The Pitt עונות 1&2 👩🏻‍⚕️👨🏻‍⚕️💉💊🩸🩺

Lhuna3

Well-known member
התחלתי את פרק 1X05 ויש לי בעיה.
בתקציר הפרקים הקודמים יש קטע שבו נפו-בייבי שואלת ישירות מישהו (נראה לי את סנטוס) "האם ידעת שדוקטור מ'קיי עונדת צמיד-רגל?" ואני ממש לא זוכרת שזה קרה, וזה הטריד אותי שאולי פספסתי איזו שיחה, אולי אפילו יש שם תשובה עם מידע מעניין, אז ממש חזרתי לפרקים הקודמים והעברתי אותם בהילוך מהיר ובאמת לא מצאתי שום קטע כזה. עובדים עלינו או שאני בכל זאת פיספסתי משהו? :unsure:

טוני החתול

Well-known member
מנהל
התחלתי את פרק 1X05 ויש לי בעיה.
בתקציר הפרקים הקודמים יש קטע שבו נפו-בייבי שואלת ישירות מישהו (נראה לי את סנטוס) "האם ידעת שדוקטור מ'קיי עונדת צמיד-רגל?" ואני ממש לא זוכרת שזה קרה, וזה הטריד אותי שאולי פספסתי איזו שיחה, אולי אפילו יש שם תשובה עם מידע מעניין, אז ממש חזרתי לפרקים הקודמים והעברתי אותם בהילוך מהיר ובאמת לא מצאתי שום קטע כזה. עובדים עלינו או שאני בכל זאת פיספסתי משהו? :unsure:
עוד לא התחלתי את פרק 5 אבל לא זכור לי משהו כזה.
אבל מרשים שבעצם חזרת לבדוק.
הא נשמע מוכר...:-P:
תהיתי אם לכתוב משהו לגבי זה.
(שכחתי שאת קוראת הודעות שלנו על סדרה שאת לא רואה)

איך אני אמורה ללכת לישון אחרי שראיתי את הסיוט שלי מתגשם שם שחרק יזחל לי לתוך האוזן??? |קר|
בהחלט איכס
סטודנטית מעצבנת - אוקיי קוראים לה סנטוס - מתגלה כמעצבנת גם כלפי החולה שלקחה איזה סם, וואי ממש אין לה שום טאקט |פנים|
ואז היא גם מתווכחת עם הבכירה הזאת שנוזפת בה.
אם זאת היתה סדרה רגילה אז הייתי מצפה שנראה אותה עוברת תהליך עם הזמן ולומדת להיות צנועה יותר, אבל כמה תהליך כבר אפשר לעבור כשכל העונה היא יום אחד?
אבל אז היא עושה משהו יותר גרוע אפילו, ו(שוב) מקבלת החלטה שאסור לה לקבל בלי להתייעץ עם מישהו בכיר יותר, וגורמת לסכנת חיים ממש לחולה.
למזלה מצילים אותו בזמן. אבל בואו נקווה שהיא למדה מזה.
וגם זה נראה כאילו אחת הרופאות הבכירות יותר דלוקה עליה קצת.
כן, זה היה מוזר בפרק קודם (או לפניו) כשהיא נתנה לסנטוס לעזור לה באיזה ניתוח כשהיה ברור שהיא לרוב לא נותנת לרופאים של הER לעשות משהו, עכשיו זה בהחלט ברור שזה יותר. היה בעיקר קטע כשהיא באה וכועסת על כולם על כך שהם סיכנו את החולה ואז כשהיא מגלה שסנטוס אחראית אז היא מתנהגת כאילו זאת טעות קטנה שאולי לא הייתה משמעותית כל כך.
(האמת שאם היא הייתה יותר מבוגרת וזה לא היה הזוי לחלוטין הייתי חושב שסנטוס היא הבת הביולוגית שלה ולכן היא עוזרת לה)
יש את האמבולנס שנגנב בפרק הקודם אז עכשיו כל אנשי האבטחה וצוות האמבולנס מתערבים על מי יתברר שגנב אותו ומעצבנים את האחות הראשית. וגם העו"סית מתפתה להמר. אבל זה פחות מעניין.
זה היה קצת מעצבן בעיני. במיוחד כי הם ממש עומדים שם בצד ומקשקשים בזמן שכולם עסוקים כל כך.
דר' רובי חוטף התקף פוסט טראומטי או משהו כזה, אבל לפחות נזכר לעשות פיפי.
שמחתי שראינו אותו עושה פיפי וזה לא היה בלי שראינו - אוקי, זה נשמע מאוד מוזר - פשוט היה מטריד אם לא היו חוזרי לעניין והיינו צריכים פשוט להניח שמתישהו הוא הלך לשירותים. מין הסתם גם הרופאים האחרים יוצאים לשירותים מידי פעם ואנחנו פשוט לא רואים אותם.
ויש סצנה חזקה של הבת של הזקן שסופסוף החליטו לתת לו למות בשקט, המונולוג שלה הוציא ממני קצת דמעות.
כן, זה היה טוב.
חוץ מזה "הקראקן" מתעורר - מסתבר שזה מטופל עם איזה פסיכוזה שאין מקום בשבילו עדיין במחלקה הפסיכיאטרית אז חייבים להחזיק אותו קשור ברצועות ולתת לו תרופות הרגעה כל זמן מסויים כי אחרת הוא משתולל ומסוכן. ושכחו לתת לו בזמן, אז עכשיו הוא משתולל ומסוכן.
אז מכנסים צוות להחזיק אותו וילד החווה נבחר לתפקיד של לתת לו את הזריקה והחולה משתין ישר עליו בקשת והוא צריך להחליף בגדים כבר פעם שניה במשמרת הזאת.
מסכן הנער חווה הזה.
אבל אני חששתי שהוא יקבל בעיטה חזקה ויפצע אז יחסית פחות נורא.
הצחיק אותי שמתברר שהשם האמיתי של הקראקן הוא מר קראקנוב או משהו כזה, אז בעצם זה לא לחלוטין סתם השם כי הוא פסיכוטי.
ויש מטופלת לבושה בהידור ומאוד רגועה למרות שיש לה חתך ביד שדורש תפרים, מסתבר שהיא סומליה באיזה מועדון יוקרתי.
נפו-בייבי תופרת לה את החתך ותוך כדי זה אומרת שהיא עוד צעירה מדי לשתות (היא בת 20), והסומליה עדיין נשארת רגועה.
אני לא יודע אם בחרת פשוט שלא לציין שהיא טרנסג'נדרית כי זה לא היה כמעט רלוונטי או שבאמת לא קלטת את זה.
כי היה עניין עם זה שבהתחלה כשקראו לה אז אמרו שם של גבר והיא תיקנה ואז בסוף נפו-בייבי אמרה שהייתה טעות בהתייחסות למגדר שלה בתיק הרפואי והיא תיקנה את זה עבורה אז זה לא יקרה שוב (שהאמת שזה מפתיע שהיא יכולה לעשות כזה שינוי)
והרופאה שבהריון צריכה לעשות הפלה לאיזה נערה אז זה כנראה מעורר אצלה רגשות.
והיה נראה שהיא רואה משהו באולטרסאונד של הנערה שגורם לה להסס. אני מקווה שזה לא מצב שהיא במצב מתקדם מידי בשביל לעבור הפלה.
בכלל כיום יש מדינות בארה"ב שבהם זה אסור לחלוטין אז אני לא אתפלא אם גם במדינות אחרות מאוד השבוע שבו זה מותר מאוד נמוך.

