"Rollkur"

פפף... נקודה כואבת ../images/Emo4.gif

בכל מקרה, אני מכירה סוס שהיו לו כאבי גב והתחיל לעבוד בשיטה הזאת לפני כחצי שנה ועכשיו כבר אין לו כאבי גב. אולי השיטה הזאת עוזרת, אבל אני לא ממש מרוצה ממנה. לפי מה שכתבת העבודה הזאת לא בריאה לסוס, ואני ממש מקווה שהיא לא לוקחת לסוס את הגאווה והחוזק ושהיא לא מוציאה ממנו את כל הרצון הטוב לעבוד
השיטה הזאת תמיד נראתה לי די איומה לסוס ולא נעימה, אבל איך אני כבר יכולה להשפיע?!?!?!?!?! אני מקווה שמי שעובד בשיטה הזאת יודע באמת מה הוא עושה (בעיקר לסוס) ושזה מהווה נזק לסוס ושיהיה מודע לזה ושידע לרכב נכון ככה שהשיטה הזאת תקל על הסוס ולא תעיק עליו... =/ הייתי אומרת עוד כמה דברים ודעות אבל...

נגד../images/Emo4.gif../images/Emo107.gif

בדיוק בגלל כל החסרונות של השיטה הזאת... יש שיטות הרבה יותר מוצלחות ונעימות לגרום לסוס להוציא מעצמו את המקסימום.

arieledaho

New member
בישלמנלימסנשי?!

האאאא בעיקרון זה קצת מפתיע אותי איך לומר שרוכבת ברמה בינלאומית עושה "קיצורי דרך" שכאלו כדי שהסוס שלה לא יפחד... נכון אולי זה עוזר...אבל ישנן דרכים הרבה יותר נעימות לפתור פחד של סוס... בעיקרון האוברבנד בכלל לא טוב הוא מביא משקל על הקידמיות ולא על האחוריות ככה שהסוס לא עובד מאחורה ואם השיטה הזאת מביאה לאוברבנד אז הסיכויים שהסוס יעבוד מאחורה זה ישיבה סופר טובה של הרוכב (ואולי בגלל זה לאנקי הולך עם השיטה הזאת...) אני מסכימה בכלל עם נטע ומה שהיא אמרה ובקיצור אני נגד.
שנה טובההההההה

TauraMan

New member
רכיבה תחרותית,../images/Emo20.gif../images/Emo23.gif

כשמה כן היא, תרצו או לא תרצו, בשביל לנצח. לאנקי היה סוס מוכשר, היא גילתה שיטה נפלאה לאותו הסוס וזה השתלם לה [כמו שכולנו יודעים
. השיטה הזו היא כמו כל שיטה אחרת, פשוט למצוא דרך רכיבה שהכי מתאימה לסוס שלך ולדבוק בה. לא לכל סוס זה מתאים ולא כל סוס יכול להתמודד עם ההשלכות הבריאותיות שלה, אבל אם הסוס יכול וזה עוזר לתוצאות שלו- למה לא? לפי דעתי, חובה של כל בעל סוס לבדוק איך הסוס שלו עובד הכי טוב, ומה פוגע בו הכי פחות וככה להמשיך לרכב עליו, אחרת זה בזבוז של הסוס.

