The Pitt עונות 1&2 👩🏻‍⚕️👨🏻‍⚕️💉💊🩸🩺

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אז ראיתי את הפרק הראשון של The Pitt

ובלי ספוילרים אבל אני אקשר להודעות משרשור אחר:
ראיתי בפייסבוק שמישהו תיאר את זה "דרמה רפואית נטו בלי קשקושים של החיים הפרטיים שלהם" ואני כזה: "מממ אז איפה הכיף? טנקיו נקסט"
כן, זה נטו רפואה. הכל בחדר מיון וריאליסטי ברמה פסיכית.

בואו נגיד שזה 180 מעלות מהאנטומיה של גריי.

אז אני לא מעוניין באנטומיה של גריי (לא שאני ממש יכול לשפוט, ראיתי רק שני פרקים לפני שפרשתי)
אבל אני גם לא רואה איך יעניין אותי "דרמה רפואית נטו"
כלומר רק המקרים הרפואיים?
אני צריך גם קשר אישי כלשהו לדמויות של הרופאים.

אבל, ושוב בלי להכנס עדיין לספוילרים, אני לא מרגיש מהפרק הראשון שזה רק העניין הרפואי. כלומר בהחלט יש כאן דמויות מעניינות עם סיפורים.
אבל אני מניח שאנחנו לא נראה את החתונה שלהם על הגג של בית החולים, קטעי פלאשבק ארוכים לילדות או פרק שלם של חופשת גסיסה בהוואי (דיפ קאט, ויכול להיות שאני גם לא זוכר נכון בדיוק).

קצת יותר על מחשבותי
(ואני מקווה שלונה גם תצפה ותגיב כי אני לא יודע איך עדי|נחש| תגיב בלי ספוילרים)
אוקי אז ידעתי שהקטע של הסדרה זה שכל פרק זה שעה במשמרת אחת (הם כאילו עושים את 24, רק 24 שנה מאוחר יותר ובלי שעון מתקתק או הצילצול טלפון של הCTU)
ויכלתי להבין מזה שישר זורקים אותנו לאקשן.
אבל בכל זאת לא הייתי מוכן למיליון ואחד דמויות שונות שצריך להכיר בשניה.
לפחות יחסית אין דמויות שיותר מידי דומות אחת לשניה אז לא היה לי מקרה שממש התבלבלתי.
אם כי יש את הרופאה שבתחילת הפרק לקחה היסטוריה רפואית מחולה מבוגרת ודוקטור רובי (השם היחיד שאני זוכר) נזף בה שהיא איטית מידי כי החולה עוד לא הגיעה למאה הנוכחית. ואז בשלב מאוחר יותר קלטתי שהיא כנראה אותה רופאה שהייתה מאוד עניינית כשהיא טיפלה באישה שנפלה לפסי הרכבת והאיש שהציל אותה. אבל בעצם גם יכול להיות שאני טועה.
אני גם לחלוטין מבולבל לגבי ההיררכיה בין הרופאים השונים ויש את הסטודנטים לרפואה (שהם גם טכנית רופאים) ויש את הזאת (מל) שהיא גם חדשה אבל היא לא סטודנטית להבנתי. ויש כמובן אחיות אבל נראה לי שהיחידה שחשובה כרגע זאת האחות הראשית.
והולי שיט יש כל כך הרבה חולים. וכאילו יש הרבה רופאים - נראה לי יותר מאשר בסדרת רופאים רגילה, לפחות אלו שאני רגיל אליהם כמו הרופא הטוב והניורולוג הטוב (מוחות מבריקים) - אבל יש אפילו יותר חולים. כל כך הרבה מקרים פרטיים.
יש את האמא עם שני ילדים ששרפה את היד (אולי הומלסית?)
יש את המרתוניסט (אבל של ריצה לא סדרות) שהיה לו התקף לב כי הוא לא שתה מספיק(?)
יש את הבחור המחרבן
יש את הבחור השיכור
יש את האישה שגרמה לעצמה להקיא כדי שמישהו שהוא לא שוטר חמום מוח ישים לב לבן שלה (והוא ברח אבל אני מניח שהוא ו/או קורבנות שלו יגיעו בהמשך העונה)
יש את האישה הנפאלית שנפלה או הופלה לרכבת וכנראה לא חשבה על כך שהם יבינו אותה אם היא תגיד נפאל אפילו שאני מניח שאומרים את זה ככה גם בנפאלית וזה די ברור שהם מנסים להבין אותה ולא מצליחים. ואגב האם גוגל טרנסלייט לא היה מזהה את השפה שהיא מדברת?
ויש את הבחור שהציל אותה ולא בטוחים אם הוא יתעורר
ויש את הזקן עם אלצהיימר
והזקנה שהשתמשו עליה במכונה שעושה CPR שזה ממש מגניב ופעם ראשונה שראיתי את זה אבל תכלס ממש הגיוני. אבל אז גילו שיש לה NDR.
ואני מרגיש שיש עוד כמה ששכחתי

