RT Embedded vs FirmWare

GuestOfHonor

New member
להכיר את עצמך, וניסוי-וטעיה

אם הייתי יודע מראש מה זה אומר פיתוח low-level, כנראה שלא הייתי ממהר לנסות. זה היה ניסוי וטעיה.

במקרים אחרים כבר ידעתי מה הדברים שאני יותר נהנה מהם בעבודה, ומה פחות, וחיפשתי עבודה בתחומים שנראו לי פוטנציאלית טובים ומעניינים עבורי.

התמזל מזלך ואתה בתחום שבו כדי להתנסות במשהו צריך רק ראש, זמן ומחשב, ואם יש תחומים שמעניינים אותך אתה יכול להתנסות בהם עצמאית גם עכשיו. אפילו ב low-level, שאולי ידרוש ממך לרכוש חומרה יעודית כדי להתאמן עליך, זה עדיין בר השגה.

כמו שאמרו כבר בשרשור אאל"ט, גם באוניברסיטה יש קורסים ופרוייקטים שמאפשרים לטעום מתחומים כאלה ואחרים - לך על זה.

user32

Well-known member
מנהל
רסברי לא ייתן לך מעבר מה שיש לך במחשב

כיוון שזה מחשב לכל דבר עם מערכת הפעלה רגילה. תלוי מה אתה מגדיר "low level" אבל יש כרטיסי פיתוח ללא מערכת הפעלה או ליתר דיוק עם RTOS. הנפוץ שבהם הוא ארדווינו שמותאם לחובבים אבל יש גם עוד יותר נמוך כמו שבבים וכרטיסים שאפשר לצרוב עליהם הכל החל מתוכנית פשוטה ועד הfirmware עצמו. לחלקם צריך לרכוש צורב (שגם הוא לא יותר מעשרות דולרים, בדיוק קיבלתי אתמול את הצורב JTag שהזמנתי).

ארדואינו ייתן לו הרבה יותר מ-RP. אני חושב שבשלב שני הוא צריך לבחור כרטיס שיותר מותאם פרודקשיין ופחות נוח לתפעול. להבין מה עובר מהנדס RT באמת.

rj111

New member
התחום מעניין אבל לא בטוח שכדאי להכנס

אם נכנסים, עדיף לא לעבוד ב-low level (קוד ספציפי למעבד), אלא תחת מערכת הפעלה כמו אמבדד לינוקס (שהיא לא ממש זמן אמת).
התחום בד"כ מוצף מהנדסי חשמל שהיגרו לתוכנה.

d70

Well-known member
דווקא משתמשים
נגיד ככה,במיקרו סופר פשוט וחלש לא יצא לי לראות שימוש ברשימות מקושרות.
לעומת זאת כשהתחלתי לעבוד ולדבג מעבדים עם יותר זיכרון שמריצים מערכות הפעלה שמתממשקים לאת'רנט, המימוש של איסוף ואיחסון הפקטות מומוש ע"י רשימה מקושרת.
סיפור דומה גם עם מחרוזות.במעבדים חלשים כמעט ולא,במעבדים היותר מתקדמים אתה מטפל יותר במחרוזות כדי להוציא הודעות דרך החיבור הסיריאלי או לצרכי דיבוג.

vinney

Well-known member
משתמשים גם משתמשים

פחות במחרוזות (כי לא עובדים עם טקסט בדרך כלל), אבל בהחלט ברשימות מקושרות. יש לרשימות מקושרות יתרונות מובהקים (כמו למשל שלא צריך להחזיק חתיכת זכרון רציף ענקית בשביל לשמור אוסף רשומות גדול), שכמובן לא באים בחינם. צריך להבין גם את היתרונות וגם את החסרונות כדי לדעת במה לבחור ומתי.

Rשף

New member
בדיוק, רשימה מקושרת יעילה יותר במקרים מסוימים

דוגמא טיפוסית היא מימוש פשוט ויעיל ל malloc

d70

Well-known member
הבהרה : שרשמתי "מעבד חלש" הכוונה ל 128 בייט RAM.....

למעלה