה כבר שנה, לא נתקע ולא כלום, מכוניות לא מתחממות כאן כמו בארץ, והמוסכים כאן הם לא כמו בישראל, כאן הם יותר מקצועיים אין ארכי פרחי, המכוניות יותר שמורות כאן, לא צריך לקנות חדש מההתחלה יש דילים נהדרים ביד שניה, ויש יש מציאות. החנויות לממכר בשר כאן הם מעדניות, מסעדות ומאוד יקר. חשוב לכם בשר כשר? אנחנו למשל קונים הכל חוץ מחזיר.לי לא איכפת מי שחט, זה גם יותר זול. כמה יהודים יש בוונקובר אני לא יודעת, אתה יכול לבקר באתר של הקהילה: www.jccgv.com אולי שם תמצא את האינפורמציה. יש ילדים? אז הינה האתר של ביה"ס: www.talmudtorah.com. שלג-יורד שבוע בשנה, לא נורא דווקא חוויה, אבל, אין לנו טמפרטורות כמו -30 בחורף, בלילה יורד לפעמים ל- -2 ביום הכי נמוך זה 2-3 מעלות, לא נורא. אני יכולה להגיד לך רק שוונקובר עדיפה על הערים במזרח, יש בא איכות חיים ובגדול. אני חייתי 10 חודשים במונטריאול, וסבלתי. שבוע טוב ושקט, רינה וונקובר