אבל אם כבר עשיתי רשימת מלאי של חולים אז כל עוד אין עוד הפסקת חשמל אני אנסה לעבור על הצוות:
אז יש את דוקטור רובי, נואה וויילי, שבהתחלה לא הייתי בטוח אם אני אחבב אבל אני ממש ממש מחבב. הוא קולט מצבים מהר, הוא יחסית נחמד אל כולם, הוא לוקח זמן להתייחס כשמישהו מת, הוא מלמד תוך כדי, הוא עוד כל מיני דברים אבל כנראה גם יש לו פוסט-טראומה ממגפת הקורונה וזה מה שגרם לקודמו בתפקיד למות. הוא גם מאוד מתוסכל ממצב העניינים בבית החולים שבשיחה מהירה כבר הרגיש לי שחוק (כלומר גם בית החולים אבל גם כמה שהוא מדבר על זה).
ואם כבר אז יש את גלוריה המנהלת או משהו
יש את העובדת הסוציאלית שאני לחלוטין בעדה
יש את האחות הראשית שעושה רושם חמודה
יש את הרופאה השחורה שכנראה בהריון וכנראה רק האחות הראשית יודעת ויש לה מתיחות עם רובי, מה שגורם לי לחשוב שהוא האב, אבל יש גם עוד סיבות למתיחות.
ויש את הרופא הלבן שהוא כאילו מקביל שלה (לפי איך שהוא הוצד לסטודנטים) - הוא זה שנראה כאילו מענים אוו בדקת דומיה למישהי שמתה, ואחר כך מסתבר שהוא כנראה חבר של רובי.
יש את הרופאה שלקחה את ההיסטוריה הארוכה ואני לא זוכר עוד שום דבר לגביה.
יש את הרופאה שהכניסה את הסטודנטים ואחר כך אמרה שהיא בת 42 אבל נראתה לי צעירה יותר.
יש את הרופא שראו רק בהתחלה ונראה כאילו הוא עומד לקפוץ מהגג. וזה שחקן די מוכר וזה מוזר לי כי זה נראה שהוא בסוף המשמרת שלו ולא ראו אותו באמת בשאר הפרק אז האם פשוט לא נראה אותו יותר בעונה הזאת?
יש את מל, שהיא רופאה חדשה. אולי אינטרן? לא הבנתי בדיוק. אבל היא עושה רושם סופר אפקטיבית ומנוסה וממש ממש ממש שמחה להיות שם.
יש את הסטודנטית השמחה בעצמה שעדיין לא השפילה את עצמה מול רובי ומקניטה את הסטודנטים האחרים (אז אני ממש מקווה שיקרה לה בקרוב משהו משפיל)
יש את הסטודנט שהוא ממשפחת חקלאים ופצע את האצבע שלו. והוא נראה לי חמוד ומי לכל הרוחות נתן לו לטפל בחולה לבדו? הייתה לי תחושה שאיכשהו הוא יגרום לחולה הזה למות.
ויש את הסטודנטית הצעירה (בת 20 אבל כולם העירו שהיא נראית נורא צעירה) שהתעלפה כשהיא ראתה משהו מגעיל נורא וזה גורם לכולם לזלזל בה ואחר כך מסתבר שהיא הבת של רופאה מנתחת מכובדת בבית חולים. אז סוג של נפו בייבי עם המון המון לחץ עליה.

אולי זה בעצם לא עד כדי כך הרבה, אבל זה המון בשביל פרק ראשון של סדרה שגם יש בו המון חולים ודברים שקורים.
אני צריך שרגע כולם ינוחו וידברו ברגיעה אחד עם השני (וכן אני מבין שזה לא הולך לקרות)

dilly snake

Well-known member
אני ראיתי את הפרק הראשון לפני שנה ואני לא זוכרת כלום.

והדמויות של הרופאים:
דיינה כפרה עליה
יש את הרופאה השחורה
קולינס
ויש את הרופא הלבן שהוא כאילו מקביל שלה
לנגדון הוא מין בן טיפוחיים של רובי.
יש את הרופאה שלקחה את ההיסטוריה הארוכה
מוהן או סלואו-מו. אם אני זוכרת היא מתמחה בכירה יותר.
יש את הרופאה שהכניסה את הסטודנטים
מקיי? הזאת עם הפוני?
יש את הרופא שראו רק בהתחלה
אבוט.
ש את מל, שהיא רופאה חדשה. אולי אינטרן?
היא גם מתמחה.
יש את הסטודנטית השמחה
סנטוס, היא כאילו סיימה בית ספר לרפואה אבל עוד לא ממש התחילה התמחות.
ש את הסטודנט שהוא ממשפחת חקלאים
ויטאקר.
ויש את הסטודנטית הצעירה
ג'בדי.

didalf

Well-known member
אז אני לא מעוניין באנטומיה של גריי (לא שאני ממש יכול לשפוט, ראיתי רק שני פרקים לפני שפרשתי)
יאפ
סתומרת בכללי סדרות רפואה לא מעניינות אותי אבל נגיד בסדרות משטרה אני אוהבת את השילוב.

