RELOCATION

RELOCATION

שלום לכולם,
אנו בתהליך רילוקיישן להולנד ורצינו לדעת בכמה לדעתכם מסתכמות ההוצאות החודשיות אנחנו זוג +2 ילדים,אשמח אם תוכלו לפרט.
תודה רבה
רון.

FalseFlat

New member
היי

ברוכים הבאים לפורום,
אנא פרטו יותר שנוכל לעזור לכם, כמובן שיש הבדל בין לחיות בנהריה או בתל אביב למשל אותו דבר תקף לחול, עם רכב בלי רכב וכו'.

Etnozam

New member
אלפיים יורו

תשובה כללית לשאלה כללית.
זה תלוי איפה אתה גר, איזה דירה או בית אתה שוכר, רמת המחייה שאתם רגילים אליה, עם רכב או בלי, חוגים לילדים, יציאות...

פרטים נוספים

אוקי אז ככה

אנחנו נגור במאסטריכט כידוע לי דירה בת 3 חדרים+ סלון יכולה להגיע ל-1500 יורו
רכב אחד אני אקבל דרך מקום העבודה ורכב נוסף אנחנו נקנה רכב קטן , (אשמח לדעת אחזקת רבב ביטוח טסט דלק וכו'ו).
מה קורה לגבי סל קניות חודשי??
חשמל ??
מים??
אנרגיה??
חוגים??
בתי קפה לפעמים??
סופש"ים לטיולים לפחות פעמיים בחודש???
ואני בטוח שישנם עוד הוצאות שאני לא חשבתי עליהם

תודה רבה

Etnozam

New member
תשובה חלקית

דירה יכולה להגיע ל1500 יורו, יכולה גם לעלות 700 יורו. תלוי באיזור.
מחיר הדלק כמו בארץ, ומיסי רכב תלויים בסוג הרכב והשנתון. רכב קטן יכול לעלות מבחינת ביטוח מיסי כבישים ואחזקה בסביבות 200 יורו בחודש. שוב תלוי...
סל קניות זהה לזה בישראל. יש מוצרים זולים יותר, יש מוצרים יקרים יותר.
ביטוח בריאות לאדם נע בין 70 ל 150 יורו לחודש. לא יודע איך ילדים נכללים בזה.
פלאפונים יש חבילות שונות. בגדול שימוש בסלולארי בהולנד יקר יותר מישראל.
חשמל מים גז זה אינדבידואלי. יכול לעלות מ 300 יורו גם ל 1000 בחודש תלוי בצריכה.
יציאות כמו בכל מקום זה יקר וזה שוב תלוי כמה אתם מתכננים לצאת ומה אופי היציאה שלכם.

TatyBar

New member
עוד כמה השלמות

אוטו עבודה:
יש על זה תשלום חודשי כמו על הטבה.
והעלות תלויה באוטו.
יכול גם להיות כמה מאות.

ביטוח בריאות - זה לאנשים בריאים. אם יש מחלות רקע זה יכול להיות יותר.

יש שם קהילה ישראלית קטנה וחמודה

הייתי מזמין אתכם לפעילויות הצופים בשגרה, אבל נראה לי ש-3.5 שעות נסיעה בכל כיוון זה קצת קיצוני

בכל מקרה, אתם מוזמנים לחגים ולאירועים המיוחדים !

שיהיה בהצלחה,
עמית

ישנם עוד ?

קודם כל תודה לכל העונים.
ועכשיו לאחר שספרנו את ההוצאות החודשיות(נקרא להם "השוטפות")אני סבור ובטוח שישנם עוד מלא הוצאות שלא הזכרתי,אשמח לשיתוף מצידכם על כל העולה בדעתכם.
רון.

oranje boven

New member
שני הסנט שלי :

רכב קטן - יש הרבה רכבים קטנים "ירוקים" , למשל פיאט 500 או טויוטה אייגו או סיטרואן C1.
עליהם לא משלמים בכלל מיסי כביש (חוסך כ-45 יורו לחודש). הם גם יחסית זולים בצריכת דלק.
ביטוח תלוי בהסטוריה של הנהג ובסוג הרכב. לרכב קטן כזה - בערך 30 יורו לחודש.
אם לקנות רכב נוסף - אני ממליצה על רכב כזה.

חוגים זה לא נורא יקר. תלוי איזה. חוגי ספורט רגילים עולים בערך 15 יורו לחודש (תלוי גם במועדון ובמקום המגורים). אלו היותר יוקרתיים , כמו רכיבה על סוסים, כמובן יותר יקרים (ודורשים רכישת ציוד יקר).
ילדים הולנדים הרבה פעמים הולכים ליותר מחוג אחד, אבל זה ממש לא נחוץ (לדעתי). חוג אחד בו הילד נהנה - זה מספיק, לא?
ויש לימודי שחיה שהם בד"כ לא ע"ח בית ספר (פעם כן היה) והם בעצם חובה. כי אי אפשר לחיות בהולנד ולא לדעת לשחות. קחו את זה בחשבון אם הילדים שלכם עדיין לא יודעים לשחות,
כי תעודת שחיה זה must.

