RT Embedded vs FirmWare

S h a r k 1 8

New member
RT Embedded vs FirmWare

היי...
מישהו יכול להסביר לי אחת ולתמיד מה ההבדל בין שני התחומים האלה (אם בכלל קיים)?

אחד זה התחום, והשני זה המוצר שמפתחים בו
מתכנתי RT/Embedded כותבים firmware.
&nbsp
אגב, גם RT/Embedded זה ערבוב מושגים. לא כל מערכת RT היא embedded ולא כל מערכת embedded היא RT.

S h a r k 1 8

New member
האם רשימות מקושרות ועבודה עם מחרוזות

הם דברים נפוצים ב firmware?
&nbsp
זה בד"כ הדברים הכי קשים בשפת C, ושואלים אותם המון בראיונות.
שמעתי לאחרונה שבד"כ לא משתמשים ברשימות מקושרות בתחומים האלה, ומחרוזות זה גם לא משהו שאני רואה איך הוא רלוונטי שם.
&nbsp
יש איזה איש RT שיודע את התשובה?
&nbsp

רשימות מקושרות ומחרוזות
מעידות על כך שאתה מבין את המושג של פוינטרים וניהול זיכרון, וזה נושא חשוב מאוד בעולם ה embedded. כמו כן, שפת C היא שפה פרימיטיבית, אין בה שום מבנה נתונים מובנה בשפה פרט למערך ופוינטר, והיכולת שלך לממש מאבני הלגו המאוד אלמנטריות האלו משהו גדול יותר גם היא מעידה עליך משהו. וחוץ מזה, צריך לשאול משהו, אז שואלים את זה :)
&nbsp
בעוונותי עבדתי 15 שנה בתחום ה embedded/RT/Firmware, קרא לו איך שתרצה. היום אני בתחום אחר, אבל במידה רבה אהבתי יותר את מה שעשיתי שם.

S h a r k 1 8

New member
וואלה?

אז למה לא נשארת שם?
או לפחות עברת לחברה אחרת בתחום ה RT ?
&nbsp

הציעו לי הצעה שאי אפשר היה לסרב לה
עשיתי כבר מספיק אאוטינג לעצמי פה בפורום לאורך השנים, והיום כשאין לי ססמאות גישה למחיקת הודעות כאן, אני מעדיף שלא לספר יותר מדי, אבל זה הלך בערך ככה:
&nbsp
מישהו שלא ראיתי 10 שנים איתר אותי בפייסבוק והציע לי עבודה.
אמרתי לו תודה רבה, אבל אני לא יכול. לא שלא רוצה, לא יכול.
כבר הייתי מועסק באותו זמן, בתפקיד הטוב ביותר שיכולתי לבקש, תפקיד טכנולוגי מאוד בכיר, יד ימינו של המנכ"ל ממש, אבל בלי אחריות ניהולית על אף אחד פרט לעצמי (שזה בדיוק מה שתמיד רציתי), עבודה בשכר גבוה ובמעמד שאין שני לו בחברה.
בנוסף לכך, היו לי בעיות אישיות קשות מאוד בבית, ומקום העבודה הלך לקראתי בכל מה שהייתי צריך.
&nbsp
אמרתי לו שאני פשוט לא יכול לזוז מהמקום שאני נמצא בו. הוא ביקש פגישה. נסעתי לפגוש אותו במשרדים שלו, שהיו ממוקמים בלב איזור המוסכים של איזה חור נידח, בלי חניה (חונים בחניות של המגה הסמוך, ומאחורי צפרדע הזבל יש מעבר לבניין), קומה רביעית עם מעלית ישנה ומתפרקת, ושלט על הדלת עם שם של חברה אחרת בכלל.
&nbsp
הוא סיפר לי מה שהיה לו לספר. יצאתי ממנו, חזרתי לעבודה, נכנסתי למנכ"ל והגשתי מכתב התפטרות.
&nbsp
&nbsp

S h a r k 1 8

New member
וואי... וואי...

נשמע משהו על גבול הפלילי

ממש לא
חוקי, לגיטימי וכשר למהדרין.
&nbsp
שנתיים וחצי אחר כך החברה עשתה אקזיט של מיליארד דולר ואני קיבלתי פירור. אמנם פירור קטן מאוד, מסוג הפירורים שנותנים למתכנת שכיר רגיל שאינו מצוות ההקמה, אבל עדיין יצא סכום כסף לא רע בכלל. יותר ממה שהייתי מקבל אם הייתי מנצח באיזו תוכנית ריאליטי טלויזיונית.
&nbsp
אבל את המעמד שהיה לי בחברה הקודמת, לא הצלחתי לשחזר במקום החדש. אפילו לא קרוב אליו.