Lhuna3

Well-known member
כנ"ל.
והולי שיט יש כל כך הרבה חולים. וכאילו יש הרבה רופאים - נראה לי יותר מאשר בסדרת רופאים רגילה, לפחות אלו שאני רגיל אליהם כמו הרופא הטוב והניורולוג הטוב (מוחות מבריקים) - אבל יש אפילו יותר חולים. כל כך הרבה מקרים פרטיים.
יש את הבחור המחרבן
יש את הבחור השיכור
יש את האישה שגרמה לעצמה להקיא כדי שמישהו שהוא לא שוטר חמום מוח ישים לב לבן שלה (והוא ברח אבל אני מניח שהוא ו/או קורבנות שלו יגיעו בהמשך העונה)
יש את האישה הנפאלית שנפלה או הופלה לרכבת וכנראה לא חשבה על כך שהם יבינו אותה אם היא תגיד נפאל אפילו שאני מניח שאומרים את זה ככה גם בנפאלית וזה די ברור שהם מנסים להבין אותה ולא מצליחים. ואגב האם גוגל טרנסלייט לא היה מזהה את השפה שהיא מדברת?
ויש את הזקן עם אלצהיימר
והזקנה שהשתמשו עליה במכונה שעושה CPR שזה ממש מגניב ופעם ראשונה שראיתי את זה אבל תכלס ממש הגיוני. אבל אז גילו שיש לה NDR.
וואו איזו סקירה.
אבל בניגוד לסדרות אחרות כמו הרופא הטוב לדוגמה, זה מרגיש לי שאין באמת טעם לשים לב במיוחד לכולם, כי כל הקטע זה - אם אני קולטת נכון - לתת את התחושה המציאותית של הלחץ הזה של לטפל בהמון חולים כמה שיותר מהר, ולכן ברובם אין התעמקות ואנחנו וגם הרופאים לא ממש מקבלים הכירות איתם ופרטים על המקרה שלהם.
ובאמת אחד הדברים שתמיד מציקים לי בסדרות בתי חולים זה כמה שזה לא מציאותי שהרופאים ממש מתוודעים לסיפור האישי של כל מטופל ונהיים מעורבים ואכפתיים לגבי הבעיות שלו בחיים, וגם כמה זמן שיש להם להקדיש לכל אחד.
אז פה זה סוג של תיקון ולהראות איך זה באמת ולכן אין לי צורך לזכור את כולם, כל הקטע הוא שמבחינת הצוות הרפואי זה מישהו שהם רואים לרגע וישר צריכים לעבור הלאה, אז ככה גם אנחנו אמורים לחוות את זה.
פרט לבאמת מקרים ספורים שדורשים קצת יותר התייחסות מיוחדת, כמו הנער והאמא. אבל אפילו פה לא היה הרבה זמן להקדיש לזה, והדוקטור כבר נקרא לטפל במשהו דחוף אחר.
ולגמרי יש מצב שזה יהיה סיפור מתמשך כי באמת יגיעו אולי קורבנות שלו ואז הדוקטור ירגיש אשם כי הוא ברח לו.
אבל אם כבר עשיתי רשימת מלאי של חולים אז כל עוד אין עוד הפסקת חשמל אני אנסה לעבור על הצוות:
אז יש את דוקטור רובי, נואה וויילי, שבהתחלה לא הייתי בטוח אם אני אחבב אבל אני ממש ממש מחבב. הוא קולט מצבים מהר, הוא יחסית נחמד אל כולם, הוא לוקח זמן להתייחס כשמישהו מת, הוא מלמד תוך כדי, הוא עוד כל מיני דברים אבל כנראה גם יש לו פוסט-טראומה ממגפת הקורונה וזה מה שגרם לקודמו בתפקיד למות. הוא גם מאוד מתוסכל ממצב העניינים בבית החולים שבשיחה מהירה כבר הרגיש לי שחוק (כלומר גם בית החולים אבל גם כמה שהוא מדבר על זה).
יש את הרופאה השחורה שכנראה בהריון וכנראה רק האחות הראשית יודעת ויש לה מתיחות עם רובי, מה שגורם לי לחשוב שהוא האב, אבל יש גם עוד סיבות למתיחות.
חשדתי גם שאולי זה תינוק שלו.
יש את הרופאה שהכניסה את הסטודנטים ואחר כך אמרה שהיא בת 42 אבל נראתה לי צעירה יותר.
השחקנית נראיית לי נורא מוכרת, או דומה למישהי שאני מכירה מסדרה כלשהי. (גם אני חשבתי שהיא נראיית צעירה יותר)
יש את הסטודנט שהוא ממשפחת חקלאים ופצע את האצבע שלו.
"האקלברי"
והוא נראה לי חמוד ומי לכל הרוחות נתן לו לטפל בחולה לבדו?
תכלס.
ויש את הסטודנטית הצעירה (בת 20 אבל כולם העירו שהיא נראית נורא צעירה) שהתעלפה כשהיא ראתה משהו מגעיל נורא וזה גורם לכולם לזלזל בה ואחר כך מסתבר שהיא הבת של רופאה מנתחת מכובדת בבית חולים. אז סוג של נפו בייבי עם המון המון לחץ עליה.
א. הרופאה הבכירה האמא הזכירה לי מאוד שחקנית מסויימת אבל אני לא בטוחה שזאת היא.
ב. קיבלתי וייב שהרופאים במיון שונאים אותה או מחשיבים אותה מאוד קשוחה או משהו כזה.
ג. יש מצב שהיא בכלל לא רוצה להיות שם וזה רק הציפיות של ההורים שלה.
ד. הזכרת לי שאני ממליצה לך על הסדרה נפו-ביבי.

Lhuna3

Well-known member
The Pitt פרק 1X02
(ניק אולי שרשור? ;-# )
אני חשבתי שכל פרק יהיה שעה אבל מתוך יום אחר, ולא שהכל זה אותו יום. אבל זה אותו יום.
טוב אני לא יכולה עכשיו סיכום מפורט ממש, אז נקודות שעולות לי:
* הסטודנטית העוקצנית והקשוחה כאילו, ממשיכה להיות עוקצנית וקשוחה כאילו. שמחתי שנפו-בייבי מתעקשת מולה שתתייחס אליה יותר בכבוד.
* יואו מסכן הילד-חווה שמת לו הזקן הזה...
* המקרה של האח והאחות שמתלבטים אם להחזיק את אביהם על מכשירי הנשמה - עיצבנו אותי. למה הדוקטור בכלל שואל אותם? חשבתי שכל הקטע של לחתום על DNR זה שאתה קיבלת החלטה בשביל עצמך כשעוד יכולת וזה לא שאלה יותר! ובסוף האחות שכנעה את האח שצריך להנשים אותו לעוד שבוע למרות שהבהירו להם שזה יהיה סבל, ואז עוד הדוקטור אומר להם שיתכן שהבי"ח יאלץ בכל זאת ללכת בניגוד לרצונם, אבל אז הוא עושה מה שהם מבקשים בכל זאת, והוא לא התייעץ עם שום גורם משפטי אפילו בכלל אז לא הבנתי מה היה הקטע, אבל זה מרגיז ומאוד לא בסדר לדעתי.
* עדיין יש וייב - של עבר רומנטי או משהו אחר שאנחנו לא יודעים - בין רובי והרופאה שבהריון. במיוחד אחרי שזה נראה שאיזה שוטר מנסה להתחיל איתה.
* הצחיק אותי הקטע שהסטודנטית הבלונדינית הממשוקפת מתלהבת ממשהו ונותנת "כיף" לרובי עם יד מרוחה בדם.
* בסוף אנחנו מגלים שלרופאה החמודה עם הפוני יש על הרגל צמיד מעקב של מעצר בית (+רשות להגיע רק לעבודה)(עבדתי פעם עם מישהו במצב הזה).