אגב, בפרק הקודם היה קטע שהאישה הנפאלית קלטה שהרופאה הזאת בהריון וזה גרם לה לחשוש שכבר רואים לה את הבטן. אבל אני יודע שיש נשים שבאמת קולטות את זה נורא מוקדם על נשים אחרות.

עוד משהו - לגבי הנער שעבר מוות מוחי:
אני לא ממש זוכרת כי זה היה לפני שנה.

אבל עד כמה שאני זוכרת הם סירבו להאמין שהוא מת מוות מוחי ורובי פשוט נתן להם את כל ההוכחות שזה המצב. נכון שזה לקח להם הרבה זמן ומשאבים של בית חולים(למרות שזה היה בסה"כ שעתיים, זה לא שהוא בזבז את כל המשמרת על זה) מצד שני הם צריכים להשלים עם זה שהבן שלהם מת והם נמצאים בסיטואציה בלתי אפשרית, זה הסיוט הכי גרוע שיש להורים.
בהחלט סיוט, אבל את לא זוכרת בדיוק נכון.
זה לא שרובי אמר להם שהבן שלהם חווה מוות מוחי והם סירבו לקבל את זה, אלא שמראש הוא הציג להם את זה שיש חשש גדול שיש מוות מוחי אבל שזה עוד לא בטוח וצריך לעשות בדיקות. וזה למרות שהוא כבר ידע די בוודאות שזה כן מוות מוחי. כלומר הוא בחר לתת להם תקווה שיש סיכוי שהבן שלהם עדיין בחיים. ואפשר לראות את זה כדבר רע כי הוא נתן להם תקוות שווא ואפשר לראות את זה כדבר טוב כי הוא נתן להם יותר זמן להתרגל לרעיון שלמעשה הבן שלהם מת.

האמת שאני חשבתי שכבר בסוף פרק שעבר האבא כבר הבין שהבן שלו כן מת, אבל בפרק הזה נראה שהם כן עדיין מחזיקים תקווה שהוא בחיים. ולפחות האמא עדיין מאמינה שהוא יצא מזה כשהיא מדברת עם הנערה האחרת.

אגב - פרס מגעיל הפרק לא הולך לחולה המעוצבן שבחוץ שאמר משהו גזעני לאח שטיפל בו, ולא לקראקן שהשתין על נער חווה וגם לא לסטודנטית המעצבנת (סנטוס), אלא לחברה של הנערה המאושפזת שתוך כדי שהחברה שלה מאושפזת עדיין והן מודעות לכך שנער אחר מהאוניברסיטה שלהן במצב רע הרבה יותר ובאופן כללי הן בחדר מיון מלא אנשים במצבים רעים, היא לא רק מרכלת על כל מיני שטויות ועסוקה בלהשיג כרטיסים להופעה, אלא גם מתעצבנת על הרופאה שמבקשת ממנה להיות בשקט.

dilly snake

Well-known member
זה משעשע שאתם קוראים לג'בדי נפו בייבי שהנפו בייבי האמיתית זאת מל שבמציאות היא הבת של בריאן קרנסטון וגם לזאתי שמשחקת את מקיי יש אבא מפורסם.

:-D

טוני החתול

Well-known member
מנהל
זה משעשע שאתם קוראים לג'בדי נפו בייבי שהנפו בייבי האמיתית זאת מל שבמציאות היא הבת של בריאן קרנסטון וגם לזאתי שמשחקת את מקיי יש אבא מפורסם.

