אם אתם לא מקבלים אחוזים מכ"נ האמירה שלכם ממש
לא ברורה לי- והרצון הזה להיצמד ולהגן על כ"נ ויהי מה. כן, דה וייס טובה הרבה יותר מכ"נ זה לא אומר שלא היו משתתפים טובים בכ"נ, אבל ברמת הפורמט ובניית נבחרת היא פשוט טובה יותר. בוא גם לא נשכח את הביזיון המתמשך של 10 שנים מלאות בו תמירה ירדני מסרבת לשלם על הפורמט לאיידול- בגלל זה התוכנית הזו משתנה מעונה לעונה בחוסר מקצועיות מוחלט. למה דה וויס- כי מערכת הסינון שם מקצועית הרבה יותר! הקול הוא מה שחושב ולכן אנו גם נמנעים מהזלזול בכבוד האדם שכ"כ מאפיין את כ"נ. דה וייס, הפורמט ברור ועקבי, הבמה מדהימה, השקעה מטורפת, זה נקרא לכבד את קהל שמקדיש מזמנו ויושב מול המסך. וכמובן, מעל כל זה, הכבוד, הכבוד או כמה שהוא חשוב, אני עוד מימי העונה השנייה שכ"נ הייתה על הגל ואנשים לא הבינו עד כמה הזלזול בבני אדם (בין אם מודעים לעצמם ובין אם לא, בין אם צעירים מפוחדים מול מערכת משמונת היטב ובין אם זמרים שמנסים את מזלם שנים) הוא נוראי שכולם הסתכלו עליי בתמיהה. 10 שנים אחרים מדהים לראות כמה כולם מצדיקים את האמירות שלי דאג (לא שהם זוכרים אותן). אז כן, מעבר למקצועיות שדה וייס מתאפיינת בה מול כ"נ, היא נותנת כבוד לזמרים ולקול ותו לא, הזמרים הטובים מגיעים לתכנית וגם באודישן המאוד ראשוני שלהם הם זוכים לבמה מכובדת. ודבר אחד אחרון, לא חשבתי שאגיד את זה על מיכאל אלוני, לא הכרתי אותו לפני התכנית, אבל כל הכבוד לא סוף סוף מנחה שלא לוקח את כל הפוקס אליו, מבין מה תפקידו, מכבד את המתמודדים ומופיע במינונים נכונים על המסך ולא חושב שכל התכנית צריכה לסוב סביבו... מבחינתי דה וויס תוכנית טובה יותר, ועל זה אין מה לערער, היא תוכנית ריאליטי- מוסיקלית וכל ההוויה של הפורמט היא בהבנה של הכוח שיש בתוכניות מסוג זה ולקיחת אחריות על זה וניתוב למקומות טובים יותר כל זה ביחד מביא אותנו ברמת השלם לנבחרות טובה יותר, תוכנית מוסרית יותר, וכמובן, מבחינת החבילה החיצונית מושקעת בטירוף הרבה יותר.