riddle me this, riddle me that

Nihau

New member
riddle me this, riddle me that

כנראה משעמם לי. זו הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה שתצדיק את ההכרזה הבאה: שאלו אותי איזה שאלות שרק בא לכם על מ"ת (לא על מכאניקה טכנית של שיטות- אני שחקנית חופשיטה כידוע לכולכם). ונראה על כמה מהן אני באמת מסוגלת לענות לשביעות רצונכם. פתרונות לסיטואציות הכי הזויות, כל התשובות על טוויסטים ממשחקי עבר שתמיד תהיתם לגביהם (בתקווה שאף אחד מהשחקנים שלי לא יחליט לספיילר לעצמו את טיאן לחלוטין), קונפליקיטים בלתי פתירים... you ask it- I answer it get ready set go

BluePrint

New member
זה לא בטוח המקום לשאול, אבל זו הזדמנות אז...

אני נמצא בקשר עם אחד המעוניין להכנס לעולם משחקי התפקידים, לאחר שלא הצליח להתאקלם בעולם מרוצללים. (רק לאחר כשבוע של שיחה גיליתי שנסיונו במשחק תפקידים מסתכם בידע שקיים דבר שכזה) מאז אני מנסה לשכנע אותו לומר לי מה הוא רוצה לשחק או מה לדעתו צריך להיות\לקרות במשחק תפקידים, בתקווה למצוא זוית מתאימה להפגיש אותו עם הנושא, אבל כל שהשגתי זה שהוא רוצה לשחק דמות בעולם מציאותי\עתידני, שהיא, בקיצור: לוחם מיומן. הבעיה היא שכנראה אני מבקש יותר מדי פרטים משחקן מתחיל, והוא לא מצליח להמציא סיפור אמין (שוב, לדעתי) שיאפשר לדמותו להתקיים בעולם שלנו. בהנחה שקצת mindless action תתן את הסיפוק המיידי הנדרש ותאפשר לחשוב קצת יותר בכיוון משחק תפקידים, וויתרתי על הכל ונתתי לו מספר הצעות ל"פעולה מיידית", מתוכן הוא בחר לצאת למשימה לחבל בכור באיראן. בזמן שלקח לו להשיב כבר תכננתי משהו אחר שעליו אוכל לבנות קצת משחק תפקידים, אבל הוא בחר ועם זה התחייבתי "לרוץ". אז הבעיה שלי כרגע היא: איך אני מצליח (טכנית) להכניס חייל ישראלי, אולי חוליה, לעומק איראן?

Shadowmage

New member
מספר תשובות אפשריות

מקווה שלניהאו לא אכפת שאני עונה לך :) נתחיל מהסביר יותר לסביר פחות. 1. דרכונים זרים, ציוד שמועבר מפורק ומפוזר במכולות, דואר חבילות, ומשלוחי Fed-Ex. אפשר לעשות פגישה שלמה רק מלמצוא ולהרכיב את כל הציוד בלי ש"משמרות המהפכה" ימצאו את החוליה. 2. כניסה רכובה או רגלית בנתיב הברחה מהגבול הצפוני. כנראה שהמבריחים יהיו כורדים מצפון עיראק. אפשר להעביר פגישה בתנועה בהרים, התחמקות מסיורים ואולי קרב או שניים עם סיור מבודד. 3. הצנחה מהאוויר / חדירה מהים. הרבה יותר קשה לבצע את זה. כמות הציוד מוגבלת, הסיכוי לגילוי גדול יותר. מצד שני, מביא אותך למטרה בזריזות כך שהחלק של הקרב מגיע מוקדם יותר בפגישה.

