usa

micha59

New member
usa

מה אתם חושבים על יצחק שמיר ,יעקב קדמי ,נתיב על זה שמנעו מאיתנו להגר לארהב ואותו דבר ניסו לעשות עם גרמניה הרי חיינו היו יכולים להיות טובים יותר בלי מלחמות,פחות ערסים,מצב כלכלי יותר טוב, הרבה פחות שנאה וגזענות מה אתם חושבים על זה שרובנו חיים פה בגלל הונאה בינלאומית בעצם (שזה דרך אגב הפרה של אננת זנבה) ולא מבחירה חופשית שבעצם המדינה השתמשה גם בתכסיסים בשביל למנוע מאנשים להשאר ברוסיה ולהביא אותם לפה וגם בתכסיסים בשביל למנוע מאלה שכבר פה לחזור לשם . זה לא גורם לכם לשנוא את המדינה עד גבול של להסכים עם האנטישמים ??ממש חבל שאני צריך לכתוב את זה . מה שגם מאוד כואב לי שהאשכנזים שזה הציבור שרובנו מרגישים אליו הכי הרבה קרבה הרבה מהם מסכימים עם המהלך הזה בטוענה שזה הציל את המדינה ושאנחנו יותר אירופאים ולא בטוח שרואים עם זה בעיה מוסרית אז מה יוצא שגם אותם אני צריך לשנוא?? לי הנושא הזה מרתיח את הדם בשנים האחרונות וגורם לי לעצבים ושנאה ומחשבות על החיים הטובים יותר שיכלו להיות לי לעומת החרא עכשיו. בקיצור מה דעותיכם המלומדות בנושא זה?????

ivgy1980

New member
התייחסות

בהמשך לאמור, יעקב קדמי כתב את "מלחמות אבודות", שבו הוא מפרט תקופה ארוכה:
חל מעימותים עם הממסד הסובייטי ב-1969, וכלה בפעילותו במסגרת "נתיב" עד אמצע שנות ה-2000.

הכוונות שלו היו טובות, אך הסתבר שהמדינה לא הייתה מוכנה לקלוט כמות כזו של עולים משכילים.
גם אביו של קדמי עצמו נאלץ לחפש את עצמו בקנדה בשנות ה-70 כי היה over qualified.

באותם שנות ה-90 ניתן היה להגר לארה"ב ולגרמניה - פשוט לא ידענו מה לעשות.
היה מדובר בהמתנה של חצי יום נוסף בשדה התעופה וקצת אנגלית...

סביר, אך לא בהכרח שהיו לך חיים טובים יותר.
בכל מקרה, never try - never know.

יש תוכניות הגירה, בעיקר מקצועיות וגם יהודיות, לקנדה/גרמניה/אוסטרליה.

micha59

New member
אז

אז מסתבר שהאבא של הממזר הלך לקנדה את קדמי צריך לתלות בכיכר העיר וברור שהיו לך חיים טובים יותר חחח אני מתפלא עליך לא מושלמים אבל טובים יותר וכן יש תוכניות הגירה אבל הקשיים הרגשיים שעברתי פה מקשים עלי ללמוד מקצוע אבל גם זה מתקדם לאט לאט ובכלל לא בא לכם להקים קול צעקה או על אפשרות שקבוצת אנשים יגישו תביעה בינלאומית ואנשים יקבלו פיצויים והאחראים ישבו בכלא או שפשוט אתם אומרים שאין מה לעשות וממשיכים לחיות לא יודע אולי נשמע מוגזם אבל קשה לי לקבל את זה שלא ניתן לעשות כלום נגד פשע שכזה זה כאילו אנחנו זונות ואומרים בואו תעשו איתנו מה שבא לכם

beatman

Member
קושי רגשי ?

מה הכוונה בזה ?
ואיך זה מקשה ללמוד מקצוע ?

ivgy1980

New member
התייחסות-2

לאור השנים לכל אחד יש קשיים, כאלו ואחרים.
מצליחנים רבים באו מכלום, מתוך אמונה עצמית וניצול הזדמנויות.
אפשר לבכות ולעשות קבוצות בפייסבוק, ולחלופין אפשר לעשות מעשה.
בדור הבא אף אחד כבר לא יזכור את הסיפור, אז חבל על הזמן של הבכי והטענות.
אם אתה כ"כ רוצה לעזוב, תלמד מקצוע כלשהו עפ"י צורכי מינהל ההגירה הקנדי / אוסטרלי.
רק שכדאי לזכור דבר אחד קטן: בישראל, למרות הכל, אתה בבית שלך.
בחו"ל כנראה שתמיד תהיה מהגר. תסכים איתי שיש הבדל.

Astroo

New member
גם אתה

בעצמך סיפרת שמתייחסים אליך בתור מהגר מרוסיה

beatman

Member
לא

לרוב מתייחסים אלי כמו לכל ישראלי אחר, לעיתים מישהו צוחק על המוצא (כמו שצוחקים על מוצאים אחרים בארץ) ולעיתים יש אנשים גזענים שלוקחים את זה למחוזות אחרים.

ברמה הטכנית כל הישראלים מהגרים ובני מהגרים, ברמה האידיאולוגית ישראל היא ביתם של היהודים ולכן עולה יהודי אינו סתם אורח כאן.

Astroo

New member
כנ"ל לגבי קנדה ואוסטרליה

כולם שם מהגרים או צאצאי מהגרים והמדינה מוגדרת רב-תרבותית. אם מישהו יצחק על המוצא שלך במקום העבודה, יפטרו אותו חיש מהר.

costaet

New member
זה לא רק בתרבות, אף אחד לא יצחק אליך כי

במדינות האלו זה טבעי שאתה לא מקומי, ויש המון שונים, אבל זה הבית החדש של כולם.

ivgy1980

New member
בישראל אינני מהגר. יש לי סיווג בטחוני גבוה.

אני אזרח כמו כולם. וממש לא מרגיש בהבדל.
ואין לי רגשי נחיתות, להיפך. אבל זה רק אני.

Astroo

New member
אז מה אם יש לך סיווג

למהגר לא יכול להיות סיווג בטחוני?

Astroo

New member
לדוגמה, אמו של סרגיי ברין עובדת בנאס"א

היא מהגרת מרוסיה ויש לה סיווג בטחוני גבוה בארה"ב.

ivgy1980

New member
אני לא חש מהגר, אלא לגמרי בבית. ברור?

זו כנראה תחושה אישית של כל אחד.
איך שתציג ת'עצמך, כך גם יתייחסו אליך, וכך גם תרגיש.

Astroo

New member
אין סתירה בין הדברים

אפשר להיות מהגר ולהרגיש בבית. כל קרובי משפחתי שהיגרו לארה"ב מרגישים שם בבית. אני מרגיש בישראל בבית ויודע שאני מהגר.

ivgy1980

New member
סבבה. אז גם בארה"ב אהיה מהגר. אחלה.

איפה לא אהיה מהגר, אם כן, בקייב? במוסקבה?

פה אולי אפשר להבין את אותם העולים

המשמרים בקנאות כמעט דתית את זהותם הרוסית/סובייטית. ככה לפחות יהיה להם איזשהו מקום בעולם בו יהיו ילידים ולא מהגרים. וגם אם לעולם לא יחזרו לרוסיה עדיין יחשבו לילידי איזושהי ארץ ולא למהגרים נצחיים חסרי מולדת.

למעלה