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member

ובלי ספוילרים אבל אני אקשר להודעות משרשור אחר:

אבל, ושוב בלי להכנס עדיין לספוילרים, אני לא מרגיש מהפרק הראשון שזה רק העניין הרפואי. כלומר בהחלט יש כאן דמויות מעניינות עם סיפורים.
אבל אני מניח שאנחנו לא נראה את החתונה שלהם על הגג של בית החולים, קטעי פלאשבק ארוכים לילדות או פרק שלם של חופשת גסיסה בהוואי (דיפ קאט, ויכול להיות שאני גם לא זוכר נכון בדיוק).

קצת יותר על מחשבותי
אוקי אז ידעתי שהקטע של הסדרה זה שכל פרק זה שעה במשמרת אחת (הם כאילו עושים את 24, רק 24 שנה מאוחר יותר ובלי שעון מתקתק או הצילצול טלפון של הCTU)
ויכלתי להבין מזה שישר זורקים אותנו לאקשן.
אבל בכל זאת לא הייתי מוכן למיליון ואחד דמויות שונות שצריך להכיר בשניה.
לפחות יחסית אין דמויות שיותר מידי דומות אחת לשניה אז לא היה לי מקרה שממש התבלבלתי.
אם כי יש את הרופאה שבתחילת הפרק לקחה היסטוריה רפואית מחולה מבוגרת ודוקטור רובי (השם היחיד שאני זוכר) נזף בה שהיא איטית מידי כי החולה עוד לא הגיעה למאה הנוכחית. ואז בשלב מאוחר יותר קלטתי שהיא כנראה אותה רופאה שהייתה מאוד עניינית כשהיא טיפלה באישה שנפלה לפסי הרכבת והאיש שהציל אותה. אבל בעצם גם יכול להיות שאני טועה.
אני גם לחלוטין מבולבל לגבי ההיררכיה בין הרופאים השונים ויש את הסטודנטים לרפואה (שהם גם טכנית רופאים) ויש את הזאת (מל) שהיא גם חדשה אבל היא לא סטודנטית להבנתי. ויש כמובן אחיות אבל נראה לי שהיחידה שחשובה כרגע זאת האחות הראשית.
יש את הבחור המחרבן
יש את הבחור השיכור
ויש את הזקן עם אלצהיימר

ויש את הרופא הלבן שהוא כאילו מקביל שלה (לפי איך שהוא הוצד לסטודנטים) - הוא זה שנראה כאילו מענים אוו בדקת דומיה למישהי שמתה, ואחר כך מסתבר שהוא כנראה חבר של רובי.
יש את הרופאה שלקחה את ההיסטוריה הארוכה ואני לא זוכר עוד שום דבר לגביה.
יש את הרופא שראו רק בהתחלה ונראה כאילו הוא עומד לקפוץ מהגג. וזה שחקן די מוכר וזה מוזר לי כי זה נראה שהוא בסוף המשמרת שלו ולא ראו אותו באמת בשאר הפרק אז האם פשוט לא נראה אותו יותר בעונה הזאת?
יש את מל, שהיא רופאה חדשה. אולי אינטרן? לא הבנתי בדיוק. אבל היא עושה רושם סופר אפקטיבית ומנוסה וממש ממש ממש שמחה להיות שם.
יש את הסטודנטית השמחה בעצמה שעדיין לא השפילה את עצמה מול רובי ומקניטה את הסטודנטים האחרים (אז אני ממש מקווה שיקרה לה בקרוב משהו משפיל)
יש את הסטודנט שהוא ממשפחת חקלאים ופצע את האצבע שלו. והוא נראה לי חמוד ומי לכל הרוחות נתן לו לטפל בחולה לבדו? הייתה לי תחושה שאיכשהו הוא יגרום לחולה הזה למות.

אולי זה בעצם לא עד כדי כך הרבה, אבל זה המון בשביל פרק ראשון של סדרה שגם יש בו המון חולים ודברים שקורים.
אני צריך שרגע כולם ינוחו וידברו ברגיעה אחד עם השני (וכן אני מבין שזה לא הולך לקרות)
כמוני כמוך, התחלתי לראות עקב |המלצה| את הפרק הראשון והיו שם מעברים ממקרה למקרה ולא התחברתי, בלאגן גדול.
מניסיוני בסדרות, הפרק הראשון לא מייצג ורק מפרק שלישי ניתן לדעת, אם מתחברים או לא, כך שאני כן אתן צ'אנס בהמשך ואשלים 3 פרקים לפני שאקבל החלטה סופית.
כרגע, טרם סיימתי לראות את הפרק הראשון ובינתיים רואה סדרות אחרות שפירטתי עליהם בשרשור הסדרות האחרון (#148) בתגובה #4 שלי ובזה שלפניו (#147 ) בתגובות #82, #63 ועוד.

dilly snake

Well-known member
שרשור מרוכז.

(ניק אם תוכל תעביר לפה בבקשה את ההודעות שלך ושל לונה)

|סיוע|

טוני החתול

Well-known member
מנהל
(ניק אולי שרשור? ;-# )
עדי|נחש| הקדימה אותי (y)

וטוב שגם היא כאן כי פעם אחרונה שאת הצעת לי לפתוח שרשור לסדרה את נטשת אותה לפני הפרק השני.

ושימי לב שאת צריכה לכתוב בכותרת הפרק גם את העונה כדי למנוע בלבול בגלל שאנחנו נדבר בשרשור הזה גם על עונה 2.

dilly snake

Well-known member
הפרק מתחיל ברובי על אופנוע בבוקר של 4/7. מסתבר שזו המשמרת האחרונה שלו לפני שהוא עוזב לשבתון של כמה חודשים.