:-D
אוי מגניב לחלוטין לגבי השחקנית של מל.

מצטער, אין לי מושג מי זאת מקיי.
אני חושב שעד סוף העונה אולי נצליח לזכור חצי מהשמות.
האמת שמה שאני עושה הרבה פעמים עם סדרות זה להכנס לדף ויקיפדיה של הסדרה כדי לקרוא את הדמויות ואז לשנן את השמות. באופן כללי הזיכרון שלי עובד טוב יותר כשאני רואה משהו כתוב.
אבל כאן אני לא נכנס כי אני לא רוצה ספוילרים.

didalf

Well-known member
האמת שמה שאני עושה הרבה פעמים עם סדרות זה להכנס לדף ויקיפדיה של הסדרה כדי לקרוא את הדמויות ואז לשנן את השמות. באופן כללי הזיכרון שלי עובד טוב יותר כשאני רואה משהו כתוב.
אבל כאן אני לא נכנס כי אני לא רוצה ספוילרים.
בגלל זה אני נכנסת לIMDB לעמוד של פרק ספציפי שכבר ראיתי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוקי, ציפיתי שלונה כבר תכתוב על הפרק, אבל כנראה אני ראשון.

*אני משתמש בהצעה של עדי|חזיר| בשביל למצוא שמות של אנשים

אז האמבולנס התרסק ורק עכשיו אני קולט שכל העניין שדיברו לגבי האם זה יהיה באיזור הוא כי עכשיו גנב האמבולנס יגיע לטיפול אצליהם. אבל הוא לא נסע משם כבר לפני שעתיים? הוא לא הגיע לטווח של בית חולים אחר בזמן הזה? בכלל האם זה ברור לאיזה בית חולים זה מגיע? ממה שזכור לי (מסדרות אחרות) זה קצת הגרלה תמיד לאיזה בית חולים מפנים מטופלים.
טוב לא ממש משנה. לפחות עכשיו כולם יפסיקו לצפות במרדף בטלוויזיה (ובטלפונים)

אז צדקתי והעניין עם הצעירה שרוצה הפלה זה שהיא התקדמה עם ההריון יותר מידי. לא חשבתי שאבוט (הרופא שראינו בפרק הראשון וכבר עזב) זייף את המדידות בשביל לתת לה את ההריון. אז קולינס לא רוצה להמשיך בשקר אבל כנראה זה בגלל שהיא מפחדת על העבודה שלה אז רובי לוקח את זה מהידיים שלה ומזייף את התוצאות מחדש.
אבל אז בסוף מתברר שהאישה שהייתה עם הצעירה היא בכלל לא האמא אלא הדודה וכשהאמא מגיעה היא מסרבת לאשר את ההפלה. אז עכשיו אני תוהה אם היא תדרוש בדיקה חדשה ואז רופא אחר יגלה שרובי ואבוט שיקרו לגבי גיל העובר.
האמת שחשבתי שהנערה פשוט תיקח את כדור ההפלה למרות שאמא שלה שם כי הוא כבר היה ביד שלה.

וויטאקר (נער חווה) המסכן. כנראה עד סוף העונה הוא יחליף בגדים כל שעה. לפחות הפעם הנער לא מת לו. אהבתי את איך שרובי שואל אותו אם הוא מוכן למקרה הזה כי זה מסוכן ואז כשהוא מגמגם רובי פשוט אומר לו "כמובן שאתה מוכן"

מה הקטע עם סנטוס? אני לא מבין מה בדיוק הקטע עכשיו עם הבקבוק תרופה הזה שהיא לא הצליחה לפתוח וזה שהיא טוענת שהיה נזק ואיך או האם זה קשור לזה שהיא רוצה להתלונן על לנגדון. על מה יש לה להתלונן עליו? הטיפול שלו בסוף הצליח. ורובי בכל מקרה היה שם. באמת שהיא מגזימה בטירוף.

ג'בדי (נפו בייבי) עושה בושות כשהיא מדברת על המטופלת חסרת הבית ומקיי (הפוני) נוזפת בה והן גם סוף סוף מתעמתות לגבי זה שג'בדי זורקת בה מבטים. אבל עדיין אף אחת מהן לא מזכירה את הצמיד (חוץ מזה שנראה בפריוויסלי שג'בדי שאלה מישהו על זה למרות שזה לא קרה).
אבל אנחנו כן מגלים הרבה יותר על העבר של מקיי בשיחה שלה עם המטופלת ומסתבר שהיא מכורה לשעבר ויש לה כרגע רק ביקורים עם הבן שלה.

איזו אישה אסייתית נכנסת עם האמא שלה דרך כניסה אחרת (לא דרך חדר ההמתנה עם הכיסאות), כנראה כי היא חנתה בחניית האמבולנסים, ומשום מה למרות שהאמא שלה ממש לא נראית פגועה נורא, הם מקבלים אותה מיד והיא לא צריכה לחכות בחדר המתנה. אני ממש לא הבנתי את זה.
הבת היא המטפלת העיקרית של האמא והיא מותשת לחלוטין ואנחנו מגלים שמל הייתה המטפלת העיקרית של אחותה שעכשיו נמצאת במוסד כלשהו (היא ציינה את אחותה בעבר). מל מייעצת לבת לטפל גם בעצמה ויש סיכוי שהבת המותשת לקחה את זה כסוג של רשות לברוח ולהשאיר את אמא שלה בבית חולים. וקשה שלא לרחם עליה ולהבין אותה. לדעתי או שנגלה שהיא בעצם התעקבה בגלל משהו אחר או שהיא תחזור עוד כמה שעות כשהיא מרגישה נורא.

