Queen
- הדור החדש

HelterSkelter1

New member
Queen - Live Killers../images/Emo150.gif

אלבום לייב כפול זה, שיצא ב-1979, כולל את מיטב השירים של קווין עד שנה זו, למעט כמה שירים מדהימים מ-Queen 2 שלצערי לא בוצעו בהופעה חיה זו, כנראה מקושי לבצע אותם (נו, נראה אותם עושים את The march of the black Queen בהופעה
). בכל מקרה, מקבץ הופעות זה, שהתקיימו בסיבוב האירופאי של קווין, כללו ביצועים אנרגטים, מצויינים, שאף מעפילים על חלק מהביצועים המקוריים מהאלבומים השונים. יצויין פה בעיקר We will rock you הידוע לשמצה שמקבל פה ביצוע מצויין, שמקפיץ את השיר כמה דרגות למעלה, עם ביצוע מלא אנרגיה ודיסטורשן. פתיחה אדירה לאלבום. ניתן גם לציין את Death on two legs המדהים ו Killer Queen שמקבלים גם הם ביצוע מצויין, כמו Let me Entertain You שנשמע המשך טבעי לWe will rock you. אבל, גולת הכותרת של האלבום הכפול הזה, הוא הביצוע לשיר Brighton Rock. השיר המקורי, מהאלבום Sheer Heart Attack, שבמקור נמשך יותר מחמש דקות, מקבל מתיחה מדהימה ל-12 דקות של וירטואוזיות מאופקת של בריאן מיי, האיש והגיטרה (שהפסיד פה בסיבוב הראשון בלי בושה בכלל...) ורוג'ר טיילור שמתעלה בשיר הזה, ופשוט מבצעים את השיר בצורה מדהימה. פרדי מרקיורי אומר לפני השיר שהם "הולכים לעשות משהו קצת מיוחד הלילה" אבל הוא כנראה לא ידע עד כמה זה יהיה מיוחד... בריאן משתמש ברוב השיר באפקט מיוחד שכאשר הוא מנגן על הגיטרה, יש לו מעין אקו אחרי שנייה בערך, וזה יוצר מעין 2 גיטרות שמשמשות הד אחת לשנייה (אתם בטח יודעים איך קוראים לאפקט, אני לא זוכר כרגע). קווין מבצעים פה גם את Bohemian Rhapsody הנצחי (כמובן שהקטע האופראי מושמע מהאלבום המקורי... אי אפשר לעשות את זה לייב עם 4 אנשים
) עם חלק מהשיר הביזארי Mustapha בהתחלה. עוד ביצוע נפלא הוא לשיר Keep Yourself Alive מהאלבום הראשון של הלהקה, שמקבל פה ביצוע דומה מאוד לביצוע באלבום, אבל בהופעה הוא מלא אנרגיה, ומצליח להעפיל על הביצוע המקורי, עם ריפים נפלאים של בריאן מיי. מרקיורי גם עושה את ההפעלה הווקאלית הרגילה והביזארית שלו עם הקהל, וזה תמיד נחמד
. עוד באלבום הופעה זה, נכלל גם הביצוע המפורסם ל Love Of My Life הנהדר, אבל אני אישית מעדיף את הביצוע האולפני לשיר. לסיכום, קווין נתפסים באלבום הזה רגע לפני האייטיז וההתקלקלות המסויימת, שבאה בעיקר לאחר להיטי הענק "Another One Bites The Dust" ו"Crazy Little Thing Called Love" מהאלבום שיצא לאחר Live Killers שנקרא The Game. בנוסף לכך, קווין מציגים פה לראווה את היכולת הבימתית המדהימה שלהם, ומגיעים פה לגבהים חדשים, שלא יחזרו עליהם לאחר מכן לדעתי, גם לא בלייב אייד מ-85' המפורסם. רשימת השירים: Disc One We Will Rock You Let Me Entertain You Death On Two Legs Killer Queen Bicycle Race I'm In Love With My Car Get Down, Make Love You're My Best Friend Now I'm Here Dreamer's Ball Love Of My Life '39 Keep Yourself Alive Disc two Don't Stop Me Now Spread Your Wings Brighton Rock Bohemian Rhapsody Tie Your Mother Down Sheer Heart Attack We Will Rock You We Are The Champions God Save The Queen

אחלה ביקורת

שמעתי וזה באמת אלבום מצויין ואין לי מושג למה עדיין אין לי אותו....

