קודם – סליחה. ואני חושבת שלא הבנת
במשפט: "אני לא חושבת שלאנשים משנה איך פונים לאדם כזה (בזכר או נקבה)" – התכוונתי להגיד
שלאלה שפונים אליו, זה לא משנה. כלומר:
אין לי שום בעיה לפנות אליו בזכר או נקבה ע"פ דרישתו (ואני חושבת שזה נכון לגבי שאר חברי הפורום) ואם זה משנה לו, נפנה אליו כמו שהוא רוצה. אני אנסה להסביר שוב, קצת אחרת. אני למשל, נפגעת מדיבורים של גברים סביבי בעבודה על נשים וישירות אלי באותו הקשר, לא פעם. כשגבר פונה אלי בצורה שנראת לי פוגעת ולא מתאימה, אני לא ישר נעלבת ונעלמת. אני עונה לו. אני מסבירה לו שזה פגע בי ואני מסבירה למה! אם זה חוזר על עצמו, זה מתישהו מגיע לפעולות אגרסיביות יותר. (צעקות ואיומים בתביעה על הטרדה מינית) אתה יכול להגיד לי שזו דרכי ואתה מעדיף ללכת. ועל זה אני אגיד לך – זו בדיוק הדרך להנציח את מה שאתה רוצה לשנות.
אני מאמינה שבדברים מהסוג הזה, הבעיה היא בעיקר מודעות. וכמו שאני חושבת שצריך להביא למודעות של גברים את שינוי היחס שלהם לנשים, וצריך להביא למודעות החברה את האסקסואליות וכמו שעשו ועושים עם כל קהילת הלהט"ב, כך גם בנושא הטרג'נדר. מודה ומתוודה, לא מבינה בזה כלום. וזה לא נובע מחוסר קבלה או כבוד.
אני מכבדת ומקבלת כל אדם באשר הוא. ונטיותיו המגדריות והמיניות ממש לא משנות לי. שכל אחד יעשה ויבחר במה שטוב לו. בקיצור, כל שניסיתי לומר הוא, שאנשים פונים במין הלא נכון, מחוסר מודעות
ולא מזלזול.
ואם אתה רוצה לשנות את זה, להעלם זו לא הדרך. דבר ותסביר. לאנשים לרוב קשה בהתחלה להכיל דברים חדשים. זה לא אומר שאם לא תשאר ותדבר ימשיכו לגלות אטימות. ואת השרשור שמחקו כאן, של ילדת הסוכר המרחף, שעסק בנושא המגדריות, חבל שמחקו. זה נראה לי נושא מעניין וחשוב וקשור לא-מיניות ואפשר היה לדבר באותו שרשור גם על הטרג'רדרים.. במהלך חיי הקצרים, בילדות, פנו אלי המון בלשון זכר (כי הייתי מסופרת קצוץ והסתובבתי עם בנים כל הזמן) מעולם לא נעלבתי מזה. גם לא נעלבתי כשנהג האוטובוס (בגיל 19!) ניקב לי 'זכר' בכרטיס החופשי חודשי
וכמעט עשה תאונה כשאמרתי לו שאני בחורה..
אותי אישית, זה תמיד שעשע.. אז אני מבינה שלהם זה משנה. וכמו שאמרתי לבחור איתי בעבודה, שניסה להסביר לי 'שצוחקים איתי' ו'לא צריך להעלב מזה' – אני יעלב ממה שאני בוחרת להעלב. ואם אני אומרת לך שזה פוגע ויותר מפעם אחת, אני מצפה שתפסיק. אבל אם אתה נעלם כל פעם שזה קורה, למה שמישהוא יבין וישנה משהו??