Sopor Aeternus

Larik

New member
Sopor Aeternus

לכל מי שכיר בבקשה לא לקלקל. ולכל השאר לא לחפש בגוגל, אלא לענות בכנות. מה דעתכם זה גבר או אשה?

Mystic Circle

New member
זה יצור../images/Emo191.gif

ועכשיו, איך זה קשור לנושא הפורום בדיוק

AL212

New member
שרשור רווי טרנספוביה

ושנאת חינם כלפי השונה (מעבר לזה שאין שום קשר לפורום). לדעתי הוא ראוי למחיקה.

סופרמן, יקירי,

מגן החלשים והשונה. אני מציעה שתגיש תביעה בין לאומית על הוצאת דיבה כנגד כל אנשי הפורום, במיוחד נגד המנהלת (כי היא אחראית, כמובן), בשם Sopor Aeternus‬. יש לך קייס בטוח. ואתה תרוויח מליונים! אחרי שתנצח Aeternus ישלח לך מדלייה!

../images/Emo54.gif

Sopor Aeternus הוא שם הפרויקט, שאותו הקימה Anna-Varney Cantodea, שהיא אישה ולכן *תשלח מדליה.

AL212

New member
אני חושב שלעזוב

את הפורום (לפחות לתקופה מסויימת) יהיה הרבה יותר פשוט. לא מתאים לי לספוג התייחסויות אטומות ומזלזלות פעם בכמה ימים כלפי נושא שאני מקורב אליו. ביי.

וואי! גם אני חשבתי ככה!!! ../images/Emo45.gif

באמת לא מתאים לי לספוג התייחסות מזלזלת להערות שלי. ממש נעלבתי כשאמרו שההערות שלי "עלובות" (לא אציין שמות, צנעת הפרט, יו נו). זה ממש לא בסדר...
נו, תתעודד, לפחות יש דעה ששנינו מסכימים עליה
נתראה בשמחות!

AL212

New member
אין לי דיבור עם אנשים מסוגך

הייתי צריך להבין מי את כבר מהניק הדוחה שבחרת (בעל חיים מסכן ותמים שדחפו באכזריות לסנדוויץ').

inbardaf

New member
אני חושבת שיצאת לגמרי מפרופורציות

לאף אחד לא היתה כוונה לפגוע. אנשים לפעמים לא יודעים איך להתיחס לדבר מסויים ששונה מכל מה שהם מכירים. אם השפה שלנו היתה על-מינית (unisex) כמו שהרבה דברים היום הפכו להיות (בגדים והשירותים בעבודה שלי
), אז כל הנושא הזה לא היה עולה בכלל. אני לא חושבת שלאנשים משנה איך הם פונים לאדם כזה (בזכר או נקבה). וזה לא משנה, כי זה באמת! לא משנה. אני למשל, בהרבה מובנים מרגישה כמו גבר, כי אני מתעניינת ומתנהלת בהרבה מובנים בצורה שמיוחסת לגברים. אבל זו בדיוק הנקודה. לא צריכה שבגלל זה יפנו אלי כגבר וגם למה בכלל להגדיר את זה כגבר? למה בכלל ההבדלה המגדרית הזו? אנחנו בני אדם. ואם יש משהו שמבדיל אותנו, אלה הם אברי הרביה שלנו. כל השאר, בכלל לא רלוונטי. ואברי הרביה שלי, רלווטים לנושא אחד בלבד: ילודה וסקס כנגזרת מזה..