Serpent Axis

New member
פתרון סרטי אקשן סוג ד'

למה לשאול שאלות מיותרות? זה פשוט מצליח. אתה יכול להגיע כבר לקטע בו הוא צריך להגיע לכור באיראן כשהוא מתחיל באיראן עצמה. תפתח את המשחק בזה שתתאר את הסצנה באופן דומה לזה: "הלילה יורד על ארצות המזרח ומתוך מעטה שמיים שחורים, מצנח בודד נפתח בשקט ודואה אל תוך המדבר..." - כלומר, לא שברנו את הראש יותר מדי על חדירה לארץ עוינת, אלא פשוט הנחנו שלמישהו בדרג גבוה יותר הייתה תוכנית טובה והיא עבדה. חשיבת סרטי האקשן סוג ד' פותרת כל מני מצבים כאלו. אבל צריך להיזהר לא לשקוע לתוך סרט אקשן סוג ד'. אתה רוצה להציג בפניו משחק תפקידים, לא משחק כסאח וקרביים. ניתן להשיג את זה גם במשחק אקשן. למשל, המשחק ייפתח בסצנת קרב מהירה (כמה ניצבים חסרי שם הלבושים מן הסתם כטרוריסטים מתנפלים עליו ישירות, אבל חוטפים ממנו אחד-אחד עד שיגיע המון זועם ויאלץ אותו לחטוף את הג'יפ שבמקרה חונה שם עם המפתחות בפנים ולברוח אל תוך סצנת מרדף מכוניות באמצע המדבר), אבל אחרי שהוא יחמוק מגורל מר, הוא יצטרך להצטייד במקום - ואיזו דרך טובה יותר להצטייד ולעודד משחק תפקידים מאשר להציג סוף סוף כמה דמויות בעלות פנים ושם? לג'יימס בונד יש את קיו, לשחקן שלך יהיה משהו מקביל או סוחר נשק והעוזר המגודל אך מגושם שלו, מאסטר לאמנויות לחימה שמתבודד בהר באזור צריך ללמד אותו להתמודד עם האויב, מי שיתדרך אותו במקום גם יהיה סוכן מוסד סמוי שבמקרה היה חבר של הדמות בתיכון וכו' - כל מני אנשים שהוא יצטרך לתקשר איתם ולעבוד איתם כדי לקדם את העלילה. אם הוא מנסה להרביץ להם כדי להוציא מהם את מה שהוא צריך, הוא יגלה שלכל אחד מהם יש דרך להתמודד איתו (לסוחר הנשק יש את העוזר המגודל שהוא אומנם קצת שלומיאל אבל הסיבה שהוא עדיין במקצוע היא שאף אחד מעולם לא ניצח אותו בקרב פנים אל פנים, המאסטר כמובן טוב יותר מהתלמיד בלהכות אנשים פנים אל פנים והוא גם מכיר את התלמיד שלו ויכול לצפות את המהלכים שלו מראש והסוכן הסמוי גם לא סיסי ואולי יש לו תגבורת נסתרת באזור). מה עושים עם זה מכאן? הסוכן הסמוי והדמות יצטרכו לעבוד ביחד על תכנית לחדור לכור ולפוצץ אותו. זה לא צריך להיות ריאליסטי במיוחד, אבל פשוט לעודד חשיבה ופתרון בעיות. בוא נעזוב את הריאליזם של איפה כור באיראן באמת יהיה ואיך הוא ייראה ואיזו אבטחה תהיה עליו - אתה יכול פשוט להמציא משהו כמו "הכור מוסווה מתחת להריסות של מסגד עתיק" ולחשוב על סוג האבטחה שיהיה באזור (את "היום השלישי" עם וויל סמית', ראית? אז משהו כמו "אזור 51" שם). עכשיו בטח יהיו עוד כל מני סצנות אקשן כי בוא נודה בזה - בשביל זה כנראה השחקן משחק. אבל תוכל להציג כל מני מצבים מורכבים יותר לקראת הסוף. למשל, מתברר שהסוכן הסמוי הוא למעשה בוגד. השחקן צריך לבחור בין להציל את המאסטר שלו ולתת לאחמדיניג'אד לברוח או לתפוס את אחמדיניג'אד ולתת למאסטר למות וכו'. במשחק הבא, תוכל לעבוד איתו יותר על הדמות שהוא הולך לשחק ולהציג בפניו עוד מצבים שמבוססים יותר על הרקע שהוא כתב ואהב.

