PSR-550 & G600

P s y 4 l i f e

New member
PSR-550 & G600

אהלן חברים, יש לי את שני אלו. לכל מי שלא יודע, הבנק מקצבים של ה-PSR550 הוא מעאפן, 3 בלבד... השאלה היא , האם יש לכם מקצבים בשבילי ? :( אני צריך בעיקר מזרחיים. כנ"ל לגבי ה- G600, שאני פשוט שונא אותו, במיוחד בגלל המסך שלו שאני צריך קבוע להסתובב עם הפלאפון שלי והנורת פלאש שלו כדי לראות משהו. חח ראיתי עמודה של מקצבים , אבל אין לי מושג איזה מהם יתאים לכלים שלי ואיזה לא.. עזרה תתקבל בברכה גדולה מאוד, ותודה מראש :) חן.

ברוך הבא../images/Emo24.gif

תנסה את זה. http://users.tapuz.co.il/midi/db/AllFile/A.ZIP מקווה מאוד שיתאים לאורגן שלך.

P s y 4 l i f e

New member
../images/Emo51.gif

תודה רבה !
לפתע אני שם לב שהעפתי את הפלופי מהמחשב חחח ... מכיוון שאין לי ממש זמן היום [חתונה לבן דוד] אז אני אארגן לי אחד מחר ואעדכן לגבי הקובץ שהבאת לי. ושוב, תודה רבה

G600

להשמיד את הסדרה הזאת. אתה מדבר כאן על להסתובב קבע עם מכשיר הפלא' להאיר מסך. אני עם הG1000 שלי הייתי מתרוצץ עם ארגז כלים. תחילת מקצב - פטיש על הסטארט. מעבר - קילשון על הfill. מעבר 2 - טוריה על הfill2. סיומת - שה' רק יצילנו מצרה זו. אגרוף זעם על הend והמקצב משתולל. מתחיל פתיח. מתחיל מקצב. חוזר לסיום. בובום. לא מעכל הבחור כשמורים לו לסיים שיר. חייב לעשות הצגות. המנסר מטקסס נהייתי בתקופה איתו. מכון כושר זה. לא קלידים. העניין המתסיס בסדרה הזו - לא לומדת לקח. תרביצו לה עם כל כלי העבודה שבעולם. תביאו את נורמן בייטס שישבור עליה גיטרה. שום כלום לא יזיז את האופי העקלתון של הסדרה הזו. צרות ע"ג צרות. ב"ה שפטרני מעולה של זאת. בשם ומלכות כמובן.

P s y 4 l i f e

New member
חחחחח

וואי .. כל כך נכון, אין תאימות בין הוליום של הצליל לוליום של המקצב, צריך להתעסק איתו בלי סוף .. בלי סוף... לקח לי תראש הכלי הזה, אולי אני אארגן מתישהו בקרוב איזה קומבינה עם אחי שכרגע נמצא בארה"ב על ה-E80 שפשוט קורץ לי ברמות ... או גג נתפשר על ה-PA80, יש לכם דעה עליו ? אני יודע שהוא כבר לא מיוצר וקשה להשגה. באגים יש בו ? משהו בסגנון ?

MTench

New member
בשביל מה אורגן צריך להיות כ"כ כבד?

ביום שישי האחרון ניגנתי עם האורגן עם איזה אירגון של בחור אחד שהולכים לרקוד בבתי אבות, וצריך כל 10 דקות לסחוב את הציוד ולעבור לקומה אחרת או לבית אבות הבא. לדעתי זה פשע שאורגן כמו שלי צריך לשקול 14 ק"ג, למי שמבין קצת איך עובדים היום מכשירים אלקטרונים, וגם מי שלא מבין יודע איך נראים היום מכשירים. כשמחשב נייד מושלם לא שוקל יותר מכמה ק"ג, ובאורגן שלי אין קלידים פטישים או משהו, אז זה פשוט נראה לי שהחברות חושבים שאם האורגן יהיה קל מידי זה לא ייראה טוב. לדעתי הם סתם מסתלבטים עלינו, ואם כבר מבוטות, תרביצו להם עם האורגנים שלהם, אולי אז הם יעשו את זה יותר קל.

אני ש ו נ א אורגנים קלים.

לא מתחבר לזה. אורגן כמה שישקול יותר - נרגיש שאנו יושבים על משהו טוב. איזה מן הרגשה לנגן על כלי שמתנדנד לך בין האצבעות. לנגן פסנתר ולהרגיש את הפלסטיקה המגוחכת מתנדנדת עלה ורד. מאידך לנגן פסנתר על מקלדת כבדה כE80 אוG70 וכדו'. מרגישים שיושבים על כלי כלי. הנגינה יוצאת אחרת. פיל. ולא רק פיאנו. בכללי כשיוצאים לארוע הכיף לנגן על כלי כבד.

