RELOCATION

Ronronit1

New member
בחנות טבע קוראים לזה פה ממרח שומשום

שזה בעברית טחינה

נו אופנס

אבל יש דברים שלא קונים בחנות טבע. הנה, אפילו מוצר שיש לו שם אחד בכל העולם ובחנויות הטבע קוראים לזה ״ממרח סומסום״ ולא מסוגלית לקרוא לזה בשם של זה...

Ronronit1

New member
במדבר.... כל קוץ זה פרח.....

אישית, אני מעדיפה את ממרח השומשום של חנות הטבע על הטחינה המוכנה של צבר, אף אחד מהם לא משתווה לטחינה הלבנונית שיש בארץ.

להזכירך - בישראל אין טחינה לבנונית

אולי, יום אחד, כשיהיה שלום עם לבנון - תהיה טחינה לבנונית בישראל...

זאת שאני טעמתי לא היתה ירוקה

אבל זה כנראה משהו במתכון, בתבלון של הטחינה הגולמית (אני בשום מקרה לא מדברת על טחינה מוכנה אלא רק על גולמית) - לא יודעת מה בדיוק - אולי היא פשוט חומר גולמי פשוט בלי פלצנות של תוספות מיותרות שבישראל נורא אוהבים להוסיף?
אין לי מושג - תטעמי ותדעי מה דעתך ומה ההבדל.

זה כמו שחלבה סורית לא נדבקת לשיניים אבל היא נימוחה - משהו בין אבקה לקצפת. משהו על גבול גן עדן... כל הדברים הרעים שחשבתי על חלבה בעקבות נסיוני עם המוצר הישראלי תוקנו כשטעמתי לראשונה חלבה סורית.

הטורקית והמרוקאית, אגב - זוועתיות כמו הישראלית.

Ronronit1

New member
טחינה גולמית אמיתית לא מכילה תבלינים

חברות ישראליות שמוסיפות תבלינים לטחינה גולמית זה דבר חדש יחסית, ולטעמי גם די מגעיל, אבל זה עניין של טעם וריח.
עדיין לא הבנתי מה ההבדל בין הטחינה הישראלית והלבנונית הגולמיות. לי זה נראה ממש אותו הדבר.
הטחינה שבחנויות טבע פה, זו טחינה טורקית והיא יותר חומה וסמיכה מהטחינה הלבנונית, אם את אוהבת או לא- גם עניין של טעם....

אה. אז את בעצמך אומרת שיש

הבדל בגולמית גם אם לא מוסיפים לה תבלינים...

טוף. את לא חייבת ללכת על לבנונית. רות סוף

Ronronit1

New member
אני יודעת בין ההבדל לטחינה טורקית ללבנונית

הצבע והסמיכות של הטחינה שונים. אני לא ממש מוצאת הבדלים בין טחינה לבנונית לישראלית. תוכלי להאיר את עיני?
ואני אוהבת טחינה לבנונית, טורקית, עם עשבים או רק עם לימון. רק לא טחינה תעשייתית או גולמית עם תבלינים בטעם פלסטיק עם חומצה.

Etnozam

New member
טחינה זה טחינה

טחינה לבנונית מוסיפים בא הרבה פטרוזיליה אז היא נעשית ירוקה.
טחינה מצרית מוסיפים פול קצוץ דק.
טחינה ישראלית זה כל התשובות נכונות

למעלה