SP3 ל-XP מתקרבת...

bar666xp

New member
אגב אקדמיה ללשון העברית...

במקרה אתמול שמעתי על כמה כמו לדוגמה אין יותר דוגמא ניפסל והרבים אפשרי דוגמאות אבל היפה/נכון יותר דוגמות {ניבדק ע"י מורה ללשון מול האקדמיה לפני כיומיים}. ומיצרים או מיצריים? וכו' אם רק הייתי זוכר חחח לא זוכר מה אמרה אאל"ט עם י' אחת בילבד. והכי חשוב אני דיסלקט ניראה לכם שאני ביכלל אשים לב לאיך רשמתי כשאני מסוגל גם לרשות פעמיים את אותו המשפט ובכל פעם יהיה א' במקום ה' במשפט הראשון וכו' וכו'.

אני מדבר על עברית בלבד

המקור הוא כמובן מארמית, אך עדיין יש והיה שימוש ב אל"ף בסוף, גם בספרים וכיו"ב.

bar666xp

New member
זהו שהינה המורה כאן

לא ללשון אבל זאת שקיבלה את האינפורמציה ישירות מהמורה ללשון... המילים היחידות שנותרו עם א', הן: אתנחתא, שאילתא (ניתן גם עם ה'), סבתא (כדי להבדיל מסבתה-הסבתא שלה) כל השאר עם ה'.. ברבים לא חובה להשמיט את הא'.. אגב האקדמיה ללשון העברית קבעה כי כל מילה בלעז נכתבת עם האות T לבד = ט אם נכתב בלעז TH = ת. כלומר טורכיה ולא תורכיה, בולתימור ולא בולטימור או רוואטר.. בנוסף אוסטרייה, הנרייה, ספרייה, אנציקלופדייה בנושא היוד שהזכרתי. אגב יוד מצרים הכתיב הנכון. מה אתם אומרים חתמנו את רגע של עברית בפורום?

זה יותר בלטינית, אבל כן בגדול...

T זה ט וTH זה ת"ו, זו החלטה ישנה, תיאטרון, טלוויזיה, מתמטיקה. כפי שאמרתי - שמות הן יוצאי דופן, ניתן לכתוב תורכיה.

מה הכוונה איך זה מסתדר?

זה מסתדר, הנה תראה: איש אקדמיה. וטורקיה זה שם, ולשמות יש כללים שונים (לדוגמה העיצור ו"ו באמצע מילה צריך להופיע פעמיים, לדוגמה: סוודר, לעומת זאת אתה לא תיתקל בשם משפחה לווי וכיו"ב.). אז לא, בגלל שניתן לכתוב טורקיה כך או כך, לא אומר שניתן לכתוב מלים לועזיות איך שרוצים.

bar666xp

New member
כן חופשי גולשים כאן מהנושא...

הפורום הזה האמת הוא קהילה של אנשי מחשבים ניידים חולקם יותר מנוסים חלקם פחות חלק בעלי ידע עשיר במחשבים ביכלל ובמחשבים ניידים בפרט וחלקם פחות... הענין הוא שהמחשב הנייד הוא מחשב לכל דבר וענין עם תוספות לטובה ולרעה עסק הניידות... כמו סוללות כמו רכיבים שלא מגיבים טוב מדי לתנועה {בעיקר כי יש בהם חלקים נעים} כמו הHDD {דיסק קשיח}. המון בנושאים הקשורים לרשתות אלחוטיות בעיקר... המון על WINDOWS ו/או על המערכות הפעלה ביכלל... ולפעמים אפילו על תרבות הדיון או האקדמיה ללשון חחח.

יש כזה דבר בישראל- תרבות הדיון??

ואם יש לכם זמן/כוח להסביר לי אחת ולתמיד (לא במילים יותר מידי מתוכחמות) מה הפוזה של המקינטוש לעומת הPC? עיזבו עיצוב וממשק יפה (למרות שהויסטה זה חיקוי ממש מכוער), למה אנשים מתלהבים מזה ת'כלס?

