Sopor Aeternus

inbardaf

New member
והתכוונתי שעדיין שמים 'רגליים'

גם בציבור הכללי - חילוני, במקומות האלה. לאורך שנות לימודי שמעתי אין ספור הערות שובינסטיות על הבחירה שלי בהנדסת אלקטרוניקה, מגברים חילונים מבית. למעשה, ההערות לא היו רק על הבחירה שלי, אלא באופן כללי על נשים. כמו-כן נתקלתי בקשיים בקבלה לעבודה ובשאלות, שלא שמעתי ששואלים אף גבר, כמו: מה תעשי עם הילדים
כאילו שלילדים יש רק אמא... ומצאתי את עצמי אומרת בראיון עבודה: אל תדאג, אני לא מתכוונת להכנס להריון.. ועוד כל מיני כאלה.. כבר בשלב קורות חיים - רואים אישה, יורדת המוטיבציה ביותר מידי מקרים, גם אם לא בכולם. לזה התכוונתי כשדיברתי על יש לאן להתקדם. ברור לי שגם כשהכל יהיה פתוח, עדיין יהיו מקומות שיכילו יותר נשים וכאלה שיותר גברים. אבל האחוזים ילכו יותר לקראת ה-50.. אין סיבה שמתוך 300 סטודנטים, יהיו רק 2 בנות.. (שהן גם דתיות וגם ספרדיות - המיעוט של המיעוט
) אז נכון שאף אחד לא עצר אותי בקבלה ללימודים, אבל בעבודה עצמה - עצרו בכל מיני דרכים. כמו תפקידם ושכר, מעבר לקושי להתקבל בכלל. ולא כל המקומות כאלה, אבל יותר מידי מקומות עדיין כאלה.

תשמעי, גם אני למדתי בטכניון

ואני מכירה אישית גם סטודטים וגם סטודנטיות לחשמל, למדמ"ח, להנדסה אזרחית (פקולטות שבהם יש רוב גברי) שלא קיבלו הערות ולא השמיעו הערות. אולי מאחר שאני מגיעה מסביבה הרבה יותר סובלנית ורוב חבריי ומכריי סובלניים כלפי אנשים חריגים יותר...? אני מודה שאני קוראת את הסיפורים שלך על הקולגות בעבודה או בכלל בכל מיני מקומות, ואני מרגישה שאנחנו פשוט חיות בעולם אחר... לגבי ראיונות לעבודה - פה אני בטוחה שאת צודקת, כי לצערי אני יודעת שיש מקומות (או סתם מנהלים) שבאמת שואלים שאלות כאלה או מתנהגים באופן מאוד לא לגיטימי ואני מקווה שזה ישתנה. אבל בלימודים לא ראיתי אפליות על בסיס מין, לא במקומות שבהם הבנות הן מיעוט ולא במקומות שבהם הן הרוב (ואגב, הייתי בטכניון בקורס אחד שבו הייתי הבחורה היחידה, ולא קיבלתי שום הערות שוביניסטיות, ולאף אחד לא הייתה בעיה עם זה. אני חושבת שהם דווקא שמחו שסוף סוף יש בחורה בכיתה...).

inbardaf

New member
אני חושבת שההבדל היחידי ביני לבינך

הוא הפתיחות שבה גברים מרשים לעצמם לדבר איתי, בגלל העובדה שאני אדם יחסית מאוד חברותי ופתוח וזורמת בשיחות בקלות. אני לא חושבת שהגברים סביבי שונים מהגברים סביביך. אני חושבת, שלידי, הם מרשים לעצמם יותר מלידך. וההוא מהעבודה - חריג. אבל מה שצריך לשים לב הוא, שכשיש גבר כזה, כולם מרשים לעצמם יותר.. המרצים ובאופן כללי, המוסד עצמו, ממש לא הפלו אותי לרעה. להיפך, אם כבר מרצים הפלו אותי לטובה... בכל זאת, בחורה כמעט יחידה בתוך ים של בנים. והיה קורס אחד שהייתי בו בת יחידה בין כמה מאות גברים. הדברים השובניסטים שאמרו לי גברים, היו בשיחות קפיטריה כאלה.. או בזמן הלימוד למבחן. סוג של שיחות יותר אישיות. והם פשוט הציגו דעות פרימיטביות להדהים. כמו: למה הלכת ללמוד הנדסת אלקטרוניקה? איך את חושבת שתגדלי ככה ילדים? ומתחילים אם מגילה שלמה שמסבירה לי למה בנות לא יכולות לעבוד בהייטק.. והאנשים שנמצאים בראיונות עבודה - היו פעם סטודנטים... אז זה לא שהם הגיעו לדרגה בעבודה שבה פתאום נגלה להם האור שהם בעצם שובינסטים. ראיונות עבודה הם מראה לחברה שלנו.

