רוי-וובסטר-אאוטלאו? אתה שיכור?
יש לך קבוצה עם אחד הקווים האחוריים העמוסים והמוכשרים בליגה,וזה מה שאתה בוחר? קודם כל,הרכב כזה בחיים לא ירוץ מהסיבה הפשוטה: אין פה רכז! רוי הוא הרבה דברים,אבל רכז הוא לא. יש הבדל בין שחקן שיודע להוציא נקודות כשהכדור בידיים שלו,לבין שחקן שיודע להפעיל את הקבוצה כקבוצה. (ראה מקרה טימי באוורס בירושלים) כי רוי לא יכול לנצח כל משחק לבד,יש מספיק קבוצות חזקות במערב שפשוט ישימו עליו שומר טוב שינטרל אותו ואז מה? וובסטר ואאוטלאו יצטרכו להציל את המולדת בשלשות? ונגיד שרוי יכול איכשהו לעשות הסבה לרכז,לא חראם? פורטלנד היא אחת הקבוצות הבודדות בליגה שמחזיקה ב2 רכזים טובים. ומילר לא סתם רכז,הוא אחד הרכזים הטובים בליגה,לא חבל לייבש אותו על הספסל? גם המאמן הבין את זה אחרי כמה משחקים... ובלייק הוא רכז נחמד,אבל מאוד חלבי,יש לו מסירה טובה,וראיית משחק נחמדה,אבל הוא שומר בינוני,וקלע בינוני,וריבאונדר רע(גם יחסית לגארד) היתרון היחיד שלו על מילר זאת הקליעה ל3. אאוטלאו הוא ללא ספק שחקן חשוב ברוטציה,אבל הוא קלאסי כשחקן שישי שבא מהספסל ומכניס אנרגיות למשחק. הפציעה של באטום אכן טרפה את הקלפים,ופתאום יש וואקום בעמדה 3,אז וובסטר פתח. אבל גם וובסטר הוא שחקן רוטציה נחמד,אבל גם,לא יותר מזה. לפתוח עם וובסטר כ2? זאת בדיחה,לבחור יש יד טובה מ3,אבל זה מסתכם בזה פחות או יותר. ובקבוצה שיש בה קלעים יותר טובים מוובסטר,אין שום סיבה שהוא יקבל משבצת כזאת חשובה. ואאוטלאו צריך לעלות מהספסל,אם אתה פותח עם אאוטלאו,לא יהיה לך שחקן ספסל שיעלה ויכניס אנרגיות חדשות. שלישיה שתכלול את רוי-וובסטר-ואאוטלאו מעבר לבעיות הטכניות שיש בה(שאין בה רכז) היא קוברת יותר מדי שחקנים חשובים על הספסל,כי אם פתאום מילר ובלייק יצטרכו לריב על דקות ריכוז מהספסל,אתה בטוח תהרוג אחד מהם,אם לא את שנייהם... אני גם לא מסכים עם הרוטציה הנוכחית של פורטלנד,לדעתי רוי מבוזבז ב3. יש לך את אחד הקלעים המחוננים בליגה,ובכלל אחד הסטארים הגדולים,אתה לא שם אותו בעמדה הכי פחות חשובה על המגרש! באמת כבר עדיף את רוי ב1 מאשר ב3... ועוד את מי הוא שם כקלע? את בלייק? אפילו ביילס ממעמקי הספסל הוא קלע טוב ממנו,זאת באמת בדיחה. לקלוע שלשות חופשיות חצי מהגארדים בNBA יודעים,אני לא מבין מה הטעם לבזבז את בלייק שם. השלישיה האחורית האידיאלית מבחינתי היא כזאת: מילר-רוי-רודי ואני מיד אסביר למה. רודי הוא אחד הכשרונות הגדולים בליגה ואת זה כבר כולם יודעים. אני חושב שהוא מבוזבז יותר מדי על הספסל,רוי הוא העתיד של פורטלנד,ולא ככה אתה נותו לו להתפתח. רודי הוא יותר 2 מ3,אבל שוב,כשיש לך את רוי בקבוצה,אתה לא מזיז אותו מ2. אבל רודי מספיק יעיל בתור 3,הוא שומר טוב,הוא אתלטי,הוא ריבאונדר טוב,ויש לו אחלה יד מחוץ לקשת. חוץ מזה מתישהו הרי רודי יקבל את המפתחות בחמישיה,וטוב מוקדם ממאוחר,במקרה הכי גרוע,אם יהיה רע,תמיד יש מחליפים,אבל בתור פוטנציאל,הוא מוכשר פי כמה מוובסטר ואאטלאו. שימו לב כמה יתרונות יש לשלישיה הזאת ביחד: נקודות (אולי שלושת יצרני הנקודות הטובים ביותר בקבוצה,אין ספק שהפוטנציאל ההתקפי הוא קטלני) קלעים (שלושתם קלעים טובים,אומנם למילר אין יש מ3,אבל לרוי ורודי יש גם יש) חדירות (שלושתם חודרים טובים,וזה קטלני נגד ההגנות,שצריכות לצמצם,ואז רוי ורודי הורגים אותם בשלשות) חטיפות (שלושה חוטפים טובים,הרבה חטיפות והרבה ריצות למתפרצות) הנעת כדור (שלושה שחקנים שיודעים להניע כדור,הסיכוי שההתקפה תתקע איתם הוא קטן מאוד) מוסרים (שלושתם גם מוסרים טובים,זה טוב בינם לבין עצמם,וטוב גם לגבוהים שיזינו אותם במסירות טובות) חוסמים (לא יתרון ענק,אבל החברה האלה יודעים לחסום,בטוח יותר טוב מבלייק או ביילס) ריבאונד (היתרון אולי הגדול ביותר שלהם,שלושה ריבאונדרים מדהימים יחסית לגארדים,פורטלנד איתם תהפוך לקבוצת ריבאונד קטלנית,גם בהתקפה) ואני בטוח שאוכל למצוא עוד יתרונות אם אחפש,אבל הנקודה הובהרה. סך הכל הרבה כשרון בפורטלנד,צריך לדעת איך לנצל אותו,אם הייתי מאמן פורטלנד,זאת חלוקת הדקות שהייתי עושה לפי עמדות: 1-מילר(35) בלייק(13) 2-רוי (30) בלייק (8) וובסטר(5) רודי(5) 3-רודי(25) וובסטר(8) אאוטלאו(10) רוי(5) 4- אלדרידג' (35) אאוטלאו (13) 5- אודן (30) פריזבילה (18) החלוקה ברורה,הכוכבים מקבלים 35-40 דקות (כמות הדקות הממוצעת לכוכבים בליגה) (מילר-רוי-אלדרידג') אחריהם ברוטציה גם כן שחקני החמישיה המשלימים 30 דקות (רודי-אודן) אחריהם שחקני רוטציה חשובים וטובים 20-25 דקות (בלייק-אאוטלאו) ובסוף השחקנים המשלימים שבעיקר שם לתת מנוחה,או לדקות של חמישיה שנייה,או עבירות (פריזבילה-וובסטר) אני באמת חושב שעם אודן טוב השנה,ומילר כרכז,פורטלנד אחת הקבוצות הקטלניות בליגה. אם רק הם ידעו למקסם את הפוטנציאל והכשרון שלהם,ולא ישחקו את רוי יותר מדי,הם יכולים להגיע רעננים לפלייאוף,ושם השמיים הם הגבול... זאת קבוצה מספיק טובה ומוכשרת להפתיע גם את הלייקרס וס"א...