Nihau

New member
והרי התשובה

במשחק ראשוני קצר יריעה שכזה אתה לא מעוניין להעביר סיפור עומק כבד אלא יותר ללמד את חווית המשחק ואיך מ"ת עובד בשטח. כדי ללמד אותו את החוויה הראשונית אתה לא צריך לבנות היסטוריה מסועפת ומפורטת ואפילו לא לכסות את כל החורים בעלילה. אתה צריך לתת לו את המינימום של הרקע שיציב אותו בזמן אמת במקום בו הוא רוצה להיות ומשם להתחיל את ההתקדמות החוויתית. לכן אתה יכול להתוות בקווים כלליים מאוד את התחבולות הפוליטיות, הגאדג'טים הצבאיים, הלוגיסטיקה המורכבת שהביאה אותו לרגע זה בו הוא מתחיל את דרכו בהסתנות לעבר הכור. התאור רק צריך לתת את האווירה לשחקן, ולקחת בערך 20 דקות כדי שיקבל תמונה של חשיבות דמותו בסיפור והסכנות לקראתן הוא הולך- עדיף להציג את ה20 דקות הללו כתדריך לקראת המשימה. כדי להכניס את החייל טכנית לתוך הכור בנה את הכור- המלצה למי שלא טוב בבניה עצמאית של מבנים צבאיים מסובכים שכאלה- תעתיק מבנה משימות ושלבים מהמשחק ONI וחבר אותם להנאתך כך שיתנו לך כור סביר והגיוני. קח גם קצת השראה מcommandos על בנייה של שלבי הסתננות וחבלה לחייל בודד או יחידה של מומחים. ברגע שתדע איך הכור בנוי ואיזה הגנות מיקמת איפה תוכל לשרטט כמה דרכים אפשריות לחדירה, ותהיה מוכן להפתעות מהשחקן. זה המשחק הראשון שלו והוא משחק לבד אז תן לו אפשרויות קלות יחסית שיפעלו בהצלחה כדי שירגיש איך הסיפור מסתובב סביב הדמות שלו במ"ת. אני אנסה לתת לך דוגמא פרטנית על אחת האפשרויות להכניס חייל ישראלי בודד (מסתערב) לאירן למטרות חבלה: במטוס לתורכיה, לעבור את הגבול בהסתננות בעזרת מתנגדים למשטר, לשוט בסירה שכורה על הנהר עד למחוז שבו הכור נמצא, ברכב עד למרחק 5 ק"מ מהכור, ברגל את השאר בהתגנבות. החייל שינן את המפה ממזמן ואומן היטב בהטמעות בחברה האירנית במגוון התחזויות- שכולן לא רלוונטיות לשחקן כיוון שכל זה קרה ברקע של המשימה אותה הוא הולך לבצע בפועל במ"ת. להעביר יחידה יכול להעשות לדוגמא ע"י קביעת מקום מפגש והגעה פרטית של כל אחד מהם או אם אתה רוצה משהו בעל אופי יותר קשוח- הנחתה של כולם ביחד תחת מסווה של התרסקות מטוס כאשר המטוס מכיל גופות פושעים שזהותם נחשפה לתקשורת\מודיעין אויב כ"ברחו מישראל\ארץ אחרת" לכיסוי זהות המוטסים המוברחים פנימה. רעיונות פשוטים שיוצרים אווירה. את רוב הרקע השחקן שלך לא הולך לשחק אחרי הכל ומותר לך להשתולל, כל עוד אתה שומר על רמת מגניבות נמוכה מזו של השחקן שלך- זה המשחק שלו הראשון אחרי הכל. תהיה יצירתי :) ותתאים את זה לשחקן שלך. בהצלחה.

BluePrint

New member
איפה כיור המטבח?

תודה לכל מתנדבים, ולדוקטור על חוות הדעת המקצועית. חשבתי בעצמי להצניח אותו לפתיחה בגובה נמוך, אבל מתברר שהכור נמצא קרוב לים, אז גיחה ימית היא כנראה הבחירה. בכל מקרה, אני רוצה לדעת איך כדי לכתוב זאת כפתיחה, לא כחלק מהמשחק עצמו.

Nihau

New member
כמו שMGS מתחיל

שיחת תדרוך בינו לבין המפקדה במטוס לפני ההצנחה למקום או על הסירה לפני הצלילה למים. רוב התדרוך יעסוק בפרטים שהוא צריך לדעת לקראת המשימה כאשר התדרוך יהיה מנוקד התייחסויות לאירועי העבר והרקע כדי ליצור את האווירה הנכונה- התייחסות כמו "החבלה בצלחת הלווין אמורה למנוע תקשורת חיצונית לשלוש שעות הבאות..." - אוטומטית מניח שהייתה צלחת לווין לצורכי תקשורת ושהיא נוטרלה בהצלחה לקראת המשימה.