אם היית לומדת תיכון אצל רבינו הקדוש

מיסטר "קליין", אז כן היית לומדת פיזיקה. ונחשי כמה בנות היינו במגמה? 5!!!!!!!!!!!!!!!!! גדול, הה?
ד"א, אני מציעה שנקים איזה סטרט-אפ שיורכב רק מנשים היי-טקיות. (לנשים עם ילדים יהיה גן צמוד, חחח). וכמובן שנגיד שיש שיוויון הזדמניות לכולם, אבל כמו שחברות עושות היום - לוקחות בסוף רק את הגברים בתואנה שהם "יותר מתאימים". אז ניקח רק את הנשים בגלל שהן "יותר מתאימות"
זה יהיה משעשע

inbardaf

New member
את מזכירה לי סרט

שעשה משהו דומה רק בתחום הכלכלה. לא זוכרת את השם. משעשע מאוד ומציג בצורה טובה את כל נושא המגדר והשובניזם. ועלה לי לראש עוד סרט דומה.. גם נורא מצחיק.. וכשהייתי אצל 'רבינו הקדוש', הלכתי ללמוד פזיקה (בכיתה ט'), אבל אמא שלי לא הסכימה שאני אמשיך
אמונה באלוהים אולי יש לה, אבל בילדים שלה ממש לא.. אח"כ עברתי אולפנא ושם בכל מקרה לא הסכימו לפתוח מגמת פיזיקה..

כן. זה היה סרט עם וופי גולדברג

שהתחפשה בסוף לגבר רק כדי להוריד אח"כ את המסכה ולהוכיח לכל העולם שגם אישה יכולה להצליח בעסקים. אחלה סרט
לגבי אותם שיעורי פיזיקה שהיו בכיתה ט'. הם היו שיעורי "הכרות" אחרי שעות הלימודים באחת הכיתות בבניין החטיבה, נכון?
(כי המגמות התחילו רק בכיתה י', אני חושבת)

inbardaf

New member
נכון! סרט ענק!!

השיעורים היו אחרי הלימודים, כמו שאמרת, ובגלל זה היה צריך אישור של ההורים (כי נשארנו אחרי ההסעות) אמא שלי לא הסכימה לתת לי אישור, אפילו שהמורה אמר שפיזיקה תפור עלי כמו שמלה' עזבי.. ספור שעדיף לא לזכור..

והמורה הזה, היה תימני דתי עם רווח גדול

בשיניים ומשקפים ענקיות, מרובעות של פעם, נכון?

inbardaf

New member
וכל פעם שמישהיא אמרה משהו לא הגיוני

הוא היה מחזיר את המשקפיים (שהוא הוריד קודם) והיה אומר: רגע, אני לא שומע בלי משקפיים
זה המשפט שאני הכי זוכרת מהשיעורים שלו... הוא היה אבא של אחת הבנות - לא זוכרת מי..

inbardaf

New member
דיייייייייייי!!

התחיל להתעורר בי חשד משהו כששאלת.. טוב, אנחנו יכולות להתחתן באופן רשמי. אבא שלך מת עלי!

אבא שלי תמיד יעדיף אנשים

חכמים ואינטילגנטים (שאוהבים ללמוד מדעים
) למשל, היתה לנו גאון בכיתה (אני חושבת שהיא היתה גאון של כל השיכבה, אבל אולי אני לא אובייקטיבית). ובאורח פלא יצא שישבתי לידה כל התיכון והפכנו לחברות מאוד טובות. אבא שלי היה מת עליה. כל הזמן שאל אותי מה שלומה ושאמסור לה ד"ש.
אז אם הפגנת הברקות יוצאות דופן בפיזיקה, אין ספק שהוא שם אותך בקטגוריית ה"מיוחדים"
קיצר... מתי החתונה?

inbardaf

New member
מי היה מאמין שיש לך אבא תמני..

זה בערך כמו שאף אחד לא מאמין לי, שיש לי אמא אשכנזיה.. הייתי מבריקה. קיבלתי 100
תמסרי לו ד"ש
איזה עולם קטטטטטטטןןןןןןןןן או שמה זה חוק דתיים שלובים?

ברור שאף אחד לא יאמין שיש לך אמא

אשכנזייה. את דומה לאבא - הוא ממוצא שוודי

inbardaf

New member
עד כאן!

בתור ילדת תערובת - איך אני יכולה להיות גזענית? כאילו נגד מי אני יוצאת? אבא או אמא? או פשוט שניהם

למעלה