The Lamb Lies Down on Broadway

FunkyMonk

New member
The Lamb Lies Down on Broadway

ובכן, זה לא אמור להיות האלבום הכי טוב שלהם או משו כזה? שמעתי את הדיסק הראשון. ו.. חביב. כלומר - הוא פי כמה וכמה מהממוצע שאנשים שומעים בימינו. הוא בהחלט משובח. אבל כשאני משווה אותו לג'נסיס אחרים.. הוא.. קצת נכשל. השירים שם קצרים - אין קטעים אינסטרומנטליים כמעט. מהמעט ששמעתי אין הרבה בלדות (אם בכלל). הרבה פחות גיטרה... הוא הרבה יותר קיצבי משאר הג'נסיס שאני שומע... לא יודע.. הרבה יותר אהבתי את טרספס, נרסרי קריים, ומוכרים את אנגליה. הם הרבה יותר טובים לדעתי... אני לא אוהב בכלל את השירים הקצרים האלה של ג'נסיס.. הם כולם נגנים כל כך מוכשרים - למה הם לא יכלו להשקיע קצת יותר בנגינה באלבום הזה? אני אישית יצאתי קצת מאוכזב מהשמיעה של החלק הראשון (את החלק השני אני לא מצליח להעביר למחשב משומה. ><").

The Cabana Boy

New member
למען האמת הבנתי שרוב האנשים

שאוהבים את ג'ניסיס, מחשיבים את Selling England By The Pound כאלבום הטוב ביותר שלהם.

The West Star

New member
נכון

והכבשה הוא אלבום ממש לא בסדר לדעתי. למזלי, לא קניתי אותו, למרות שפעם הייתי קרוב לעשות את זה. קיבלתי אותו מתנה משומש, והוא פשוט לא ממש טוב. יש לו את הקטעים החביבים שלו.

FunkyMonk

New member
אני מסכים.

יש בו כמה שירים נחמדים - במיוחד הארוכים יותר. אבל הוא לא משהו. מזכיר לי קצת את הצד האפל של הירח.

The West Star

New member
איך אתה מעז?!

להשוות יצירת מופת כזו לכזה דיסק מוזר! הצד האפל הוא מעולה.

FunkyMonk

New member
לעומת שאר פינק פלויד שאני מכיר

זה זבל. בתכלס. זה באמת אחלה אלבום, ובאמת נורא כיך לשמוע אותו. אבל מה לעשות, Animals כל כך הרבה יותר טוב... וWish You Were Here... Time זה בהחלט אחד השירים הכי טובים שקיימים בעולם. אבל השאר קצת חלשים לעומת פינק פלויד אחרים...

יש לך בעיה שישנה להמון אנשים שאני

מכיר.אני לא יודע בן כמה אתה ומה אתה שומע,אבל להגיד על הצד האפל של הירח שהוא זבל,זו הגזמה,זה אי הבנת הדיסק,זה אי הערכה וזה עוד הרבה דברים לא יפים.אתה כנראה לא ממש מבין את גדולתו ולדעתי אתה חייב לראות את הסרט הדקומנטרי עליו כדי להבין.שאתה שופט אלבום תנסה גם לחשוב באיזה תקופה הוא נעשה ומה היה לפניו ומה היה אחריו(במיוחד לגבי אלבום זה). אנשים נוטים לקבל הרבה דברים כמובן מאליהם ולשפוט להקות עבר לעומת להקות כיום,לא תמיד לדור הצעיר יש הערכה למה שנעשה בשנות השבעים,לדוגמא,המון צעירים אומרים שמייק פורטנוי עולה ביכולת תיפוף שלו על ג'ון בונהם מלד זפלין או על איאן פייס מסגול כהה.וזה לא נכון,כלומר,ברור שהוא יותר טוב,אבל המהפכה שהוא עשה קטנה בהרבה מהמהפכה שהם עשו עם כל הגדולה שלו.ולגבי הצד האפל של הירח כמה אנקדוטות שאולי יעזרו לך להבין: 1-עד אז לא היה סאונד כזה. 2-עד אז לא היתה הפקה כזו. 3-עד אז לא היה שימוש בטכניקות אולפן כאלה-עד כדי מהפכה. 4-האלבום הזה שינה בהרבה מובנים את פני המוסיקה בעולם. 5-אין אף להקה כמעט(עד היום),שיודעת להיכנס לאולפן ולא לצאת ממנו עד שהאלבום לא מושלם,מדויק ומוגמר-אדריכלי מוסיקה.לא פלא שעד היום אין אף להקה שעושה לפינק פלויד קאוורים מדויקים מאה על מאה(במיוחד בצד האפל). 6-זה האלבום(וזאת הלהקה,שלעיתים יש נטייה לזלזל בה-מה שלדעתי גובל בפלצנות),שפתח/ה להרבה אנשים עולם מוסיקלי שלהם שממנו הם צמחו גם ללהקות אחרות,כמעט כולנו התחלנו עם האלבום הזה,כמעט לכולנו הוא שוכב על המדף-וזאת ההוכחה הכי טובה. 7-היום הכל ידוע,הכל כבר נעשה,הכל מובן יותר ולכן מי שנולד לידוע ולמובן הזה נוטה לא אחת לזלזל.נכון,אתה לא חייב להתחבר לאלבום הזה,אבל להגיד בשנת 2005 על אחד האלבומים שיצא ב-71 ושינה את פני המוסיקה בעולם שהוא זבל-זה גובל,לדעתי,באי הבנה ובזלזול שלא במקומו.