BluePrint

New member
?Metal Gear Solid

(אני ממש גרוע בראשי תיבות, ומעולם לא ראיתי את המשחק) "אבל... אבל... אבל... ושוב פעם, אבל". מחקר מעט עמוק יותר (קריאה עד סוף הדף) גילה לי שאין דרך לחבל בתוכנית הגרעין של איראן. לא במכה אחת, וגם לא בשתיים או שלוש. יש להם מספר כורים, מספר מתקנים להפקת אורניום, מספר מתקני מחקר, וכולם מפוזרים לאורך ורוחב הארץ. אמנם ידוע רק על מתקן אחד להפקת "מים כבדים" ואחד למחצב חומר גלם, אבל חבלה באחד או שניהם יעקב את התוכנית בחודשים ספורים בלבד ולא שווה סיכון חיי אדם. כנראה שאתנצל (ההצעה היתה דוגמא היתולית מלכתחילה) ואפעל לפי הרעיון עליו חשבתי לבד. תודה על העצות בכל זאת, בטוח אעזר בהן. גם אם לא באיראן.

Serpent Axis

New member
שוב - פתרון סרטי פעולה סוג ה'

אז מה אם במציאות אי אפשר? במשחקי תפקידים אפשר לשחק אלפים קופצניים שכותשים צבאות של ברברים ירוקי-עור והופכים לתותחי-על כתוצאה מכך. ריאליזם זה טוב, אבל לא במצב כזה. לך על סרט אקשן סוג ה', עזוב אותך מה נמצא שם במציאות. עזוב אותך מחקרים. עזוב אותך ריאליזם. תשתמש בזה בתור חומר למשחק תפקידים, לא בתור מחקר מעמיק על כור הגרעין באיראן.

BluePrint

New member
אני צופה רק בסרטים סוג ד' ומעלה.

לא יכולתי לכתוב כאן את כל הפרטים כי מדובר בעשרות מסרים ארוכים, ורק לערוך מתוכם את הפרטים השייכים יקח לי שבוע. מציאותי היתה הבחירה שלו, ואני אדם של הכל או כלום. אין לי בעיה עם אלפים קוצניים שכותשים תותחי על עם תוצאות ירוקות עור, אבל כשאומרים לי מציאותי אני קושר את השרוכים חזק כדי שלא יכנסו לי אבנים לנעליים.

אז ספרי מותחנים זולים

עצם העובדה שמדובר בלוחם בודד שיוצא לטפל בכור האיראני היא כבר לא מציאותית. תנסה משהו כזה - היחידה שלו חוסלה/אבדה, הקשר נותק והוא מחליט על דעת עצמו להמשיך. לא אמין במיוחד גם כן, אבל שיהיה.

BluePrint

New member
המותחנים הזולים שקראתי היו מד"ביים.

הנקודה כבר לא "איך", אלא "האם". קיבלתי כבר מספיק רעיונות לאיך, וגם הייתי מסתדר בעצמי אם זה באמת היה כור. אבל אלו ארבעה. ושלושה מתקני מחקר נשק גרעיני, ושני מפעלי זיקוק אורניום... זה לא משהו שאפשר לפעול נגדו, מלבד חרם כללי כלל-עולמי שיביא את איראן למצב כמו של צפון קוריאה. (מה שכפי שראינו, לא עצר את צפון קוריאה מלפתח נשק גרעיני) אני לא מתכוון לנסות להוציא לפועל משימה הנידונה לכשלון מראש.

אז אולי הוא חלק מפעולה משולבת?

הצוות שלו אחראי על לחסל את מתקן X.יש צוותים אחרים(יכול להיות שממדינות אחרות) שאחראים לחסל את שאר המתקנים.*כולם* חייבים להצליח אחרת אין טעם במשימה.

0Pandemonium0

New member
או ש...