alon oak

New member
צודק לגמרי, ../images/Emo98.gif

~אני את הסוס שלי רכבתי רגיל, תמיד התחלתי דווקא במושכות ממש רפויות "שישים את הראש שלו איפה שהוא רוצה...." אחר כך אני הייתי מקצר אותן ורוכב מסגרת גבוהה.... היה לי נורא קשה, אז אחד המדריכים שלי המליץ שכדי שהוא לא יצא מהקשר (בתחילת הרכיבה) אז לבקש ממש מעט כיפוף, ידיים נמוכות (כשהיד הקבועה שלי היא החיצונית...) וכמובן קשר קבוע וממש יציב, כך הוא היה מוטרד, מנסה להרם את הראש, אבל לא היה לו לאן כי אני לא הזזתי תיידים (זה היה ממש לא אלים...) ולבסוף הוא ממש נרגע, נכנס למצב רוח של עבודה ויכלתי לקצר בהדרגתיות את המושכות ו"להרים" אותו למסגרת הדרסאג' הגבוהה... ~אני לא ידעתי שיש שיטה כזו ז עכשיו, אבל הסוס שלי חזק ודי בנוי, וואני משתמש בזה משו כמו שש דקות עד שהוא ממש איתי ולא מנסה לצאת מהקשר. אני בטוח שלא לכל סוס זה מתאים----
אבל מה שגליתי הוא שכך זה מונע את כל הייסורים, הניסורים, ושאר הדברים שפחות מקובלים ברכיבה...זו דרךך שאומרת ללסוס-תישאר פה, תנסה להרים תראש-אוקי , לי זה לא מפריע, ואז הוא נרגע(<מאשר להתחיל לנסר, ואז כל הרכיבה היא רכיבה שמתעסקת בראש שלו, ואז אין שום תוצאות מלבד סוס שעובד מהקדימה, ולא יציב בכלל! לא נפשית ולא פיזית. עם הסוס הזה זה ממש עוזר
~מקווה שהבנתם כי זה היה די קשה להסביר

cooling gel

New member
אוקי, אבל...

חייב להיות חימום בתחילת העבודה- הסוס חייב להתחיל ארוך ועגול . אני לא מדברת על חד פעמי עם הסוס קצת מפוחד או לא מרוכז- אלא על אימוץ של השיטה לתמיד- חייבת להיות מתיחה של כל עמוד השדרה בתחילת ובסוף העבודה! גם אם קשה ליישם את זה (לי קשה...). נכון שאצל אנקי זה עבד- וכנראה שגם לך זה עוזר אבל ממה שהבנתי אתה מנצל את השיטה הזאת מעט בתחילת השיעור כדי להשיג ריכוז של הסוס ולפעמים זה באמת לגיטימי בשביל לא להיכנס למלחמות מיותרות- אבל בכללי- חימום תמיד מתחיל במתיחה

alon oak

New member
נו מה אמרתי!!???../images/Emo46.gif

אני אמרתי שאני מתחי תמיד במושכות רפויות-לתת לסוס לשיםתאש פשוט איפה שהוא רוצה.....?....נו לא אותו דבר?

S H I L G I

New member
זה לא בדיוק נכון

כאילו אם הסוס ירצה לשים תסוס שלו בעננים אתה תיתן לו? אתה צריך לעודד אותו להמתח ולהיות כמה שיותר ארוך

alon oak

New member
-כן אני אתן לו-זה בדיוק העניין...

לפעמים סוסים צריכים לעשות מעט שטויות כדי לפרוק את כל הבלגן שיש להם בראש. אחר כך הרכיבה הרבה יותר ריגועה נינוחה ואיכותית...ברור שאחרי שהוא הרים תראש שלו, עשה שטויות, (ואני בקשר קבוע עם המתג, לא דורש יותר מזה) אני אבוא בגישה שגורמת לו להיות "דרך" הראשייה...עגול, יותר למטה, ואז אני אתחיל עם מה שהסברתי קודם.. ~אני גם יודע שאני יכל לוותר על זה ולרכב ישר "על המתג" אבל זה לא מה שיביא לתוצאות טובות יותר כשאני ארצה להתחיל לרכב ולא רק לחמם את הסוס... ~שוב, זה לא משו שמתאים לכל סוס....(לא כל סוס חייב את זה) אבל יש כאלה שזה יכל כל כך לסדר אותם ...ממש, אצלי הסוס מומושמע יותר, שקט, וגם נהייה לו רצון יותר טוב לעבוד...~ *******אני יודע שעוד לא ניסית את זה-אני ידע את זה בגלל שמבחינה טכנית- אם הסוס התחיל עם ראש למעלה, עשה שטויות עם הראש, ולי באותו זמן יש רק קשר קבוע ויציב-בסופו של דבר הוא יתחיל "לחפש" את המתג, ומכיוון שאני מחזיק קשר קבוע, אך על מושכה ממש ארוכה, ומפנה אותה מהגוף שלי, -הסוס ילך לבד עגול וארוך, לעיתים גם עם האף כמעט ברצפה. ואני לא עשיתי יותר מידי בשביל זה-הוא בחר ללעשות את זה כי לפני כן זה לא מה שהוא היה הכי צריך-"היה חשוב לו יותר להרים ת'ראש ולהריח תתקרה או משו..."ואחר כך כשהוא סיים עם ההימתחות למעלה (לא כך כך נחוצה, יותר נפשית...) אז הוא מתחיל לחפש תמתג, ולבסוף הוא נמתח למטה...- ~!אל תחשבי שזה תהליך, תנסי את זה , אני מדבר פה על לא יותר משונה דקות (גג!) תני לסוס לשים תראש איפה שהוא רוצה, שאותך יעניין רק קצב קבוע, והבאלנס של הסוס. תראי שהוא ילך לך "עגול וארוך, " והאימון שלך יהיה הרבה יותר טוב ואיכותי. אני מקווה שהבנת מה אני מנסה לתאר....זה ממש פשוטלבצע, ממש קשה לתאר את זה דרך קלדת...