giba70

New member
באמת איך את מסתובבת עם ניק כזה

בלי לקנות את Live Killers?
אכן יופי של אלבום,
על הסקירה. באמת האלבום האחרון הטוב של קווין לדעתי הוא Jazz (מ-1978 נדמה לי) ואחריו הלהקה יצאה לסיבוב ההופעות הנ"ל.

dagropp

New member
לא מדויק

Jazz הוא אכן מצוין, אך גם The Game אחריו הוא מעולה. פחות טוב מג'אז אבל גם טוב ויש בו הרבה רגעים יפים. בעיקר בגלל ההצלחה שלו הם רצו להמשיך עם הסינטיסייזר.

giba70

New member
כשאני אומר" לדעתי"

אני הכי מדויק שיכול להיות. אתה לא יכול לכתוב לי שמה שאני חושב לא מדויק. דעתך מדויקת בדיוק באותה מידת דיוק.

white queen

New member
ובקשר לשנים הכי טובות.....

נכון קווין היו דיי צולעים באייטיז שלהם...טוב זה מובן אחרי כמה שנים טובות, אבל לא נשכח שבאותה תקופה המוזיקה השתנתה מקצע לקצע וקווין ואמנים רבים וטובים שחשוב לי לציין, כול האמנים עברו את זה אפילו הכי טובים זה נקרא משבר האיטייז, לא חיו בבועה, והיו מושפעים מסגנון המוזיקה החדש...אך לאחר זמן מה הם חזרו לעצמם.......I want to breakefree, I want it all וכו'.... אבל היו להם כמה פנינות באותה תקופה....

ThePiper

New member
יופי של ביקורת, באמת אלבום מצויין

מזמן לא שמענו על מרקורי כאן... אם לא היית מזכיר אותו הייתי כבר שוכחת מי זה

white queen

New member
עכשו בקשר לזה......./images/Emo26.gif

הלוואי , אמן, אמן, אמן...שהם יצאו לסיבוב הופעות...למרות שזה לא יהיה אותו הדבר בלי המלך ז"ל.....אבל יהיה בהחלט שווה ביותר לראות את מאי מופיע.......אוווו...כןןןן...שווה בהחלט!!! בקשר לדיוידי שלהם...ידיד שלי ראה את זה ואמר לי שזה שווה ביותר...אני מחכה שזה יגיע לארץ כבר!!!!

white queen

New member
שאני לא יגיב?!? אוקי אז ככה......

בקשר ל- Live Killers, הקסם באלבום המדהים הזה זה לא השירים...כי את השירים יש כבר באלבומים הרלוונטים, הקטע הוא שהם מבצעים את הכול ואני מתכוונת להכול, חיי בלי פלאייבק ובלי כלום ....פשוט מדהים! זה הקסם של האלבום המדהים הזה!!! (הלהקה התנגדה בתוקף בשימוש בפלאייבק, הפעם היחידה שהם השתמשו בפלאיבק היה בהופעה ב80 לבוהמיין רפסודי, שדרך אגב הזדעזתי לשמוע שיש אשכרה אנשים שלא שמעו על היצירה המדהימה הזו!) ובקשר לשירים שלא יצאו, השירים שציינ/ת הם שירים שממש אבל ממש קשה לעשות אותם לייב, מי ששמע אותם יודע על מה אני מדברת, הם שירים שפרדי הקליט את עצמו כמה פעמים בשביל ליצור אפקט קולות מדהים וכו'....זה היה נס שהם הצליחו לעשות את בוהמיין בכלל!!

Grimble Grumble

New member
מה?

זה לא מה שמדהים בקווין... כי כל להקת רוק ששווה שמיעה ידעה לעשות הופעות בלי פלייבקים ככה שזה לא משהו מדהים... בכלל לא... ובקשר לבוהמיין ראפסודי, בכל הופעה שבה היה בו-ראפ את החלק האופראי הם עשו בפלייבק... ז"א... מבצעים את ההתחלה לייב, וברגע שמתחיל הקטע האופראי חברי הלהקה היו יורדים מהבמה וחוזרים פנימה לחלק המסיים... בקשר לאלבום, זה אלבום ההופעה הכי טוב של קווין לדעתי... ובכלל אלבום הופעה מצויין שלא נופל מLive In Japan או Live In Leeds... (אתם יודעים של איזה להקות) בקשר לברייטון רוק... אז בשלב הזה עוד שרו את ההתחלה והסוף שלו, בהופעות מאוחרות יותר (משנות ה80) פשוט וויתרו על השיר והשאירו רק את סולו הגיטרה של 10 דקות...

white queen

New member
חולקת עלייך.......