יאיר B

New member
אוי לא ../images/Emo6.gif

עכשיו את פותחת פתח לשרשורפלצת מלחמתי במיוחד... המקיסטים אומרים על המקינטשו שלהם שהוא יפה יותר (אבל אני אומר שזה עניין של טעם). אחד הטיעונים הגדולים שלהם מתיחס למערכת ההפעלה שלו. הרעיון הוא שהמערכת מותאמת לעבוד רק עם החומרה של המק (כלומר יש התאמה מלאה בין החומרה לתוכנה). להבדיל מחלונות שנועדה מראש לעבוד עם כל חומרה שהיא (וזה לפעמים גורם לבעיות שונות). מערכת ההפעלה של המק היא יותר מתקדמת משל חלונות (למשל אין וירוסים, היא מהירה יותר ויפה יותר - למרות שגם זה עניין של טעם). בשורה התחתונה, מערכת ההפעלה שלו היא סוג של לינוקס (אבל לא בדיוק). יש להם קהילות סגורות שמתמחות במקים (כלומר תמיכה טובה יותר משיש למחשבי PC שיש המון מהם). אפשר לראות את זה בעיקר בפורום איפוד לעומת פורום נגני MP3 שמטפל בכל שאר הנגנים (במקרה אני מנהל גם את פורום נגנים). וכמובן יש את העניין של האנדרגראונד, המלחמה ב-MS הרשעית, הטענה שהתוכנות למק יותר טובות וכמובן להיות חלק ממשהו מיוחד עם הילה שנוצרה למחשבים הללו. זה דבר שסטיב ג'ובס יודע לעשות הכי טוב, ליצור דימוי של משהו יוקרתי, חלק ממשפחה (ראי נושא האיפוד). בעבר הם השתמשו במעבדים של מוטורולה, עד שהיו בעיות ביצור ועברו לעבוד עם מעבדי אינטל (כמו בניידים הרגילים). אז עוד יתרון: אפשר להתקין חלונות (XP או ויסטה) בלי שום בעיה ולהפעיל את המחשב בדואל בוט (שני מערכות הפעלה, בוחרים בהתחלה את מי להפעיל). יש תוכנה שאפל עצמה הוציאה בשם בוטקמאפ שמאפשרת להתקין את חלונות. בארה"ב מקינטוש נחשב למחשב מאוד מקובל. יש להם חנויות של אפל שניתן להתרשם מהמחשבים, לקנות חומרה נוספת, לקבל הסברים (הם מקיימים הרצאות בחינם/תשלום סמלי) ושירות מצויין. בארץ עד היום היה יבואן שלא שם יותר מדי על הלקוחות (ידע). הם עזבו (כנראה גם בגלל כמות התלונות שהיו עליהם) ובמקום יש את iDigital שכולם מקווים שיעשו את המהפכה למקינטוש בארץ. ש את כמובן גם מוזמנת לשאול בפורום מקינטוש ולקבל את התשובה שלהם לשאלה הזאת (למרות שיש לי הרגשה שהרבה פעמים כבר שאלו את השאלה הזאת שם).

עכשיו בא לי מק...

כן אני מכירה את הניידים שאתה יכול להחליף להם מערכות הפעלה. בגלל זה אני לא מבינה, החומרה של אותה מחשב- הכרטיס מסך, קול, מעבדים, זיכרון וכל הדברים האלה.. אז מה זה משנה בעצם? נראה לי חובבי מק סנובים. ועד שיהיה לי כסף למחשב חדש לא נראה לי שיהיה לי מה לחפש אצלם... וכן בטוח כבר שאלו אני אפשפש אצלם יותר מאוחר.... תודה רבה רבה!!!!

HooK

New member
לא מעבדי מוטורולה אלא מעבדי PC POWER

היום הם כבר לא עובדים איתם ואין לי מושג למה לדעתי אלו המעבדים הכי מתקדמים שיש.. ד"א אם זה מעניין מישהו אז סוני פליסטיישן 3 מצוייד במעבד שמונה ליבות תוצרת PC POWER ... אולי המחשב הביתי הכי חזק שניתן למצוא היום ..

