Pimp My guitar

Virons

New member
Pimp My guitar

יש לי פנדר סטרט USA וכמו כל גיטריסט אני רוצה לשפר אותה קצת... אני ישמח לקבל הצעות על שיפור מבחינת מראה וסאונד תודה על תגובות

yotamn9

New member
אני מניח שהדבר הבסיסי ביותר זה פיקאפים

אתה יכול גם להחליף פיקארד לאחד מיוחד.

Junkhead20

New member
יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג

פיקגארד בצבע שחור שיש בארץ?

TheMo

New member
חדשה?

אם כן הייתי ממליץ לחכות. קודם כל תכיר טוב טוב את הגיטרה שלך, ורק אז תחליט מה אתה אוהב יותר ומה פחות, ואיפה כדאי להשקיע. אויל הפיקאפים דוקא יושבים בול על הגיטרה? לגבי מראה זה כמובן לא תופס, אם היא בהירה (לבן-בז'-קרם-פנדרי כזה) אתה יכול לצייר (או לכתוב) עליה בעצמך או לבקש מחברים... אני בטוח שיש סוג מסויים של צבע שיתאים.

Virons

New member
../images/Emo8.gifהגיטרה שלי

היא פנדר כחולה מטאלית עם פיקגרד לבן והיא ישנה ואני מכיר כל סריג וסריג שלה :p חוצמזה יומולדת ואני רוצה לשפץ אותה קצת:)

TheMo

New member
מזל טוב!

תמיד אפשר לצייר על הפיקגארד, ואם נמאס אפשר להחליף... את כל מה שיכלתי לחשוב עליו לגבי סאונד (והרבה יותר) Ultra Spidy כבר כתב... אבל בכל זאת שוה לשאול - מה התקציב שלך? מאילו חלקים בגיטרה שלך אתה מרוצה יותר, ומאילו פחות?

Ultra Spidey

New member
מבחינת סאונד

כמה דברים שאפשר להוסיף לגיטרה, מדורג מהפשוט לפחות פשוט
1. אוהב את הסאונד של פיקאפ בודד אבל ההאם מטריף אותך? הנמך את הפיקאפ האמצעי. במצב בו משולב לך פיקאפ בודד עם הפיקאפ האמצעי, ככל שהפיקאפ האמצעי נמוך יותר כך הוא פחות יישמע, אך עדיין יהיה לך את ביטול ההאם
2. רוצה צליל קצת יותר עבה? הוסף כיסוי מתכת לפיקאפים. 2 וקצת. הוסף Kill Switch. שימושי אם אתה כמוני, שאוהב להשאיר את המגבר דולק אבל מנמיך את הגיטרה כדי שהשכנים לא יתלוננו כל פעם שאני נוגע בה
. מנסיון זה גם שימושי בהופעות- במקום להדליק את המגבר ולקבל "פק" מוגבר, פשוט משאירים את המגבר דולק וכשעולים את מסיטים את הסוויץ'
3. כשאתה מנמיך את הצליל של הגיטרה בעזרת נוב הווליום, הדבר הראשון שאתה מאבד זה את הצלילים הגבוהים, מה שיוצר צליל בוצי ומגעיל, וזה עוד לפני שהגעת לאמצע הסיבוב! הוסף קבל עם ערך נמוך (0.001 פאראד, לדוגמה) בין 2 הרגליים הימניות של הפוטנציומטר. כך תישאר עם הצלילים הגבוהים. 4. רוצה להגביר את הטרבליות של הגיטרה? שדרג את הפוטנציומטר של הווליום לפי 2 ממה שהוא כעת (250 ל-500 בשביל סינגלים, 500 ל1M בשביל המבקרים). חוץ מעוד טרבל, האאוטפוט שלך יגדל אף הוא. אם תרצה לחזור לצליל הקודם, השתמש בנובים של הטון. אם אתה אוהב צליל בוצי, הכפל גם את הפוטנציומטרים של הטון כדי שיוכלו "להלחם" בסיגנל החזק יותר שהם מקבלים. 5. הוסף כפתור שמכניס את פיקאפ הצוואר / גשר (לא ממש משנה) כשאתה לוחץ עליו. יש מלא דיאגרמות ברשת שמפרטות איך עושים את זה. 6. אם יש לך המבקרים, הוסף COIL SPLITTING. 7. הוסף סוויץ' רוטרי (או five-way או אפילו רק three way) שיוסיף בכל מצב קבל שונה, חוץ ממצב אחד של בייפס. כמו אצל לוסיל
. 8. הוסף סוויץ' הופך פאזות. 9. הוסף איקוולייזר של 2-3 ערוצים. תוכל להשתמש במעגל קיים או ליצור אחד בעצמך. 10. הוסף איקוולייזר של יותר ערוצים
. כאן אני ממש ממליץ להשתמש במעגל קיים. 11. הוסף פרהאמפ או בוסטר לגיטרה. לרוב הפרהאמפים/בוסטרים יש כבר איקוולייזר, אז זה די מבטל את 9-10. 12. סוויץ' שמחליף בין series, parallel ו-split אם יש לך המבקר. אין לי מושג איך עושים את זה, אבל אני יודע שPARALLEL יתן לך את הצליל ה"נורמלי" של המבקר, ו-SERIES יתן לך משהו הרבה יותר בהיר. בהצלחה, ואם אתה צריך עזרה כלשהי, אל תהסס לפנות אלי

