TOP 10 EVER

fatnoam

Active member
prime KG היה שחקן התקפה אדיר

היה מקבל דאבל אפ קבוע. בעונת ה-MVP מסר 6 אסיסטים למשחק, לקח 3 ריבאונדים בהתקפה, ורק 2.8 איבודים, לצד 23 נקודות למשחק.
&nbsp
אנחנו מחמיאים הרבה לדאנקן שהכל עבר דרכו בספרס ועדיין העונה הכי טובה שלו מבחינת אסיסטים הוא היה עם 3.9 למשחק. זה הבדל גדול. עונת השיא של שאקיל (עוד מכונת דאבל אפ) היא 3.8. קובי בראיינט (אגואיסט אמנם, אבל גארד שבילה הרבה עם הכדור ביד) מסר יותר מ-6 למשחק רק בשתי עונות בקריירה שלו.

rapgamer4ever

New member
אני מסכים איתך, זה נכון גם לגבי דאנקן

את שניהם דירגתי מעל שחקני התקפה עדיפים. לדעתי לא גארנט ולא דאנקן עשו סדרות פלייאוף של 30+ נקודות... אבל כן היו להם סדרות של 25 נקודות ו-5 אסיסטים מעמדת ה-PF. יחד עם היותם שחקני הגנה מהגדולים בכל הזמנים, אני מעדיף את סט היכולות שלהם על פני חבר'ה כמו קובי (במקרה של טימי) או וויד (במקרה של KG) שהם עדיפים התקפית אבל לא קרובים להשפיע על המשחק באותה צורה בהגנה.
&nbsp
לא נראה לי שיש הבדלים גדולים בינינו, בסופו של דבר שנינו דירגו את הטיקט 7. אני שמתי לפניו את קרי, אתה את וויד.

picki23

New member
תאמת שזו הרשימה שאני הכי מעריך

אין לנו באמת יכולת לשפוט בין שחקני עבר לבין שחקנים נוכחים - לפעמים אפילו בדלתא של 5- 10 שנים וחפיפות בין דורות. גם סטטיסטיקה לא באמת עוזרת היא יכולה לתת לך מושג וגם תלוי איך אתה מסיק את המסקנות.

הרשימה שלך כנה ותכלס מדברת יפה על מה שאנשים בני 20 באמת ראו ולא אחרת. כלומר - לא על בסיס סרטים דוקו ושידורים ב5 גולד.

עם דאנקן > קובי ממש קשה לי.
עם לברון > קובי כבר ממש לא קשה לי (העונה הזאת הוא מוכיח לכולם, ללא צל של ספק).

לגבי טימאק וסטיב נאש. למה הם לא ברשימה הזאת וג'יימס הארדן, דירק נוביצקי כן?

נוביצקי לבל מעל טימאק, נאש והארדן בגלל ההישגיות

לקח אליפות כשחקן הכי טוב בצורה בלתי מעורערת בקבוצה שלו ועוד נגד שני שחקנים שמדורגים לפניו ברשימה. אנשים מזלזלים במיאמי של 2011 כי לברון נחנק בגמר אבל בסוף אותה עונה הם כבר היו קבוצה די מדהימה. פירקו את המזרח בקלילות למרות שעמדו מול שתי קבוצות טובות (בוסטון, שיקאגו) והתחברו די טוב סך הכל אחרי 9-8 בינוני בתחילת העונה. לנוביצקי מגיע המון קרדיט על העונה ההיא. נאש מעולם לא הוכיח שהכדורסל שלו יכול לנצח בפלייאוף. הוא אפילו לא ראה גמר NBA. עונות סדירות מעולות, התקפה מעולה אבל מבחינת הישגיות זה פשוט לא מספיק בשביל להתקרב לנוביצקי. הוא גם לקח את דאלאס לגמר ב-2006 על חשבון ס"א שניצחה את פיניקס של נאש.
&nbsp
&nbsp
לטימאק חסר הישגיות בצורה קיצונית, ככה שהוא פשוט לא בדיון מבחינתי. היה חייב לעבור סיבוב לפחות באחת השנים. אין אף עונה שהוא הפסיד לקבוצה שהוא בבירור עדיף עליה אבל יותר מידי כמעטים. הוביל 3-1 על דטרויט עם אורלנדו והפסיד. הוביל 2-0 על דאלאס עם יוסטון והפסיד (40 הפרש במשחק מספר 7), הפסיד פעמיים ליוטה עם יוסטון למרות יתרון ביתיות. זה פשוט יותר מידי כשלונות, וזה בלי לספור לו את ההפסד עם ס"א למיאמי בגמר אחרי שהובילו 3-2

