אוי לא ../images/Emo6.gif
עכשיו את פותחת פתח לשרשורפלצת מלחמתי במיוחד... המקיסטים אומרים על המקינטשו שלהם שהוא יפה יותר (אבל אני אומר שזה עניין של טעם). אחד הטיעונים הגדולים שלהם מתיחס למערכת ההפעלה שלו. הרעיון הוא שהמערכת מותאמת לעבוד רק עם החומרה של המק (כלומר יש התאמה מלאה בין החומרה לתוכנה). להבדיל מחלונות שנועדה מראש לעבוד עם כל חומרה שהיא (וזה לפעמים גורם לבעיות שונות). מערכת ההפעלה של המק היא יותר מתקדמת משל חלונות (למשל אין וירוסים, היא מהירה יותר ויפה יותר - למרות שגם זה עניין של טעם). בשורה התחתונה, מערכת ההפעלה שלו היא סוג של לינוקס (אבל לא בדיוק). יש להם קהילות סגורות שמתמחות במקים (כלומר תמיכה טובה יותר משיש למחשבי PC שיש המון מהם). אפשר לראות את זה בעיקר בפורום איפוד לעומת פורום נגני MP3 שמטפל בכל שאר הנגנים (במקרה אני מנהל גם את פורום נגנים). וכמובן יש את העניין של האנדרגראונד, המלחמה ב-MS הרשעית, הטענה שהתוכנות למק יותר טובות וכמובן להיות חלק ממשהו מיוחד עם הילה שנוצרה למחשבים הללו. זה דבר שסטיב ג'ובס יודע לעשות הכי טוב, ליצור דימוי של משהו יוקרתי, חלק ממשפחה (ראי נושא האיפוד). בעבר הם השתמשו במעבדים של מוטורולה, עד שהיו בעיות ביצור ועברו לעבוד עם מעבדי אינטל (כמו בניידים הרגילים). אז עוד יתרון: אפשר להתקין חלונות (XP או ויסטה) בלי שום בעיה ולהפעיל את המחשב בדואל בוט (שני מערכות הפעלה, בוחרים בהתחלה את מי להפעיל). יש תוכנה שאפל עצמה הוציאה בשם בוטקמאפ שמאפשרת להתקין את חלונות. בארה"ב מקינטוש נחשב למחשב מאוד מקובל. יש להם חנויות של אפל שניתן להתרשם מהמחשבים, לקנות חומרה נוספת, לקבל הסברים (הם מקיימים הרצאות בחינם/תשלום סמלי) ושירות מצויין. בארץ עד היום היה יבואן שלא שם יותר מדי על הלקוחות (ידע). הם עזבו (כנראה גם בגלל כמות התלונות שהיו עליהם) ובמקום יש את iDigital שכולם מקווים שיעשו את המהפכה למקינטוש בארץ. ש את כמובן גם מוזמנת לשאול בפורום מקינטוש ולקבל את התשובה שלהם לשאלה הזאת (למרות שיש לי הרגשה שהרבה פעמים כבר שאלו את השאלה הזאת שם).