הבן של רובי בא לביקור. הוא היה אמור ללכת להופעה עם אבא שלו אבל לוקח חברה במקום. וכל הצוות נותן לו קונדומים ליתר ביטחון, אבל הקטע הכי מצחיק זה בסוף כשרובי עומד לתת לו עוד קצת כסף והבן אומר לו שהוא לא צריך לתת לו קונדום ורובי כזה בשוק "אתה כבר עושה סקס?!?"

סמירה (סלו-מו) מתחברת עוד יותר עם האישה עם אנמיה חרמשית (סיקל סל, היה זכור לי השם בעברית אבל הייתי צריך לבדוק) והאישה שלה. רובי נוזף בה על כך שהיא יותר מידי ידידותית איתן, אבל קולינס דווקא משבחת אותה על זה. אני מאוד מפחד שהאישה תמות וסמירה תרגיש נוראי על זה.
באמת שסמירה היא אחת הכי חמודות. גם איך שהיא הייתה עם וויטקר כשהוא התמודד עם עוד דימום לא צפוי (זה גם היה בפרק הזה?) והמטופל רצה רופא אחר והיא עודדה את וויטקר להמשיך.

יש את המטופל הזה שכל הזמן חוזר לחדר המתנה ומראים אותו יותר ויותר מתעצבן ואני מפחד שהוא יעשה משהו אלים. ברור שבונים למשהו עם הסיפור שלו אבל אני מעדיף שזה לכיוון של מוות שלו.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני כרגע מחכה שתגיעו לעונה 2:

צפה בקובץ המצורף 141248
חשבתי שבעונה יהיו רק איזה מקסימום 10 פרקים. כיאה לסדרת HBO, אבל גיליתי שיש 15.
שזה גם המון לסדרה כיום
וגם המון שעות למשמרת

בכל מקרה אני קצת התלבטתי אם להמשיך כבר לפרק 6 עכשיו כי בערך יש לי זמן, אבל אני גם לא רוצה לקפוץ מהר מידי לפני לונה והיא עוד לא כתבה על פרק 5.
אבל בעצם יותר סיכוי שהיא כבר פשוט המשיכה ישר לפרק 6 בלי לכתוב על פרק 5. ויש סיכוי שעד מחר היא תסיים את כל העונה כי כשהיא נכנסת לבינג' זה רציני.
בכל מקרה גם אם אני כרגע אשיג אותה היא בקלות תשיג אותי בהמשך השבוע כי יש לי מחר SNL, ובאופן כללי אני כבר לא אצן הטלוויזיה שהייתי בצעירותי.

במילים אחרות - אני מתחיל עכשיו פרק 6.
אחרי זה עוד 9 פרקים,
בקיצור אני כנראה אצטרף אליך לעונה 2 רק אחרי הסופש הבא.

dilly snake

Well-known member
שזה גם המון לסדרה כיום
וגם המון שעות למשמרת
לא ידעתם שום דבר שנכנסתם לסדרה?

בכל מקום דיברו על זה שיש לסדרה עונה ארוכה יותר, שהם עושים את זה פעם בשבוע ועם הפרש של שנה בין עונה לעונה כמו בברודקאסט אבל ברמה גבוהה יותר(ועם דברים שאי אפשר להראות בטלוויזיה מסורתית).

Lhuna3

Well-known member
The Pitt
פרק 1X05
די כמה אפשר להתעלל בוויטאקר, הוא צריך להחליף בגדים פעם שלישית :-D ונשארו לו רק מדים של חדר מתים.
מסכן גם הפציינט הזה שהוא פגע לו בעורק (למרות שכנראה שוב לא באשמתו) ואז מגלה שהוא סטודנט, אני יכולה להבין אותו שהוא רוצה מישהו אחר למרות שמבאס.
אהבתי אבל איך מל בקור רוח מצילה את המצב.

סנטוס עדיין לא למדה ענווה ומעיזה לחלוק על לנגדון ועוד בפני רובי, ושוב מתברר שהיא טעתה.
ולא רק שגם מזה היא לא לומדת, היא אפילו לא יכולה לקבל שהיא פשוט לא הצליחה לפתוח בקבוקון ומסיקה שיש בעיה ביצור שלהם. (אבל אולי עוד יתברר שהפעם היא צודקת...)

אז קולינס (הרופאה השחורה שבהריון) מתברר שגילתה באולטרסאונד שהעובר של הבחורה שמבקשת הפלה ע"י תרופות, שגיל העובר יותר מ-11 שבועות ולכן זה לא חוקי. והרופא הקודם שלה כנראה קצת זייף את הבדיקה כדי לאפשר את זה לבחורה.
ורובי תומך בו אבל היא לא מוכנה להסתכן אז הוא מחליט לעשות את זה בעצמו.
ומגלים לנו סופסוף שהם באמת היו זוג פעם, כנראה מזמן.

וואי סלואו-מו באמת בעייתית, היא לא מצליחה להשיג אישור לצנרור מהאישה שממש חייבת את זה בדחיפות.

אאוץ' נפו-בייבי מפשלת עם החסרת בית, אחרי שדר' מ'קיי הצליחה לדבר איתה וכמעט להביא אותה לבקש עזרה.
האמת אני באמת חושבת שקשה לצפות מילדה בת 20 לפרספקטיבות שדרושות בשביל להבין הרבה מצבים מורכבים כאלה, במיוחד מישהו שכנראה באה מרקע אמיד.