נכון שיש הרבה כורים, הרבה מפעלים והרבה מתקני מחקר, אבל רק מקום אחד, חשאי כל-כך עד שרק הדרגים הגבוהים ביותר של הצבא וראש המדינה יודעים עליו, שמייצר את מרכיב X שדרוש לייצור הנשק. כך השחקן צריך להשמיד רק מתקן אחד כדי לעצור את כל תוכנית הגרעין האיראנית. נכון, אחרי המשחק האיראנים ייבנו מתקן חדש ואולי אפילו יותר, כלקח מהתקרית, ויוכלו לחזור ולייצר נשק אטומי בזמן קצר. אבל כל זה אחרי המשחק, אז למי אכפת?

Serpent Axis

New member
נראה לי שאתה סתם מבזבז זמן בלנסות להפוך את זה

לריאליסטי מדי. הצעת אפשרויות, השחקן בחר משהו שעכשיו נראה לך כמו משהו שיהיה לך קשה להתמודד איתו - וואלה, גם אני נפלתי במלכודת הזו. מה עושים? זורמים עם זה. השחקן בחר משהו ולשבור לו את הציפיות בגלל שאתה צריך את זה יותר מדי ריאליסטי זה כמו להסכים עם השחקן דברים לגבי הדמות שלו ואז להתעלם מהם או לשבור אותם בזמן המשחק. פשוט לא עושים את זה. השחקן בחר משהו שהוא רוצה לשחק - אתה הסכמת, עכשיו תן לו את זה. אם אתה בשום אופן לא תוכל להתמודד עם מצב בו על השחקן להשתלט על עשרים מטרות בבת אחת, לגמרי לבדו, ללא עזרה או קשרים - תעצור רגע ותחשוב על האפשרויות שלך כמנחה. בוא נכופף קצת את העניינים ונסתכל עליהם מלמעלה: 1. אתה יכול לכופף את המציאות לצרכים שלך ולאחד את הכור האטומי למבנה אחד גדול. כך רמבו שלנו יוכל לקבל את האקשן שלו בלי לקפוץ מחלק אחד של איראן לשני (לא אהבת, זה לא ריאליסטי בעיניך) 2. תסקור את מה שאתה יודע על הדבר האמיתי - איזה מן המבנים חשוב יותר מהאחרים? (לפחות בעיניך, אתה לא צריך להיות ריאליסטי עד כדי כך, אתה עובד על הרפתקה למען הבידור ולא על תכנית אמיתית להפלת הגרעין באיראן) בלי איזה מהמבנים יש סיכוי שכל העסק ישותק? (כמובן שאתה יכול להפתיע את השחקן ולאחר השתלטות רמבו-אית מוצלחת על מבנה אחד, הוא יגלה שהוא צריך לשתק לפחות מבנה נוסף) שהשחקן יתמקד במבנה אחד או שניים קרובים ועל השאר יש רמבו-אים ויחידות אחרות שיטפלו בהם. 3. כמו מקודם, תסקור את מה שאתה יודע על הדבר האמיתי - נקודות התורפה שאתה מחפש לא חייבות להיות אמיתיות, לפעמים זה יותר כיף להמציא את הדברים האלה לבד. אולי עם כל האוסף המפואר הזה, כל העסק לא שווה כלום בלי רק אחד מהמבנים? לפחות לזמן קצר שמאפשר פעולה מיידית אליה התכונן הצבא (הגיע הזמן שישראל תגנוב לארה"ב את ההצגה, לא? יש לנו חשבון עם הארגונים שמקבלים את החלב שלהם מאיראן בלאו הכי). אולי השחקן צריך לטפל בכמה מבנים, אבל לעסוק את זה בחשאיות בהתחלה - במבנה הראשון תריץ לו הרפתקת התגנבות שמתחרה בSplinter Cell ו-Thief. הוא יצטרך לשתול פצצות בחשאי, לפרוץ למחשבים (או לעזור למישהו מבחוץ לפרוץ למחשבים - מה שנותן לנו עוד איש קשר להתאמן קצת על משחק תפקידים איתו) ולעשות את כל זה בלי להתגלות. בשביל האקשן, תן לו לפוצץ את העסק ממש רגע לפני שהוא מסתער על המבנה האחרון שלו, המבנה הכי חשוב שדורש פעולה מיידית כי ממש עכשיו המודיעין גילה שהאיראנים עומדים לשגר טיל על ישראל - ככה אתה גם שם את השחקן בלחץ של זמן. הטריק הוא לא להלאות אותו ביותר מדי התגנבויות, רק משימה אחת או שתיים. תן לאקשן לחלחל בדרך, למשל אם הוא יצטרך לעבור דלת נעולה במכשור אלקטרוני כלשהו ועל מנת לעשות את זה אין ברירה והוא יצטרך לגנוב מפתח. כדי לגנוב מפתח, הוא יצטרך לכסח איזה שומר ולהחביא את הגופה שלו. תשקיע בעיקר בחלק האחרון, זה השיא של ה... סיפור, אחרי הכל. תן לו את הניצבים שאייסל כל כך אוהב לכסח, עשרות חיילים איראניים חסרי פנים וחסרי שם שנמצאים שם כדי לחטוף מכות וליפול שדודים אחרי אגרוף אחד בלסת. אז תביא עליו את האנטגוניסטים עם הפנים והשמות. הם לא חייבים להיות "רשעים" קלאסיים. הם יכולים להיות עם אישיות משל עצמם והם לאו דווקא חושבים על עצמם כעל טרוריסטים מרושעים.

