S04E15 : NO EXIT

• פותח הנושא tsou
  • פורסם בתאריך

Ambious

New member
יש מצב שיש שמונה ופשוט המקום שממנו הורדתי

לא מעודכן.

זריזי600

New member
../images/Emo58.gif לא ושוב פעם לא... איך הגעת לזה?

כל ה"צימיס" פה שהגופה שסטארבאק מצאה הייתה שייכת לה עצמה ועל זה העיד גם השיער הבלונדיני של השלד וגם דיסקיות הזיהוי שהיה עליו. כמו כן המטוס היה זהה לזה שהיא טסה עליו. אני ממש מקווה שקארה לא תהיה דניאל פשוט כי זה יהיה צפוי מדיי וברור מדיי וכמו שאף אחד לא ציפה שאלן תהיה הסיילונית ה5 ככה אני גם לא מאמין שיביאו לנו פתרון בנאלי כל כך. ככל הנראה יש פה איזה טוויסט שיקשור הכל ביחד לקראת סוף הסדרה. אל תשכחו את המוטיב התאולוגי שבינתיים אין לו שום זכר אך כל ההסברים הרציונלאיים שנחספו בפרק ה15 לא מסבירים את הדמויות שרואים בלטאר ו6 וכמו כן לא מסבירים את עניין האל האחד שהגיע מהצד הסנטוריוני של הסיילונים.

duron

New member
wishful thinking

הוא מאוד היה רוצה שהיא תצא סיילון בסוף. אולי לפחות חצי סיילון. לרצות זה להאמין. לי אין בעיה, אני מאמין שכולם היו סיילונים מלכתחילה.

Ambious

New member
../images/Emo58.gif ג'ון ודני - קין והבל?

תחשבו על כמה ההקבלה הזאת מתאימה. שני 'הצאצאים' הראשונים של הבריאה, שני האחים, שאחד מהם קם כנגד אחיו ורוצח אותו. בכל מקרה - אני חושב שג'ון (קאביל) הפך בפרק הזה לדמות משמעותית ביותר, אם לא המשמעותית ביותר בסדרה נכון לעכשיו. הוא המכונה שמחפשת משמעות יתר, הוא הגולם שקם על יוצרו, הוא המפלצת של פרנקינשטיין שמתמרד בו. הוא הסיילון שמתמרד ביוצר שלו כמו שהסיילונים הצנטאורים התמרדו ביוצרים שלהם.

tsou

New member
פה אני איתך ../images/Emo6.gif

למעשה הטויסט העיקרי בהקשר המדב"י הוא שמור מאפשר ליוצר(ת) לחמוק מחיסול וודאי על פי חוקי הז'אנר לשם דניאל יש הקשר תנכ"י מיידי (עוד) יותר

Mr Majar

New member
בדיוק הקונוטציה שלי../images/Emo58.gif

קין רוצח את הבל בגלל שהוא מקנא בו. וכן, ג'ון הוא כנראה הדמות הראשית של הסדרה. הוא הסתיר משאר הסיילונית את זהות החמישה. הוא פתח במלחמה. הוא האיש שצריך להרוג (לא לפני שיתחרט על מעשיו ויבקש סליחה)

cפיר

New member
אווקיי.. תעזרו לי פה..

בהתחלה (אולי) היה את קאבול עם 12 המושבות שהיו בו בני אדם והם בנו את הסיילונים שמרדו בהם והייתה מלחמה ו12 המושבות הלכו לקפריקה והשבט ה13 הייו הסיילונים שהתמרדו והלכו לכדור הארץ. חמשת הסיילונים האחרונים המציאו מחדש את התחייה וטסו לקפריקה כדי להזהיר את בני האדם אבל לא הזדקנו כי הם טסו במהירות האור... באו נעזוב את זה לרגע.. חמשת הסיילונים האחרונים, הם בנו את שבעת האחרים אבל כשהם עשו את זה הם היו סילונים בעצמם שחיו על כדור הארץ והיו יכולים להוליד ילדים ולהתרבות "באופן טבעי" אז.... אני צודק בכל זה? ואם כן אז מי התקיף את כדור הארץ?