בשלב זה הצטרכתי לעצור את הפרק וללכת להורים שלי ועכשיו רק סיימתי אותו וכבר יש סיכום של ניק אז אני אקרא אותו קודם.
אבל הוא לא נסע משם כבר לפני שעתיים? הוא לא הגיע לטווח של בית חולים אחר בזמן הזה?
בשלב מסויים הם ראו במרדף שהוא מסתובב וחוזר לכיוון שלהם.
לפחות עכשיו כולם יפסיקו לצפות במרדף בטלוויזיה (ובטלפונים)
למה אתה רוצה לקחת לאמריקאים את הכיף שלהם בחיים?

אבל אז בסוף מתברר שהאישה שהייתה עם הצעירה היא בכלל לא האמא אלא הדודה וכשהאמא מגיעה היא מסרבת לאשר את ההפלה.
אוי זה נורא, ברצינות היא תכריח את הילדה שלה ללדת בניגוד לרצונה? זה יותר מזעזע בעיני מכל מה שקרה שם עד עכשיו.

וויטאקר (נער חווה) המסכן. כנראה עד סוף העונה הוא יחליף בגדים כל שעה.
בשעה הזאת הוא הצטרך כבר פעמיים לא?
זה נהיה כבר קומי.

איזו אישה אסייתית נכנסת עם האמא שלה דרך כניסה אחרת (לא דרך חדר ההמתנה עם הכיסאות), כנראה כי היא חנתה בחניית האמבולנסים, ומשום מה למרות שהאמא שלה ממש לא נראית פגועה נורא, הם מקבלים אותה מיד והיא לא צריכה לחכות בחדר המתנה. אני ממש לא הבנתי את זה.
אולי כי לבנאדם שנפל יכול להיות זעזוע מוח ובמיוחד אדם מבוגר עם ספק דימנציה זה מסוכן יותר כי לא בהכרח מזהים בלבול חריג.
אבל לא יודעת, יש לך נקודה.
הבת היא המטפלת העיקרית של האמא והיא מותשת לחלוטין ואנחנו מגלים שמל הייתה המטפלת העיקרית של אחותה שעכשיו נמצאת במוסד כלשהו (היא ציינה את אחותה בעבר). מל מייעצת לבת לטפל גם בעצמה ויש סיכוי שהבת המותשת לקחה את זה כסוג של רשות לברוח ולהשאיר את אמא שלה בבית חולים. וקשה שלא לרחם עליה ולהבין אותה. לדעתי או שנגלה שהיא בעצם התעקבה בגלל משהו אחר או שהיא תחזור עוד כמה שעות כשהיא מרגישה נורא.
אני ממש מקווה שהיא לא נטשה אותה ולא תחזור.
הבן של רובי בא לביקור. הוא היה אמור ללכת להופעה עם אבא שלו אבל לוקח חברה במקום. וכל הצוות נותן לו קונדומים ליתר ביטחון, אבל הקטע הכי מצחיק זה בסוף כשרובי עומד לתת לו עוד קצת כסף והבן אומר לו שהוא לא צריך לתת לו קונדום ורובי כזה בשוק "אתה כבר עושה סקס?!?"
בגלל שהוא לא נראה כמו בן שלו, אז כל הפרק תהיתי אם זה בן ביולוגי שלו או איזה בן מאומץ או אולי משהו בסגנון של ילד שהוא לקח עליו חסות כמו בתוכניות כאלו של "אח גדול" (לא הריאליטי), אבל לפי השיחה שלהם בסוף זה נשמע שהוא באמת פשוט בן שלו.
וכן זה היה מצחיק עם הקונדומים.
יש את המטופל הזה שכל הזמן חוזר לחדר המתנה ומראים אותו יותר ויותר מתעצבן ואני מפחד שהוא יעשה משהו אלים. ברור שבונים למשהו עם הסיפור שלו אבל אני מעדיף שזה לכיוון של מוות שלו.
אני ממש מקווה שהוא לא ימות דווקא. בהחלט יתכן שהוא יהיה אלים בסוף.

Lhuna3

Well-known member
עוד לא התחלתי את פרק 5 אבל לא זכור לי משהו כזה.
אבל מרשים שבעצם חזרת לבדוק.
זכור לי רק בסדרה אחת שעשו את זה הרבה פעמים (נדמה לי שזה היה בפרינג') כלומר הראו דברים בפריוויסלי שבכלל לא קרו, וזה די שיגע אותי, אני מקווה שזה לא הולך להיות מנהג גם כאן. כי מה הקטע של זה בכלל.

זה משעשע שאתם קוראים לג'בדי נפו בייבי
כי עוד לא הצלחתי לזכור את שמה.
שהנפו בייבי האמיתית זאת מל שבמציאות היא הבת של בריאן קרנסטון
דייייייייייייייייייייייייייי! גדול!
וגם לזאתי שמשחקת את מקיי יש אבא מפורסם.
מי?
מזעזע.
אני נעזרת פה חלק מהזמן בתגובה של עדי|נחש| בתחילת השרשור שהיא כתבה שם חלק מהשמות.