HooK

New member
וכנראה שהמעבר לאינטל

הוא בגלל שמערכות הפעלה של מיקרוסופט עובדות רק על בתצורה של X86 לעומת מעבדי PC POWER שכמו שכבר צויין מתקדמים הרבה יותר ..וחזקים הרבה יותר

bar666xp

New member
זה ביכלל לא נכון המעבדים של המק היו גרועים...

ולא רק לדעתי. אחת הסיבות שעברו לאינטל זה צריכת חשמל חסרת הגיון במעבדי IBM.. ביחס צריכת חשמל מול ביצועים הכור2דו של אינטל מובילה כיום {למרות שלכל יצרן מעבדים יש יתרונות אחרים} כבר שנים שמדברים על כמה המעבד במק גרוע ואיזה ביצועים נותנים מחשבי מק עם המעבד הגרוע הזה... משהו לא מהעולם הזה.. פשוט כי מה לעשות מק הוא באמת הגיע OUT OF THE BOX שלא כמה הPC'S שצריך להתקין מערכת הפעלה וצריך דרייברים ומה תואם יותר למי כמה ולמה... אחד היתרונות הגדולים של המק זה שימוש בסקאזי וכו' ""הכל"" אפשר היה להציא ולהחליף בזמן שהמחשב דלוק... לא צריך לכבות אותו אפילו. עוד יתרון המערכת הפעלה OS-X הרבה יותר מתקדמת לMS WINDOWS... אגב כל העולם רצה לשמוע מהיום OS-X RETAIL כשדובר על המעבר למעבדי אינטל... במקום יצאו בהצהרה כי מהיום אפשר MS WINDOWS על המק... ומי כזה טיפש? סלחו לי אבל יש לך משהו טוב למה להכניס לו ____???? כל העולם כבר התחיל לפזול לכיוון הלינוקס אפל מנפיצים אפשר להתקין WINDOWS על המק?! יש יתרונות למק המעבד לא היה אחד מהם.

bar666xp

New member
לא יודע לגבי

"למה אנשים מתלהבים" לא יודע... גם לא הייתי אומר שכל העולם מתלהב מהמק ממש לא הרוב מעדיפים PC'S. אבל בעיקרון OS-X כמו לינוקס הרבה יותר יצובות דרישות המערכת בדר"כ נמוכות יותר וביצועים גבוהים יותר. בקיצור זה לא שהמק כל כך טוב כמו שהמערכת הפעלה OS-X הרבה יותר טובה מהמערכות הפעלה של MS... בעבר גם המעבדים של אפל/מק היו בעלי יכולות גבוהות יותר מהאינטלים {לפני שנים רבות מעוד}. אבל איפה מתחיל הבלגן.. תוכנות.. לOS-X בדר"כ אין כמה תוכנות שעושת אותו הדבר... יש אחת או 2... תחת MS WINDOWS יש המון תוכנות כולן למטרה זהה+- ולמשתמש יש בחירה מה יותר טוב/מתאים לו וכמובן המחיר בדר"כ יורד כי יש כמה חלופות... אז נישאל למה לא להתקין OS-X על מחשב PC? כי זה לא חוקי! OS-X נמכרת רק על מחשבי מק. והיגענו ללינוקס שאפשר להתקין על כל מחשב גם על מק גם על PC ויש המון הפצות וגירסאות... אישית בין האפשרויות של מק עם OS-X או PC עם MS WINDOWS המק הרבה יותר חזק... שניהם עם לינוקס עוד יותר טוב
סתם אם בה לך יש המון סירטונים צינים כמו.. http://www.youtube.com/watch?v=MDNuq94Zg_8 לדוגמה.. או פשוט שמראים יכולות... אגב אנשים לפעמים מתלהבים משטויות.

למעלה