riddle me this, riddle me that

Painkiller1989

New member
אני רוצה לבנות מערכה

קלאסית כזאת של הטוב ברע. שבה הרשע הוא באמת פשוט רשע שרוצה להשתלט על העולם ולשעבד את כולם. המערכה תיהיה בנויה כך שבכל מפגש הרוע ישתלט על עוד חלק מהשטח, על עוד אייטם מסוים שחשוב לו בדרך לניצחון על הטוב. והקבוצה כל פעם בכל מפגש תצליח לחבל בקטנה בתוכניות שלו. עד מפגש שיא שבו הם יפגעו קשות ברע, ומשם והלאה התוכניות שלו יתמוטטו כמו מגדל קלפים. השאלה שלי היא איפה הכי כדאי להתחיל, כאילו איך אני מחבר קבוצה כזאת ואיך הם אמורים להתוודע לרוע הטהור.

Nihau

New member
תלוי בסוד הטקטיקה שאתה רוצה לתת לרשע הראשי

אם הרשע הראשי שלך משתמש בטקטיקה של מזימות חשאיות ארוכות טווח המפילות את עיר הבירה הישר לידיו ואז הוא מתחיל להשתלט על העולם מהמרכז - אז הדמויות של הטובים יתחילו בפינות הנידחות ביותר אליהן יהיה קשה לרשע להגיע ולדמויות יהיה קל לחמוק מתצומת לב עד לרגע בו הן כבר יכולות להתחיל להתמודד עם יחידות הצבא מרחיקות הלכת. אם הרשע הראשי דווקא מתחיל בפינה מסויימת של העולם ומתקדם משם לעבר עיר הבירה בטקטיקה פשוטה של כיבוש ואדמה חרוכה אז הטובים יכולים להיות מגוייסים ע"י הממלכה ולהתחיל מעיר הבירה אחרי שנקראו אל הדגל. אם אתה צריך עוד טקטיקות לכיבוש שלפיהן תבנה את הסיפור של הדמויות הטובות יש לי עוד כמה בשרוול- שני הנ"ל הן הקלאסיות וקל לבנות על פיהן התקדמות הדרגתית על פני מפה.

Painkiller1989

New member
תודה ורציתי לשאול עוד משהו

איך יוצרים קרב שבו החוליה של השחקנים שלי מעורבת בקרב גדול, בעיקר אם הם לא בדרגות פיקודיות אלה כמו רוב החיילים, האם זה אפשרי להנחות קרב כזה, ושגם יהיה מעניין?

JuffoWup

New member
קרב רב

אם מתמקדים בשחקנים כחוליה שחק פשוט את הסיטואציה ברמת המיקרו ולא המאקרו; דהיינו תתמקד במה הם נלחמים ומדי פעם תפיל איזה כמה משפטים על המצב הכולל סביבם. בד"כ הקרב לא קם ונופל על חוליה אחת, אבל אם זה מה שהחיילים שלך אוהבים (להיות הגיבורים של הקרב בה"א הידיעה) אז פשוט תיתן להם לחתוך את דרכם אל האוהל של הגנרל האויב, בד"כ כשהגנרל מת המוראל של הצבא מתפרק.

Nihau

New member
אפשר בהחלט

השאלה היא איזו חוויה אתה רוצה לספק לשחקנים שלך? אם אתה רוצה לתת להם את ההרגשה של הכאוס המוחלט והמבלבל של שדה הקרב הגדול מהחיים- תן להם להלחם באמצע של כל הבאלאגן על בסיס אישי וקרוב. מידי פעם תתאר את תרועות השופרים שמודיעות לחיילים את הפקודות של הגנרלים- כך שהם יקבלו פקודות פתאומיות כמו "הסתער מזרחה!" בלי לדעת איך זה משפיע על מהלך כל הקרב. תטבל את זה בתיאור תרועות סותרות של הצלחה וכשלון ליחידות השונות, גם של אוייבים וגם של הצד של השחקנים ומידי פעם צעקות שמחה או צרחות כאב קולקטיביות כשאיזה כדור אש ענק פוגע כמו שצריך. אם אתה רוצה לתת להם את ההרגשה שהם מובילים את הקרב תן להם את ההזדמנות לתפוס את הדגל על איזו עמדה קצת יותר טובה מהשאר מסביבם, תתאר להם סיטואציה שבה הם רואים משהו שהם יכולים לעשות- להציל מפקד חשוב או מגדל ירי- משהו שיתן להם הבנה טובה יותר של מה שהם עושים באותו רגע שישפיע על כל הקרב. גם תתאר להם את הקרב בצורה כללית יותר- כזו שתתן להם הבנה טובה יותר על מהלך כל הקרב הקרוב אליהם ולא רק על הבלגן הקרוב והצמוד כך שהם יבינו כשחקנים את החשיבות שלהם במהלך העיניינים. אם אתה רוצה לתת להם תפקיד יותר ראשי מזה אתה יכול לתאר יום שלם של קרבות שמחלקים את הצבא של השחקנים לחלקים מפורדים ואז לתת לשחקנים הזדמנות בלילה להצליח לתאם טקטיקה עם החלקים האחרים לקראת יום המחרת ולתת להם להוביל את החלק שלהם בפעולה המתואמת- למשל פעולת מלחציים בסיסית- הרבה יותר קשה לביצוע ממה שזה נשמע כשאין טלפונים סלולאריים ותמונות לווין של שדה הקרב. תחליט איזו רמה של שליטה בקרב אתה רוצה ותשלב את כל הרעיונות שתארתי כאן ביחד ליצירת האפקט המדוייק שאתה רוצה.

