several obstacles would still remai

several obstacles would still remai

תמיד חשבתי שיש ביטוי בעברית המכשולים "עומדים בעינם" או "נשארים בעינם". אבל באבן שושן לא מצאתי כזאת, אלא רק את הצורה התלמודית: "המכשול בעין", כלומר ללא שינוי, במציאות. בלי פועל (נשאר, נותר, עומד) בדרך, ובוודאי בלי "בעינו" כי זה לא העין שלו אלא העין של מי שרואה את המכשול. מישהו יודע משהו אחר על השאלה? שאם לא כן אזיי המסקנה בעין!

1haam

New member
נראה לי שבעברית נוקטים בלשון שלילה

"יישארו עוד כמה מכשולים שלא הוסרו"

ברב-מילים ובמילון ההווה הביטוי קיים

רב-מילים: עמד בעינו - לא השתנה, נשאר כפי שהיה קודם. ההווה: עומד בעינו - נשאר כפי שהיה.

נגולה אבן מעל לבי! המון תודה

תודה תודה, אני יודע שהייתי יכול בעצמי לפתוח את מילון ההווה, אבל אמרתי עם אבן שושן עתיר הדוגמאות אינו מביא את הביטוי (לפחות בערך עין) אז חבל על הזמן. לדעתי למדתי את זה עוד מתרגומו של אהרון אמיר לפו הדוב לפני כחמישים שנה, אבל אולי אני טועה? ואני חוזר לעבודה!

מצטערת על העקשנות - הבטוי קיים

ונשמע טוב אבל משום מה דווקא בהקשר של מיכשולים שעומדים בעינם, נשמע, אעפעס, לא נעים. מיכשולים מסירים. - ?

זה בדיוק בשביל העקשנות שלך

ושלכם שאני נעזר בכם בפורום. בלי העקשנות, הספר היה גמור לפני שלושה שבועות.

ואפשר להגיד שכותרת המשנה של

הספר יכולה להיות 45 שעות של עקשנות. קיבלתי את הטקסט, 160 עמודי ספר. ערכתי אותו די לשביעות רצוני, ואחר כך אמרתי: עכשיו נשווה קצת למקור, נקדיש לזה איזה שש שעות, נעיף מבט על דברים שלא בדיוק זורמים... זהו. קפיץ, קליק, המלכודת פעלה: רק על השלב הזה עבדתי עד כה 45 שעות, ונשארו לי עוד כארבע. אבל: התחייבתי להגיש עד מחר, ואני אגיש עד מחר! ואני חוזר ומשתכנע: הרבה יותר קל ומשתלם לתרגם מאשר לערוך תרגומים. ונעים, ומעניין, גם.

Eldad S

New member
כל הכבוד על העמידה האיתנה! ../images/Emo8.gif

תרומתי הצנועה לתעשיית הסיגריות/קפה

אז בסוף, הולכים לרופא עיניים או לוקחים ויאגרה??? (בלי פוליטיקה!)

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifOMG

יחסים יצירתיים של עיניים ושל עמידות למיניהן!!

1haam

New member
חז"לינו טוענים:

ספר נזקים, הלכות רוצח ושמירת נפש פרק ה: וכן כל מכשול שיש בו סכנת נפשות--מצות עשה להסירו ולהישמר ממנו ולהיזהר בדבר יפה יפה, שנאמר "הישמר לך ושמור נפשך" (דברים ד,ט) ספר שופטים, הלכות ממרים פרק א: אלא כל ההורג אחד מהן, עשה מצוה גדולה והסיר מכשול

Fanja

New member
יפה מאוד. ועם זאת, לא סותר מכשול

שיכול לעמוד בעינו. הבעיה עומדת בעינה. השאלה עומדת בעינה. אני לא רואה כל מניעה להשתמש במכשול שעומד בעינו.

1haam

New member
הוויכוח הזה מאחורינו. אני רק הגבתי

על השאלה האם לסלק או להסיר מכשול

Fanja

New member
טוב, אם כך אז אני בהחלט בעד אלה:

להסיר, לסלק ולמגר! לבלי שוב! הלאה המכשולים!

למעלה