אה ועוד משהו.לא מזמן

דרים תיאטר הגדולה ניגנה בהופעה שלה את כל הצד האפל של הירח,משמע,זה אלבום ניצחי,על זמני שגם בעוד מאה שנה ינגנו אותו.

orbiti

New member
ושנה לפני זה

הם ניגנו את כל number of the beast של איירון מיידן, זה אומר שגם אותו ינגנו בעוד מאה שנה?

לא בטוח , אבל לגבי פינק פלויד זה

בטוח,תפנים,זו להקה על זמנית הערצה אליה לא תיגמר לעולם אלא תעבור מדור לדור,מה גם,שהם מהווים גשר לרוק מתקדם אחר.כולם(טוב לא כולם אבל הרוב),מתחילים איתם.

אתה חייב להפנים את זה

פינק פלויד זו להקה ניצחית,גם בעוד 50 שנה ישמעו אותם,אין מה לעשות.הם מהווים גשר חשוב במעבר לרוק מתקדם אחר.כולם(טוב אולי לא כולם אבל הרוב),מתחילים איתם. ואל תיתפס לדרים זו רק הייתה דוגמא ולא מדד.עד היום פינק פלויד משפיעה על המון אומנים,הרבה יותר מקינג קרימזון או מג'נסיס אין מה לעשות זו עובדה.

dpascal2

New member
אותי האלבום הזה תמיד שיעמם עד מוות

ולא מענינת אותי חשיבותו ההיסטורית והסאונד המדהים שלו. כנ"ל Tubular Bels. אנימלז ואלבום הפרה *מבחינתי* עולים עליו עשרות מונים. יש לא מעט יצירות שהן "חשובות" ופורצות דרך. אבל כיצירה נטו הן נחותות מאחרות שאינן פורצות דרך. ובשורה תחתונה גם זה ענין של טעם. באותה נשימה יש אמנים גאונים שעושים מוסיקה גאונית אבל עדיין יהיו אחרים פחות פורצי דרך עם חוש אסתטי מפותח יותר שהמוסיקה שלהם תשמע הרבה יותר בשלה, מפותחת, מענינת, מרגשת וטובה יותר. לא אזכיר שמות כדי לא לקבל מטח עגבניות וירטואלי. יש בתרד הזה (חגי תירגע, הכוונה לא אליך) ניתוחים מוסיקולוגיים פשטניים להחריד שלא היו מביישים ניתוח
בשעור ביולוגיה של כיתה ט'.

אני לא חולק עלייך במאום וזה גם מה

שאמרתי,לא חייבים לאהוב את האלבום ולהתחבר אליו זה כבר באמת עניין של טעם.אבל האלבום היה פורץ דרך בהמון תחומים ואת זה אי אפשר לקחת ממנו ובטח שלא לומר עליו שהוא זבל.גם אני בתור מעריץ נלהב של פינק פלויד כשאני שומע המון,אבל המון,דברים אחרים(בייחוד זאפה),אני מבין שברמת הגאונות שאני מתחבר אלייה פינק פלויד נחותים בהרבה רמות. תראה,אני לא מתחבר לזרם שנקרא ריו,אמנם יש לי בבית איזה 15 אלבומי ריו שאני מאוד אוהב,אך להוציא חריגים,זה נשמע לי משעמם וחוזר על עצמו. בעבר שאמרתי שריו זה זאפה לעניים(זוכר,שהצחקתי לך את הביצים),התכוונתי לכך שכשאתה שומע אלבומים של זאפה,כמו uncle meat ואז שומע ריו אתה מבין מאיפה זה בא(נכון שזה יותר מפותח),אבל יותר מזה יש לך תחושה(לפחות לי,ועוד פעם לא בהכללה),כאילו הלהקות מהז'אנר שנקרא ריו מנסות עוד יותר להיות מתוחכמים וקשים ומה לעשות לי לפעמים זה נשמע רע ומשעמם. תראה,לי יש עוד כמעט את כל האלבומים של זאפה ואני גם שולט בהם,ומה לעשות כשאני שומע דברים שלקוחים ממנו אני מייד מבחין בזאת,ולא פעם יורדים עליי מכיוון שאותם אנשים לא מכירים את זאפה כמוני ובשבילהם מה שהם שומעים נשמע חדשני ופורץ דרך ולי לא,ואז התגובה המתבקשת היא "מי הוא שהוא חושב שזאפה הכי גאון וכולם מחקים ומושפעים ממנו"(עד שכמובן אני מוכיח להם אחרת). ברחתי קצת מהנושא אך לסיכום אני יאמר:יש דברים שלא מתחברים אליהם ולא מתים עליהם וזה בסדר,אבל להגיד עליהם שהם זבל.מי אני שאני יגיד על כל מיני אומני ריו מאוד מוכשרים(שאני לא מתחבר אליהם),שהמוסיקה שלהם זה זבל.