AL212

New member
זה משנה

וקריטי עבור אותם אנשים שזהותם לא תואמת את מינם הביולוגי שכן יפנו אליהם במגדר הנכון. גם את ממשיכה באותו קו של אטימות - את חושבת שאם את לא מבינה טרנסג'נדריות בחוויתך האישית, אז טרנסג'נדרים לא קיימים. אם היית גבר טרנסג'נדר, כלומר מזהה את עצמך כגבר, ולא כ"אישה עם נטיות גבריות", היית מבינה טוב מאד את ההבדל בין הדברים, לא רק מבינה שכלית, גם מרגישה על בשרך וסובלת מהמצוקה שמתלווה לזה. אז קצת צניעות לא תזיק לך ולאנשים אחרים בפורום כאשר מתייחסים לחוויות לא מוכרות (ואמיתיות לא פחות מאסקסואליות). זה כמו שאני אגיד לך - מה הבעייה שלך בעצם לעשות סקס? זה אקט של אהבה וזה עושה נעים לגוף... עצם זה שאתם חושבים שיצאתי מפרופורציות, כאשר אני מבקר את הטרנספוביה בפורום, רק מעיד על המודעות החברתית הנמוכה שיש בפורום, וזה לא רק בנושא הזה, יש גם לא מעט הערות הומפוביות וגזעניות שלא זוכות כאן לביקורת. אז אני אזכיר לכם שוב, לפני שאני פורש - גם אתם קבוצת מיעוט, גם אתם שונים, אז כדאי שתתחילו לפתח קצת מודעות חברתית גם כלפי אחרים. והיה נחמד יותר אם במקום להשתיק אותי ולנסות להציג אותי כמופרע שיצא מפרופורציות, תבינו שלא נעים להיות במקום שבו אנשים אטומים לנושאים שקרובים אליך.

Mystic Circle

New member
אני למשל אישה לפי מין ביולוגי

אבל מרגישה משהו באמצע. לא גבר ולא אשה. אין לי תכונות נשיות מדיי ואין לי תכונות גבריות מדיי. למזלי האיברים הנשיים שלי לא יותר מדי שופעים, לכן אין לי בעיה ואני מרגישה בנוח עם עצמי. אני מתלבשת בדר"כ כמו משהו באמצע (בעיקר בחורף). אני לא מרגישה בכלל שיש לי מין. אין לי ממש זהות בקטע הזה. אני פשוט אני וזהו
מן יישות רוחנית כזאת לכודה בגוף של אשה

inbardaf

New member
קודם – סליחה. ואני חושבת שלא הבנת

במשפט: "אני לא חושבת שלאנשים משנה איך פונים לאדם כזה (בזכר או נקבה)" – התכוונתי להגיד שלאלה שפונים אליו, זה לא משנה. כלומר: אין לי שום בעיה לפנות אליו בזכר או נקבה ע"פ דרישתו (ואני חושבת שזה נכון לגבי שאר חברי הפורום) ואם זה משנה לו, נפנה אליו כמו שהוא רוצה. אני אנסה להסביר שוב, קצת אחרת. אני למשל, נפגעת מדיבורים של גברים סביבי בעבודה על נשים וישירות אלי באותו הקשר, לא פעם. כשגבר פונה אלי בצורה שנראת לי פוגעת ולא מתאימה, אני לא ישר נעלבת ונעלמת. אני עונה לו. אני מסבירה לו שזה פגע בי ואני מסבירה למה! אם זה חוזר על עצמו, זה מתישהו מגיע לפעולות אגרסיביות יותר. (צעקות ואיומים בתביעה על הטרדה מינית) אתה יכול להגיד לי שזו דרכי ואתה מעדיף ללכת. ועל זה אני אגיד לך – זו בדיוק הדרך להנציח את מה שאתה רוצה לשנות. אני מאמינה שבדברים מהסוג הזה, הבעיה היא בעיקר מודעות. וכמו שאני חושבת שצריך להביא למודעות של גברים את שינוי היחס שלהם לנשים, וצריך להביא למודעות החברה את האסקסואליות וכמו שעשו ועושים עם כל קהילת הלהט"ב, כך גם בנושא הטרג'נדר. מודה ומתוודה, לא מבינה בזה כלום. וזה לא נובע מחוסר קבלה או כבוד. אני מכבדת ומקבלת כל אדם באשר הוא. ונטיותיו המגדריות והמיניות ממש לא משנות לי. שכל אחד יעשה ויבחר במה שטוב לו. בקיצור, כל שניסיתי לומר הוא, שאנשים פונים במין הלא נכון, מחוסר מודעות ולא מזלזול. ואם אתה רוצה לשנות את זה, להעלם זו לא הדרך. דבר ותסביר. לאנשים לרוב קשה בהתחלה להכיל דברים חדשים. זה לא אומר שאם לא תשאר ותדבר ימשיכו לגלות אטימות. ואת השרשור שמחקו כאן, של ילדת הסוכר המרחף, שעסק בנושא המגדריות, חבל שמחקו. זה נראה לי נושא מעניין וחשוב וקשור לא-מיניות ואפשר היה לדבר באותו שרשור גם על הטרג'רדרים.. במהלך חיי הקצרים, בילדות, פנו אלי המון בלשון זכר (כי הייתי מסופרת קצוץ והסתובבתי עם בנים כל הזמן) מעולם לא נעלבתי מזה. גם לא נעלבתי כשנהג האוטובוס (בגיל 19!) ניקב לי 'זכר' בכרטיס החופשי חודשי
וכמעט עשה תאונה כשאמרתי לו שאני בחורה..
אותי אישית, זה תמיד שעשע.. אז אני מבינה שלהם זה משנה. וכמו שאמרתי לבחור איתי בעבודה, שניסה להסביר לי 'שצוחקים איתי' ו'לא צריך להעלב מזה' – אני יעלב ממה שאני בוחרת להעלב. ואם אני אומרת לך שזה פוגע ויותר מפעם אחת, אני מצפה שתפסיק. אבל אם אתה נעלם כל פעם שזה קורה, למה שמישהוא יבין וישנה משהו??

