RELOCATION

וכשאתה כבר מול המדף של הטחינות

תקנה את זאת שכתוב עליה שמיוצרת בלבנון.. אלה הכי מוצלחות.

ואם כבר מוצרי סומסום - לאוהבי החלבה - נסו את החלבה הסורית! חוויה מתקנת ממש

מסכים לחלוטין כמו כן

אם אתה כבר בקטע של "חוויות מתקנות", אז פעם בחודש תגיע לאמסטרדם לסופרמרקט "טנג'יר" באזור מערב-אמסטרדם - בעצם שוק לכל דבר שנכנס בתוך מבנה מקורה

שיחים של פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר ןמה שלא תרצה במחיר 40 סנט לשיח (לא כמו 2-3 גבעולים שמשלמים עבורם 1.7 יורו באלברט היין), טחינה לבנונית, פול מצרי, חומוס מכל הארצות, זיתים סורים דפוקים מסוריה, תמרים מאיראן - בקיצור בלגן

אני עושה שם קנייה מרוכזת פעם בחודש וחוסך בין 150 ל-250 יורו.

קישור למקום.

שיהיה בתיאבון,
עמית

תודה! ועוד שאלות:

1. כמה זמן מחזיקה צנצנת טחינה פתוחה במקרר?
2. כמה זמן מחזיק סלט סטחינה במקרר (כלומר עם לימון ושום וכל זה)?
3. כמה זמן מחזיק חומוס (שעשיתי בעצמי, במקרר)?

תשובות

1. ברמת העיקרון, לכמה חודשים טובים לפחות - אלא אם כן אתה בקטע של "double dipping" ואז יעברו מספר שבועות לפני שתתחיל לראות הופעות של כמה פטריות נחמדות שבמקום לבשר את בוא הגשם, יבשרו את סוף הטחינה.

מה שאומר שאם תנהג בזהירות עם הטחינה, היא תשרוד לא מעט. מה שכן, אל תחשוש מההיפרדות של השמן משאר הטחינה, אנשים רבים חושבים שהלך עליה בשלב הזה, מה שפשוט צריך לעשות זה לקחת סכין (נקייה), לערבב קצת ואתה בעניינים.

2 ו3. מכיוון שאתה הולך על מוצרים בהכנה ביתית ללא חומרים משמרים (כל הכבוד), אז זמן החיים שלהם מוערך בכמה ימים עד שבוע לכל היותר, זה משתנה ממנה למנה, כמה אתה משתמש בה, כמה היא חשופה לאוויר (אם זה חומוס, כשאתה מסיים אותו ומכניס אותו לכלי קיבול, שים לב למרוח את כל הקיבול - והמכסה שלו - בשכבת שמן, כמו גם להוסיף שכבה מלמעלה לאחר שהחומוס נשפך פנימה. אם זה סלט טחינה - לוודא שהוא בכלי קיבול סגור הרמטית, בשני המקרים זה יאריך את ימי המנות עוד קצת), כמה זמן היא הייתה מחוץ למקרר בזמן ההכנה, כמה זמן היא במקרר עצמו והמרכיבים של המנה (אומנם אני לא מת על חומרים משמרים מלאכותיים, אולם יש כמה טבעיים שעובדים מצויין - מלח, חומץ, שמן, רכיבים חריפים ועוד).

כשאני בדרך כלל מכין ממרחים שונים (חומוס, סלט טורקי, צ'אטני, חצילים, לבנה, טפנדים ועוד) אני ממשיך להשתמש בהם עד שיש סימנים ראשונים לקלקול (פטרייה זו או אחרת) או עד שאני מסיים אותם, אבל בתור כלל אצבע, אל תעבור את השבוע ימים עם ממרחים ביתיים.

בתיאבון !
עמית

גם מדריך וגם אופה

חכה חכה, כשיהיה לי קצת זמן, אני הולך לחזור להעביר הרצאות בתחום המזון המקיים

Etnozam

New member
במידה ותהיה אפוקליפסה אני נע לכיוון שלך!

בעצם יותר נכון זה שאתה תצתרך לנוע לכיוון שלי..
נקבע לנו כבר מקום מפגש. משם ההשרדות תהפוך לקמפינג חוויתי בטבע

מעניין שהעלית את זה מכיוון

שאני העברתי שיעורי השרדות TEOTWAWKI בניו-זילנד ולאחרונה חשבתי לחדש את זה ולהכניס סדרת סדנאות בתחום מטעם המוקום עברי.

מבטיח לעדכן אותך ראשון אם וכאשר זה יצא לפועל.

דרך אגב, אנחנו חיים באחת המדינות הגרועות בעולם מהבחינה הזו, למעשה ביבשת הכי גרועה שיכולה להיות מהבחינה של אפוקליפסה

Etnozam

New member
אל תדאג

כל עוד תצליח להמלט מהמים לכיוון גבוה יותר יהיה בסדר סומך עליך. ובזמן שכולם יהיו עסוקים בבזיזה והמלטות על נפשם אנחנו נחמש את עצמינו ונתחיל תנועה לכיוון הסופר מאיץ חלקיקים בשוויץ. תמיד רציתי לבקר שם...
כמובן על הדרך נוכל לראות את השועל המצוי וחרציצית הבר, נוכל גם לראות את שפן הערבות הנדיר ואתה תוכל להסביר לי עליו בזמן שאני מכין ממנו ארוחת ערב והופך את העור שלו למימייה.

בתכנון
יש לנו כבר

מטבח מקצועי להעביר את הסדנאות עימו, הדבר היחיד שאנו צריכים כעת זה זמן

למעלה