tsou

New member
תיקונים קטנים

בהתחלה הייו בני אדם שחיו עם האלים של קובול, עד שהחליטו להפרד מהם (כפי שהחמישה הנוכחיים צריכים כעת להחליט ביחס לצי). הם אכן בנו את הסיילונים הסנטוריונים שמרדו בהם. השבט ה-13 לאו דוקא היו אלו שהתמרדו מבין הסיילונים, יתכן שהוא לא היה סיילוני (את זה נדע בקרוב). חמשת האחרונים טסו לקפריקה מתחת למהירות האור לכן הגיעו באחור של 2000 שנה :) , הם בנו את שבעת הדגמים המוכרים לנו (יותר נכון שמונה) כשעוד היו בני אדם, אבל אחד מהשמונה חנק אותם והעלה את התודעה שלהם לגוף סיילוני ובכך הפך אותם לסיילונים בעצמם. מי התקיף את כדור הארץ באמת? אמממ... חור פתאומי בזיכרון תוקף אותי.. טוב יש רק שתי אפשרויות

Ambious

New member
../images/Emo58.gif רגע!

את רומזת שחמשת הסיילונים האחרונים היו אנושיים פעם וג'ון 'הפך' אותם לסיילונים?! וואט דה פאק וומאן?!

cפיר

New member
אז מי בנה את הסקינג'וב?

הסינטוריונים או בני האדם?

winterfell

New member
שני דברים קטנים שעוד מפריעים לי...../images/Emo58.gif

דבר ראשון - קאביל מפגיש את בומר עם אלן לפני האירועים על ה-algae planet. חלק מרצף האירועים שהיה שם היה ש-6 הרגה את בומר כדי להציל את הרה. כלומר בומר מתה אחרי שהיא פגשה את אלן, ואז עשתה resurrection. כלומר - כל ה-8 צריכות לדעת על אלן!!! איך זה מסתדר? דבר שני - איך יכול להיות שעברו ארבעה חודשים מאז שהשמידו את ה-hub? נסיתי לעשות חשבון כבר כמה פעמים. יוצא חודש-חודשיים גג - וחודשיים יוצא רק אם אני "נדיבה" מאוד עם לוחות הזמנים. אני יכולה לפרט אם זה מעניין מישהו. אבל בכל מקרה - למישהו יש הסבר? לוח זמנים ממקור רשמי? זה נראה לי ניטפוק נוראי, שני הדברים האלו, אבל זה החלק היחידי מהפרק שלא מסתדר לי ממש... את השאר הצלחתי להבין (אפילו את כל ההיסטוריה הסיילונית! נראה לי). נראה לי גם שבהקשר ה"היסטורי" הפרק הבא יבהיר את הנקודות הלא ברורות מהפרק הזה. אני רוצה גם לציין שאני מאוד אתאכזב אם קארה תתגלה כסיילונית/צאצאית של סיילון. הם עבדו קשה כדי לשכנע אותנו שקארה (והרה) שונות מכל השאר, שלא יהרסו את זה עכשיו.

duron

New member
בקשר לדבר הראשון

ה 8 ב-base ship שעשתה להיילו מסאז' (לפני ההתקפה על ה-hub) אמרה שהם יכולים לבחור אם הם רוצים לחלוק זכרונות. ועוד דבר, הסקינג'ובס מתוכנתים לא להתעניין ב-FF מימלא. אין ספק שיש חורים בעלילה, כך בכל סדרה ארוכה. או שהתסריט נכתב מעונה לעונה, או שמישהו מפוטר, שיקולי תקציב, רייטינג ומה לא.....

winterfell

New member
חורים קטנים בעלילה אני מוכנה לקבל

אבל הבעיה כאן שהיה יכול להיות כ"כ קל לא ליפול לזה, במיוחד כאשר הכותבים טוענים שעברו בפרוטרוט על ההיסטוריה של בומר כדי להכניס אותה לעלילה כאן. כל מה שהיה צריך לעשות הוא להציג אותה לאלן אחרי (או יחד עם) עניין הנובה. ואגב, הכוונה של ה-8 ההיא, לפי מה שאני הבנתי, היא שכל 8 יכולה לבחור לאיזה זכרונות לגשת מתוך מאגר הזכרונות של כל ה-8 שעשו download. אני לא חושבת שהם יכולים למנוע מזיכרונות מסוימים להיכנס למאגר ברגע ה-download, כלומר שאם בומר מתה כשברשותה הידע על אלן - הידע הזה נמצא במאגר. וקשה לי להאמין ששאר ה-8, שהתעניינו בשאלת ה-final five, לא נגשו לזיכרון כזה. השאלה, כמובן, מה איכות המנוע חיפוש של הסיילונים ....

למעלה