הוא עושה חפיפה עם הרופא של משמרת לילה ופוגש את ד"ר אל השימי(או רק "דר אל" כי קשה להם עם שמות ארוכים מידי) והם סוג של מתחילים ברגל שמאל.

ויטאקר וג'בדי וסנטוס הופכים להיות רופאים על מלא. ו-ויטאקר מדריך את הסטודנטים החדשים למרות שהוא כולו ירוק בעצמו.

לנגדון חוזר אחרי גמילה ורובי שולח אותו למיון ראשוני כדי שהוא לא יצטרך לסבול אותו?

סנטוס חושדת שהילדה שהיא מטפלת בה סובלת מהתעללות בגלל שיש לה המון חבלות מוזרות והדימום שלה לא פוסק וגם יש לה דם בשתן(אני מניחה שזה הגיוני, אבל כמי שבעצמה סובלת מבעיות קרישה לא כדאי קודם לבדוק את תפקודי הקרישה שלה לפני שקופצים לזה שמתעללים בילדה?)

מל מתמודדת עם תביעה על רשלנות רפואית וסנטוס מעודדת אותה בזה שבמקרה הכי גרוע היא תכניס את המל לMalpractice :-D מל לא מקבלת טוב את הבדיחה הזאת. ואז גם המטופל שלה לא מפסיק לפלרטט איתה.

מקיי מטפלת במישהו שנראה לי בכלל סובל מזעזוע מוח או משהו אחר והוא גורם לה לאי נוחות.

דנה מקבלת אחות מתלמדת שהיא צריכה להדריך.

והם מוצאים תינוקת שננטשה בחדר המתנה.

אה, וזה נראה כאילו סנטוס וגרסיה הן זוג?(לפי זה שויטאקר גר אצל סנטוס וגרסיה כעסה עליו על זה שהוא השתמש לה במברשת שיניים?)

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני חשבתי שכל פרק יהיה שעה אבל מתוך יום אחר, ולא שהכל זה אותו יום. אבל זה אותו יום.
טוב אני לא יכולה עכשיו סיכום מפורט ממש, אז נקודות שעולות לי:
* הסטודנטית העוקצנית והקשוחה כאילו, ממשיכה להיות עוקצנית וקשוחה כאילו. שמחתי שנפו-בייבי מתעקשת מולה שתתייחס אליה יותר בכבוד.
מעניין אותי אם כשהסטודנטית העוקצנית תגלה שהיא נפו בייבי זה ישנה את הגישה אליה. רוב הסיכוי שזה יגרום לה להיות רק יותר מגעילה.
* יואו מסכן הילד-חווה שמת לו הזקן הזה...
אוי כל כך מסכן.
אני מניח שבפרק הבא נגלה אם הוא עשה משהו לא בסדר שגרם למוות (או יכל למנוע אותו) או שזה סתם מזל רע.
* המקרה של האח והאחות שמתלבטים אם להחזיק את אביהם על מכשירי הנשמה - עיצבנו אותי. למה הדוקטור בכלל שואל אותם? חשבתי שכל הקטע של לחתום על DNR זה שאתה קיבלת החלטה בשביל עצמך כשעוד יכולת וזה לא שאלה יותר! ובסוף האחות שכנעה את האח שצריך להנשים אותו לעוד שבוע למרות שהבהירו להם שזה יהיה סבל, ואז עוד הדוקטור אומר להם שיתכן שהבי"ח יאלץ בכל זאת ללכת בניגוד לרצונם, אבל אז הוא עושה מה שהם מבקשים בכל זאת, והוא לא התייעץ עם שום גורם משפטי אפילו בכלל אז לא הבנתי מה היה הקטע, אבל זה מרגיז ומאוד לא בסדר לדעתי.
גם ממש חבל לי. אבל להבנתי זה לא סתם שהוא לקח את הדעה שלהם, אלא הם אמרו שיש להם סוג של זכות על הבריאות שלו (מושג טכני כלשהו), כלומר זה לא סתם שיש להם זכות להביע דעה בתור הילדים שלו. אני גם ממש לא מסכים איתם (וספציפית אבא שלי היה מאוד ברור איתי ועם האחיות שלי בנושא הזה שהוא לא מוכן להיות במצב כזה). אבל יחד עם זה אני גם לא בטוח לחלוטין אם הייתי יכול לעשות את ההחלטה הנכונה ברגע האמת כשאומרים לך שאבא שלך עומד למות אבל יש משהו שאתה יכול לעשות כדי למנוע את זה ויכול להיות שזה יציל את החיים שלו לטווח הארוך. זה לא שנתנו להם כמה שעות לשבת ולהחליט, היה להם ממש מעט זמן.
* עדיין יש וייב - של עבר רומנטי או משהו אחר שאנחנו לא יודעים - בין רובי והרופאה שבהריון. במיוחד אחרי שזה נראה שאיזה שוטר מנסה להתחיל איתה.
בהחלט משהו
* הצחיק אותי הקטע שהסטודנטית הבלונדינית הממשוקפת מתלהבת ממשהו ונותנת "כיף" לרובי עם יד מרוחה בדם.
אני מת עליה (מל)
אני די בטוח שיש לה אוטיזם. היה את הקטע שהרופא האחר היה ציני איתה על כמה דברים (נראה לי העניין עם הפיראט) והיא הייתה ממש מבולבלת.
אחר כך היא יצאה החוצה והיה נראה שהיא עושה לעצמה סייקינג אפ ואומרת לעצמה שהיא מגניבה וטובה וכל זה. נראה לי שהיא במין פייק איט טו מייק איט. שזה לא שייד, זה מעולה, אני פשוט אומר שמה שהיא מציגה כלפי חוץ זה מאוד לא איך שהיא מרגישה. אז הכיף לרובי הוא חלק מזה.
* בסוף אנחנו מגלים שלרופאה החמודה עם הפוני יש על הרגל צמיד מעקב של מעצר בית (+רשות להגיע רק לעבודה)(עבדתי פעם עם מישהו במצב הזה).
מעניין באמת מה הסיפור שלה.
היא גם אמרה שלימודי אוניברסיטה בזמן שהיא גידלה ילד לבד היה קשה, אבל יחסית לדברים אחרים שהיא עברה בחיים זה היה קל.
אף פעם לא פגשתי מישהו עם דבר כזה.