Blue Beetle

New member
שאלה לשאול אותך במיוחד

כי את אוהבת אקולוגיה עיר מודרנית, לאחר זמן מה הופכת למערכת אקולוגית שלמה: חרקים, לטאות, צפורים, עכברים, חתולים. עכשיו ניקח את המקבילה - עיר המבוססת על קסם. מה אפשר למצוא שם?

Nihau

New member
אקולוגיה! תמיד נושא משמח :)

מה יש לנו בעיר רגילה? צמחים חקלאיים וחיות מבוייתות שבני האדם מביאים איתם בכוונה- סוסים, פרות, חיטה, תפוזים וכו חיות פולשות שבאות עם בני אדם לכל מקום בלי כוונה- דרורי הבית, עכברושים, תיקן אמריקאי וכו חיות מהסביבה שגילו שיש נישות חדשות בתוך העיר שבהחלט אפשר לנצל ואין בהן כל מיני צרות שיש בחוץ- שועלים, עכברי שדה, נדלים, ציפורים וכו. כל אחת מצורות החיים הללו יכולה להצליח להסתגל לסביבה העירונית או לחלקים שלה (ביוב - עכברושים, אדניות- בזים מקננים, גינות נוי- שלל פרחים מבוייתים, פינות חשוכות במשרדים- עכבישים ... וכן הלאה) עכשיו בו נמיר את זה לקסם ויהיה שמח: צורות חיים מבוייתות- תלוי במערכה שלך אבל גריפוני מירוץ, תפוחי החיים מעניקי חן, שושנות נמרים (לשמור על החצר בסטייל) , עשי תאורה בספרייה וסלמנדרות באח יכולים להיות תוספת סטנדרטית. כל חיות המחמד הקסומות האפשריות יכולות כעקרון לברוח מהבית ולחיות בעיר בהצלחה זו או אחרת, בפינה זו או אחרת של העיר. עיר מספקת המון סוגי נישות- המון גווני תאורה, המון סוגי אוכל, המון רמות זמינות של מים וניוטרינטים והמון אנשים שישמחו להאכיל את חיות המחמד בפירורי לחם. חיות פולשות - הצמח הטפילי התבוני המעצבן שתמיד מצליח להחביא איזה זרע באיזה חור נידח ויומיים אחר כך רק מוצאים את הזומבים בכל קצות העיר יורקים זרעים... זוועה. אוכלי הנבלות שתמיד שורצים בביוב ואף אחד עדיין לא גילה איך הם מגיעים לשם (הם צורת ביניים של הכלאת XוY המבוייתים והתמימים) או ציפורים הכחולות המדברות שמשתלטות על כל חלקת צל טובה בעיר בקשקושי שטויות של ציפורים. ממש הטרדה! לכל מקום עירוני יש אינטראקציה עם הסביבה הטבעית בה הוא ממוקם. במדבר תהיה פלישה של חיפושיות זבל כחולות- סקאראב (מומיה), ביערות יתושים רעילים או התקפות קופים פראיים ושאר חיות פרא רעבות או משועממות, וכן הלאה וכן הלאה- תלוי במיקום הגאוגרפי ובמערכה הספציפית. עם זאת צריך לזכור שהחיות הקסומות המזיקות או פולשות לא יכולות הלוות יותר מידי בעייה כי אחרת המקום לא היה ראוי ליישוב אדם. העקרון הוא רק לתת תיבול קסום לחיי העיר ומידי פעם בעיה שרא ש העיר יצטרך לדון בה, אבל לא יותר מכך אלא אם אתה רוצה לשנות סגנון ל"עיר תחת מגיפה" או משהו

