Requiescat/Oscar Wilde

• פותח הנושא 1haam
  • פורסם בתאריך

1haam

New member
Requiescat/Oscar Wilde

הפעם, סונטה שלא ראיתיה בעיתון, ותרגמתי. אם ידוע לכם תרגום, אשמח להשוות.

1haam

New member
נראה שההודעה שלי אבדה בתהום הנשייה

אז הנה אני מתאמן בהקפצה |קנגורו|

נשדידאן

New member
יחי הקנגורו ../images/Emo13.gif

ועכשיו אני צריכה לקרוא כמה וכמה פעמים. איזה יופי. שיר על הבוקר.

1haam

New member
נראה שכולם עסוקים בתרגומים שלהם

ואינם מתפנים לקריאת שירים על הבוקר. טוב, לא כולם
לכן לא אקצוף על כל העדה...

Fanja

New member
סבלנות,

לוקח לנו יותר זמן לקרא, להתענג, לחשוב ולהגיב - מאשר לך לכתוב!

נשדידאן

New member
לאחר קריאה ראשונה בלבד

והשוואה עם המקור, נראה לי שבשורה האחרונה כדאי אולי לכתוב "כסום בעפר" או "כסוהם בעפר", כדי שהמילה תתייחס ל"כל חיי" בעברית, ותשקף את ה-it שבמקור מתייחס ל-all my life, ולא לאישה המתה. במקור המילה it יוצרת זעזוע מסוים אצל הקורא (אצלי, לפחות), וחבל להחמיצה בעברית.

נשדידאן

New member
ולאחר קריאה רביעית: מאוד מוזיקלי

ועדין. למען הגילוי הנאות: אוסקר וויילד אינו חביב עלי, ועוד פחות ממנו חביבים עלי שירים על נשים טהורות כשלג השומרות על טהרתן לנצח מכיוון שהיה להן הטעם הטוב ללכת בעוד מועד לעולם שכולו טוב. מצד שני, התרגום כל כך נעים, שבגללו חזרתי וקראתי כמה פעמים שיר שלו נתקלתי בו במקור הייתי קוראת פעם אחת בלבד. אז תודה לך אחד-העם!

1haam

New member
נו, טוב, ראי זאת כאטיוד בלבד

במסגרת תרגולת של תרגום חרוזים. כל שאני יודע על וויילד הוא שכתב את "הנסיך המאושר" ו"חשיבותה של רצינות" ו"דוריאן גריי" - את כולם קראתי בנעוריי. כן, וש"ישב" על חטא של אהבה חד-מינית. מעולם לא קראתי שיר שלו עד שבחרתי בזה באקראי, כתרגול. אני שמח שהמנגינה נשאה חן בעינייך, אם לא התוכן

נשדידאן

New member
אם באקראי, אז הוא זכאי! הוא זכאי!

הוא זכאי! (אחד-העם, כמובן)
ולגבי אוסקר וויילד, הוא שפתח בהליכים המשפטיים שהביאו, בסופו של דבר, להרשעתו ולכליאתו. זה לא שיום אחד קמו שונאי ההומואים וגררו אותו לבית המשפט. יש גם הטוענים שהוא נפל קורבן לשחצנות של עצמו לפחות באותה המידה שנפל קורבן לצביעות של שונאי ההומואים.

1haam

New member
וואלכ, לא ידעתי!

הוא שאמרתי, אפשר ללמוד כאן כל-כך הרבה דברים חדשים. מכל מלמדיי

למעלה