עוד כמה דברים:
*הילד בן ה4 שאכל סמים בטעות. שכחתי בכלל לציין את זה כשעשיתי סקירה של הפרק הראשון.
אוף כל כך ריחמתי על האמא שהיא עכשיו כל כך מפחדת שיקחו לה את הילד. אני מקווה שלא יקחו לה אותו ורק ידרשו שהיא תעיף את בעלה מהבית (מה שנראה שהיא הולכת לעשות בכל מקרה).
אבל יכול להיות שהרופא הציני צודק ובגלל שהם לבנים לא יעשו להם שום דבר.

*יש את הצעיר שכנראה לא נשם בגלל סמים והכריזו עליו כמוות מוחי. הסצנה שהאמא צווחת מעצב ורואים את כל שאר החולים שומעים את זה.

*יש גם את האיש שהביאו במסוק. אם אני זוכר נכון הוא זה שחושמל.
היה שם עניין שלם בין המנתחת והרופא הציני וזה שיש ימים שבהם המנתחים עושים משהו ויש ימים שהצוות של הER. לא הבנתי לחלוטין. אבל היה קטע שהמנתחת נתנה לסטודנטית המעצבנת לעשות משהו ולא הבנתי למה.

*בעניין הסטודנטית המעצבנת - קיוויתי שיהיה לה איזו מפלה משפילה והיה כאילו משהו כשהיא מציגה מקרה לרופא השחצן והיא אומרת שהיא כבר נתנה משהו נגד כאב והוא כועס עליה על כך שהיא עשתה אתזה לפני שהיא הציגה לו את המקרה. אבל אז די שכחו מזה עם כל שאר הדברים.

*הקטע עם העכברים היה מצחיק. אהבתי את זה שנער החווה היחיד שלא נבהל כמובן.
והקטע שרובי עושה המון בדיחות בנושא מול גלוריה המנהלת היה טוב.

*יש גם איזה מנקה שעובד שם אבל כנראה כבר שנים לא עובד שם אבל יש לו דמנציה או משהו והוא מידי פעם שוכח שהוא לא עובד שם.

אני רוצה יותר עם האחות הראשית. מרגיש לי שבקושי רואים אותה.

Lhuna3

Well-known member
The Pitt
פרק 1X03
* רובי נתן הרבה יותר מדי תקוות שווא להורים ההם לדעתי.
* מסכן עדיין ילד-חווה וויטקר.
* המעצבנת מנסה להיות קצת יותר נחמדה לנפובייבי, אחרי שהיא גילתה שאמא שלה מנתחת בכירה שם במחלקה שהיא רוצה להתקבל אליה.
* לא מרגיש לי אמין הקטע שהם מתאספים מסביב למנוח ועושים דקה דומיה. לא מאמינה שבמציאות יש צוות שעושה את זה.
* ברצינות את מבקשת מבנאדם עם מסמר בחזה להפסיק לקלל?
* נשמע כאילו שהרופאה עם הפוני רצחה את הבנזוג האלים שלה או משהו בסגנון.
* ולגבי הנער האולי מסוכן שברח, רובי לוקח על עצמו אחריות מאוד גדולה שהוא מנסה לחקור בעצמו, הוא לא שוטר... אבל זו באמת דילמה מאוד גדולה כי אולי הוא לא באמת מסוכן ואז סתם יהרסו לו את החיים אולי, ומצד שני יש סיכון שהוא כן יפגע בנערות.
* אני גם חושבת שלמל יש אוטיזם או משהו דומה.

dilly snake

Well-known member
2X02

ממשיכים לטפל התינוקת הנטושה, מסתבר שהיא בסה"כ בריאה.

סנטוס ממשיכה לטפל בילדה עם הפציעות, עדיין אין שום דבר חשוד בינתיים ורובי מזהיר את סנטוס שלא לקפוץ למסקנות מהר מידי(הוא גם אומר שהיא צריכה לדבר עם פסיכולוג או משהו כזה)

יש קטע ממש עצוב עם אישה עם אלצהיימר שבעלה נפטר בפרק הקודם וכל הזמן שוכחת ולא קולטת את זה וגם שויטקר לוקח אותה לחדר מתים היא חושבת שלוקחים אותו הביתה.

מל מספרת לרובי ואל השימי שיש לה תצהיר, רובי מנסה לעודד אותה שזה משהו שקורה לכולם ואז אל השימי אומרת שלה זה לא קרה אף פעם וזה רק גורם למל להיות עוד יותר עצבנית.

המטופל של מל מעיף אותה אחרי שבאים לעצור אותו, והיא מקבלת מכה בראש, לנגדון מטפל בה ומספר לה למה הוא נעדר מבית חולים ואז לפני שהוא יוצא הוא מכבה לה את האור כדי שיהיה לה נעים יותר.

מסתבר שאחד הסטודנטים לרפואה ממש חכם ויש תחרות בינו לבין ג'בדי מי חכם יותר אחרי שג'בדי מגלה את זה. נראה לי רובי הצליח לעצור את זה בזמן.

המטופל של מקיי עדיין מוזר.

לנזירה שג'בדי טיפלה בה בפרק הקודם יש זיבה בעין. היא טוענת שהיא קיבלה את זה מכביסה מלוכלכת.