BluePrint

New member
מה שנראה לך, זה רק חלק מהתמונה הגדולה יותר.

לאחר שהבנתי שלא שיחק מעולם ובכלל אינו יודע איך לחשוב בכיוון של משחק תפקידים, לרגע שקלתי להתחיל איתו ב"פנטזיה רגילה" שלדעתי היא הסגנון הפשוט ביותר, אבל הוא רוצה לשחק דמות בהווה מציאותי אז הצעתי לו מספר אפשרויות ל"פעולה מיידית" כדי לדעת באיזה סדר גודל הוא חושב. את הדוגמאות לקחתי מעולמינו המיידי, כדי להקל על ההסבר ולחסוך המצאת מצבים שעליהם אצטרך לפרט יותר. (ההודעה היתה ארוכה מדי גם כך) מבין "לשחרר את גלעד שליט" ו"להתנקש באוסמה בין-לאדן", הוא בחר ב"חבלה בכור באיראן". לרגע אחד השתעשעתי ברעיון של באמת לתכנן משימה לחיסול תוכנית הגרעין האיראנית, ואיתו הגעתי הנה במטרה לקבל הצעות לדרכי חדירה, בזמן שאני מחפש את הכור עצמו. כשמצאתי שלושה, ועוד מספר מתקנים נוספים, הנושא ירד מהפרק. (מתברר שעדיין לא חזרתי על עצמי מספיק פעמים) השחקן מתעניין במשחקי תפקידים בפעם הראשונה, והדבר האחרון שהוא צריך זה את הדקדקנות שלי כהתנסות ראשונה. אז לאחר שראיתי שהוא מתקשה בפרטים הפשוטים יחסית של מבנה עיר מודרנית (מרוצללים), להעמיד אותו מול מתקנים גרעיניים לא תהיה חווית משחק נעימה. הוא רוצה מציאותי וחושב ברמת ההתנסות האישית, אבל כשאני חושב "מציאותי" אני חושב על מה מתקבל על הדעת, ולא מצפה שאחרים יאמינו במה שאני לא. SOD זה לא רק לשחקנים, גם למנחה מגיע להנות.

Nihau

New member
הגדרת משימת חבלה בכור בודד.

לחבל בתוכנית הגרעין של אירן דורש סגנון אחר לגמריי של משחק- ריגול מהמדרגה הראשונה, השחקן משחק דמות של מרגל שהצליח להגיע לדרג גבוה מספיק כדי להיות שותף לדיונים על בניית תוכנית הגרעין של אירן ולהציע רעיונות שיקלו על המשימות האיניבידואליות של הקומנדו לחדור לכורים הללו ולהשבית אותם בקלות רבה יותר.

ogmios

New member
... who's afraid of the big bad bat?

[אין אייקון של עטלף. תשתמשו בדימיון]

Nihau

New member
זה הלובש תחתונים שחורים מעל טייץ משוריין אפור

למעלה