Queen
- הדור החדש

CaerBannog

New member
אבךל דובר פה על ילדים בגילאי 4-5

אל תתחיל להתחמק לי מהנושא

godsdice

New member
כמה תגובות לכולם

1. אני רוצה שתבינו, שאני לא "הכרחתי" את אורי לשמוע קווין או רוק בכלל. אני נגד דברים כאלה! מוזיקה זה דבר אישי, ויפה. וכל אחד צריך למצוא את היופי שלו, ומה שנשמע לו טוב. במקרה שלנו, אורי נדלק על הסיגנון של קווין, וזה המזל שלי. אבל אף פעם אני לא אכריח אותו לשמוע משהו שהוא לא אוהב, ואני מקווה שהוא יתפתח מזה בכוחות עצמו, כמו שכולנו עשינו. 2. את הדורז אני חושב שצריך לשמוע בגיל קצת יותר מאוחר, אבל שוב אי אפשר לדעת מה ילד יחבב. צריך לנסות הכל, ולתת לו לבחור.

ganooov

New member
זה לא עובד ככה.. ../images/Emo13.gif

בקטע של הדלתות קווין הדבר היחיד שקובע לילד קטן זה הקצב
. ילדים מעדיפים משהו יותר רועש מג'ים מוריסון שממלמל לעצמו על נחשים
. אני לא מת על הדלתות, אבל זה משהו שאני כמעט תמיד מסוגל לשמוע. מבחינת ילד קטן זה לא קיים אם זה שקט כל כך
. אצלנו בבית אחותי הקטנה נהגה להדהים אנשים כשהיא היתה בת 5 על ידי ציטוטים מתוחכמים משירים של שלמה ארצי
.

Grimble Grumble

New member
חינוך הדור הצעיר - חובה...

לחבר טוב שלי יש אחות בת 8... לאחרונה הוא לקח ממני את האלבום האדום של הביטלס וקלטת וידאו עם ההופעה של קווין בבודאפשט - הכל למטרת חינוך האחות... ("היא כבר תחנה את האוסף הכחול שלהם, הגיע הזמן שתשמע גם את האדום..." "היא עדיין לא מוכנה ל"The Song Remains The Same" תן לה בינתיים הופעה של קווין") בקיצור הייתי אצל החבר הזה, ושמענו כמה דיסקים, וממש שמחתי שבערך 5 שניות אחרי ששמתי את Private Investigation ונופלר הספיק לתת כולו 2 אקורדים בערך, היא רצה לחדר וצעקה עלי "זה דייר סטרייטס"... סביר שתוך שנתיים שלוש היא כבר תשמע דורס ולד זפ
...

אחחח....../images/Emo13.gif ../images/Emo79.gif ../images/Emo79.gif ../images/Emo79.gif

גם אני משתדלת כמה שיותר לחנך את אחי הקטן למוזיקה טובה.... אני עושה לו שטיפת מוח רצינית
אני מקשיבה בדרך כלל לדורז, דיפרפל, לד זפ, רוק ישראלי וכו', ותפסתי אותו לא פעם שר יחד עם המוזיקה (עם כל מיניי שגיאות מצחיקות כאלה
) ואפילו פעם אחת שמתי את Lucy In The Sky With Diamonds של הביטלס וקלטתי אותו אומר "אני אוהב את השיר הזה, הוא יפה!" בקיצור, אני גאה בו מאוד....אבל הדרך עוד ארוכה....

קיר קמט

New member
אני נכשלתי עם האחים שלי.

אחותי שקטנה ממני רק בקצת דווקא כן הושפעה ממה שאני שמעתי. רק לצערי, זה היה דברים ששמעתי בעברי, והיא התעקשה להישאר שם ועוד לחזור אחורה, אז היא שומעת כל מיני ג'אנק חדש. ולפעמים דלתות. האחים שלי זה כבר מקרה אבוד. כנראה שהשעות הארוכות באוטו של אבא עם הרדיו הלא מי יודע כמה מוצלח עשו את שלהן , והקלטות של אבא עם המזרחית העתיקה. אבל זה זכותם, הא ?

slowhand1

New member
אחי מצבך טוב

אצלי אמאלה היקרה שלי לא נותנת לי להשמיע לאחים שלי מוזיקה נכונה אפילו בצורה פאסיבית...

ThePiper

New member
אני אישית....

התחלתי עם הדורז. בן דוד שלי השפיע על אחי והוא השפיע עלי... אבל זאת לא חוכמה להשפיע על ילדה בת 4 :) הדורז באמת יותר קלים לקליטה מאשר קווין ואחריהם מומלץ "ללמד" את המי או את לד זפלין שהם גם יחסית קלים לקליטה (את החיפושיות לא ניסו עלי אבל אתם מוזמנים לבדוק).

חולוני

New member
לד זפלין קלים לקליטה?

אם היו משמיעים לי לד זפלין כשהייתי קטן, הייתי משתגע.

HelterSkelter1

New member
יחסית קלים.

בגלל שזאת להקת בלוז-רוק כבד, המוסיקה שלהם לא מתוחכמת מדי - יחסית לשנים המוקדמות של קווין למשל, שעליהן אנחנו מדברים (בלי להגיד כלום על האיכות שלה - אמרתי עובדה), ולכן קליטה יותר. אבל לילדים קטנים היא לא, כי הם די כבדים, דבר שלא נגיש יחסית בגילאים כאלו.

slowhand1

New member
הם בסדר בעצם כולם יכולים להיות קלים

הנקודה זה שצריך להשתמש בשכל ולתת קטעים מסוימים ולא סתם לתקוע אותם להאזנה מסיבית... אם מביאים מלודיות שהמנגינה בהם קלה לקליטה(ולכל להקה יש כזאת רצועה) אז הילד יוכל להתחבר וככה בהדרגה הוא כבר בעצו יגיע לקטעים המורכבים יותר...:)

Liricooli

New member
*אהמ* אני *אהמ*

אבל אני כנראה בוגר לגילי או איזה שיט אחר.. לירי. ששומע פרוג כבר שנה. שלא נדבר על זפלין:)

Nir of GondoliN

New member
אני חושב שצריך גם להיות בוגר יותר

נפשית כדי להבין את המוזיקה. וגם הכי כיף לגלות לבד. אני התחלתי עם הכל בעצמי כי בסביבה שלי אין אף אחד ששומע דברים מהסגנון הזה.

Grimble Grumble

New member
אף אחד לא מכריח אותה...

אבל מצד שני, אם ילדה בת 8 מבקשת לשמוע ביטלס או דייר סטרייטס, חובה למלא את בקשתה באופן מיידי...

למעלה