RAB

LiRs Lullaby

New member
לא העלו אותה כבר כמה פעמים לפורום?

אני זוכרת שהעלנו כמעט כל אחד מהדמויות ששמם קשור איכשהו לאותיות רא"ב. אפילו סתם אנשים העלו פה, כמו האגריד וסלאגהורן

לא הבנת נכון... ../images/Emo133.gif../images/Emo47.gif../images/Emo88.gif

הבנתי שאני העלתי ראשון את התיאוריה הזאת לפורום, ואפילו חשבתי עליה בעצמי. ^^ נו, התכוונתי מיד אחרי הספר יצא, וקראתי את הקטע על איימי, מיד העלתי לפורום ת'תיאוריה הזאת.
מה שאומר שתיאוריה הזו היא מלפני שנה/תיים.

Deathler

New member
מאוד הגיוני ואני מאוד מקווה!!

אני אשמח שרא"ב יהיה כל אחד חוץ מריגולוס! מבחינתי שיהיה רוברטו אנטוניו בנדרס רק לא ריגולוס!

פופו9

New member
יו בא לי שזה יהיה איימי בנסון!!

אבל משום מה לא נראה לי..

LiRs Lullaby

New member
נה, ../images/Emo58.gif

אנשים שחרשו על הספרים היו אומרים אם לאיימי היה משתנה השם בתרגום. מה רע ברגולוס לעזאזל? למה התיאוריה עליו לא הגיונית?

המסכה3

New member
לא הבנתי את המשפט שלך

"אנשים שחרשו על הספרים היו אומרים אם לאיימי היה משתנה השם בתרגום. "

LiRs Lullaby

New member
אה, זה. ../images/Emo58.gif

טוב, יש אנשים בעולם, כמה מפתיע, שלא קוראים את הארי פוטר באנגלית. או, לפחות, לא רק באנגלית. הם גילו שבתרגומים לשוודית, נורבגית, הולנדית וגרמנית השם "בלאק" משתנה למה ששחור אומר בשפה שלהם. מכיוון שאף אחד לא שם לב לשינוי, כנראה שזה פשוט לא נכון. אנשים חורשים על הספרים האלה כדי למצוא מידע לתיאוריות עתידיות ואני חושבת שאם היה מתגלה משהו, הוא מיד היה מופיע בכל אתרי ה"פ. חוץ מזה, כמו שאמרתי, זה לא הגיוני בגלל שהשם האמצעי שלה מופיע בהתחלה, ואיך בדיוק וולד' אמור להבין את זה ככה?

היא הגיונית לחלוטין!!!!! ../images/Emo45.gif../images/Emo47.gif../images/Emo88.gif

אבל זה יהיה מבאס.

LiRs Lullaby

New member
למה מבאס? כי אתה כבר מכיר אותה?

מהשתי שורות שהוא הוזכר? אתה לא היית רוצה לדעת מה עלה בגורלו ומה הסיפור האמיתי מאחורי העלמותו? אולי זה דווקא כן מעניין לשמוע מנקודת המבט שלו קצת על אחיו הגדול? אני מאוד רוצה לדעת מה קרה לו אחרי שוולד' "נפטר" ממנו.

נמ, ../images/Emo133.gif../images/Emo47.gif../images/Emo88.gif

אין לי בעיה לשמוע מה עבר עליו. אין לי בעיה לדעת על העבר שלו. אבל שהוא לא יהיה רא"ב. זה כ"כ צפוי, כ"כ מגעיל וכ"כ לא הסגנון של רולינג.
אצלה תמיד הכל לא-צפוי, ורגולוס כרא"ב... זה צפוי!

LiRs Lullaby

New member
זה לא היה כל כך צפוי אם ../images/Emo58.gif

לא היית קורא את כל התיאוריות עליו ויודע מה היה התרגום
עכשיו, כשאתה כן יודע את זה, זה הו-כה-צפוי שזה יהיה מאוד לא צפוי אם זו כן תהיה פתאום הבנסון הזו. אני צודקת? אבל בנאדם אחר שלא מתעניין בספרים האלה היה מגיע לספר השביעי ו(במידה ויגלה שזה רגולוס)היה נורא מתפלא איך הוא פתאום צץ ככה משום מקום אחרי שהוא כבר מת.