DirtySpirit

New member
שאלה

מה עושה הסוויץ' של הופך הפאזות? שמעתי את המושג הרבה פעמים ולא הבנתי מה הוא עושה

DirtySpirit

New member
הרוב שם זה כמו סינית בשבילי.. תודה בכל מקרה

השאלה שלי הייתה מה ההשפעה על הסאונד(אולי זה מוחבא בלינק איפהשהוא ולא ראיתי)

peergo

New member
כמה תיקונים, ברשותך...

כיסוי מתכת לפיקאפ לא ישנה את הסאונד אלא אם כן הוא מגנטי, ואז הוא יחליש את הפיקאפ. אם תארק אותו, תקבל קצת פחות רעש וקצת פחות גבוהים. צליל עבה יותר זה לא יעשה. הגדלה של הפוטים לפי שניים לא תגדיל את האווטפוט, לא ברמה כזו שתרגיש עם האוזניים. בדיוק להיפך עם הparallel- נותן יותר בהיר והרגיל נותן את הצליל הידוע של ההאמבקר

גבר...

2. לא זה לא, וענו לך על זה. 2 וחצי, זה קידוח לא חיוני בעליל. לי יש בסלקטור מצב שמשתיק את הגיטרה. ובכל מקרה אני לא משתמש בו. לא קרה לי מקרה שלא היה לי זמן לסובב את החוגה של הווליום -_- 3. 0.001 פראד?! אני מאוד בספק אם זה מה שהוא רוצה לשים שם. אגב, השם הוא treble bleeding capacitor. 5. דורש קידוח וסוויץ' DPDT. זה לא 3 דקות עבודה. זה נחמד אבל, היה לי את זה תקופה. 6. זה נחמד. אבל יותר נחמד, ויותר מגניב זה שאם יש לך סינגלים, שים דימוי אהמבקרים. שליטה. 7. גם לזה יש שם, וריאטור או משהו, ואני מאוד בספק לגבי החיוניות של זה. 8. סוויץ' הופך פאזה יעיל שאתה מנגן עם באסיסט או בהרכב, לבד, זה סתם נותן סאונד חלש וטרבלי. מעבר לזה, ולהוסיף סוויץ' כזה משמע קידוח, ויש פתרונות הרבה יותר יצירתיים לנושא. 9 + 10. איפה בדיוק? ובשביל מה? מה קרה לאקולייזרים הנורמליים? 11. מאוד לא מומלץ. האיכות שלהם זוועה, הם דורשים חציבה לאלקטרוניקה אקטיבית והם תופסים דיי הרבה מקום. אתה יכול לשכוח מדיי הרבה מהדברים פה אם אתה עושה את זה, כל עוד אתה לא מרחיב את האמא של החציבה. ובשביל מה לעזאזל אתה תרצה לעשות את זה? 12. לא מוכרים סוויץ' כזה בארץ, בחו"ל הוא גם לא כזה זול. זה סוג של DPDT שמקצר את הרגליים האמצעיות במצב ביניים. בכללי, לא יודע אם ניסית את כל הדברים האלו, אבל אני ניסיתי 90% מהם. בסופו של דבר, אני מצאתי אולי 2 מהם חיוניים. יש לי בגיטרה 9 מצבים: (3 סינגלים) כל פיקאפ בנפרד, את הגשר והצואר במקביל, את הצואר והמידל בפאזה הפוכה, מצב ריק, ו3 מצבים של דימוי אמהבקר (צואר ומידל בטור, גשר ומידל בטור וצואר בטור לגשר בטור למידל). אני משתמש אולי ב3 מהם. כל הסוויצ'ים האלו לוקחים מקום, ואפשר להתפשר בו ב2 צורות: חוטים דקים יותר או חציבה. חציבה אל תתחיל עם זה, זה מוריד את הערך של הגיטרה באופן דרסטי. חוטים דקים אוכלים את הסאונד כי יש להם קבלות גבוהה יותר. מעבר לזה, ככל שהמערכת מורכבת יותר, ככה יש לה יותר תקלות.

eVeR WiSH

New member
שים עליה סאבוופרים מטורפים וטלויזיות

and your guitar is officialy been pimped

doc monti

New member
אוקיי

מבחינת מראה, הכי פשוט להחליף פיקגארד (לשים מדבקות? רחמנא לצלן...). אולי בא לך משהו נוצץ או סתם צבע אחר. מבחינת סאונד אתה יכול להחליף פיקאפים. כאן זה כבר תלוי בתקציב ובטעם. אם אתה אוהב סאונד של סינגלים, אפשר להחליף לסט שנשמע בעיניך יותר טוב, יש הרבה מאוד חברות שמייצרות סטים לסטראט עם אאוטפוטים שונים (יש גם אקטיבי אם אתה מתעקש). אם לא, תמיד אפשר להוסיף האמבקר אחד או יותר, או פשוט האמבקרים בגודל סינגל. הכל תלוי בטעם שלך ובתקציב.

peergo

New member
אין שיפור. היא הכי טובה שיש.

ואם לא, אז להחליף לגיטרה סטראט אחרת.

peergo

New member
האמת, שהייתי מציע לך דווקא לשפר

את הנגינה. צריך לדעת לנגן מספיק טוב כדי להוציא את הצליל מהגיטרות האלו.

Virons

New member
חחח לא הבנת

אין לי ממש בעיה בסאונד חוץ מזה שהפיאקפים שלה הם יחסית חלשים אני חושב שהם נויזלס וזה קצת מקשה על לתת ווליום.... התקציב יש לי בסגנון ה 1400 מעבודה ויום הולדת שהיה. ואיפה או איך אפשר להחליף פיקגארד?

peergo

New member
חחח הבנתי טוב מאד

אני חושב שמה שמקשה על לתת ווליום זה המגבר החלש שלך. פיקאפים של סטראט לא חלשים בכלל. בשביל מה אתה צריך פיקאפ חזק? מה זה יתן לך? פיקגארד מוחלף ע"י הוצאת הברגים שלו והאלקטרוניקה.

yotamn9

New member
../images/Emo45.gifצודק

זאת גיטרה ברמה גבוהה מאוד, ואם הסאונד שלה לא מוצא חן בעיניך, אז כנראה שבחרת את הגיטרה הלא נכונה. זאת גיטרה בתקציב שיש בו הרבה מרחב תמרון, וכנראה שהיית צריך לשקול את הקנייה שוב.

למעלה