So, did you get some.........

tzvika321

New member
בדיוק בגלל זה.

יש בערך 2 כוכבי רוק (במובן המיתולוגי של כוכב רוק) שעדיין מתפקדים- אחד ראינו אתמול, לשני קוראים ברוס. יאנג ימלא את הפארק, אבל מדובר במשהו אחר.
גם ברוס לא יופיע לנצח.
יו2 במופע איחוד ימלאו איצטדיונים, אבל זה כבר לא כוס התה שלי.

גם בחו"ל, אם אני מבין נכון, המופעים עתירי הקהל הם פסטיבלים, לא מופע של להקה אחת.
ולא בטוח שזה כל כך רע. הקטע של מופע רוק בתעריפים לעשירים והמסחרה מסביב מייצרת מספיק דיסוננס. הVIP בהופעה כבר נראה כמו פגיעה חמורה באתוס של הרוק.לי אישית קשה לראות את הטריבונה הזו כי מדובר בחלוקה מעמדית שנכנסה לתוך המהות של הרוק. זה אומר שהיגיע הזמן למהפכה חדשה.

oudi100

New member
ממש לא היית מאחורי.

התמונות צולמו ממרחק של עשרות מטרים.
הנה תמונה ללא תקריב, שתבין איפה הייתי...

the1head

New member
בדיוק המקום בו הייתי הראית לי תמונה של פורטיס

מוזר ומפתיע אבל הנה נפגשים גם כאן...

oudi100

New member
עולם קטן...

נכון, הראתי תמונה של פורטיס.
ליד הזוג שהבעל התעלף והאישה רקדה ליד הגופה..

IORR

New member
תמונות מנצחות

לא יודע איך טיפסת כ"כ גבוה (אלא אם צולמו משולי הפארק מרחוק, איפה שהמדרון נותן גובה) אבל תמונות מאוד יפות. אני רואה שגם אתה בדום&גלום החלטת שזמן טוב לצלם/להשתין. תופעה מוזרה... אחלה שיר שלהם - היה נחשב פייבוריט לו היה נכתב בשנות השבעים. אבל בגלל שהוא מחוץ ל"תקופה הקאנונית" המעריצים לא מתחברים אליו.

כל התמונות (פרט לזו עם הסיגריה) יביאו הרבה עונג למעריצים. נסה להעלות אותן בפורום של:

www.iorr.org

הופעה טובה, שעברה מעל הראש של רבים מהקהל

לפחות איפה שאני עמדתי, באמצע הגבעה שבסוף המתחם. זה לא אשמת הסטונס; נראה שרבים מאלו שהגיעו, מכירים חלק קטן מאוד מהרפרטואר של הסטונס, אולי 2-3 שירים מהסטליסט, וזהו. בסביבה שבה ישבנו, כל מי שהיו סביבנו עמדו ובהו בבמה כמו בוקים, ומדי פעם שחררו מחיאות כפיים נימוסיות. אני ואחותי (שעשתה שיעורי בית לפני ההופעה) נאלצנו לעשות רעש על תקן של 10 אנשים, במקומם. אולי זו היתה טעות להשאר כה רחוק. קרוב לבמה היה יותר אקשן? מצד שני, החום והצפיפות לא היו עושים לי טוב, וגם לא הייתי מצליחה לראות הרבה. אכן דילמה.

באשר לסטונס עצמם, הם נתנו הופעה שהיתה, לטעמי, שילוב בין חזרה לרגעי השיא האולפניים שלהם, לבין נסיון לרצות את הקהל הקלולסי, שבא לשמוע להיטים. מכאן השילוב הבלתי אפשרי, הסכיזופרני, בין Midnight Rambler, נניח, לבין "אנג'י" המיותר. אולי בשלב הזה של הקריירה שלהם, כשהם בישורת האחרונה, זה בלתי נמנע.

ג'אגר הוא פרפורמר בכל רמ"ח אבריו, אבל לעיתים עשה רושם של מנחה צוות הווי במלון נופש, כאשר ניסה לעשות הפעלות של הקהל, ולעיתים ממש לא במקום הנכון. מבחינתי הוא היה זוכה יותר בנקודות אם היה עושה כמעשה חבריו-ללהקה, ומנסה להיות יותר אותנטי ופחות מתחנף להקל. הם היו מקבלים אותו גם ככה. באשר לגיטריסטים, עקבתי אחריהם עם מיקרוסקופ (או לפחות ככל שיכלתי לראות מעל גבי המסכים). הופעתי מריצ'ארדס לטובה; חשבתי שמצבו הרבה יותר גרוע, אבל הוא לגמרי ניגן כמצופה מאדם בגילו, וסיפק את הסחורה. ווד הוא משהו בין ערס לליצן, ונראה שהוא נהנה מכל רגע. מבחינתי, הג'אמים בינם לבין טיילור היו השיא המוזיקלי של ההופעה, אבל שוב, זה עבר מעל הראש של הקהל (בסביבתי).

שירים ספציפיים, מעבר לאלו שהזכרתי:
get off of my cloud - לא הצבעתי עבורו ושוב, השיר והטקסט הביקורתי שלו, שלא התיישן למרות שעברו כמעט 50 שנה מאז שנכתב, עברו קצת מעל הראש של הקהל.