את הופכת את הקערה... ../images/Emo133.gif../images/Emo47.gif../images/Emo88.gif

בואי נחזור להתחלה... בפעם הראשונה שקראת את הספר, וראית את השם רא"ב, וחשבת לאורך כל חמשת הספרים שקדמו לספר השישי... איזה שם מיד קפץ לך לראש?! רגולוס בלק - או איימי בנסון?!
כמובן שרגולוס תהיה התשובה. מי יחשוב על איימי, זה כ"כ לא הגיוני... אבל רולינג אמרה שאפשר לעלות את זהותו של רא"ב, ושהוא כבר הופיע בספרים הקודמים. נכון, גם רגולוס וגם איימי הופיעו בספרים, אבל בואי נסתכל בצורה שונה - מדרך החשיבה של רולינג: תמיד היא מפתיעה! אז מי יותר הגיוני שיהיה רא"ב [בלי קשר לקריאת תיאוריות בפורום 160, או המ התרגום] - רגולוס (שכולם עלו מיד על השם שלו וזה כ"כ צפוי) או איימי (שהוזכרה פעם אחת בספרים, והתיאוריה שלה ממש מושלמת)? ואני אזכיר שוב שרולינג תמיד מפתיעה.

מה שבאתי להגיד.. ../images/Emo122.gif../images/Emo133.gif../images/Emo47.gif../images/Emo88.gif

ולא הסברתי את עצמי ברור מספיק... הוא שרגולוס הוא צפוי, כי כולם חושבים עליו ישר. ואיימי לא צפויה, ולא חושבים עליה מיד בזמן שקוראים את המכתב של רא"ב. זה לא משנה שאנחנו גולשים ב160, ויש פה תיאוריות על ימין ועל שמאל. פשוט תחשבי על הפעם הראשונה - מי היה הדמות הראשונה שעלתה לך בראש? ברור שרגולוס, אבל השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך זה האם רולינג צפויה שהיא תעשה את הדמות הזאת (הראשונה שקפצה לך לראש) בתור רא"ב?
יופי, הסברתי את עצמי טוב. ^^

LiRs Lullaby

New member
גאדמיט המחשב שלי כל כך איטיייייייייי ../images/Emo58.gif

לא חשבתי על אף אחד. חשבתי שזה מישהו חדש שיופיע בספר השביעי. אם גקר לא הייתה מודיעה שזה מישהו שכבר הופיע אזי אף אחד לא היה יכול לדעת שזה הולך להיות הוא. אנשים היו חושבים שזה מישהו שנכיר רק בספר השביעי. אני דווקא העליתי אותו מבין אנשים אחרים שחשבתי שיכולים להיות, כמו אוגוסטוס רוקווד, בורגין ובורקס, פרופסור בינס וכן, גם איימי בנסון. הוא ממש לא קפץ לי לראש באופן כל כך מודע כמו שאתה מנסח את זה. זה לקח זמן לקרוא את הכל ולקלוט שוב את הדמויות שיכלו להיות אבל הוא קופץ לראש בעיקר בגלל הקמיע, בגלל זה זה יותר הגיוני - כי הקמיע הזה מוזכר באופן כל כך שולי, ואם זאת באופן שיכול להתאים לו, שרק חובבי הארי פוטר היו עולים עליו. האמת, גם כל אחד מהדמויות האחרות היו יכולות להיות שם, אבל לפי דעתי התרגום חרץ אותו באופן די סופי להיות ראב. וגם, אני לא חושבת שזה היה אמור להיות *כזה* מפתיע כמו שאתה אומר. היא רק רצתה להוסיף עוד קצת מתח לסיום הסיפור, כשבתכלס, כבר נתקלנו בדמות שלו. אני עכשיו הולכת לבדוק את התרגום של איימי בנסון לשפות האחרות, למקרה שאנשים נרדמו על משמרתם.

נמ, ../images/Emo47.gif../images/Emo88.gif

אשמח לדעת את התשובה למשפט האחרון שלך פה בפורום.

למעלה