שזה גם המון לסדרה כיום
גם אני הופתעתי (לטובה)
חשבתי שבטח יש לזה 6-8 פרקים גג.
בכל מקרה אני קצת התלבטתי אם להמשיך כבר לפרק 6 עכשיו כי בערך יש לי זמן, אבל אני גם לא רוצה לקפוץ מהר מידי לפני לונה והיא עוד לא כתבה על פרק 5.
אבל בעצם יותר סיכוי שהיא כבר פשוט המשיכה ישר לפרק 6 בלי לכתוב על פרק 5. ויש סיכוי שעד מחר היא תסיים את כל העונה כי כשהיא נכנסת לבינג' זה רציני.
חחחחח תרגע :-D עוד לא התחלתי פרק 6.
אני לא.
בכל מקום דיברו על זה שיש לסדרה עונה ארוכה יותר, שהם עושים את זה פעם בשבוע ועם הפרש של שנה בין עונה לעונה כמו בברודקאסט אבל ברמה גבוהה יותר(ועם דברים שאי אפשר להראות בטלוויזיה מסורתית).
|כן|

Lhuna3

Well-known member
אני לא יודע אם בחרת פשוט שלא לציין שהיא טרנסג'נדרית כי זה לא היה כמעט רלוונטי או שבאמת לא קלטת את זה.
כי היה עניין עם זה שבהתחלה כשקראו לה אז אמרו שם של גבר והיא תיקנה ואז בסוף נפו-בייבי אמרה שהייתה טעות בהתייחסות למגדר שלה בתיק הרפואי והיא תיקנה את זה עבורה אז זה לא יקרה שוב (שהאמת שזה מפתיע שהיא יכולה לעשות כזה שינוי)
אוקיי אז כשנפו-בייבי ג'בדי אמרה בסוף שהיא תיקנה, אני באמת הבנתי מזה שהיא טרנס אז הסתכלתי על הצוואר שלה ולא ראיתי adam's apple אז כבר לא הייתי בטוחה וחשבתי שאולי זאת באמת היתה סתם טעות במערכת, שזה גם אפשרי.
והאמת שאם היא טרנס אז זה נשמע לי דווקא בעייתי מאוד שיהיה כתוב לה אישה במערכת, אלא אם באמת יש להם כבר רובריקות שונות לסימון "מגדר" ו"מין ביולוגי", כי אם לא, אז בכל זאת הביולוגיה שלך יותר רלוונטית לטיפול רפואי מדויק מאשר ההגדרה העצמית.

אגב - פרס מגעיל הפרק לא הולך לחולה המעוצבן שבחוץ שאמר משהו גזעני לאח שטיפל בו, ולא לקראקן שהשתין על נער חווה וגם לא לסטודנטית המעצבנת (סנטוס), אלא לחברה של הנערה המאושפזת שתוך כדי שהחברה שלה מאושפזת עדיין והן מודעות לכך שנער אחר מהאוניברסיטה שלהן במצב רע הרבה יותר ובאופן כללי הן בחדר מיון מלא אנשים במצבים רעים, היא לא רק מרכלת על כל מיני שטויות ועסוקה בלהשיג כרטיסים להופעה, אלא גם מתעצבנת על הרופאה שמבקשת ממנה להיות בשקט.
וואי כן |פנים|

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוקי

וואי איזה קטעים מעולים בפרק הזה.
כמעט עצרתי באמצע כדי לכתוב כי פחדתי שאני אשכח. ותכלס סיכוי גבוה שהספקתי לשכוח פרטים אבל היה לי ברור שאת העיקר לא אשכח.

אז קטע בלתי נשכח מספר 1 - אמא של ג'בדי לוקחת אותה, את מקיי ואת וויטאקר לחדר בדיקות של איזה פציינט שלא ראינו לפני כן (נראה לי) ושם היא שואלת את הסטודנטים שאלות אבל רק וויטאקר עונה. ג'בדי מובכת עד קצה נשמתה, וזה עוד לפני שאמא שלה אומרת לה "האני, אנחנו דיברנו על הדבר הזה בבית."
וויטאקר, בטח האדם האחרון בחדר המיון שעוד לא גילה שאמא של ג'בדי היא מנתחת בכירה בבית החולים, מבולבל לחלוטין ואז קולט.
והקטע כל כך מביך שמקיי מזייפת שיחת טלפון כאילו קוראים לה ולג'בדי לטפל במקרה אחר.
זה פשוט הורס. וג'בדי באמת כל כך מובכת.

קטע בלתי נשכח מספר 2 - סנטוס מפילה אזמל לתוך הרגל של גרסיה - המנתחת שיש לה קראש די גדול והרבה יותר מידי ברור על סנטוס. עד כמה ברור... כמה דקות לפני כן, ובזמן שהן בטיפול נמרץ, היא שואלת את סנטוס מה המזל שלה. וויטאקר זוכה להחליף את סנטוס בביצוע פעולה כלשהי שהיא מאוד רצתה לעשות ובנטוס זוכה לשטיפה מצד גרסיה. מעניין אם עדיין יש לה קראש עליה.

כל כך חיכיתי לרגע שבו סנטוס תקבל את ההשפלה שלה וזה היה שווה את זה. גם וויטאקר וג'בדי מאוד נהנים מזה.

גלוריה מההנהלה מביאה מישהי מחברה שהציעה להשתלט על ניהול בית החולים או חדר המיון או משהו כזה ויש יתרונות כנראה ויש חסרונות כמובן ואין לי כוח להכנס לזה אבל התוצאה היא שזה מבעיר אש מתחת לרובי וגורם לכך שהוא מבין שהוא חייב לשפר את הביקורות שלהם. אז הוא עושה ישיבה (אוקי, יותר כמו עמידה) בהולה של הצוות ואומר להם כל מיני דברים כמו זה שהם צריכים לשבת ליד המטופל.

זה הוביל לקטע מצחיק שבו רובי מסמל למל לשבת בזמן שהיא עם מטופל וזה היה כזה מוזר.