Blue Beetle

New member
התחלה מצוינת

סלמנדרה באח זה רעיון מצוין! (לך תפטר מכזה דבר. לוכדי הסלמנדרות האלו הם גנבים אחד אחד!) אני רוצה, בשביל השעשוע ואולי משחק עתידי לבנות עולם מפוצץ בקסם וצבע. יש להבדיל בין שני דברים שונים: 1.עיר שקסם מתרחש בה כל הזמן - אם במכוון ואם לא. בעיר כזו יקרו כל מני תופעות משונות כמו: גמדי הגינה (בסגנון הארי פוטר) שבאים מדי פעם ועושים בלאגן. חתולים מעופפים שמופיעים בגלל תקלה קסומה אך טבעית. עצים עם פירות משונים (כסף , נעליים, פסיפלורה) 2. עיר בה הקסם הוא חלופה לטכנולוגיה. פה צריך לבדוק איך השוני בעיר משפיע על השוני באקולוגיה שלה האתגר הוא לבנות מערכת "אקולוגית" הגיונית יציבה באמת שמתיישבת באופן טבעי בעיר רווית קסם. זה צריך להיות הגיוני וטבעי. לאו דווקא מציק או מאיים, חשוב שיהיה צבעוני ומעניין.

כרקע לשני אני ממליץ לקרוא את

The Case of the Toxic Spell Dump של הארי טרטלדוב.הוא קורה בדיוק בסביבה כזו

Blue Beetle

New member
תודה

רשימת הדברים שאני צריך לקרוא ועוד לא קראתי מתארכת ומתארכת ומתארכת (ולמרבה הבושה היא כוללת בערך 3/4 מסדרת עולם הדיסק). האמת, בכל פעם שיש לי איזשהו רעיון ואומרים לי "זה בדיוק כמו ב..", אני מרגיש כמו ברברי שהמציא עפיפון, מתלהב נורא, ואז מישהו מראה לו מטוס סילון.

Nihau

New member
זה דורש עבודת בנייה לעומק

בוא תתאר לי את העיר והעולם בו היא ממוקמת ואציג לך תאור מפורט צעד צעד של הדרך לגשת לאכלוס אקולוגי שלה. אני אלמד אותך את הכלים לראו תאת הציור ואתה תמלא את הצבעים בפנים לפי הטעם האישי שלך. אנסה לתת דוגמאות אפשריות כמתאבנים אבל רק אתה כמנחה יכול לבנות משהו כזה כך שירגיש לך נוח. מערכת אקולוגית גם לא חייבת להיות מסובכת על ההתחלה. אתה יכול לבנות אותה בקווים כלליים ואחר כך להשלים פינות ולהתאים אותה אישית לפי הצורך.

Blue Beetle

New member
פרויקט יוטיבר מודה לך (עד שאמצא שם טוב יותר)

האמת שזה רק בשלבי גיבוש. יש לי המון דברים אחרים לעבוד עליהם לפני שאני אוכל להתפנות לעבוד על זה ממש. בנתיים יש לי רק את הקונספט הכללי (עולם עשיר בקסם, אווירת מנגה/אנימה לייט-נאיבית) ויומן רעיונות. אני אמצא זמן לערוך את יומן הרעיונות ואשלח לך בפרטי, כך יש סיכון מינימלי בחשיפת ספויילרים לשחקנים פוטנציאלים בעתיד. בתודה, צוות יוטיבר (עד שאמצא שם טוב יותר).

Dror Bar

New member
כאשר הדמויות משחקות פושעים

אני והקבוצה שלי מתחילים עוד מעט מערכה חדשה... והחלטתי להציג להם צד שונה שבוא הם בעצם פושעים נמלטים. אנחנו משחקים בעולם פנטזיה מו"ד... אני רוצה שהם ישתחררו במקום לא מאוכלס כל כך ויוכלו לשחק הרבה במקומות לא מוכרים ומסוכנים אבל שלא ירגישו שזרקתי אותם למקום כזה. הצעות רעיונות?

0Pandemonium0

New member
הגליה אל מעבר לגבול הממלכה?

ישנה כתבה נהדרת בנושא בדיוק בגיליון האורק הנוכחי: מפגשים מופלאים 7, אם אני לא טועה. קרא על החומה.

JuffoWup

New member
שערים

תן איזה הרפתקה מתוסבכת באיזה מגדל של קוסם שבסופה הוא בורח לתוך שער לאזור מרוחק, הם רודפים אחריו ומגלים שבמקום שהם ברחו אליו הקוסם הוא השליט המקומי ובנוסף אין חזרה דרך השער...

