relevance - רלוונטיות ?

Fanja

New member
relevance - רלוונטיות ?

"Do you like X's?"
confused as to the relevance of such a question, he wondered whether X was a new chewing gum or ....​
"אתה אוהב Xים?" מבובל באשר לרלוונטיות של שאלה כזאת, תהה האם X הוא שם של מסטיק חדש או ..." המקור: האם הייתם מתרגמים כאן relevance אחרת§ או בכלל אחרת ? ותיכף יהיו עוד שאלות

Fanja

New member
../images/Emo26.gif they can come and go

הם יכולים לבוא ולחלוף? הם יכולים להשתנות ?

Fanja

New member
החיצים הם רק לנוחיותי כדי למצוא

אבל אם זה מנקר עיניים, אנא אימרו ואחדל

ססילי

New member
אז אולי באמת 'מופיעים ונעלמים'

או איזה ניסוח אחר ועוקף המתייחס אליו - הוא מתחיל להתעניין בנושא ומפסיק בפתאומיות או משהו המתאים לטקסט.

Fanja

New member
הם לא רק מתחלפים אלא

באים והולכים כמו בגאות ושפל.

august west

New member
האם הכוונה

לפאדים (FADS) שנדמה לי שאומרים בעברית משהו כמו עניין בת חולף???

Fanja

New member
../images/Emo26.gif האם זה רק הבדל בסגנון?

Both X ans Y described a poverty of social interaction​
אני תרגמתי ל: התערות חברתית ענייה וזה תוקן ל: מעורבות חברתית דלה. ?? אשמח לדעתכם

ססילי

New member
לא בדיוק

לדעתי הניסוח השני מתאים יותר: 'דלה' היא מילה מקובלת יותר בעברית במשמעות הזו מ'עניה'. 'התערות' ו'מעורבות' הן מילים בעלות משמעות שונה. לדעתי המילה מעורבות מתאימה כאן יותר מהתערות. (ההתערות נשמעת לי כמו השתלבות במערכת קיימת). אבל ניסוח מדוייק עוד יותר היה אולי משהו כמו פעילות חברתית.

Fanja

New member
האם "מעורבות חברתית" אינה נושאת

קונוטאציה חזקה של התנדבות בקהילה, אכפתיות כלפי החלש - דברים כאלה ? לכן חשבתי על התערות חברתית, כי הכוונה כאן בהקשר הרחב הוא קושי to mingle socially

ססילי

New member
אכן, אבל תלוי בהקשר.

אם ברור שמדובר בחברה מסויימת ולא 'בַּחברה' באופן כללי, נדמה לי שגם מעורבות יכולה להתאים. האם X ו Y מתארים "poverty of social interaction" בקהילה כל שהי? קושי שלהם עצמם? קושי של אנשים ספציפיים אחרים? אני עדיין חושבת שהתערות מתאים פה פחות. מהבנתי את המשפט אני חושבת שמדובר פשוט בפעילות חברתית. עוד אפשרות שעולה בדעתי היא X ו Y תארו מיעוט יצירת קשרים חברתיים (מצד שני זה נשמע לי תרגומית)

Fanja

New member
לא, הכוונה להתערות ב*כל* חברה שהיא

בי אם זה בשכונה, בקהילה, בקבוצה, או בחברה בכללה.הם לא יודעים למצוא או ליצור לעצמם מקום בכל חברה שהיא, במובן החברתי הרחב. פעילות חברתית היא רק חלק מהמיליה החברתי.

Fanja

New member
../images/Emo26.gif ועוד אחד לפרק זה ....

he has an odd gait when running יש לו מדרך משונה כשהוא רץ או יש לו צורת ריצה משונה?

למעלה