אני חושבת שלא כל להקת רוק שמכבדת את עצמה עושה את אותם ביצויים לשירים שלהם כך כלומר ביצועה יותא מן הכלל ללא פלאיבק, כמו שקווין עשו!!, ותסכים איתי אם אתה מכיר קצת את קווין שהשירים שלהם קצת קשים לביצוע לייב. ועוד משהו לא התכוונתי שזה הדבר היחידי המדהים בקווין...חח..ממש לא! זה הדבר המדהים בדיסק הזה!! ובקשר לבוהמיין כמו שאמרתי רק, ואני מדגישה רק, בשנות ה80 הלהקה שרה אותו בלייב עם פלאייבק!!!(כמו שכתבת!)

Grimble Grumble

New member
חבל שאת חולקת עלי...

1. אני מבקש שתמצאי לי להקת רוק סבירה שהופיע עם פלייבקים... לא מאמין שתמצאי... פשוט מאד כי כל להקת רוק ששווה יריקה יכולה (וחייבת) לדעת לנגן בהופעות חיות... 2. אם להקות פרוג שונות ביצעו שירים בלייב (וזה יותר קשה מלבצע את השירים של קווין בלייב) גם קווין יכולה ואני לא מבין מה כ"כ קשה בלבצע את השירים שקווין היו מבצעים בלייב (וקווין דווקא את רוב השירים ה"מתוחכמים" יותר לא נהגו לבצע בלייב) 3. מאז שבוהמיין יצא (סוף 75) ועד סבב ההופעות האחרון של קווין, כולל המופע לזכרו של פרדי ב92, קווין ביצעו את בו-ראפ עם פלייבק בחלק האופראי... לא רק בשנות ה80, כי עובדה שלייב קילרס זה מ79 ויש שם ביצוע עם פלייבק...

white queen

New member
חולקת עלייך.......

אני חושבת שלא כל להקת רוק שמכבדת את עצמה עושה את אותם ביצויים לשירים שלהם כך כלומר ביצועה יותא מן הכלל ללא פלאיבק, כמו שקווין עשו!!, ותסכים איתי אם אתה מכיר קצת את קווין שהשירים שלהם קצת קשים לביצוע לייב. ועוד משהו לא התכוונתי שזה הדבר היחידי המדהים בקווין...חח..ממש לא! זה הדבר המדהים בדיסק הזה!! ובקשר לבוהמיין כמו שאמרתי רק, ואני מדגישה רק, בשנות ה80 הלהקה שרה אותו בלייב עם פלאייבק!!!(כמו שכתבת!)

HelterSkelter1

New member
טעות קטנה

"הקטע הוא שהם מבצעים את הכול ואני מתכוונת להכול, חיי בלי פלאייבק ובלי כלום". טעות. הקטע האופראי מבוהמיין ראפסודי בהחלט נוגן בפלייבק מתוך האלבום. הם מעולם לא ביצעו את בוהמיין ראפסודי עד כמה שאני יודע (חוץ מההופעה עם הקאסט של המחזמר We Will Rock You) במלואו בהופעה חיה, ללא פלייבק. אגב, הרבה שירים מקווין 2 הם כן ביצעו בהופעות חיות, רק הופעות אלו לא מוכרות והן מוקדמות (לפני 75' רובן). מי יכול על הביצוע לברייטון רוק? אף אחד

white queen

New member
נכון...ואני ציינתי את זה אם תשימ/י|

ציינתי שאת בוהמיין הם אף פעם לא עשו חיי...כי תסכימ/י איתי שזה קצת קשה!!

giba70

New member
בלי סינתיסייזרים!

לגבי פלייבק אני לא יודע. באמת רוב הלהקות השוות שעשו רוק מתקדם עשו על הבמה מה שעשו ללא תוספות מוקלטות מראש, ולפעמים זה היה יפה להפליא וקרוב למקור ולפעמים לא. מה שאני יודע זה שקווין התפארו בכך שהם לא משתמשים בסינתיסייזרים בניגוד ללהקות רוק מתקדם אחרות בשנות ה-70. בשנות ה-80 הם כמובן "יישרו קו" והסמל של כניסת הסינתיסייזר למוזיקה שלהם הוא הפתיחה של שיר שהוא דווקא מחווה למשהו נוסטלגי - "רדיו גאגא"...

למעלה