Nihau

New member
יש לי כמה וכמה רעיונות

המטרה כפי שהגדרת אותה: לשחק פושעים נמלטים הגדרת מקום: רמת איכלוס בינונית, רחוק מהסביבה המוכרת לדמויות, רמת סכנה גבוהה. תנאי: הגעה מכוונת ע"י השחקנים כדי למנוע תחושה של "המנחה זרק אותנו בשומקום" (railroading) הקבוצה טרייה מאוד ועדיין לא התחלתם לשחק- לכן יש לך את ההזדמנות להפגיש את הדמויות יחד בנסיבות שיגרמו להם להמלט יחד. המקרה הקלאסי- פושעים נמלטים שנתפסו ומובלים יחד מצליחים ברגע של חוסר תצומת לב מהשומרים לנצל שילוב של גאונות וכשל טכני ולהתחיל לברוח. לדאבונם הם עדיין קשורים ולפחות בהתחלה צריכים להצליח לברוח יחד עד שימצאו דרך להשתחרר. עד אז השחקנים שלך צריכים למצוא דרך לגבש קבוצה מהדמויות שלהם- לא הכל חייב להעשות ע"י המנחה. המקום בו החבורה משתחררת תלוי מאוד בבניית העולם שלך כמנחה. אתה יכול לקבוע שהם השתחררו בעת שעבדו בעבודות כפייה ביחד באיזה חור נידח, אתה יכול לקבוע שהם השתחררו בעת שנשבר גלגל בכרכרה שהובילה אותם אל הנמל ממנו ישוטו לכלא השמור ביותר במדינה, אתה יכול לקבוע שהם השתחררו בעזרתו של פושע וותיק שהכיר את הדרך הסודית התת קרקעית אל מיחוץ לכלא העירוני אבל לא שרד את מסלול עד הסוף (אולי כי אחת הדמויות רצחה אותו ברגע האחרון, בכל זאת פושעים). כל אחד מאילה יוביל את הדמויות אל השטח המיושב אך לא עירוני בהמלטות הרחק מהעיר והמשמר שלה והלאה אל האופק. לפושעים בD&D יש תמיד פתרון- במקום אחר שלא מכירים אותם הם לא נחשבים לפושעים. בדרך למקום שלא מכירים אותם בו הכל יכול לקרות, במיוחד אם מגלים שלחלק מהדמויות יש עבר משותף ומטרות משותפות הנוגעות לרכוש מיסתורי המסומן על המפה עם X. המקרה הפחות קלאסי- הם כולם נמלטים מאותו שוטר שהכריז עליהם כפושעים. השוטר מושחת אבל הם באמת פושעים. הם מתכננים תחבולה להפליל את השוטר אבל עיניינים מסתבכים והחוק עומד לצידו ודי מהר הם נאלצים לברוח מהרבה יותר מאשר רק שוטר אחד... מקרים אחרים פחות קלאסיים תלויים מאוד בסיטואציה הספציפית. בהנחה והקבוצה כבר מגובשת והשחקנים יודעים למה הם ביחד- תתאים את הבריחה לאוייב משותף שחזק מכדי לאפשר לאף אחד מהשחקנים לשרוד בלעדי האחרים. מקומות מיושבים למחצה הם איזורים קשים למחייה כמו הרים צחיחים ויערות עבותים, או איזורים שהשימוש בהם מצריך הרבה שטח- שטחים חקלאיים נרחבים, ערבות מרעה וכו. מקומות נוספים שיתאימו לך כמקומות מיושבים למחצה הם מקומות אחרי אסון - למשל מגיפה קסומה הכחידה את רוב אנשי העיר. העיר עצמה מתה אבל היישובים סביבה שרדו חלקית- היום נשארו רק שרידי העיר וישובים מבודדים המפחדים מכל עיטוש. העיר עדיין מכילה סודו ואוצרות אבל אף אחד מהמקומיים לא מעיז להתקרב אליה. תחליף את המגפה בכל קטסטרופה אחרת המתצאימה למערכה שלך וקבלת את אותו אפקט. כדי לתת להם את ההרגשה שלא זרקת אותם למקום הזה תן להם להגיע לשם בכוחות עצמם מתוך בחירה של השחקנים כאשר אחרי הדמויות רודפים כוחות החוק. פושעים נמלטים יכולים להיות גם חבורה של אנשים לא מקומיים שלא הכירו את החוק המקומי במקום נידח ומצאו את עצמם בצרות ועכשיו רק מנסים למצוא את הדרך הבייתה. גם עבדים הם פושעים נמלטים מרגע שברחו- אם המערכה שלך מתאימה למשחק עם עבות שלב את זה פנימה. נדמה לי שיש כאן מספיק רעיונות בתור התחלה. אם תרצה עזרה יותר ספציפית רק תשאל. בהצלחה :)

למעלה