&nbsp
נאש מול הארדן זאת השוואה קשה. שניהם נתנו עונות סדירות MVP קאליבר ושניהם לא הצליחו (בנתיים) לסחוב קבוצה לגמר (הארדן היה עם OKC אבל כשחקן שישי). שניהם הריצו התקפות סופר איכותיות. שניהם מיקסמו את היכולות שלהם עם מיקי דאנטוני. שניהם שחקני הגנה חלשים, אם כי הארדן יותר בגלל חוסר מאמץ ונאש בגלל נתונים גופניים בעיקר. בסופו של דבר, מה שמפריד ביניהם הוא סקורינג. נאש היה סופר יעיל אבל אף פעם לא עמד בווליום זריקות של הארדן. שיא קריירה של 18.8 נקודות למשחק ב-2006 ו-23.9 בפלייאוף שנה קודם. גם מבלי להיכנס למספרים של הארדן, זאת פשוט סקאלה אחרת.
&nbsp

Reutk

Active member
התכוונת שס"א ניצחו את פיניקס ב-2006?

או שלא הבנתי נכון? כמעט בטוחה שאלו היו דאלאס בגמר המערב.

וואלה צודקת. דאלאס ניצחה את פיניקס בגמר המערב ואת ס"א בחצי

משום מה זכרתי שדאלאס ניצחה את ס"א בגמר ושס"א ניצחה את פיניקס בחצי.
&nbsp
האמת שזה בא לי יותר טוב בטיעון, שנוביצקי ניצח את נאש בעצמו בעונה הכי טובה של נאש.

rapgamer4ever

New member
רק לציין שאמארה היה חסר ב-2006

ב-2005 פיניקס של נאש ניצחה את דאלאס (והפסידה לספרס בגמר המערב).
&nbsp
אולי התבלבלת עם 2007 שהספרס ניצחו את פיניקס בחצי הגמר עם הכניסה המלוכלכת של הורי בנאש וכל שערוריית ההרחקות.

picki23

New member
אוקיי אז אני לא כל כך מסכים לגבי נאש

באק טו באק MVP בשנים מרשימות ב NBA, הגיע לגמר מערב מס' פעמים, לעומת הארדן שהגיע פעם אחת. שנה שעברה הארדן נתן עונת MVP ופשוט נתן משחק 6 עלוב מול ס"א.

אני מבין שמבחינת כישורים נטו - הארדן יותר טוב. הוא יותר טוב ביי פאר. אגב מבחינת כישורים נטו דוראנט הוא השחקן הכי טוב ברשימה שלך לדעתי. מבחינת הישגיות דוראנט לא שם והארדן בטח לא שם, הוא עדיין לא זכה ב MVP.