זה גם הוביל לזה שרובי משבח את סמירה, שעה אחרי שהוא נזף בה, כי עכשיו חשוב לו הרבה יותר השביעות רצון של המטופלים והיא הכי טובה בזה.

אני כבר לא זוכר מה זה היה, אבל היה קטע שגרם לי לצחוק בקול רם. ואז הדבר הבא זה שעוברים להורים שמתמודדים עם זה שהבן שלהם מת וזה היה סיבוב רציני למוח שלי.
זה באמת דבר נוראי. איך ברגע אחד כל החיים שלהם משתנים. איך אפשר להתמודד עם זה?
אבל אני ממש מקווה שהם כן יסכימו לתרומת איברים. אני לא יודע איך נכון לשכנע אותם. אני גם לא יודע אם בעצם חייבים לשכנע אותם אם הבן שלהם היה מעל גיל 18 והוא חתם על זה. אבל אני מקווה שהם יסכימו לזה.

הבת של האישה המבוגרת עוד לא חזרה ולמל קשה מאוד להתמודד עם זה.
היה קטע נורא חמוד שרובי רוקד עם האישה הזאת.

קולינס זכתה בגדול בהימורים על האמבולנס! והולכת להשקיע את הכסף בעגלה לתינוק?
מי לכל הרוחות עושה משהו כזה בשלב כל כך מוקדם בהריון? אני ממש מפחד שתהיה לה הפלה במהלך העונה. (כלומר בעיקרון יש עוד חודשים רבים שבהם יכולה להיות לה הפלה, אבל דברים שמתרחשים בין עונות לא נחשבים)

ואם כבר הריונות והפלות - האמא של הנערה לא מאשרת לה לקבל הפלה, הנערה מתבצרת בשירותים, הדודה באה ומתחילה מריבה גדולה. אני מפחד שנערה תפגע בעצמה.

האחות הראשית (דיינה נראה לי) נורא חמודה אל מל כשלזאת קשה בהתמודדות.
אבל היא אוהבת להתעלל בלנגדון. אבל זה מצחיק, ובאמת יש לאשתו שני ילדים מתחת לגיל 4 והוא קנה להם גור כלב בלי להתייעץ איתה - מגיע לו התעללות.

Lhuna3

Well-known member
ניק אתה יושב ומחכה שאני אסכם לך נכון? |שפם|
אוקיי סליחה.

The Pitt
פרק 1X06
אז קטע בלתי נשכח מספר 1 - אמא של ג'בדי לוקחת אותה, את מקיי ואת וויטאקר לחדר בדיקות של איזה פציינט שלא ראינו לפני כן (נראה לי) ושם היא שואלת את הסטודנטים שאלות אבל רק וויטאקר עונה. ג'בדי מובכת עד קצה נשמתה, וזה עוד לפני שאמא שלה אומרת לה "האני, אנחנו דיברנו על הדבר הזה בבית."
וויטאקר, בטח האדם האחרון בחדר המיון שעוד לא גילה שאמא של ג'בדי היא מנתחת בכירה בבית החולים, מבולבל לחלוטין ואז קולט.
והקטע כל כך מביך שמקיי מזייפת שיחת טלפון כאילו קוראים לה ולג'בדי לטפל במקרה אחר.
זה פשוט הורס. וג'בדי באמת כל כך מובכת.
אכן קטע טוב.
קטע בלתי נשכח מספר 2 - סנטוס מפילה אזמל לתוך הרגל של גרסיה
זה היה טוב :-D
כל כך חיכיתי לרגע שבו סנטוס תקבל את ההשפלה שלה וזה היה שווה את זה. גם וויטאקר וג'בדי מאוד נהנים מזה.
כן זה היה הכי נחמד שהם סופסוף צוחקים עליה קצת.
והיא ממש לא מתמודדת עם זה בחן.
אני כבר לא זוכר מה זה היה, אבל היה קטע שגרם לי לצחוק בקול רם. ואז הדבר הבא זה שעוברים להורים שמתמודדים עם זה שהבן שלהם מת וזה היה סיבוב רציני למוח שלי.
זה באמת דבר נוראי. איך ברגע אחד כל החיים שלהם משתנים. איך אפשר להתמודד עם זה?
מאוד עצוב.
ואם כבר הריונות והפלות - האמא של הנערה לא מאשרת לה לקבל הפלה, הנערה מתבצרת בשירותים, הדודה באה ומתחילה מריבה גדולה. אני מפחד שנערה תפגע בעצמה.
בא לי להעיף משם את האמא שלה!

והגיעה גם פציינטית שעשתה הזרקת סיליקון לישבן אצל איזה חובבן מטיקטוק שכנראה הזריק לה סיליקון של חומרי בניין |פנים| OMG

טוני החתול

Well-known member
מנהל
ניק אתה יושב ומחכה שאני אסכם לך נכון? |שפם|
חחחחח
האמת שעשיתי כמה דברים אחרים אחרי שסיימתי את הפרק ואז ישבתי וכתבתי.

לעומת לונה אני ידעתי די הרבה. כלומר היא לא ידעה שמדובר בסדרת רפואה.
אני גם ידעתי על הקטע שכל העונה היא משמרת אחת וכל פרק זה שעה (כלומר 24 רפואי)
אבל ניסיתי להמנע מיותר מידי מידע כדי להמנע מספוילרים.