סנטוס, מל ואל השימי מטפלות יחד במישהו שיש לו זקפה שלא יורדת ומנקזות לו את הדם (למה הגברים לא עושים את זה?? 8-* :-D ורובי כזה "אני שמח שזה לא אני")

ואז רובי ואל השימי מדברים באזור של אמבולנסים ומגיע מישהו עם התמוטטות פסיכוטית או משהו כזה.

*דווקא אחרי פרק שני אל השימי לא נראית כזאת נוראית.

*ולמה רובי מתחמק מהרופא על כיסא גלגלים??

טוני החתול

Well-known member
מנהל
סיימתי את הפרק עם תחושת הזדהות מאוד גדולה עם דוקטור רובי כי גם אני הייתי צריך להשתין.
אבל נראה שהוא כבר כמה זמן צריך והוא גם היה ממש קרוב. אני לא מבין למה הוא היה חייב לטפל באדם הזה כשיש עוד מיליון רופאים שם. מה הוא עשה שהאחרים לא יכלו לעשות?

מה הקטע של האישה בכיסא גלגלים שכל הזמן קוראת לדוקטור רובי Fruitcake? האם הוא באמת הומו או שזה סתם? ולמה היא שם בכלל? ולמה אסור לה לצאת?

הסטודנטית הנפו-בייבי שואלת שאלות לגבי הרופאה עם הפוני. אני לא בטוח אם זה פשוט סקרנות לגבי למה יש לה אזיק מיקום, או שהיא מנסה להבין אם האחרים בכלל מודעים לזה שזה קיים. אני לא מאמין שהאחרים לא יודעים על זה אם זה פעל לה ככה באמצע העבודה והיא אמרה שזה קרה בעבר.

לפחות זוג הילדים המבוגרים הסכימו סוף סוף לתת לאבא שלהם למות בשלווה. עד כמה שזה עצוב.

נראה לי שהרעיון הוא לתת להם להתרגל לזה קצת לאט יותר.
כמו עם הבדיחה על מישהו שמספר למישהו אחר שהחתול שלו נפל מהמרפסת ומת ואז האחר אומר לו שהוא היה צריך לעשות את זה בהדרגה עם סיפור ארוך שבו בהתחלה החתול נכנס לפתח איוורור ואז לאט לאט המצב מחמיר עד שבסוף הוא אומר שהחתול מת. והקטע של הבדיחה הוא שאז האדם הראשון אומר "אוקי, אז יש לי עוד משהו לומר לך - סבתא שלך נכנסה לפתח איוורור..."
מה שאולי בעייתי בזה הוא שבכך שהוא מאריך את זה הוא גם מבזבז על זה זמן שלו וגם תופס חדר שיכול ללכת אל מישהו אחר. כלומר בדיוק הדברים שלגביהם הוא נזף על סלו-מו. אבל אני גם חושב שזה נכון.
* מסכן עדיין ילד-חווה וויטקר.
הוא כזה חמוד. אהבתי גם שסלו-מו עוזרת לו.
* המעצבנת מנסה להיות קצת יותר נחמדה לנפובייבי, אחרי שהיא גילתה שאמא שלה מנתחת בכירה שם במחלקה שהיא רוצה להתקבל אליה.
ואפילו כשהיא מנסה להיות נחמדה היא די מגעילה.
* לא מרגיש לי אמין הקטע שהם מתאספים מסביב למנוח ועושים דקה דומיה. לא מאמינה שבמציאות יש צוות שעושה את זה.
אני באמת לא יודע.
* ברצינות את מבקשת מבנאדם עם מסמר בחזה להפסיק לקלל?
חחחחח.
אהבתי שהיא אומרת לסטודנטית המעצבנת שגם מקללת שהיא מאוד דומה לו. אבל אז בעצמה מקללת.
* נשמע כאילו שהרופאה עם הפוני רצחה את הבנזוג האלים שלה או משהו בסגנון.
זה נראה לי קפיצה לוגית גבוהה ואני חושב שהסדרה לא תהיה כל כך ברורה.
* ולגבי הנער האולי מסוכן שברח, רובי לוקח על עצמו אחריות מאוד גדולה שהוא מנסה לחקור בעצמו, הוא לא שוטר... אבל זו באמת דילמה מאוד גדולה כי אולי הוא לא באמת מסוכן ואז סתם יהרסו לו את החיים אולי, ומצד שני יש סיכון שהוא כן יפגע בנערות.
נראה לי שזה באמת מוגזם להעמיד אולי נערות בסיכון.
יחד עם זה יש מרווח גדול בין לעשות רשימות היפוטתיות במחברת לעצמו לבין באמת לעשות משהו וזה די עצוב אם זה יהרוס את החיים שלו כשהוא לא באמת התכוון לעשות משהו.
* אני גם חושבת שלמל יש אוטיזם או משהו דומה.
אני ממש אוהב אותה.