אגב לדעתי טימאק גם היה שחקן שמבחינת טאלנט היה יותר מרהיב מונביצקי, אבל זה נכון שנוביצקי יותר הישגי ממנו וכמו גם מכריס וובר, שאני לא יודע אם אתה זוכר אבל זה היה נראה כאילו הוא בלתי עציר בזמנו. למרות שזו טענה סובייקטיבית, זה לא שאני אומר שוובר היה צריך להכנס לרשימה

rapgamer4ever

New member
אני זוכר לפי נקודות ציון

ב-2005 לאמארה הייתה סדרת גמר מערב ענקית נגד הספרס. כמובן שסאן אנטוניו לקחה אליפות לבסוף.
&nbsp
2006 הייתה העונה של דירק. בגיים 7 נגד הספרס היה לו מהלך 3 נקודות (עבירה מטומטמת של מאנו) שכפה הארכה.
בגמר המערב היה את המשחק שהוא קלע על פיניקס 50.
&nbsp
ב-2007 דאלאס הגיעה פייבוריטית אבל חטפה אפסט מטורף בסיבוב הראשון.
זו הייתה העונה שבה פיניקס הכי התקרבה לתואר, אבל ההרחקה של סטודמאייר ודייאו מול הספרס הרסה להם את הסדרה.
&nbsp

גם לנאש היה מאמן מטומטם ששיחק עם שמונה שחקנים

כל העונה. זה חלק מ"חוסר ההשגיות", לדעתי חלק מרכזי.

rapgamer4ever

New member
אני חושב שהישגיות מתבטאת לא רק בסיבוב הפלייאוף שאתה מודח בו

נאש הוביל קבוצה עם סיכוי לגיטימי לאליפות. זה משהו שהארדן עדיין לא עשה.

הישג מאוד מרשים של נוביצקי שלא מדברים עליו כאן בכלל זו העובדה שהוביל את דאלאס לפלייאוף 12 שנה ברציפות (ו-15 פעמים סה"כ). זה מצביע על קריירה ממש ארוכה שלו ברמת סופרסטאר, מה שגם מתבטא בעובדה שהוא מקום 6 בסקורינג בכל הזמנים.
חבל לי שנוטים להסתכל רק על אליפויות וגמרים, ולא מעריכים מספיק את מה שנוביצקי או כריס פול עושים כל הקריירה, שזה להוביל קבוצות מנצחות באופן קבוע.

fatnoam

Active member
מה עם פיל ג׳קסון שאמר שמייקל > קובי?

וזה לא אנחנו או כתבים/פרשנים, זה מי שאשכרה אימן את שני השחקנים בכל האליפויות שלהם?
&nbsp
גם הדיעה שלו לא נחשבת?

somone14111

New member
הוא אמר?

כל מה שראיתי זה שהוא משווה בניהם, אבל לא באמת קובע מי יותר טוב.
יש לך קליפ או משהו שאראה?

fatnoam

Active member
שמע זה פרשנות סובייקטיבית שלך

שוב, מבלי להעליב, אני יודע שאתה לא מת עליי
אבל כג׳קסון אומר על ג׳ורדן - היה יותר קשוח, היה מגן יותר טוב, היה מנהיג יותר טוב, נתן יותר למשחק לבוא אליו מאשר לכפות, כשהיה מתקרר היה מנצח את המשחק דרך אסיסטים או הגנה, היה קולע יותר טוב (יותר ביעילות), היה יותר כריזמטי, היה יותר חזק עם מבנה גוף יותר טוב למשחק והיו לו הטעיות גוף יותר טובות.
&nbsp
על בראיינט הוא מדבר על האישיות המורכבת שלו, על כמה דברים שהוא עשה פחות טוב ממייקל, ושבראיינט למד הרבה מהמשחק של מייקל.
&nbsp
כאילו חוץ מלכתוב מייקל > קובי הוא אומר הכל לא?
&nbsp
הכל ציטוטים אגב, מהספר שלו Eleven rings. חלקם מופיעים בכתבה הזו:
http://articles.latimes.com/2013/may/16/sports/la-sp-phil-jackson-kobe-20130516

billc

New member
לכולם פה זה דעה סובייקטיבית, אין אמת אבסולוטית

יכול להיות שמעצבן אנשים לשמוע דעות אחרות וזה זכותם להתעצבן
זה לא בהכרח אומר שהם צודקים

הוא אוהד קובי, קובי הכי טוב, זכותו לחשוב כך

למעלה