די כמה אפשר להתעלל בוויטאקר, הוא צריך להחליף בגדים פעם שלישית :-D ונשארו לו רק מדים של חדר מתים.
וואי לחלוטין
עכשיו אני רק קולט איזה מדהים זה שבכל פרק 6 המדים שלו נותרו נקיים

מסכן גם הפציינט הזה שהוא פגע לו בעורק (למרות שכנראה שוב לא באשמתו) ואז מגלה שהוא סטודנט, אני יכולה להבין אותו שהוא רוצה מישהו אחר למרות שמבאס.
אהבתי אבל איך מל בקור רוח מצילה את המצב.
מל היא כמו גיבורת על
אבל סמירה מדהימה שם כשהיא מגנה על וויטאקר כשהמטופל חושב שהוא אשם. ואז גם משבחת אותו מול רובי.
סנטוס עדיין לא למדה ענווה ומעיזה לחלוק על לנגדון ועוד בפני רובי, ושוב מתברר שהיא טעתה.
ענווה היא הדבר הכי רחוק מסנטוס בעולם
ולא רק שגם מזה היא לא לומדת, היא אפילו לא יכולה לקבל שהיא פשוט לא הצליחה לפתוח בקבוקון ומסיקה שיש בעיה ביצור שלהם. (אבל אולי עוד יתברר שהפעם היא צודקת...)
אני חושב שנגלה שכן היה שם משהו
ומגלים לנו סופסוף שהם באמת היו זוג פעם, כנראה מזמן.
אה נכון, שכחתי לציין.
אבל זה גם אומר שהוא כנראה לא האבא של התינוק שלה. (אלא אם כן היה להם הוק אפ חד פעמי לאחרונה)
אאוץ' נפו-בייבי מפשלת עם החסרת בית, אחרי שדר' מ'קיי הצליחה לדבר איתה וכמעט להביא אותה לבקש עזרה.
האמת אני באמת חושבת שקשה לצפות מילדה בת 20 לפרספקטיבות שדרושות בשביל להבין הרבה מצבים מורכבים כאלה, במיוחד מישהו שכנראה באה מרקע אמיד.
האמת שבאופן כללי הרבה מהם מאוד ביקורתיים כלפי הסטודנטים האלו שזה היום הראשון שלהם במחלקה.
אבל גם מרגיש לי שמצפים מהם להמון ביום הראשון שלהם.
כלומר נראה לי שבעבודות רגילות לרוב נותנים לאנשים מרווח נשימה גדול ביום הראשון שלהם. וזה בעבודות פחות לחוצות ובלי סכנת חיים.
בשלב זה הצטרכתי לעצור את הפרק וללכת להורים שלי ועכשיו רק סיימתי אותו וכבר יש סיכום של ניק אז אני אקרא אותו קודם.
אז ההורים שלך הם התירוץ שלך...
האם הם רופאים בכירים בבית חולים?

אוי זה נורא, ברצינות היא תכריח את הילדה שלה ללדת בניגוד לרצונה? זה יותר מזעזע בעיני מכל מה שקרה שם עד עכשיו.
זה נוראי אבל זה מה שעושים באופן רגיל לפי החוק.
ולא רק בארה"ב, אני חושב שבכל מקום יש הגדרה של עד מתי מותר לעשות הפלה. כלומר מצד אחד לחייב אישה ללדת זה נוראי, אבל אם העובר כבר יכול לשרוד מחוץ לרחם אז אני נוטה לקבל את הטענה שבמקרה הזה הפלה היא שווה לרצח.
אבל הנערה רחוקה מהשלב הזה.
*סיקרן אותי אז בדקתי ולפי GPT בארץ עד שבוע 24 מאשרים די בקלות (יש ועדה) ואחרי זה אז רק אם יש סיבות מיוחדות. ובדקתי עוד ובארץ נערות לא צריכות אישור של הורה.
אם אני זוכר נכון בפרק הקודם אמרו ששם זה עד שבוע 11. כלומר הנערה נדפקה שהיא חיה שם פעמיים.

בשעה הזאת הוא הצטרך כבר פעמיים לא?
זה נהיה כבר קומי.
אני חושב שכבר 4 פעמים.
...אה, התכוונת שפעמיים בפרק הזה. כן, כנראה.
בגלל שהוא לא נראה כמו בן שלו, אז כל הפרק תהיתי אם זה בן ביולוגי שלו או איזה בן מאומץ או אולי משהו בסגנון של ילד שהוא לקח עליו חסות כמו בתוכניות כאלו של "אח גדול" (לא הריאליטי), אבל לפי השיחה שלהם בסוף זה נשמע שהוא באמת פשוט בן שלו.
יכול להיות בן מאומץ, אבל הגיוני שפשוט האמא שחורה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
כן זה היה הכי נחמד שהם סופסוף צוחקים עליה קצת.
והיא ממש לא מתמודדת עם זה בחן.
לחלוטין.
כמו שאומרים:
1768684294750.png
והגיעה גם פציינטית שעשתה הזרקת סיליקון לישבן אצל איזה חובבן מטיקטוק שכנראה הזריק לה סיליקון של חומרי בניין |פנים| OMG
אוי, זה היה קטע מטריד.

עוד שני דברים שנזכרתי בהם בפרק:

האיש שגילה שהיו לו תולעים במוח ולחלוטין לא לוקח את זה טוב. אין לי ממש מה לומר על זה. גם אני לא הייתי לוקח את זה טוב.

הבחור הצעיר עם האשך המסובב... אאוץ.
אבל הקטע הכי טוב בזה היה האמא שלו שהתלהבה בטירוף שהיא קיבלה רופאה שחורה

למעלה