Lhuna3

Well-known member
סיימתי את הפרק עם תחושת הזדהות מאוד גדולה עם דוקטור רובי כי גם אני הייתי צריך להשתין.
אוי זה היה מטריד.
אבל נראה שהוא כבר כמה זמן צריך והוא גם היה ממש קרוב. אני לא מבין למה הוא היה חייב לטפל באדם הזה כשיש עוד מיליון רופאים שם. מה הוא עשה שהאחרים לא יכלו לעשות?
מה הקטע של האישה בכיסא גלגלים שכל הזמן קוראת לדוקטור רובי Fruitcake? האם הוא באמת הומו או שזה סתם? ולמה היא שם בכלל? ולמה אסור לה לצאת?
אכן דברים לא ברורים.
לא חשבתי בכלל בכיוון של הומו, אבל עכשיו כשאתה אומר באמת הכינוי הזה היה צריך לגרום לי לחשוב.
הסטודנטית הנפו-בייבי שואלת שאלות לגבי הרופאה עם הפוני. אני לא בטוח אם זה פשוט סקרנות לגבי למה יש לה אזיק מיקום, או שהיא מנסה להבין אם האחרים בכלל מודעים לזה שזה קיים. אני לא מאמין שהאחרים לא יודעים על זה אם זה פעל לה ככה באמצע העבודה והיא אמרה שזה קרה בעבר.
גם לי קשה להאמין שהם לא יודעים, זה לא הגיוני בכלל, במיוחד שהיא לא נראתה לחוצה בכלל מכך שנפו-בייבי ראתה את זה ולא ביקשה ממנה לשמור בסוד.
ולכן אהבתי שלנגדון הגיב כאילו אין לו מושג למה היא מנסה לרמוז (או שאולי הוא באמת שכח מזה).
כמו עם הבדיחה על מישהו שמספר למישהו אחר שהחתול שלו נפל מהמרפסת ומת ואז האחר אומר לו שהוא היה צריך לעשות את זה בהדרגה עם סיפור ארוך שבו בהתחלה החתול נכנס לפתח איוורור ואז לאט לאט המצב מחמיר עד שבסוף הוא אומר שהחתול מת. והקטע של הבדיחה הוא שאז האדם הראשון אומר "אוקי, אז יש לי עוד משהו לומר לך - סבתא שלך נכנסה לפתח איוורור..."
:-D
נראה לי שזה באמת מוגזם להעמיד אולי נערות בסיכון.
יחד עם זה יש מרווח גדול בין לעשות רשימות היפוטתיות במחברת לעצמו לבין באמת לעשות משהו וזה די עצוב אם זה יהרוס את החיים שלו כשהוא לא באמת התכוון לעשות משהו.
בדיוק ולכן זו דילמה כל כך קשה.
אני ממש אוהב אותה.
מל היא מאוד חמודה באמת.

dilly snake

Well-known member
נראה לי שהרעיון הוא לתת להם להתרגל לזה קצת לאט יותר.
מה שאולי בעייתי בזה הוא שבכך שהוא מאריך את זה הוא גם מבזבז על זה זמן שלו וגם תופס חדר שיכול ללכת אל מישהו אחר. כלומר בדיוק הדברים שלגביהם הוא נזף על סלו-מו. אבל אני גם חושב שזה נכון.
אני לא ממש זוכרת כי זה היה לפני שנה.

אבל עד כמה שאני זוכרת הם סירבו להאמין שהוא מת מוות מוחי ורובי פשוט נתן להם את כל ההוכחות שזה המצב. נכון שזה לקח להם הרבה זמן ומשאבים של בית חולים(למרות שזה היה בסה"כ שעתיים, זה לא שהוא בזבז את כל המשמרת על זה) מצד שני הם צריכים להשלים עם זה שהבן שלהם מת והם נמצאים בסיטואציה בלתי אפשרית, זה הסיוט הכי גרוע שיש להורים.

Lhuna3

Well-known member
The Pitt
פרק 1X04
איך אני אמורה ללכת לישון אחרי שראיתי את הסיוט שלי מתגשם שם שחרק יזחל לי לתוך האוזן??? |קר|

סטודנטית מעצבנת - אוקיי קוראים לה סנטוס - מתגלה כמעצבנת גם כלפי החולה שלקחה איזה סם, וואי ממש אין לה שום טאקט |פנים|
ואז היא גם מתווכחת עם הבכירה הזאת שנוזפת בה.
אם זאת היתה סדרה רגילה אז הייתי מצפה שנראה אותה עוברת תהליך עם הזמן ולומדת להיות צנועה יותר, אבל כמה תהליך כבר אפשר לעבור כשכל העונה היא יום אחד?
אבל אז היא עושה משהו יותר גרוע אפילו, ו(שוב) מקבלת החלטה שאסור לה לקבל בלי להתייעץ עם מישהו בכיר יותר, וגורמת לסכנת חיים ממש לחולה.
למזלה מצילים אותו בזמן. אבל בואו נקווה שהיא למדה מזה.
וגם זה נראה כאילו אחת הרופאות הבכירות יותר דלוקה עליה קצת.

יש את האמבולנס שנגנב בפרק הקודם אז עכשיו כל אנשי האבטחה וצוות האמבולנס מתערבים על מי יתברר שגנב אותו ומעצבנים את האחות הראשית. וגם העו"סית מתפתה להמר. אבל זה פחות מעניין.

דר' רובי חוטף התקף פוסט טראומטי או משהו כזה, אבל לפחות נזכר לעשות פיפי.
ויש סצנה חזקה של הבת של הזקן שסופסוף החליטו לתת לו למות בשקט, המונולוג שלה הוציא ממני קצת דמעות.

חוץ מזה "הקראקן" מתעורר - מסתבר שזה מטופל עם איזה פסיכוזה שאין מקום בשבילו עדיין במחלקה הפסיכיאטרית אז חייבים להחזיק אותו קשור ברצועות ולתת לו תרופות הרגעה כל זמן מסויים כי אחרת הוא משתולל ומסוכן. ושכחו לתת לו בזמן, אז עכשיו הוא משתולל ומסוכן.
אז מכנסים צוות להחזיק אותו וילד החווה נבחר לתפקיד של לתת לו את הזריקה והחולה משתין ישר עליו בקשת והוא צריך להחליף בגדים כבר פעם שניה במשמרת הזאת.

ויש מטופלת לבושה בהידור ומאוד רגועה למרות שיש לה חתך ביד שדורש תפרים, מסתבר שהיא סומליה באיזה מועדון יוקרתי.
נפו-בייבי תופרת לה את החתך ותוך כדי זה אומרת שהיא עוד צעירה מדי לשתות (היא בת 20), והסומליה עדיין נשארת רגועה.

והרופאה שבהריון צריכה לעשות הפלה לאיזה נערה אז זה כנראה מעורר אצלה רגשות.

נערך לאחרונה ב:
למעלה