Paint it Black - התפלאתי שהם ביצעו את השיר, לאור הטקסט שלו, שעוסק בלוויה של חברתו של הדובר. חשבתי שהם נמנעים מלבצע אותו לאחר מותה של חברתו של ג'אגר. השיר היה מאז ומעולם אחד האהובים עלי שלהם, והוא לא התיישן עם הזמן. אם כבר, המילים הקדימו את זמנן.

You got the silver - כמה נעים היה לשמוע את השיר הנחמד הזה. ריצ'ארדס הוא אכן הפנים האנושיות של התאגיד המתוקתק שהיו היום הסטונס. עדיין ביישן, כשהוא צריך לפנות ישירות אל הקהל. עדיין מודה על כך שהוא "נמצא, בכל מקום שהוא".

Gimme shelter - היה חסר לי משהו בביצוע שלהם אמש. שיר שהוא זעקה אקזיסטנציאלית, קיבל את גרסת דיסני. ליסה פישר לא אשמה בכך, היא עשתה את חלקה על הצד הטוב ביותר.

Brown Sugar - שמתם לב שג'אגר שינה את המילים? הוריד את ההתייחסות לשוט והצלפות. גם ב-Sympathy for the devil הוא השמיט את ההתייחסות לרצח האחים קנדי.

Can't always get - בדומה ל-GS - וגם ל-Midnight Rambler, וגם sympathy for the devil - השירים האלו הם בין השיאים המוזיקליים שלהם. אלו שירים כבדים, שעוסקים בנושאים רציניים, וגם אם המוזיקה היתה שם, הקהל אולי לא.

סה"כ זו היתה הופעה מצויינת, וטוב שהיתה. אבל הפרדוקס הוא שהופעות ענק כאלו אינן יכולות, מעצם טיבן, לספק את האינטימיות והמשקל של חלק מהשירים המבוצעים - שירים שהפכו את הכותבים והמבצעים אותם להצלחה בקרב קהל מאסיבי, מלכתחילה.

Barmelai

New member
כמה פעמים צריך להגיד

לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן. הרי ברור שהמורעלים מסתערים על הגדר ושמה כולם מכירים את השירים טוב יותר מג'אגר ובטח שמריצ'רדס. כשאתה דחוס בין גופות חלקלקים ומרגיש כנקניקיה בלחמניה, צורח את כל השירים ומוחא כפיים עם הידיים מתוחות למעלה רק כדי שקצות האצבעות יחושו במעט אויר זורם, החוויה שלך חזקה ומתחזקת כל הזמן. זה קטע פשיסטי לגמרי. נכון,יש לזה מחיר. בשביל להדחף לגדר את היית צריכה לבוא עם שנורקל רק כדי לנשום. אבל המחיר היה שווה את זה. מאחוריי יכולתי לראות את מתחם הוי.איי.פי, מלא בשמנה וסלתה של צפון ת"א-קיסריה יושבים בזולה שלהם ומקשקשים בתכשיטיהם, כמאמר לנון, ונדתי בראשי עליהם בחמלה. כן, היה להם ממש נוח, אבל מהכסאות שלהם הם צפו בסרט על הסטונז, לא בסטונז ובהו באימה בגוש אנושי אפל ומזיע שצרח וקפץ מסביבם. ולא, הם קיבלו את זה.
במורדות האחוריים תפסו את מקומם הקלולסים כהגדרתך, ומשפחות שבאו לעשות פיקניק עם פסקול משרי הסטונז. ולא, הם לא קיבלו את זה.
מי שהיה חשוב לו לקבל את זה, עד הסוף ולפרצוף, היה צריך לשלם את האקסטרה ולהסתער על הגדרות. זו הייתה מלחמת הישרדות שם, אבל זה חלק מהעניין, חלק מעוצמת החוויה. הלהקה לא יכולה לספק את כל החוויה בעצמה. הלוקיישן הוא שמשלים אותה.

tzvika321

New member
מסכים עם כל מילה

ויותר מזה, הסטליסט היה קרוב מאד להגדרה מילונית של להיטי הסטונס.
מי שלא הכיר בערך 90% מהשירים, מה בדיוק דחף אותו להוציא 600 ש"ח או יותר על כרטיס?

ולקשקש בתכשיטים זה בריטי. אצלנו קוראים להם קהל הרולקסים והפרוות.

Yes, we got some indeed

הלכנו בסוף למרות שזה לא היה מתוכנן, בעיקר בגלל הידיעה על הגעתו של Taylor , והוא היה מדהים, אני עדיין ב- high , איזו נגינה עדינה ואלגנטית, הרים את כל ההופעה בכמה דרגות, חבל שלא נתנו לו עוד שירים ..

the1head

New member
בחורינו המצויינים קושמרו ונוסבאום מדווחים

שש עם עודד בן עמי, שלא מבין על מה כל המהומה

מניאקים

זהו, גרמתם לי להתבאס על זה שלא הלכתי.

אבל אחרי רכישת הכרטיסים לניל יאנג (בכל זאת, הוא סגר קודם) ועוד בקדמת הבמה, לא נשאר הרבה כסף לסטונס.
הפספוס שלי של ה-lucky dip ייזכר לדיראון עולם.

טוב נו, שמח שנהנתם.

למעלה