אתה נהנית יותר במקום הקודם בגלל המעמד

שאפשר לך לעסוק במה שאתה רוצה או בגלל ה-LOW-LEVEL מול ה-HIGH-LEVEL?
&nbsp

את נושא המעמד שים בצד
אהבתי את ההתעסקות בחומרה, את הישיבה לצד מהנדסי חומרה במעבדה ועבודה עם scope-ים, סכמות חשמליות וכו'. תמיד הצחיק אותי איך שאנשי החומרה התייחסו לתוכנה כאל וודו, בדיוק כפי שאנחנו התייחסנו אל החומרה. את ישיבות הדיזיין שבהם עשינו חלוקת עבודה חומרה-תוכנה ובניית מערכת.
&nbsp
אהבתי את זה שכמעט כל הפיתוח היה in-house. כשאתה עובד במערכת embedded, יש לך שפת C, את הספרייה הסטנדרטית המינימליסטית שלה, וזהו. הכרתי כל שורת קוד וכל בורג במערכת. בעבודה הנוכחית עובדים עם שמונה שפות תכנות, חמישה סוגי דאטהבייסים, כל מיני שירותים חיצוניים של כל מיני חברות, עשרות ספריות חיצוניות שכל אחת עושה מה שהיא רוצה, תשתיות על גבי תשתיות - אין שום סיכוי לשום אדם שפוי להחזיק כל כך הרבה בראש שלו. אני לא אוהב לשבת למעלה גבוה ולא להכיר את הפרטים הקטנים.
&nbsp
בחברה הקודמת יכולתי להיות גם רחב וגם מעמיק - כלומר גם להכיר הכל לרוחב באופן שטחי, וגם להכיר חלקים גדולים בצורה מעמיקה (לא הכל, אבל הרבה). בחברה הנוכחית, אני לא מסוגל להכיר את כל הרוחב, וגם הנושאים שבהם אני יכול להעמיק הם מועטים בהרבה.

ipv6

Member
גם בחברות שהן Low level

יכולות להיות תשתיות\ספריות שנקנו מצד שלישי. כמה ספריות (קוד production ב-C קוד בדיקות בפייתון \ perl) או סתם code base עצום שאין סיכוי לשום בן אדם בודד להכיר את הכל.

ipv6

Member
לגבי מעמד

אני מאד יכול להתחבר לחשיבות\תועלת שאפשר להפיק מזה.
מעבר לאספקט הכלכלי, מעמד בכיר בחבר'ה מאפשר לבחור משימות מעניינות,להכניס תחומים חדשים ולקדם אג'נדות מקצועיות שלך.

זה נורא נחמד מספק ועושה את העבודה כיפית יותר.

אני מסכים

וגם ציינתי את זה בתגובה שלי. וכמובן שיש את האגו שאצל רוב האנשים גם שווה משהו אבל לא לזה התכוונתי.

xunil

New member
עצות/טיפים איך נכנסים לתחום?

נשמע שזה low-level יותר ונשמע לי מעניין. יש לך עצות בשביל סטודנט שנה שנייה למדמח? אולי להראות לי את הדרך הנכונה?
&nbsp
תודה

אין הרבה עצות
תצטיין בלימודים ככל שאתה יכול, ותלך להתראיין במקומות שמעניינים אותך.
&nbsp
תנסה בשנה ג' להתקבל למשרת סטודנט בחברות בתחום שמעניין אותך.
&nbsp
ככל שתהיה יותר מבוקש, יהיה לך יותר קל לבחור, והבחירות שלך ינתבו את המשך הקריירה שלך. בסופו של דבר את הרוב תלמד במסגרת העבודה.

TrustMeEngineer

New member
איך נכנסים לתחום:

1. לומדים C על בוריו. שמים דגש על כל מה שקשור למניפולציה על ביטים, מאסקים וכו'.
2. נזכרים בבסיס התיאורטי (אלגוריתמים, מבני נתונים, מערכות הפעלה) המשותף לכל התחומים.
3. מגישים קורות חיים לחברה שמתעסקת בזה (ולא חסר).
&nbsp

תנסה ללמוד הרבה קורסים בתחום ולעשות פרויקט גמר

אני לא חושב שזה יעזור לך מאוד להתקבל לעבודה אבל משהו זה יעזור.
פרויקט יתן לך תמונה יותר אמיתית על מה עושים שם מאשר לקרוא בפורום.
לי יצא לכתוב תוכנת EMBEDDED לא מאוד קטנה ולהבין שאני יותר אוהב HIGH LEVEL. יכול להיות שהמבדק שלי היה קטן מידי אבל עדיין קיבלתי תחושה מסויימת על איך התחום הזה נראה.

GuestOfHonor

New member
מעניין, אגב, זה עניין של טעם וריח

אני למשל עבדתי תקופה ב low level ומאוד לא נהנתי מהעיסוק. יש כאלה שאוהבים את זה, יש כאלה שאוהבים לבחוש בקרנלים, כאלה שאוהבים לצייר ממשקים יפים, כאלה שלא קמים מהמיטה בשביל פחות מלפתח אלגוריתם שהופך בעיות NP לפיתה עם חומוס...

למעלה