שני הסנט שלי :
רכב קטן - יש הרבה רכבים קטנים "ירוקים" , למשל פיאט 500 או טויוטה אייגו או סיטרואן C1.
עליהם לא משלמים בכלל מיסי כביש (חוסך כ-45 יורו לחודש). הם גם יחסית זולים בצריכת דלק.
ביטוח תלוי בהסטוריה של הנהג ובסוג הרכב. לרכב קטן כזה - בערך 30 יורו לחודש.
אם לקנות רכב נוסף - אני ממליצה על רכב כזה.
חוגים זה לא נורא יקר. תלוי איזה. חוגי ספורט רגילים עולים בערך 15 יורו לחודש (תלוי גם במועדון ובמקום המגורים). אלו היותר יוקרתיים , כמו רכיבה על סוסים, כמובן יותר יקרים (ודורשים רכישת ציוד יקר).
ילדים הולנדים הרבה פעמים הולכים ליותר מחוג אחד, אבל זה ממש לא נחוץ (לדעתי). חוג אחד בו הילד נהנה - זה מספיק, לא?
ויש לימודי שחיה שהם בד"כ לא ע"ח בית ספר (פעם כן היה) והם בעצם חובה. כי אי אפשר לחיות בהולנד ולא לדעת לשחות. קחו את זה בחשבון אם הילדים שלכם עדיין לא יודעים לשחות,
כי תעודת שחיה זה must.
בתי קפה - 2 קפוצ'ינו ו-2 עוגת תפוחים יעלו לכם בין 12 ל-15 יורו.
במאסטריכט יש הרבה בתי קפה נחמדים. בכלל, מרכז העיר מאד יפה ועתיק (נחשבת לאחת הערים הכי יפות בהולנד).
בילויי סופ"ש - תלוי לגמרי מה ואיפה.
פארק שעשועים יכול לעלות למשפחה בת ארבע נפשות כ-170 יורו לבילוי (כרטיסים וצמר גפן מתוק וקולה ונקניקיה בלחמניה).
לינה מלון או בד-אנד-ברקפאסט - יקר. אבל יש מקומות שהם כל כך אותנטים, שזה שווה (בעיני).
מוזיאונים פתוחים וגני חיות - בין 10 ל-15 יורו לכרטיס.
ותמיד תמיד צריך לשלם גם על חניה, והרבה. בהולנד אין חיה כזו חניה חינם.
קולנוע - כרטיס רגיל 8,5 יורו. בסופשבוע יכול לעלות יותר. וכרטיס לסרט 3D עולה 11,50 (אבל יש APP בו אפשר להזמין מראש ולשלם מראש, ואז מחיר הכרטיס הוא 5 יורו).
מיסי עיריה - אני לא יודעת לגבי דירות שכורות. בעלי בתים משלמים כ-1000 יורו לשנה. שוב, תלוי בשטח שבבעלותך ובמקום בו אתה גר.
עוד משהו?