alon oak

New member
אוקי , הבנתי תכוונה, אני יכל להבין

אותך בקטע הזה, אבל לאתמיד זה אפשרי, לפעמים זה בא אחרי...

רוכב "דראסג'" יקר

דראסג'ניק לא נראה לי, מקסימום ג'אמפר...... בשביל לרכב סוס במסגרת גבוהה חייבים קודם להאריך אתו בצורה נכונה (רכיבה עם מושכות רפויות זאת אחת הדרכים הכי מפגרות לנסות להאריך ולשחרר את הסוס לפני עבודה) אני מבטיח לך שאם תרכב את תחילת השיעורים שלך ארוך ועגול, לא יהיו יותר מידי בעיות, ובטח שלא יהיה צורך להכניס את הסוס לכל מיני כיפופים מוגזמים. (מה הקטע של מונע ניסורים? לא הבנתי)

S H I L G I

New member
לא צריך לרכב רפוי

צריך תמיד לשמור על מתח במושכות אבל צריך לתת מושכות ולגרום לסוס להתארך

MorH

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo174.gif

צריך להיות אלסטי עם היד ( נו לפחות כמה מילים חכמות למדתי מרולנד =P ) צריך לדעת מתי לתת אבל עדיין לשמור קשר...

alon oak

New member
קודם כל-אל תתקוף.

אמרתי אלף פעםם-ממש קשה לי לתאר לך את כל מה שאפשר לעשות עם סוס בשביל חימום..אם היית קורא כמו שצריך היית רואה שאני מתחיל במושכות רפויות, נותן לסוס לעשות מה שהוא רוצה, אחר כך הוא נהייה עגול וארוך , כי זה נוח לו להמתח כמו שצריך. לעתים אני מתמש בקטע של הכיפוף הזה-(כמו שהגשתי זה לא כיפוף מוגזם). אפשר לומר שבעצם זה פשוט רכיבה של קשר מאוד קבוע ויציב...פשוט לא משחק יותר מידי עם המתג... ואז הוא נהייה על המתג בלי חוסר יציבות וכאלה... ולעיתים אני יכל פשוט לרכב אותו עם מושכות קצרות 0אחרי חימום) והוא ילך שקט ובסדר גמור.... _אדוני היקר, 1. זה דיון להזכירך, אל תתקוף.
2.רכיבה (אם לא הבנת) היא ממש לא מטמתיקה, יש מלא שיטות, ולא חייבים להצמד לשיטה אחת, ותמיד אפשר לשנות אותה מעט. 3.זה שאני מספר פה שאני עושה את זה או את זה זה לא אומר שאני עולה על הסוס-והופ שתיים אני מחיל בדיוק כמו שאני כותב לך כאן. לפעמים ככה ולפעמים אין צורך בכלום, שוב-זו לא מטמתיקה, אני נגד לעבוד תמיד באותה דרך. 4.תאמין לי ששוםפ דבר אני לא המצאתי. יש לי מדריכים שיודים לא פחות ממך. 5.ג'אמפר-אם היה לי סוס קפיצות אולי. כרגע אני לא קופץ חודשים, ואני רוכב רק דרסאג'. יש לי סוס דרסאג'. אז על תחפש להוריד מאנשים כל כך מהר. זה שאני אומר משו לא אומר שאני אמרתי את זה בדיוק בדרך שאתה תבין הכי טוב, ותמיד יש מה להוסיף. אתה מוזמן אגב לכוב קצת משלך...זה דיון

למעלה