inbardaf

New member
והנה מה שכתבתי לאותו שרשור, טרם נמחק..

אהבתי את הנושא ואלו הם תחושותי/מחשיבותי: א. מסכימה עם AL212 שתכונות מגדריות הם בעיקר תלויות תרבות, מצד שני גברים ממאדים ונשים מנגה לא צמח מעצמו. כלומר: אותם תכונות שהחברה מיחסת לגברים ונשים נבעו בין השאר (בפירוש לא רק..) מגופם הפיזי ונטיתם הטבעית. אממה - אני בהחלט מסכימה עם AL212 שאם התפתחות האנשות כאנשות והטכנולוגיה, הטשטוש הולך וגדל והופך ללא רלוונטי ורואים את זה כבר היום. אגב, היתה לנו שיחה דומה בקבוצה שאני משתתפת בה ואלו היו המסקנות גם שם. (שהבדלי המגדר הולכים ומטשטשים) ב.לגבי עצמי: מהיום שאני זוכרת את עצמי, נחנתי בעיקר בתכונות שנחשבות מבחינת מגדר 'גבריות'. שנאתי בובות - אהבתי מכוניות, שנאתי את הרכילות של הבנות - אהבתי את התכליתיות של הבנים, שנאתי גומי - אהבתי משחקי כדור (כן, גם כדוררגל. בעוונותי הייתי חלק מהנבחרת של הכיתה שלי ביסודי ), כשחילקו אותנו בשיעורי מלאכה לבנים/בנות (דוגמא להשפעה על תכונות מגדריות דרך חינוך!!!!!!!!!!!!) לבנות נתנו לתפור ולרקום ולבנים לעבוד בעץ. נחשו מה עשיתי? כמובן ערקתי לאגף הבנים. היה קצת רעש, אבל תמיד היו לי מלאכים שהגנו על האנטרסים שלי... ולימים הלכתי ללמוד הנדסת אלקטרוניקה - מקצוע שנחשב (וממש שלא בצדק!!) למאוד גברי. בעקבות התחושה הזו כילדה (הסתובבתי כל הזמן עם הבנים) רציתי כילדה! להיות בן. רק שאם ההתבגרות שהביאה איתה הבלטה של כמה תכונות מגדריות גבריות כמו נטיה מינית חזקה יותר ומוחצנת יותר, הבנתי שאני ממש לא רוצה להיות גבר. אולי זה עדיף על אישה, במקרה האישי שלי, כי זה היה חוסר לי את כל המאבקים שאני חווה כל פעם שאני צריכה להכנס ל'מעוז' גברי בזמן שרואים בי אישה; אבל בסופו של יום הייתי מעדיפה פשוט להיות חסרת מגדר. לפני כמה שנים עברתי תהליך שהמטרה שלו היתה להתחבר ל'נשיות' שלי. זה עשה משהו קטן.. אני מניחה שזה פשוט לא אני. אז כמו שדיברו כאן על אנתרוסקסואל, אני הייתי מכניסה להגדרות המגדר, איזו הגדרה שהופכת אותך ללא מגדר. פשוט אדם! כי אם יש משהו שאני לא סובלת, זה שהיחס הראשוני שאני מקבלת הוא כמו לאישה סטראוטיפית, בזמן שאני ההיפך הגמור! ואני בהחלט רואה קשר בין א-מיניות לחוסר מגדר. המין בסופו של דבר, הוא ההבדל העיקרי והמשמעותי ביותר בין שני המגדרים. כל השאר זה בעיקר סטראוטיפים ועניין חינוכי/תרבותי.