P s y 4 l i f e

New member
החומרים

שמהם מיוצרים כנראה גם יותר איכותיים, בלי קשר לכל מה שהולך בפנים. יותר איכותיים, עמידים, אפילו יפים למיניהם. ולפעמים זה בא על חשבון המשקל... לדעתי זה לא אמור כ"כ להפריע, אחרי הכל... באמת מרגישים הבדל בין חתיכת פלסטיק לחתיכת כלי :)

MTench

New member
ככה עובדים עליכם בעיניים

לא רק שהיום יש מכשירי אלקטרוניקה קלים ודווקא חזקים מאוד, המציאות היא שכמה שמכשיר יותר קל, אז כשהוא נופל למשל, (או סתם מקבל מכה) הוא הרבה יותר עמיד כי הוא פחות צובר מומנטום בנפילה. כל אחד יכול לשים לב אם יש לו איזה פלאפון שלא שוקל הרבה, כמה שזה יותר חזק. ושאף אחד לא יספר לי על מכשיר נייד (כולל אורגן) שאף פעם לא נופל, או כמעט נופל ומקבל חבטה.

הPA80

לא קשה להשגה כלל. רבים מתפטרים ממנו בלוחות יד2. דבר האומר דרשני. אל תתפשר עליו. לך על רולנד. גם אלו עם הPA1X PRO הארוך רצו איתי החלפה + תוספת כסף מצידם על הG70 של רולנד. לך על רולנד. תפוס עוד קצת כסף. קנה הרחבה או 2. אתה מסודר.

P s y 4 l i f e

New member
כדאי לי ?

לנסות את ה-PA50 ? זאת אומרת לנגן עליו טיפה ולראות מה הוא מציע? או שפשוט ללכת עד הסוף על ה-E80 ? ושוב, תודה חברה,מעריך נורא את העזרה ואת חוות הדעת המקצועית. אני מבין שבסופו של דבר המותג של רולנד הוא המילה האחרונה, לפחות בקטגוריה המזרחית-חסידית. אני מאמין שתגיע ההשקעה, היא תהיה אך ורק על ה-E80, יש לי אוזן שלא מתפשרת על סאונד. שאני שומע את ה-G600 אני פשוט מתחרפן, ["למה לעזאזל .... ?"] .. אפילו בשירים משנות ה-80-90 המוקדמות, של עופר לוי יש סאונד יותר טוב חח .. :)

לא.

הPA80 אגב לא קשה כל כך להשגה. מוכרים אותו בסטוקים בלוחות יד2. מחשיד. על הPA80 אל תלך. כ"ש על ה50. הציעו לי לא מכבר על הG70 שלי את הקורג PA1X PRO המפואר + תוספת מצידם. תעשה 1+1. לך על הE או הG. עם הרחבה או 2 אתה מסודר לחלוטין.

יש מצב ר' אשרי

שבנאדם מחפש משו בינוני. גם אני שבאמת נהנה מהE80 לא כ"כ שש להסחב איתו לחלטורה קטנה בצהרי היום של 500 ש"ח שלוקחת בסביבות השעה.למשל. לא תמיד האופציה של ה22.5 קילו+מקלדת שמגרדת את ה18000 ש"ח נכונה.לנגן עם הPSR3000 למשל בארוע קטנצ'יק, יכול לחסוך הרבה כאב ראש וגב.כמו שיש לי שתי הגברות-האחת כבדה עם מפלצת-שני מגברים וחמישה רמקולים והשניה-שני פרוטקים 500 RMS ומיקסר קטן עם אפקטים+מוניטור של RBX, כך גם מן הרצוי והמצוי שיהיה אורגנצ'יק שיתאים לארועים שלא דורשים את הרולנד הכבד. כאן אנחנו נכנסים לעובי קורת ה5000-6000 ש"ח פלוס מינוס עם אורגן שנוכל לזרוק על הסטנד ולחלטר זמן מה, כאשר הE80 נח לו בבטחה בבית.לא יוצא מהסטנד הקבוע שלו-אתה לא צריך להכניס אותו לתיק-להסחב עד האוטו ולקלל חרישית שאתה מוציא אותו שב ומניח על הסטנד בהופעה.את המצב יכול להציל אורגן נסבל. לא צריכים להיות בו סאונדים ודגימות והרחבות מהשורה הראשונה.הוא צריך להניח את הדעת. כפי שכבר כתבתי, הPA50 בהחלט יכול לשות את העבודה המדוברת. גם הE50 והPSR1500, בשאלה של כדאיות, הייתי בוחר בPA50 של קורג. לקוראי אנגלית,יש גם עוד כמה שסוברים כמוני ברחבי הגלובוס
לא יודע למה..אבל הE50 של רולנד נראה די צעצועי כפי שכבר כתבתי ויש לי חשש גדול שדין כפתוריו בעתיד יהיה כשל הG600 ושותפיו.בנוסף,לא מקובל עלי שאת היוזר פרוגרם אצטרך לחפש על מסך המגע והזיכרון הפנימי יהיה ברמה של פחות ממגה וחצי.כרטיס זיכרון חיצוני הוא עסק שטוב לבית.הPA50 מציע 20 מגה מובנים וכיום שלמדנו איך לפצח את הכנסת המקצבים מבחוץ וסטים מוכנים כבר באתר הפורום ועוד היד נטויה, אין שום סיבה לא ללכת על הPA50 שאמנם לא מציע חיבור USB ונשאר נאמן לדיסקט המיושן.תיכנות ארוך ונכון של פעם אחת עם הכנסת סט טוב של מקצבים יתן לך ת'אופציה לאורגן שמחכה בצד-לבעמיסעל הכתף ולגשת בחדווה לחלטורה
הE80-G70 ושות' יחכו בבית מחוברים לחשמל-כרטיס קול. לא נצטרך לפרק כבלים-כשנחזור מהחלטורה נניח אחר כבוד את הPA50 מונח בתוך נרתיקו עד לחלטורה הבאה. מומלץ