בתי קפה - 2 קפוצ'ינו ו-2 עוגת תפוחים יעלו לכם בין 12 ל-15 יורו.
במאסטריכט יש הרבה בתי קפה נחמדים. בכלל, מרכז העיר מאד יפה ועתיק (נחשבת לאחת הערים הכי יפות בהולנד).

בילויי סופ"ש - תלוי לגמרי מה ואיפה.
פארק שעשועים יכול לעלות למשפחה בת ארבע נפשות כ-170 יורו לבילוי (כרטיסים וצמר גפן מתוק וקולה ונקניקיה בלחמניה).
לינה מלון או בד-אנד-ברקפאסט - יקר. אבל יש מקומות שהם כל כך אותנטים, שזה שווה (בעיני).
מוזיאונים פתוחים וגני חיות - בין 10 ל-15 יורו לכרטיס.
ותמיד תמיד צריך לשלם גם על חניה, והרבה. בהולנד אין חיה כזו חניה חינם.
קולנוע - כרטיס רגיל 8,5 יורו. בסופשבוע יכול לעלות יותר. וכרטיס לסרט 3D עולה 11,50 (אבל יש APP בו אפשר להזמין מראש ולשלם מראש, ואז מחיר הכרטיס הוא 5 יורו).

מיסי עיריה - אני לא יודעת לגבי דירות שכורות. בעלי בתים משלמים כ-1000 יורו לשנה. שוב, תלוי בשטח שבבעלותך ובמקום בו אתה גר.

עוד משהו?

תודה תודה תודה

היי oranje boven
האמת שענית לי על השאלה שלי.
העניין הוא שאני לא רוצה להגיע להולנד ולגלות הוצאות שוטפות שלא נלקחות אצלינו בארץ הקודש בחשבון ...מין הוצאות לא צפויות כאלו.
ואם יש כאלו שאת מכירה אני אשמח לדעת.
תודה רבה בהחלט עשית לי עוד סדר בקובץ הEXL שלי

Ronronit1

New member
אם יש לך ילדים מתחת לגיל ארבע

גן יכול להיות מאוד יקר. הרבה יותר מבישראל.

גיל1984

New member
הכי חשוב שתביאו טחינה!

כי אין פה בשום מקום.
נראה שענו לך כמעט על כל השאלות. אז רק אוסיף שעלות סל הקניות החודשי שלך תהיה דומה לזו שבישראל. ההבדלים לא גדולים חוץ מזה שהירקות והפירות פה טיפה יותר יקרים וקצת פחות מוצלחים. באלברט היין (היקרה יחסית) ו-C1000 (הסבירה) תמצא הכל (חוץ מטחינה). ישנם סופרים זולים כמו אלדי שהמבחר בהם מצומצם יותר. כמה פעמים בשבוע יש גם שוק בכיכר- אז אפשר לקנות טיפה יותר בזול.
ממה שאני מכיר (ואולי זה נכון לדירות קטנות יותר) בדר"כ העלויות נכללות בשכר הדירה. אבל כמובן שצריך לבדוק.
שיהיה בהצלחה, וחבל שרק עכשיו כי פיספסתם את הקרנבל- שזה כנראה ההיי לייט של העיר.

אילת72

New member
גם ביומבו

תלוי באיזור שבו נמצאים - אבל באיזורים שיש ישראלים (באוטנפלדרט/אמסטלפיין) יש כמעט כל מוצר ישראלי שתרצה ואין הולנדי (פתיתים, קוסקוס, מיצים, יין, אבקת מרק, טחינה, חלווה, חטיפים, פיצוחים וכדו')

גיל1984

New member
אין הרבה ישראלים או טורקים אצלנו במסטריכט

אולי בגלל זה כל כך שקט פה. :)
מצאתי חומוס באלברט היין (של סאברה-שזה שטראוס לדעתי), הוא היה פשוט נורא אז נמתין לחומוס כשנקפוץ בחזרה למולדת.
אבל טחינה גולמית (שמבחינתי היא ממש מוצר יסוד) פשוט לא מצאתי. זה באמת המוצר היחידי שחיפשתי ולא מצאתי. אני אבדוק באמת בחנויות טבע, נקווה שזה לא יעלה יותר מדי כי בארץ הייתי קונה לא מעט (וזלא מעט זה סוג של אנדרסטייטמנט).

תודה ובהצלחה למשפחה שעוברת לכאן

Etnozam

New member
סאברה זה חומוס של צבר :)

אם אתה כל כך זקוק לטחינה גולמית יש לי סטוק. אני אמכור לך קופסא טחינה בארכה 500 גרם במחיר מופקע של 50 יורו
חחח

חיפוש קצר העלה את זה

Turkse Specialiteiten Mini- Shop Maastricht
Calvariestraat 40 6211NK Maastricht

ממליץ לך ללכת לשם, אם אין להם, תשאל אותם איפה אפשר להשיג tahini.

אם ב-venlo noord יש טורקי שמוכר טחינה, גם במאסטריכט יש אחד או שניים

בתיאבון !
עמית

נ.ב.
לגבי חומוס, תעזוב אותך מסברה, קנה אצל הטורקים/מרוקאים גרגירי חומוס ותכין בעצמך - הכי טוב.

למעלה