נראה לי שהחינוך שקיבלתי היה מוצלח יותר מגדרית

בשיעורי מלאכה כולם תפרו וכולם עבדו בעץ (חילקו את הכיתה לקבוצות וזה היה ברוטציה) ולא הייתה בחירה מי עושה מה, כולם עשו הכול רק בזמנים אחרים, לפי מה שנקבע להם במערכת. גם כלכלת בית הייתה באותו עיקרון וכולם עשו בדיוק אותם דברים. שיעורי התעמלות היו יחד עד גיל החטיבה ואז הפרידו לבנים ולבנות, ואם היו כל מיני תחרויות מדידות (קפיצות וריצות למיניהן) אז לרוב זה אפילו היה יחד (לא אותם מקצים, אבל לקחו את כל הכיתה בו זמנית, זה היה נוח לוגיסטית, אני מניחה). גם בתיכון כשהייתי צריכה לבחור מגמה, בחרתי בפיזיקה ויחס בנים-בנות בכיתה היה בערך 50% (טוב, לא הייתה הרבה כיתה, רוב האנשים לא בחרו בפיזיקה...) וכל חיי אף אחד מהוריי או ממוריי מעולם לא אמר לי "תלמדי את זה ואל תלמדי את זה" או "זה לא מתאים לך כי את בת". אני חושבת שגיליתי שקיים מושג כזה של "שוביניזם" (וגם "פמיניזם", בהתאמה) רק בגיל 14 בערך. זה פשוט לא היה נוכח בחיים שלי... וזה לא שהזמנים השתנו, את ואני פחות או יותר בנות אותו גיל.

inbardaf

New member
כן, רק שאני גדלתי בחינוך דתי

אז פזאת השינויים היא משהו כמו 90 מעלות (במקרה הטוב..) מהחינוך הרגיל. לנו בתיכון (שהיה של בנות בלבד) לא הסכימו בכלל לפתוח מגמת פיזיקה.
אז למדתי ביולוגיה (ואני לא מצטערת בכלל) מנגד, הפקולטה להנדסת אלקטרוניקה היא עדיין מעוז גברי מובהק וכך גם שאר הדברים שהיו מיוחסים מקדמא דנן למגדר זה. נשים הם עדיין מיעוט במקומות אלה (למרות החינוך הכללי הטוב יותר). יש התקדמות ויש עדיין לאן להתקדם..

אה, חינוך דתי... נכון, שכחתי.

לגבי פקולטות - זה נכון, אבל לדעתי זה לא בגלל החינוך; כלומר, כאן בדיוק נכנס המגדר - אני חושבת שנשים נמשכות פחות לתחומים האלה, וזה לא שמשדרים להן שזה לא בשבילן או שיש בזה טעם לפגם. אני לא חושבת ש"יש לאן להתקדם" זה אומר שצריכות להיות יותר נשים בפקולטות שבהן יש פחות נשים. אם יותר נשים ירצו ללמוד את התחומים האלה, יהיו שם יותר נשים... זו לא צריכה להיות "שאיפה" ובעיניי זו לא "התקדמות" אלא משהו שאם יקרה, יקרה באופן טבעי, ואם לא, אז לא. השאיפה היחידה היא לשיוויון הזדמנויות, ולפחות מבחינת קבלה ללימודים אקדמיים מין לא מהווה שיקול, כך שאני לא רואה פה בעיה.

למעלה