פורום מצויין ביאהו

http://launch.groups.yahoo.com/group/KORG-PA50/ בתקופת הPSR2000 הלכתי אז לבחון את הPA80 שעלה אז כמעט 10000 ש"ח.המוכר בקרית היאליק אמר לי האורגן כ"כ מוצלח שפתחו אתר מיוחד לכבודו באינטרנט
אז באמת המצב של קורג מבחינה אינטרנטית היה קשה. כיום יש שיפור משמעותי.עדיין ימהה מובילים כשרולנד משתרכים מאחריהם וקורג בכלל..
למרות הכול יש בהחלט שיפור של ממש והתיקיה בקישורים הולכת ומתמלאת.

רועיroi

New member
תגיד...

ראיתי שישבת קצת על האורגן ( pa50) אז ... אתה יודע האם אפשר לתכנת בו מקצבים? אני מדבר על יצירה של מקצבים חדשים על האורגן עצמו (תיפוף ראסמי על קלידים)... ולמה אני שואל? הייתי בחנות של "מרום" - אמנם אחד הסניפים הקטנטנים, והמוכר אמר לי שאין כזו אפשרות אלא רק ב pa 800 , שזה די מוזר, כי אף על פי שלא קניתי את האורגן (pa50) כבר חרשתי את חוברת ההפעלה, וראיתי שניתן גם ניתן! אז רק בשביל להיות בטוווחחח.

נובמ'ת

מצב היידע של מוכרי האורגנים בארצינו הקטנטונת די קשה למרות שאני חייב לציין שיש שיפור משמעותי יחסית לפעם.מדובר באנשי עסקים.כדי להכיר את האורגן צריך לאהוב את זה:) בהחלט ניתן לתכנת בPA50 מקצבים ב8 ערוצים. אני בעד להרחיב את התחרות.ככל שהתחרות תגדל,אנחנו נרויח.גם המוכרים יצטרכו לשנס יותר מתניים
חייב לציין את כלי זמר בחיפה ולטובה.לפחות את היחס והאווירה המצוינת של המוכרים והמנהל ריבי משה הי"ו.הייתי שם היום כדי לקנות אוזניות ומיקרופון אלחוטי. את המיקרופון עוד לא בדקתי.האוזניות עכשיו על אוזני.הן נשמעות מצויין
גם ר' יוסף מחלילית בסידר גמור
את מרום טרם זכיתי להכיר

P s y 4 l i f e

New member
PA50/60?

אני חושב שזמנית הוא יהיה הבחירה שלי. אבל מצד שני ראיתי שיש גם את ה-PA60 [לא 80] שאפשר להשיג באחלה מחיר [סביבות ה-5K] השאלה שלי , אם יש לכם ניסיון כלשהו עם הדגם הנ"ל - האם הוא עדיף על ה-PA50? חיבור USB יש ? [לא קריטי כ"כ למען האמת]. הבנתי גם שיש בו כרטיס הרחבה [זה נכון?] כמו ב-PA80 - הוא יקבל כרטיס של ה-PA80 ? [ערבי-טורקי]. ושאלה אחרונה - באגים - יש בו ? סליחה על החפירה ..
ותודה לכם על התגובות שעוזרות לי נורא בניסיון בחירה בקלידים - לחלטורות :) חח ..

P s y 4 l i f e

New member
קצת הבהרות

כרטיס הרחבה - מקצבים , כנראה הבנתם. יהיה זמני/במקביל לקלידים יותר חזקים, שיגיע הזמן... שיגיע הזמן.

למעלה