dpascal2

New member
אני מתחיל שוב להרגיש דינדון ../images/Emo3.gif:

סתאאם...עכשיו ברצינות... לגבי דארק סייד, אפחד לא יכול לטעון ברצינות שזה זבל, נקודה. אובררייטד אולי אבל בטח בטח לא זבל. לגבי ויכוח זאפה-ריו של אז: זאפה גאון, יצירתי מטורף וכו' וכו'..גם את זה אי אפשר לקחת ממנו ולא משנה אם אותי אישית הוא לא ענין מעולם, לא משנה כמה ניסיתי. אני בא ואומר משהו אחר: אתה יכול לקחת רעיון יצירתי ומטורף של מישהו אחר ולקת אותו כמה רמות קדימה בכל האספקטים שציינתי בהודעתי האחרונה במעלה הת'רד. כמובן שגם זה נתון לויכוח: אני אטען שזאפה שכלתני להחריד. אתה תטען שהוא מרגש אותך עד דמעות. אני אטען שהוא בדחן קרש סידרתי. אתה תטען שההומור שלו הוא הדבר החזק שלו. על טעם אין טעם להתווכח וטוב שכולנו לא עותקים אחד של השני. יש לנו בכל זאת אי הסכמה על העובדות: אני מאוד אוהב מוסיקה קלאסית מודרנית.ואני נוטה לאוהב בריו את אותם אלבומים שנשמעים לי כמו אותם מלחינים, רק מחוברים ל-220 וולט. ולא את אותם אלבומים אוונט-ג'ושיים שמציעים פרוג, רק באסתטיקה יותר אטונלית ומורכבת. אז יכול להיות שזאפה שילב קודם הלחנה קלאסית מודרנית עם רוק. אבל *לטעמי* אין לו ממה שאני שמעתי משהו כזה שמתקרב למשל ל...קטע 5 מ-Strange Atractors של U-Totem או קטע הפתיחה של הסלפטייטלד שלהם (ואני זורק לך כפפה על מנת שתמצא לי דבר כזה) שהם קלאסיקה ברמה של יצירות מתחילת המאה. זה ממש יומרני מצד זאפה לחשוב שUZ הושפעו ממנו ולא מסטרוינסקי. וגם אם הוא בא ועשה את זה קודם זה לא אומר שאי אפשר לעשות את זה יותר טוב.

אז הבהרה קטנה

עוד פעם,אני מצדיק אותך במאה אחוז,אין שום חילוקי דעות בנינו. זאפה עשה ריו עוד הרבה לפני כולם(גם כריס קאטלר טוען שהושפע רבות ממנו). אבל זה גם עניין של התפתחות והתקדמות,אני לא חייב למצוא לך קטע כדי להוכיח לך(אני לא מכיר את u totem אז זה בעיה יכול להיות שאם אני ישמע אותם זה כן יזכיר לי קטע של זאפה),מה גם,שזאפה לא טוען ש uz מושפעים ממנו,אבל אין ספק שחותמו כן מוטבע בריו,כמו שאמרתי זו התפתחות. uz ו-u totem אולי מושפעות מסטרווינסקי ומהנרי קאו,אבל הנרי קאו מושפעת מזאפה.זאפה עשה זאת קודם ועשה זאת ברמה גבוהה(אני לא יודע כמה אתה מכיר כדי לשפוט)מאוד,אבל ברור שאפשר לעשות זאת טוב יותר(גם פה אין לי וויכוח איתך),תמיד אפשר לעשות יותר טוב.

FunkyMonk

New member
.......

פינק פלויד היא אחת הלהקות האהובות עלי - למקרה שלא הבנת... לא אמרתי על פינק פלויד שהם זבל (חס וחלילה, הם להקה מושלמת), אלא שהאלבום הזה לא כל כך טוב כמו אלבומים אחרים שלהם.

jbloo

New member
גם אותי,

אבל מעניין לציין שעד שלא שומעים אותו מויניל, אי אפשר בכלל להתחיל להבין את הגדולה שלו. בדיסק הוא נשמע אנמי להחריד, (ההפקה מדוייקת מידי מצד אחד, ומצד שני הצליל מאוד שמרני במושגים של ימינו), אבל בויניל הוא פשוט קופץ החוצה מהרמקולים (במיוחד כל האפקטים). לא שנראה לי שדעתך תשתנה אם תשמע אותו בויניל, (דעתי לא השתנתה...), אבל לפחות תהיה לך עדנה אודיופילית כשתשמע אותו בפורמט הזה
לא סתם התקליט הזה היה נמצא בכל חנות סטראו שמכבדת את עצמה (עד להמצאת הקומפקט דיסק, שים לב שאז בערך הוא נעלם).

dpascal2

New member
אה, אתה מתכוון לדארק סייד

חשבתי שאתה יוצא מהארון
כמוני... יש לי אותו בויניל כבר 20 שנה והסאונד באמת מרשים אבל אני פשוט לא אוהב אותו.

למעלה